Siemano. W sobotę wbijam na Griffin Park, gdzie dojdzie do spotkania miejscowych Pszczół z West Bromem. Od kilku dni analizuje właśnie ten mecz, wiadomo. Dzisiaj pograłem już takiego tripla, bo kursy w kierunku Brentford FC u wielu buków już lecą lekko w dół (co mnie trochę dziwi, bo i tak nie są za wysokie), a mój tripelek opiera się właśnie na tym.
sobota 16.03. Brentford - WBA
Brentford over 1.5 @1.92
Zacznę od tego, że jutro Brentford czeka trudna potyczka, jadą do Sheffield, zagrać z Utd, które moim zdaniem awansuje do
Premier League bezpośrednio z miejsc 1-2. Z kolei West Brom zagra w środę u siebie z trudnym rywalem jakim jest Swansea. Wszystkie z wymienionych 4 drużyn mają szansę na awans do wyższej ligi, bowiem miejsca 3-6 w
Championship utworzą drabinkę play off. Tutaj pojawia się pierwszy argument za Brentford w sobotnim meczu - 1 dzień więcej na regenerację.
Idziemy dalej...
Brentford jest w gazie. W 2019 roku Pszczoły rozegrały 10 ligowych spotkan, bilans 7-1-2, gole 25:12. Myślałem, że ich pościg za play off zatrzyma się na Middlesbrough, ale Boro poległo na własnym stadionie 1-2, szokując mnie i zabijając jakiegoś tripla, gdzie miałem jeszcze podpórkę na nich. Z kolei WBA rozegrało w 2019 roku 11 spotkań, bilans 4-3-4, gole 15:15, słabo jak na nich... Są w małym dołku, a ostatni remis u siebie z ostatnim Ipswich Town to potwierdza.
To co jeszcze skłoniło mnie na bet w stronę The Bees (oprócz czerwono-białego szalika na szyi) to ich statystyki domowe. Wygląda to tak: 11-3-4, gole 40:19 (2,2(2) goli strzelonych na mecz), a w ostatnich 7 domowych spotkaniach: 6-1-0, gole 19:5, co daje 2,7 goli strzelonych na mecz.
West Bromwich Albion straciło over 1.5 goli na wyjazdach w tym sezonie w 6 z 18 spotkań, w tym w 2 ostatnich wyjazdach z rzędu. Brentford strzelilo over 1.5 goli u siebie w tym sezonie w 12 z 18 spotkań, w tym w 2 ostatnich domach z rzędu.
Oby Neal Maupay nie wyłapał jakiejś kontuzji jutro, 23 latek ma na koncie 20 trafień dla Brentford w 33 meczach rozegranych w aktualnym sezonie.
Krótko podsumowując, liczyłem na kurs ~2.20, bo WBA jest mocne na wyjazdach, ale akceptuję to 1.92 ze względu na motywację, aktualną formę oraz Griffin Park
Na podbitkę załadowałem over 1.5 @1.34 w meczu Bristol City - Ipswich Town. Gospodarze notują czarną serie, a przecież walczą o play off. Ostatni mecz Ipswich z WBA też przekonał mnie do tego betu, bo po statystykach widać, że Town atakowało, może zrozumieli, że trzeba zacząć ryzykować żeby zgarniać 3 pkt żeby jakimś cudem nie spaść z ligi. Mecze Ipswich mogą być teraz "na wesoło".
Na drugą podbitkę dałem Brighton z remisem @1.30 w ćwierćfinale FA Cup przeciw Millwall. Ekipie Mew zależy na tym pucharze, co niejednokrotnie w mediach zaznaczał trener Hughton więc liczę na wyjście podstawową jedenastką, która jest dużo dużo lepsza od Millwall. Mewy w dobrych nastrojach po zwycięstwie nad CPalace nie powinny przegrać tego ćwierćfinału, tym bardziej w 90 minutach. Jedynym argumentem na czyste zwycięstwo Millwall może być magia The Den, obiektu z bogatą historią, jednak liczę na powtórkę historii z początku XX wieku. The Den powstawał w 1910 roku, a pierwszy ligowy mecz na tym obiekcie ekipa Lwów z Millwall rozegrała właśnie z Brighton, kapitulując 0-1. Teraz również typuje 1-0 dla Mew.
ako @3.34