Shanghai Greenland - Jiangsu Suning
Myślę, że to może być fajny pojedynek. Gospodarze w formie, może i z wyjazdów wracają bez punktów, ale u siebie w Shanghaiu grają bardzo dobrze, są w trójce zespołów, które w tym sezonie nie straciły kompletu punktów na własnym stadionie! Ostatnie pięć spotkań to cztery wygrane i jeden remis, a co najważniejsze, to w każdym z tych spotkań padał over, a gospodarze strzelali przynajmniej dwie bramki. Fakt, prócz derbowego pojedynku z SIPG nie grali z nikim znaczącym, ale jednak wyniki wyglądają fajnie. Dzisiaj grają chyba z teoretycznie najmocniejszym przeciwnikiem z ostatnich meczów, ale oba zespoły to drużyny własnego boiska, a dzisiaj gospodarzem jest Shanghai i to po jego stronie jest w tym momencie znaczna przewaga. Jiangsu dobre ostatnie mecze, w których nie schodzili poniżej trzech bramek na mecz, ale wszystkie na własnym stadnie. Ciekawe czy uda im się przenieść to na wyjazdowe spotkanie, bo z przodu wyglądają baaardzo fajnie. Młody Martinez wkomponował się w zespół rewelacyjnie, grać zaczął Alex Teixeria. U gospodarzy jest Guarin, Moreno, Martins i paru utalentowanych krajowych zawodników.
Przewaga na pewno leży po stronie gospodarzy, bo teren ma tutaj duże znacznie, ale myślę, że po tak dobrych spotkaniach jakie rozegrał w ostatnim czasie Jiangsu będzie ich stać by w tym spotkaniu powalczyć o korzystny wynik. Ofensywnie oba zespoły posiadają potencjał, dlatego idę w stronę overa, który według mnie w takim spotkaniu jest dobrze płatny.
Shanghai Greenland - Jiangsu Suning @ Over 2,5 - 1,75 Bet365 3-2