>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Ciekawe linki, filmiki i zdjęcia

Status
Zamknięty.
sawas 27

sawas

Użytkownik
http://www.youtube.com/watch?v=87eH93FpozA&amp;amp;feature=related
polecam :!:
Jednak stosunek polskiego obozu narodowego do własnego narodu i obcych narodów to uczucia, jakimi darzy każdy porządny człowiek swoją rodzinę i osoby nie należące do jego rodziny.
Bardzo dziwnie pojmuje hasło &quot;porządnego człowieka&quot; autor tego filmu.. W moim przekonaniu każdemu należy się szacunek, każdy jest równy wobec prawa bez względu na rasę, płeć, wyznanie, itp. To podstawowe zasady antyfaszyzmu.
A tymczasem działacze i osoby powiązane z endecją już od początku swego istnienia zwalczały na każdy możliwy sposób mniejszości narodowe w Polsce. Czy porządny człowiek dąży do zniszczenia gościa, który przyszedł do jego domu? Zostawmy kwestię, jak się ten gość zachowuje. Bez względu na to należy mu się szacunek, możliwość obrony, itd. I jest takim samym człowiekiem, jak każdy inny.
Skoro polecasz ten film, to ja polecam książki. &quot;Myśli nowoczesnego Polaka&quot; albo &quot;Niemcy, Rosja i kwestia polska&quot;. Autora zapewne znasz.. Nie wiem na ile obiektywnie będziesz w stanie ocenić jego słowa, ale stosunek np. do Żydów czy Ukraińców w tych, czy innych książkach jest, według mnie, okropny i nieludzki. Może jedynie ubrany w ładne słówka.
Bez wątpienia można niektóre skrzydła ND (a OWP to już na pewno) nazwać faszystowskimi.

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Bardzo dziwnie pojmuje hasło &quot;porządnego człowieka&quot; autor tego filmu.. W moim przekonaniu każdemu należy się szacunek, każdy jest równy wobec prawa bez względu na rasę, płeć, wyznanie, itp. To podstawowe zasady antyfaszyzmu.

A tymczasem działacze i osoby powiązane z endecją już od początku swego istnienia zwalczały na każdy możliwy sposób mniejszości narodowe w Polsce. Czy porządny człowiek dąży do zniszczenia gościa, który przyszedł do jego domu? Zostawmy kwestię, jak się ten gość zachowuje. Bez względu na to należy mu się szacunek, możliwość obrony, itd. I jest takim samym człowiekiem, jak każdy inny.

Skoro polecasz ten film, to ja polecam książki. &quot;Myśli nowoczesnego Polaka&quot; albo &quot;Niemcy, Rosja i kwestia polska&quot;. Autora zapewne znasz.. Nie wiem na ile obiektywnie będziesz w stanie ocenić jego słowa, ale stosunek np. do Żydów czy Ukraińców w tych, czy innych książkach jest, według mnie, okropny i nieludzki. Może jedynie ubrany w ładne słówka.

Bez wątpienia można niektóre skrzydła ND (a OWP to już na pewno) nazwać faszystowskimi.
Każdemu należy się szacunek, ale przecież co innego czujesz do matki, a co innego do obcej kobiety w sklepie. W jaki sposób działacze endecji zwalczały mniejszości narodowe w Polsce? Czy wiesz, jak wielu narodowców ratowało Żydów w czasie wojny? Poczytaj np. o Janie Mosdorfie - link z wikipedii: http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Mosdorf. Stosunek Dmowskiego do Żydów czy Ukraińców wynikało z tego, że widział w nich zagrożenie dla narodu Polskiego. Żydzi stanowili dla Polski przede wszystkim zagrożenie ekonomiczne, ale nie tylko. A co do Ukraińców to II wojna światowa pokazała do czego są oni zdolni (UON-UPA). Żadne skrzydła Narodowej Demokracji, w tym OWP nie można nazwac faszystowskimi. Jeżeli udowodnisz mi, że jest inaczej, stawiam skrzynkę browarów. Poważnie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom