Dzisiaj w moich typach zadebiutuje under w
Serie B... Sam się trochę sobie dziwię ale praktycznie od środy planowałem zagrać w tym meczu under, bo naprawdę widzę spore szansę na wejście ale niestety buki również pomyślały, że ta opcja jest możliwa i wystawiły kurs 1,8 co w tej lidze jest dość niskim kursem na under ale do rzeczy. Dzisiejszy mecz w Salvadorze, to mecz na szczycie
Serie B, gdyś spotykają się druga(Vitoria) z trzecią(Joinville) drużyną w ligowej tabeli. Wg. buków i też wg. mnie faworytem jest Vitoria, jednak ciężko się spodziewać łatwego zwycięstwa ze strony Rubro-Negro. Po pierwsze spotykają się drużyny, które w obronie potrafią naprawdę świetnie grać, co pokazuję liczba straconych goli: Vitoria - 16(4 najlepsza obrona) oraz Joinville - 14(2 najlepsza obrona). Do tego jeszcze trzeba dorzucić statystyki jeśli chodzi o obie ekipy w zależności dom/wyjazd. Vitoria na własnym boisku zagrała 8 spotkań i aż 5 kończyło się underami. Overy tylko 3, z czego dwa w dwóch pierwszych spotkaniach na Barradao czyli w meczach z Ipatingą i Americą RN. Natomiast Joinville na wyjazdach rozegrało 8 spotkań i również 5 kończyło się underami. Kolejnymi faktami przemawiającymi za tym rozwiązaniem jest chociażby brak Limy w ataku gości, który przeciwko Bragantino otrzymał swoją trzecią żółtą kartkę, która skutkuję zawieszeniem, a przypomnę, że ten napastnik zdobył dla swojego zespołu już 10 goli w lidze, co stanowi 1/3 całego dorobku zespołu! Fakt również, że i obrona trochę ucierpiała, bo zabraknie dwóch podstawowych lewych obrońców Tarcisio i Romano ale ich miejsce podobnie jak przed kilkoma dniami z Bragantino zajmie Gilton ale to akurat dobre dla zespołu nie jest... Na środku obrony miejsce Mauricio zajmie Diego Jussani, który zmienił go jeszcze w pierwszej połowie wspomnianego przeze mnie meczu z Bragantino. Jeśli chodzi o gospodarzy, to tutaj przede wszystkim w oczy rzuca się pełna obrona oraz powracający do składu Deola i w bramce będzie bezpiecznie, chociaż Douglas wcale źle nie bronił do tej pory. Ofensywa mocna jak pisałem, a dodatkowo jeszcze może dzisiaj zagra Elton wypożyczony z Corinthians, a w ubiegłym sezonie trochę tych goli dla Vasco nastrzelał, jednak obecnie jego forma jest kompletną nie wiadomą, gdyż w barwach Timao grał bardzo mało. W ofensywie zabraknie jedynie Leilsona, który odniósł kontuzję podczas spotkania z Guaratinguetą ale żeby to było jakieś wielkie osłabienie, to bym nie powiedział...
Jak dla mnie zapowiada się na trochę szachów piłkarskich, bo często tak jest w przypadku spotkań na szczycie i liczę, że dzisiaj chłopaki z obu ekip nie postrzelają, zatem biorę undera.
Vitoria: Deola; Nino Paraíba, Victor Ramos, Gabriel Paulista e Gilson; Uelliton, Michel, Pedro Ken e Tartá; Willie e William
Joinville: Ivan; Eduardo, Pedro Paulo, Diego Jussani e Gilton; Leandro Carvalho, Glaydson, Ricardinho e Tiago Real; Marcinho e Jean Carlos
Under 2,5 @ 1,80 Tobet2:1
Obie strzelą? NIE @ 1,95
Zupełnie inny pomysł, z kolei mam na mecz w Belo Horizonte, gdzie mamy mecz imienników czyli obu Americ. Faworytem wg. buków jest America MG ale jak dla mnie kursy wystawione na to spotkanie jeśli chodzi o 1x2 są kompletnie złudne, gdyż goście z północy Brazylii jak najbardziej mają szansę na punkty w BH. America MG ostatnim zwycięstwem właśnie w Natal ale z derbowym rywalem Ameriki RN, czyli ABC przerwało passę 5 spotkań bez zwycięstwa, i passę 4 kolejnych porażek!!! Teraz będą walczyć o podtrzymanie passy zwycięstw ale nie będzie to łatwe. Dlaczego? Otóż obrona dziurawa jak sito, co nie raz pokazywali. Na środku obrony młody Lula i Vinicius Simon, który wcześniej był głębokim rezerwowym w Santosie. A to dlatego, że zawieszony jest Gabriel Santos, a kontuzjowany Everton Luiz czyli podstawowi stoperzy Ameriki MG. Na bokach obrony ofensywnie, a nawet bardzo ofensywnie usposobieni Boiadeiro i Bryan, o którym pisałem, że jest odkryciem tegorocznego
Serie B. Pomoc niezła ale tutaj rządzić powinien Thiago Humberto. Z kolei w ataku mamy trochę bogactwa, bo są Alessandro, Rodrigo Pimpao, a na ławce mamy doświadczonego Fabio Juniora. Kontrakt kilka dni temu podpisał Ewerthon czyli były gracz Palmeirasu, Borussi Dortmund i klubów hiszpańskich ale jeszcze dzisiaj nie wystąpi, gdyż ma trochę zaległości treningowych. Jeśli chodzi o gości, to ci też ostatnio nie mają zbyt dobrej passy. Ostatnie zwycięstwo odnieśli 1 sierpnia z Barueri u siebie. W ostatniej kolejce mieli już pewne punkty na wyjeździe przeciwko Criciumie, gdyż prowadzili 3:1, ale ostatecznie przegrali 4:3!!! Wtedy 3 gole strzelił Pingo, który wszedł dopiero w drugiej połowie i dzisiaj co ciekawe trener Roberto Fernandes znowu usadzi Pingo na ławce i to może się okazać strzałem w dziesiątkę moim zdaniem. Jeśli chodzi o osłabienia to na pewno nie zagra defensywny pomocnik Marcios Passos, który dostał czerwoną kartkę ostatnio, a jego miejsce zajmie Ricardo Baiano, który wraca właśnie po zawieszeniu. Dodatkowo nie pewny jest występ prawego obrońcy Norberto, a co ciekawe w bramce po raz kolejny stanie nominalnie trzeci bramkarz Thiago Schmidt, który dzięki kontuzjom Didy, a potem Galatto może grać.
Jak dla mnie zapowiada się dobre spotkanie, drużyn, które ostatnio nie grały najlepiej. Teraz jednak dobra okazja na punkty i na zbliżenie się do strefy G4(czyli strefy awansu). Zatem ja uważam, że padnie tutaj kilka goli i to z obu stron, a więc bts idealny.
America MG: Neneca; Boiadeiro, Simon, Lula e Bryan; Agenor, Glauber (Bruno Maia), Leandro Ferreira e Thiago Humberto; Alessandro e Rodrigo Pimpão
America RN: Thiago Schmidt; Norberto, Cleber, Edson Rocha e Wanderson; Michel Schmöler, Fabinho, Ricardo Baiano, Alan Bahia e Netinho; Lúcio
Obie strzelą? TAK @ 1,75 Tobet1:1
Over 2,5 @ 1,80