Mecz w Criciumie na Estadio Heriberto Hulse zapowiada nam się niezwykle ciekawie po wieloma względami. Criciuma do tej pory zdobyła 36 na 39 możliwych punktów na własnym stadionie, a jedyną porażkę poniosła z Americą MG i to aż 0:4!!! Dzisiaj trener Paulo Comelli jest w dobrej sytuacji jeśli chodzi o kadrę na to spotkanie. Zabraknie jedynie zawieszonego za kartki pomocnika Klebera. W ataku jak zwykle będziemy mogli zobaczyć duet Ze Carlos(21 goli) i Lucca(10 goli). Co ciekawe w meczach z udziałem Criciumy padło równo 100 goli, a przypomnę, że rozegrali 27 spotkań!!! Z tego co wyliczyłem ja, a nie np. tygodnik kibica... to w ich meczach pada średnio 3,7 gola na mecz!!! Taka średnia to naprawdę coś pięknego dla oka, bo można obejrzeć super spotkania. Criciuma wiadomo, że ofensywnie to bardzo mocna, ale jeśli zobaczymy na defensywę, to już nie ma się czego bać, bo ta jest słaba. Dzisiaj do tego będą mieli przeciwko sobie całkiem fajny duet napastników, bo Mota zdobył już 11 goli, a Magno Alves dopiero co wrócił, do zespołu i powinien być sporym wzmocnieniem dla Vozao. Co ciekawe trener PC Gusmao dokonał przed meczem z Criciumą, ciekawych zmian. O ile Juca w miejsce Jardela, to zmiana wymuszona, gdyż Jardel musi odbyć karę zawieszenia za kartki, to już wejście 27-letniego Dionatana do bramki może dziwić. Przyznam się szczerze, że pierwszy raz słyszę o takim zawodniku. Zajmuje on miejsce Fernando Henrique, który wydawać by się mogło, że ma pewne miejsce w składzie ale po szmacie, jaką puścił w ubiegły weekend, to się zmieniło. Jeśli chodzi o tego Dionatana, to z tego co prześledziłem dotychczasowe jego losy, to trzeba przyznać, że chłopina sobie nie pograł, do tej pory w poważnym futbolu za dużo. Miał epizody w takich klubach jak: Bahia de Feira czy Brasil Pelotas ale one akurat na nikim wrażenia nie robią. Tak więc ta zmiana może się obrócić przeciwko trenerowi...
Na moje, to tutaj Criciuma sama może overa pokryć, bo atak ma naprawdę mega mocny ale jeśli sami tego nie zrobią, to przecież są jeszcze goście, którzy coś na pewno strzelą, bo akurat ma kto strzelać u Ceary więc 2:1 mi pasuje ale spodziewam się większej ilości goli.
Criciuma: Michel Alves; Eric, Ozéia, Matheus Ferraz e Marlon; Fransérgio, França, Válber e Giovanni Augusto; Lucca e Zé Carlos
Ceara: Dionantan; Apodi, Luiz, Daniel Marques e Márcio Careca; João Marcos, Juca, Eusébio e Magno; Mota e Magno Alves
Over 2,5 @ 1,65 Tobet2:1