>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Chorwacja (1. HNL) - 2013/2014

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Już dziś rozpoczynamy sezon Superpucharem ;).
Dinamo Zagrzeb-Hajduk
Poprzedni sezon skończył się jak zwykle Dinamo mistrzem, natomiast Hajduk zajął dopiero czwarte miejsce co jest dużym zaskoczeniem przeważnie drużyna kończyła sezon na drugiej pozycji w drużynie pojawił się kryzys trochę zabrakło w kasie klubowej i dało się to odczuć na wynikach zespołu. U gospodarzy wszystko po staremu sezon dobiegł końca sprzedany został Kelava i Sylvestr. Kupiono Sare, Pinto oraz Soudaniego. Wypożyczono z Leverkusen Fernandesa. Zespół prowadzony przez Krunoslava Jurcica gra bardzo ciekawy atak pozycyjny mam nadzieje że dziś będziemy mogli się o tym przekonać. W tym roku drużyny mierzyły się ze sobą dwukrotnie, oba spotkania wygrała drużyna z Zagrzebia w dodatku Hajduk nie wygrał od dziewięciu spotkań a przegrywał cztery spotkania pod rząd.
Win Dinamo @@ 1.61
HT Dinamo @@ 2,20
Over 2,5 @@ 1,75

Otrzymane punkty reputacji: +14
B 2,2K

barichello

Użytkownik
Dinamo Osijek
Przed Dinamo Liga Mistrzów, biorąc pod uwagę specyfikę bałkańskich klimatów byłbym ostrożny przed stawianiem na Dinamo po 1.20. Zwłaszcza, że w zeszłym sezonie Dinamo dwukrotnie remisowało z Osijek a dysproporcje w kursach były podobne do dzisiejszych 1.17 vs 11.63 1.20 vs 10.68
Osijek remis zwrot 7.38 Fortuna

elano07 1K

elano07

Użytkownik
Dinamo Osijek

Przed Dinamo Liga Mistrzów, biorąc pod uwagę specyfikę bałkańskich klimatów byłbym ostrożny przed stawianiem na Dinamo po 1.20. Zwłaszcza, że w zeszłym sezonie Dinamo dwukrotnie remisowało z Osijek a dysproporcje w kursach były podobne do dzisiejszych 1.17 vs 11.63 1.20 vs 10.68

Osijek remis zwrot 7.38 Fortuna
Oj będzie bardzo ciężko , Osijek mam bardzo młody zespól a Dinamo jeszcze silniejsze , ponadto w Osijek zabraknie Smojena i Kurtovica może byc jakiś remisik albo underek ale ciężko będzie o zwyciestwo, no ale zobaczymy to jest sport i pierwsza kolejka ;)

barca14 84

barca14

Użytkownik
w 1 kolejkach można ładnie czasem polecieć po kasę ????
Dziś spróbuje coś wyłapać ciekawego z 5,0+ ????

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Split - Belupo X2 @ 2,20 WilliamHill ⛔ 2:1

Split jest faworytem, ale można zauważyć wzrost kursów na ich wygraną. Spowodowane jest to wieloma nieobecnościami w drużynie. Nie wystąpią: Krizanac (12/2 obrońca), Vitaić (18/6 pomocnik), Baraban (29/3 napastnik), Radeljić (18/1 obrońca), Radotić (28/0 pomocnik). Nie wystąpią także trzej nowi gracze: Bilić (32/11 napastnik), Dujmović (37/1 pomocnik) - obaj są reprezentantami Chorwacji, Rugašević (30/0 obrońca) - młodzieżowy reprezentant Chorwacji. U gości nie zagrają: Edson (obrońca), Haracić (napastnik) i Posinković (pomocnik) - wszyscy są nowymi graczami. Liczę tutaj na remis. Jest to ostatni mecz pierwszej kolejki chorwackiej ekstraklasy i do tej pory nie było remisu, więc może teraz… H2H bardzo wyrównane. Ostatnie dwa mecze to remisy.

elano07 1K

elano07

Użytkownik
Belupo-Dragovoljac 1 1,55 200=310 bet365
Belupo zagrał ostatnio bardzo dobry mecz z Slavenem a Dragovolyats praktycznie nie miał nic do powiedzenia z Lokomotiwem. Gra Dragovolyasa była w ostatnim meczu beznadziejna, widać było duża różnice miedzy oboma zespołami. Jeśli chodzi o Slaven to w przerwie letniej to ten klub pnie si do góry. Kiedyś był to zespół z dolnej części tabeli a teraz pomału zwyżkuje. Zespół sprzedał Igora Bubnjica do Udinese za 1,5 mln euro a z tych pieniędzy zespół zakupił nowe nabytki. Do zespołu przyszedł doświadczony Brazylijczyk Edson Henrique który grał w 2 meczach młodzieżowej reprezentacji Brazyli. Do zespołu przyszło jeszcze kilka innych ciekawych piłkarzy (więcej informacji na transfer mak.pl). Slaven nie ma także problemów finansowych, a zespół trenuje doświadczony Bosniacki trener Katalinić który trenował już wiele klubów na Chorwacji i w Bośni. Chorwacy ekspercie przewidują że Slaven może być czarnym koniem tego sezonu i może powalczyć nawet o europejskie puchary.

elano07 1K

elano07

Użytkownik
Rijeka-Din. Zagreb 1X 1,66 100=166 bet365
Mecz pomiędzy Dinamem Zagreb który jest głównym pretendentem do zdobycia tytułu w tym i Rijeką zespołem który jest tym zespołem który ma zagrozić wielkim faworytom. Rejka bardzo rozsądnie wzmocniła się w przerwie letniej, oglądałem skróty pierwszego meczu Rejkki z Istra i gdzie Rejka zwyciężyła 3-0, był to mecz jednostronny i Istra może się cieszyc że przegrała tylko 3-0 bo wynik mógłby zdecydowanie wyższy. Teraz trochę historii w meczach pomiędzy tymi zespołami w ostatnich 3 meczach Dinamie nie udało się odnieść zwycięstwa, choc w ostatnich sezonach Rijeka była zdecydowanie słabsza niż teraz, ponadto Dinamo grał niedawno mecz w El.LM wiec może dać tutaj o sobie znacz meczenie. Biorąc pod uwagę te wszystkie czynniki wydaje mi się że Rijeka ma dzisiaj najwieszką szanse pokonać wielki klub z Zagrzebia.

tomy007 33

tomy007

Użytkownik
Lokomotiv-Belupo 1 1.82 Unibet
Od początku sezonu z Belupo odeszło czterech ważnych graczy w tym najlepszy ich strzelec z poprzedniego sezonu Davor Vugrinec, wyraznie im nie idzie od początku rozgrywek ,dla mnie 1 pewniak w dodatku odpadli w LE więc teraz pozostała im liga
✅ 1:0

lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – T-Mobile Ekstraklasa 2013/2014
Spotkanie: Rijeka – Osijek EHC (0:1)
Typ: 1
Kurs: 2,20
Buk: Sportingbet
Data i godzina: 12.08.13, 20:15

Dziś o godz. 20:15 na Kantridzie w Rijece odbędzie się mecz 5. kolejki chorwackiej ekstraklasy pomiędzy HNK a NK Osijek. Gospodarze to czwarta drużyna obecnego sezonu i uczestnik Ligi Europy. Goście są na 8. miejscu.

Osijek w tym sezonie zagrał 4 ligowe mecze – przegrał z Dinamem Zagrzeb 3:1, z Lokomotivem Zagrzeb 2:1, z Zadarem 3:1 oraz wygrali ze Slavenem Belupo Koprivnica 2:1. Goście dysponują składem opartym o chorwackich ligowców oraz młodzieżowych reprezentantów kraju. Największą gwiazdą zespołu jest Goran Ljubojević – były gracz belgijskiego Genk.

Gospodarze w tym sezonie rozegrali 4 mecze ligowe i 4 pucharowe. W ekstraklasie wygrali z Istrą 3:0 oraz z Zadarem 2:1 oraz dwukrotnie zremisowali z Hajdukiem Split i Dinamem Zagrzeb. W II rundzie el. LE chorwaccy piłkarze zmierzyli się z walijskim Prestatynem – po zwycięstwach 5:0 oraz 3:0 HNK pewnie awansowało dalej. W 3. rundzie Rijeka trafiła na słowacką Zilinę – po zwycięstwie u siebie 2:1 oraz remisie 1:1 na wyjeździe Chorwaci awansowali do fazy play-off. Tam zmierzą się z VfB Stuttgart.

Gospodarze dysponują mocnym składem w porównaniu z ich rywalami ligowymi. Leon Benko – zdobywca 3 bramek w 4 kolejkach chorwackiej ekstraklasy – to były gracz Norymbergii oraz Standardu Liege. Kapitan drużyny Dario Knežević to były gracz Livorno, który zaliczył również występy w Juventusie Turyn. Josip Tadić to piłkarski obieżyświat – to były gracz Bayeru Leverkusen, Grenoble, Arminii Bielefeld, Omonii Nikozja, Lechii Gdańsk i Melbourne Heart (dodam iż ten chorwacki napastnik ma tylko 25 lat). Nikola Pokrivač to były gracz AS Monako i Red Bull Salzburg. Tak więc doświadczenie oraz wyższa kultura gry to dwa argumenty przemawiające za Rijeką.

Dodajmy do tego fakt gry na własnym obiekcie oraz informację, iż ostatni przegrany mecz gospodarzy odbył się w maju 2013. Od 13 oficjalnych spotkań HNK jest niepokonane.

Sądzę, iż padnie wynik zdecydowanie na korzyść Rijeki.

fortuna95 445

fortuna95

Użytkownik
MECZ: Lok. Zagreb - Zadar
KRAJ/LIGA: Chorwacja / 1. HNL
TYP: Over 2,5
KURS: 1,83
BUK: Pinnacle Sports
STAWKA: 4/10
⛔ ⛔ ⛔
ANALIZA:
Ciekawe spotkanie szykuje się na piątkowy wieczór w Chorwackiej lidze. Ekipa z Zagrzebia podejmować będzie Zadar. Ekipa gospodarzy jest faworytem w tym spotkaniu i kurs marny ???? więc ja proponuję zagrać over dlaczego a to już wyjaśniam ???? w 5 meczach do tej pory rozegranych w Zagrzebiu w 4 przypadkach był over a w 1 under więc mam nadzieje że jutro będzie podobnie ????
08.03.13 1HN Lok. Zagreb Zadar 4 : 1
05.10.12 1HN Lok. Zagreb Zadar 2 : 1
24.02.12 1HN Lok. Zagreb Zadar 3 : 0
10.09.10 1HN Lok. Zagreb Zadar 3 : 2
31.10.09 1HN Lok. Zagreb Zadar 1 : 0
do tego przemawia również to że ekipa gości w tym sezonie na 6 meczy rozegranych ma średnią bramek 3,7 a gospodarze w 5 meczach tylko 2,4 więc powinien być over i tego się trzymajmy haha
Powodzenia ????

tomy007 33

tomy007

Użytkownik
Belupo-Dinamo 1X 2.40 BWIN ⛔ 1-3
Myślę że warto spróbować zagrać przeciwko dinamo, co prawda belupo jest na ostatnim miejscu ale wydaje mi się ze będą chcieli wykorzystać kryzys jaki panuje w dinamo(porażka u siebie z Austrią Wiede. ),porażka tylko 1-0 z Hajdukiem pokazuje ze chyba w końcu zaczynają łapać rytm

luken7 121

luken7

Użytkownik
Po przeczytaniu postu &quot; tomy007 &quot; doszedłem do wniosku ze również Belupo nie stoi na straconej pozycji .
Kursy na Zagrzeb sa w granicach 1,45-1,50 wiec czy warto na nich stawiac ? Moim zdaniem nie ... Dinamo ten sezon zaczęło przecietnie . Moze dlatego ze skupiaja sie na eliminacjach do LM , a to jest moj jeden z głownych argumentów . 1wszy mecz z Wiedeńczykami Dinamo przegrało u siebie 0:2 . Rewanz w Austrii bedzie ciezki aby odrobic te straty .. ale mysle ze sa w stanie to zrobic . Mysle ze w tym spotkaniu trener Dinama da odpoczac , oszczedzic zawodnikow a takze nie forsowac jakiegos wielkiego tempa . Mamy dzis przykład Celticu którzy 1wszy mecz takze przegrali 0:2 i dzis trener kluczowych zawodnikow nie wpisal nawet w protokół meczowy ( Celtic poki co przegrywa z Inverness 1:2 a juz 80 minuta ) i nastawia sie teraz tylko i wyłacznie na LM . Mysle ze w Zagrzebiu tez bedzie podobnie i liczy sie teraz tylko rewanz z Austria .
A Belupo hmmm druzyna osłabiła sie troche duzo przed sezonem ale maja kilku młodych ciekawych i z perspektywami zawodnikow którzy mieli byc czarnym koniem tego sezonu ( czytaj miejsce na podium ) . jednak poki co ostatnie miejsce ale to tylko kwestia czasu az systematycznie awansuja w gore tabeli . Nie graja zle , moze brakuje zgrania , troche szczescia i ogrania tych mlodych zdolniaków ;)
Nie mowie ze dzis wygraja ale o remisik sie moga pokusic .
jeszcze male staty : Zagrzeb 6 spotkan 14pkt i 10:3 w bramkach , Belupo 2 pkt , bramki 6:10 . Zagrzeb na wyjazdach co warto zaznaczyc tylko dwa remisy bramki 1:1 natomiast Belupo u siebie takze 2 remisy bramki 4:4 .
Moja propozycja to :
Belupo lub remis kurs 2.80
Belupo strzeli 1,75
Belupo + 1,5 kurs 1,62
w meczu under 2,5 kurs 1,85
dokładny wynik 1:1 kurs 8 ;) powodzenia
wszystkie kursy z bet365

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Lok. Zagreb - Hajduk Split: BTS @ 1.80 Bet365 ✅

Nie mam za dużo czasu więc krótko - spotkanie dwóch drużyn bardzo dobrze spisujacych od początku tego sezonu (gospodarze - 3 miejsce w tabeli, goście 4). Spodziewam się dzisiaj ciekawego meczu z bramkami dla obu tych zespołów. Zarówno Lokomotiva jak i Hajduk ma kilku kilku niezłych w ofensywie piłkarzy i bramki powinnismy dziś oglądać. Oczywiście nie ma co szaleć ze stawkami ale lekko spróbować można bo szansa na BTS jak dla mnie jest dość spora ;)

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
RNK Split - NK Hrvatski Dragovoljac 1 [-1.5AH] @ 2.10 Bet365
Gospodarze obok Dynama Zagrzeb i Hajduka Split posiadają jedną z najmocniejszych formacji ofensywnych w lidze. Potwierdzili to m.in. w ostatniej kolejce gromiąc na własnym boisku Osijek 4:0. W dzisiejszym starciu przyjdzie im spotkać się z beniaminkiem i zarazem jedną z najsłabszych drużyn w lidze. Hrvatski Dragovoljac w siedmiu spotkaniach 3 razy remisował i 4 razy przegrał. Jednak bilans z pewnością byłby znaczniej gorszy, gdyż np. remis z Dynamem był mocno podejrzany z uwagi na to, że Hrvatski Dragovoljac to praktycznie drużyna rezerw mistrza Chorwacji. Z kolei RNK Split choć nie zaliczył idealnego startu to w ostatnich kolejkach pokazał, iż jego gra zaczyna nabierać rozmachu w zwiazku z czym spodziewam się dzisiaj okazałej wygranej gospodarzy.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Nk Osijek - Hnk Hajduk Split 1:0 ⛔
Typ: 2 DNB
Kurs: 1.39

Trochę niezrozumiałe zestawienie kursów dla mnie. Nk Osijek z 7 meczy ligowych wygrali tylko 1 spotkanie. Pozostałe mecze to same porażki, przez co plasują się na przedostatnim miejscu w lidze. Hnk Hajduk Split nie potrzeba nikomu specjalnie przedstawiać. Znajdują się na osobnym biegunie ligi. Są wiceliderem z 16 punktami. Bilans 5-1-1 powinien robić wrażenie na dzisiejszych rywalach, którym nie daję specjalnie szans. Kurs na zwycięstwo hajdduka wynosi aż 1.83 co jest bardzo dobrą propozycją. Natomiast nieco bezpieczniejsza propozycja z mojej strony 2DNB. Typ oparty na statystykach z poprzednich spotkań. Musiałoby się stać coś bardzo dziwnego, aby Hajduk stracił dzisiaj punkty z dużo niżej notowanym rywalem.

tomy007 33

tomy007

Użytkownik
Belupo-Lokomotiv 2 2.45 Bwin 3-2 ????nie wiem co brali w przerwie...
Pierwszy mecz pod wodza nowego trenera rozegra Belupo,przedostatnie miejsce w tabeli;Lokomotiv nie przegral od 4 meczy ,jesli dzis wygraja wskocza tymczasowo na pierwsze miejsce ,w druzynie gosci nie zagra Mathias Chaga ktory pauzuje za zolte kartki.

tomy007 33

tomy007

Użytkownik
Dinamo-Rijeka druzyna 2 strzeli gola? tak 1.70 bwin1:0 ⛔
Choc Dinamo jest na pierwszym miejscu ,jakos mnie swoja gra nie zachwyca, w LE totalna klapa,mlody bramkarz popelnia dziecinne bledy,z drugiej strony Rijeka ,poukladana druzyna ,na razie na drugim miejscu i najlepszy atak w lidze,w tabeli strzelcow na pierwszym miejscu Benko8 strzelonych bramek czyli prawie polowa wszystkich zdobytych przez Rijeka 8/20; dla mnie typ jak najbardziej do pobrania.

Dinamo-Rijeka x lub 2 2.35 Bwinpromocja rodem z Biedronki 1:0????

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Hajduk-RNK Split FT 0:0
Hajduk 1.80 Sportingbet
⛔
Derby Splitu.
Hajduk jak na razie całkiem niezłe ma wyniki u siebie, bilans 4-1-0, bramki 7:2, wygrali między innymi u siebie z Dinamem.
Dzisiaj bez poważnych osłabień, nie zagra tylko pomocnik Caktaš (3/1).
Z kolei RNK dzisiaj przede wszystkim bez swojego najlepszego napastnika Bilicia (10/4), podstawowego pomocnika Mršicia (10/1) i obrońcy Vrgoca (7/0).
Na wyjazdach jak do tej pory remisowo, 1-3-1, bramki 5:5.
W tym sezonie obie drużyny grały już raz przeciwko sobie i Hajduk wygrał na wyjeździe 3:0.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom