>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Campeonato Brasileiro Serie A 2011 - lipiec

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Na 9 meczów aż 6 wygrali tylko jednym golem. (coś dla Robsona?;))
Zdarzało Nam się wiele razy o tym pisać, a jakoś nigdy tego nie przełożyłem na granie za powazne pieniądze, a szkoda bo jak sam przytoczyłeś tkwi w tym pewien sposób na dobre granie, a kursy zawsze wysokie na to są;)
Teraz mi przypomniałeś o tym więc może będe się przyglądał bo przyznam szczerze zapomniałem o tym całkiem w obecnym sezonie i nawet nie patrzyłem pod tym kątem na mecze Corinthians.
Jak mają przegrać z tak przeciętnym Avai w lidze, to może lepiej, żeby nie jechali mierzyć się z Barceloną, Milanem i Bayernem?
Osobiście nie jestem zwolennikiem takiego stawiania sprawy na porównywanie rywali i wyciąganie wniosków. Mecz z Avai w lidze to będzie trudny mecz chociaż z pozoru wygląda inaczej. Avai w meczach u siebie będzie przysłowiowo &quot;gryzło trawę&quot; by powalczyć o pkt. Internacional także po trzech porażkach ma o co walczyć. Teraz coś czytam, że Cuca będzie chyba trenerem Interu. Ale wracając do wspomnianego meczu z Avai. Gospodarze będą walczyli. A mecze na Audi Cup z Barcą czy później Milanem i Bayernem to swego rodzaju mecze dla zabawy. Inne podejśćie. Piłkarze będą grali na luzie. Barca wiadomo pogra swoją piłke, Inter w kontrach będzei mógł pokazać swoje umiejętności. Róznie to może wyglądać i nie ma co od razu ich skreślać, że dostaną 0-4 czy wyżej ;) Drużyny są przed sezonem dopiero, Serie A rusza dopiero pod koniec sierpnia więc Milan dopiero zaczyna przygotowania. A Bayern mieliśmy okazje widzieć wczoraj(nie oglądalem) także nie zachwyca bo przegrał 1:2 z HSV.
A co do jutrzejszego meczu Avai - Inter to typu nie neguje, sam być może skusze się na takie rozwiązanie i zagram w opcji DNB.
Co do tego jak ostatnie mecze wyglądały to nie mam niestety tej możliwości by oglądać zespoły w akcji.. Może w późniejszym czasie coś uda mi się wymyśleć na dzisiejsze trzy spotkania to postaram się wpisać notkę jeżeli będe grał oczywiście.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Co do tego porównywania rywali Interu to zgadzam się z Robsonem, gdyż mecz meczowi nie równy i również podejście samego Interu będzie diametralnie inne do spotkania z Avai, aniżeli do meczu z Barcą czy innym potentatem europejskim. Co do dzisiejszych spotkań to jest kilka pomysłów, o których poniżej.
Odpuszczam sobie jednak spotkanie Palmeiras-Flamengo. Jest to mecz na szczycie i każdy wynik jest w nim możliwy. Ja szukałem tam opcji obie strzelą i kurs był całkiem niezły, bo z tego co pamiętam powyżej 1,7. Tylko, że obawiam się, że w takich meczach mogą być szachy i zbyt wielu goli nie zobaczymy. O pozostałych dwóch meczach już bardziej szczegółowo:
VS

Na Orlando Scarpelli dojdzie do starcia drużyn, które przed sezonem miały zgoła odmienne cele. Figueirense miało walczyć o utrzymanie, a Gremio miało walczyć o czołowe miejsca w lidze. Póki co wygląda, że drużyny zamieniły się rolami i to ekipa z Florianapolis jest wyżej w ligowej tabeli.
Figueirense póki co ma na swoim koncie 14 punktów, z czego aż 13 wywalczyli na własnym stadionie. Wydawać by się mogło, że wynik to kapitalny i może tak jest, tyle że rywali póki co na swoim stadionie zbyt mocnych nie mieli. O czym już zostało napisane:
Figu na razie pozytywnie zaskakuje (bilans u siebie 4-1-0). Jednak kogo mieli za przeciwników? Pierwszy mecz z Cruzeiro to dużo szczęścia, później wygrali z beznadziejnymi: Atletico GO i Atletico PR, a na koniec z totalnie osłabionym Santosem. Ostatni mecz to już tylko remis z przeciętną Cearą, więc widzę tu spore szanse przełamanego Gremio..
Jak więc widzimy Figueirense wykorzystało po prostu brak mocnych rywali lub też słabą formę i osłabienia swoich przeciwników. Dzisiaj gospodarze osłabieni brakiem trójki graczy: Lenny, Leandro Chaves(kontuzje) oraz Ygor jest zawieszony za kartki. Jak na razie Figueirense wygląda aż zbyt dobrze, bo przecież przed sezonem ja sam pisałem, że obok Atletico Goianiense są głównym kandydatem do spadku, a tym czasem pokazują się z bardzo dobrej strony czego efektem jest miejsce w środku stawki.
Gremio słabo zaczęło ten sezon, o czym pisałem w poniedziałek i ja nad tym ubolewam, gdyż są moją ulubioną drużyną w Brasileirao. Dzisiaj co prawda jeszcze bez Victora w bramce ale pamiętajmy, że Marcelo Grohe do słabych golkiperów nie należy więc tutaj aż takiej straty nie ma. W obronie nie zobaczymy Rodolfo i Vilsona, a tak poza tym to formacja defensywna wygląda na całkiem mocną. Dzisiaj możliwe, że na lewej obronie zagra Lucio, a to byłoby dobre przy grze ofensywnej, bo pamiętamy jak Lucio radził sobie w wielu meczach grając tuż za napastnikami obok Douglasa. W pomocy tylko Escudero mi nie pasuję, no ale może po odejściu Renato wreszcie zacznie grać na miarę swoich możliwości. Jak więc widać skład Gremio wygląda na bardzo mocny, po mimo kilku osłabień czyli mają szeroką i wyrównaną kadrę, a pomoc z 3 byłymi reprezentantami Brazylii wygląda piekielnie mocno. Do tej pory Gremio na wyjazdach poniosło aż 3 porażki ale za rywali mieli Cruzeiro, SPFC i Botafogo więc samą czołówkę.
No liczę wreszcie na przełamanie Gremio, a jak już Kacmon wspomniał kursy wyglądają świetnie więc czego nie zaryzykować gry na gości, którzy na papierze wyglądają zdecydowanie mocniej.
Figueirense: Wilson; Bruno, Edson Silva, Roger Carvalho e Juninho; Túlio, Pittoni, Maicon e Fernandes; Aloísio e Rhayner
Gremio: Marcelo Grohe; Gabriel, Mário Fernandes, Rafael Marques e Lúcio (Bruno Collaço); Gilberto Silva, Fábio Rochemback, Douglas, Escudero e Leandro; André Lima

Moje typy:
Gremio DNB @ 2,55 SB
0:0
Gremio lub X @ 1,75✅
Gremio over 0,5 @ 1,333
⛔

VS

Na Engenhao dojdzie do kolejnego hitu tej kolejki. Obecnie 6 drużyna ligi Botafogo podejmować będzie Corinthians. Dla drużyny z Rio będzie to dobra okazja na awans do pierwszej czwórki, gdyż ktoś z dwójki Fla-Palmeiras straci punkty, a dla gości z SP to okazja na powiększenie swojej przewagi nad lokalnym rywalem SPFC i resztą stawki.
Trzeba przyznać, że Botafogo w tym sezonie ligowym zadziwia. Po bardzo słabym w ich wykonaniu Carioca oraz Copa do Brasil są w czołówce ligi. Przyznam się, że kompletnie się tego nie spodziewałem, gdyż Fogao pod wodzą Caio Juniora początkowo spisywali się słabo. Jednak teraz gdy już nie są tak uzależnieni od Loco Abreu grają całkiem nieźle. Tylko czy teraz nie są zbytnio uzależnieni od Elkesona?... 5 goli i 2 asysty do dorobek byłego gracza Vitorii, a warto przypomnieć, że Fogao razem zdobyli 12 goli czyli jak łatwo policzyć ponad połowę goli zawdzięczają właśnie jemu. Jak widać więc jeśli goście powstrzymają Elkesona to już połowa sukcesu do czystego konta w tym meczu.
Corinthians póki co poza jednym remisem z Flamengo wszystko w lidze wygrywa. Fakt, że na wyjazdach póki co zdobyli w 4 meczach jedynie 5 goli to wynik nie najlepszy ale skoro wygrywają większość tych meczy to raczej problem to dla nich nie jest. Ich styl może nie zachwyca pod względem rozmiarów zwycięstwa ale gra mi osobiście się podoba. Skład Timao wygląda piekielnie mocny co potwierdza się w statystykach. Liedson i Willian są w czołówce klasyfikacji strzelców, Danilo to póki co najlepszy asystent ligi, a Ralf ma najwięcej przechwytów. Tak właśnie wygląda drużyna, która ma walczyć o mistrzostwo. Ja nie jestem zwolennikiem Corinthiansu ale muszę przyznać, że obecnie prezentują się najsolidniej z całej ligi.
Podsumowując zapowiada nam się ciekawe spotkanie. Gospodarze ustawieni jak zwykle dość defensywnie, a goście chcą w tym meczu zaatakować ale czy to będzie otwarte spotkanie to śmiem wątpić, gdyż takie mecze często się rozstrzygają jedną lub dwoma bramkami.
Botafogo: Jefferson, Alessandro, Antônio Carlos, Fábio Ferreira e Lucas Zen; Marcelo Mattos, Renato, Maicosuel, Elkeson e Caio; Herrera
Corinthians: Julio Cesar, Weldinho, Chicão, Leandro Castán e Fábio Santos; Ralf, Paulinho e Danilo; Willian, Liedson e Jorge Henrique
Moje typy:
Corinthians DNB @ 1,909 SB✅0:2
Corinthians lub X @ 1,45✅
Under 2,5 @ 1,80✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Palmeiras vs. Flamengo
Bardzo ciekawy mecz obie ekipy w dobrej formie ,ofensywa bardzo dobrze się sprawuje ,sporo strzelają zapowiada się super mecz .
Palmeiras na 5 meczy 11 bramek ,Flamengo na 5 meczy 10 bramek czyli wygląda to okazale ,obrona sprawuje się nie źle ale właśnie w tym meczu wyjdzie na jaw czy aby na pewno wszystko jest tak pięknie jak wygląda ,ja liczę na ofensywny mecz i kilka bramek Ronaldinho w formie ,Deivid także u gospodarzy jest Leite i Luan + Lincoln i bardzo groźny przy stałych fragmentach gry Assunção .

Moje typy na mecz:
Liczba bramek 2-3 1.909 Sportingbet⛔
BTS
1.727 Sportingbet⛔
edit
0-0 tego się nie spodziewałem

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
W nocy zamiast oglądać Copa America skupiłem się na oglądaniu Brasileirao i w sumie nie żałuję, bo emocji nie brakowało. Fakt, że goli jak na lekarstwo, bo dwie bramki w trzech meczach to słabo wygląda ale skoro nie zasnąłem to świadczy, że nudy nie było...
Figueirense-Gremio 0:0
Liczyłem na zdecydowanie więcej ze strony Gremio. Strasznie pasywnie w ataku czego efektem były groźne strzały zza pola karnego w wykonaniu Douglasa i Mario Fernandesa i to tyle w ataku. Bardzo słabo to wyglądało w wykonaniu Gremio i jeśli nie zajdą jakieś zmiany to ciężko będzie myśleć im o strzelaniu goli. Fatalna postawa Douglasa, od którego się wymaga dużo jako, że jest mózgiem drużyny ale niestety strasznie zawiódł. Leandro cudem nie wyleciał z boiska za te wszystkie jego ekscesy z pierwszej połowy. Figueirense też mnie zawiodło. Tak niby wygrywali u siebie, a tutaj jakoś nic specjalnego nie pokazali, ale trzeba przyznać, że jeśli ktoś miał wygrać to spotkanie, to byli to właśnie oni, gdyż byli lepsi w meczu, nie wspominając już o zmarnowanym karnym w 90 minucie, którego kapitalnie obronił Marcelo Grohe. Według mnie to właśnie bramkarz był najjaśniejszą postacią Gremio. Denerwujący w tym spotkaniu był fakt, że gracze Figueirense po każdym starciu leżeli i cierpieli jakby ich postrzelono. Dla mnie to był teatr w słabym wykonaniu.
Palmeiras-Flamengo 0:0
Dobrze, że nie zagrałem tego bts-u w tym meczu, bo bym ogromnie żałował pewnie. Okazje były z obu stron ale goli zabrakło czyli dobrze przewidziałem, że w takich meczach właśnie tego elementu może zabraknąć. Obie drużyny chyba żałują tego remisu, gdyż w przypadku wygranej Fla awansowałoby na pozycję wicelidera, a Palmeiras mógł wskoczyć na miejsce trzecie. Ciekawą sytuację mieliśmy, gdy po rzucie sędziowskim Kleber powinien wybić piłkę na aut lub po prostu oddać ją rywalom, gdyż tak nakazują zasady fair play ale ten nie zważając na nic pognał do bramki Fla, tyle że zabrakło mu precyzji i gola nie zdobył. Poniżej video z tego zajscia:

Botafogo-Corinthians 0:2
To było najciekawsze spotkanie minionej nocy. Sporo się działo w tym meczu, który zasłużył na miano hitu kolejki. Corinthians po raz kolejny wygrało swój mecz i ich seria to 7 kolejnych zwycięstw ligowych z rzędu. Tym razem gole zdobywali Liedson i Danilo. Fakt, że w tym meczu lepsi byli gospodarze, którzy jednak nie potrafili wykorzystać żadnej okazji, chociaż dwukrotnie trafili w słupek. Timao mieli mnóstwo kontr w drugiej połowie, a raz Emerson Sheik miał okazje 200% gdy miał sytuację sam na sam z Jeffersonem ale trafił tylko w poprzeczkę.

Dzisiaj mecz Avai-Internacional i sam nie wiem czy coś tam grać ale to się zastanowię dopiero później. Jeśli coś ciekawego mi przyjdzie do głowy to napiszę tutaj jakąś analizę.

vola 0

vola

Użytkownik
Panowie, warto jest grać dzisiaj na noc Internacional???

Nie wiem sam co o tym myśleć. Internacional ostatnio 3 porażki z rzędu ale nie byle z kim: Sao Paulo (0:3), Corinthians (0:1) i Vasco da Gama (0:2).
Avai 3 miejsce od konca i dopiero w 10kolejce pierwszy wygrany mecz z Atlético Goianiense (1:0).
Sądze ze Internacional stac na pokonanie Avai. Jak myslicie?

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
W meczu z Sao Paulo grali beznadziejnie, mając mecz u siebie nie potrafili rozegrac chyba żadnej ciekawej akcji, rywale praktycznie cały mecz kontrolowali a Colorado nie potrafili przez długi okres czasu odebrac rywalom piłki. Oczywiście, dziś grają z inną drużyną bo Avai nie jest tak dobrą technicznie drużyną jak Sao Paulo, ale chce zaznaczyc że Inter we wtorek ma mecz towarzyski z Fc Barceloną więc paradoksalnie mogą oszczędzac się w lidze aby pokazac się w meczu z wielkim rywalem. Ale na pewno łatwo skóry nie sprzedadzą. Nie będę się podejmowac typowania wyniku meczu ale mogę polecic under 2,5 po kursie 1,9. Podaję przypuszczalne składu na ten mecz:
Avai: Felipe, Gustavo, Dirceu e Bruno; Alan, Diogo Orlando, Batista, Cleverson, Romano e Pedro Ken; Willian
Inter: Muriel, Nei, Bolívar, Índio e Kleber; Bolatti (Tinga), Guiñazu, Andrezinho (Tinga) e D&#39;Alessandro; Zé Roberto e Leandro Damião
E: 3-1 dla Interu po golach Andrezinho (który zmienił bezbarwnego Guinazu i zagrał bardzo dobry mecz), Leandro Damiao (zaliczył dodatkowo jeszcze 2 asysty) i D&#39;Alessandro. Gol dla Avai po dobitce z wątpliwego rzutu karnego. Internacional nie zagrał jakoś wspaniale ale poradził sobie z Avai, które czeka ciężka walka o utrzymanie. Tak więc mój typ się nie sprawdził ale na szczęście po napisaniu tego posta zajrzałem na stronę z osłabieniami Avai i po tym zagrałem Inter DNB.
Już w sobotę kolejne mecze Brasileirao. Zachęcam do oglądania tych rozgrywek!
http://pl.soccerway.com/players/andre-luiz-tavares/32850/

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ostatniej nocy został rozegrany mecz Avai-Inter. Przyznam się, że pomysł na ten mecz miałem podobny jak zksstal i chciałem grać undera ale ostatecznie odpuściłem i jak widać dobrze zrobiłem. Takie zwycięstwo na pewno pomoże podnieść się Interowi i na Audi Cup pojadą w lepszych nastrojach. A tym czasem w najbliższy weekend mamy kolejne mecze w 11. kolejce Brasileirao:

Najciekawiej wyglądają dwa niedzielne mecze Fluminense-Palmeiras i Corinthians-Cruzeiro. Co do kursów to na pewno bardzo ciekawie wyglądają kursy na Americe Mineiro, która musi się przełamać więc kiedy jak nie teraz i z kim jak nie z Figueirense u siebie. Również fajnie wygląda kurs na Bahie. Fakt, że rywal mniej więcej na ich poziomie ale Coritiba dobrze gra tylko u siebie na Couto Perreira tak więc spokojnie można próbować na drużynę z Salvadoru. Poza tym ja bym też upatrywał jakieś X2 na Vasco, gdyż Atletico Mineiro jakoś tak mnie nie przekonuję. Chyba spokojnie można dorzucić do jakiegoś kuponu Sao Paulo, gdyż u siebie z Atletico Goianiense nie powinni mieć problemów. Bałbym się z kolei grać Flamengo, gdyż Ceara jest strasznie nie obliczalna, a w tym sezonie już ograli Flamengo w Copa do Brasil więc może i tym razem im się uda. Nasuwa się też pytanie czy wreszcie przełamie się Atletico PR, które zdecydowanie lepiej gra u siebie więc może to ten czas.
Jeszcze kilka cennych informacji. Mecz Gremio-Santos został przeniesiony na październik i ma to związek z występem aż 3 graczy Santosu w CA więc trochę dostaną więcej czasu na odpoczynek. Mecz Avai-Inter to również było spotkanie tej kolejki, tak więc w weekend jak widzice powyżej mamy tylko 8 meczów. Niestety nie ma niedzielnych spotkań o godzinie 23:30 nad czym wielce ubolewam, gdyż kilka ciekawych meczów na raz jest o 21 wraz z finałem Copa America. Co do transmisji w polskiej tv to tak: w sobotę Sao Paulo-Atletico Goianiense na Sportklub+, a w niedziele Fluminense-Palmeiras na Sportklub. Poniżej dorzucę poprzez edycję listę z osłabieniami oraz typy i aktualną tabelę ligową ze strony Globo:
Typy Miltona Nevesa
Tabela
Przewidywane składy i osłabienia

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Zgadzam się z typem na Americę. Muszą się wreszcie przełamać, bo nie wygrali już od 9 spotkań. Antonio Lopes powinien wreszcie wygrać ze swoim zespołem. W tamtym tygodniu objął zespół i już spodziewałem się po nich więcej, a jednak Ceara im nie dała szans. Teraz jednak mecz łatwiejszy. Figue na wyjazdach wyniki ma słabe. Drużyny na podobnym poziomie, a patrząc na sytuacje w klubach to chyba America bardziej potrzebuje wreszcie wygrać i się odrodzić. Kursy ciekawe.
Dla mnie najciekawszym meczem będzie spotkanie Timao z Raposą. Jednak kursy na ten mecz trochę mnie dziwią. Corinthians znowu wygrało i dalej są niepokonani z niesamowitym bilansem. Ale znowu rywalom należał się remis, a Corinthians wygrywa trochę szczęśliwie. Dlatego zdania nie zmieniam i czekam na ich pierwszą porażkę lub drugą stratę punktów w tym sezonie. Szczęście się musi kiedyś skończyć, a Cruzeiro to rywal, który może im zagrozić. Na razie moc Corinthians tkwi w defensywie (w ostatnich sześciu meczach stracili tylko 1 gola!), ale ja wierzę, że ekipa z Belo Horizonte da sobie radę z ich obroną. Kursy na Cruzeiro kuszą...
Ciekawy jestem SPFC. Po tym co grają ostatnio, taki mecz wydaje się być formalnością. Powinni bez problemu wygrać na własnym terenie z takim słabym rywalem, ale jakoś zbyt ładnie to wygląda. Kurs niski, ja w Brazylii na czysty win wolę takich nie ruszać.

crossmen 8,1K

crossmen

Użytkownik
Witam typerów ligi brazylijskiej , od pewnego czasu obserwuję temat,wykonujecie dobrą robotę w dziale,moja wiedza na temat tej ligi jest raczej uboga ,ale mam prośbę jakbyście mieli w jednym zdaniu ocenić tą ligę to jaka ona jest? np underowa,overowa,duża ilość win home itp,itd,noi najważniejsze to sprawa ustawiania meczy czy bliżej jej do angielskiej czy do włoskiej ?
Jak ktoś ma ochotę niech wklei dwa zdania ,z góry dzięki

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Flamengo-Ceara
No tak gospodarze niby w formie ,sporo strzelają ale ja nie o tym Ceara ostatnio gra bardzo ciekawą piłkę a poza tym skuteczną na 10 meczy 3 razy nie trafili do bramki rywali w dobrej formie jest Washington i moim typem na ten mecz jest właśnie bramka Ceary po kursie 1.615 .Flamengo popełnia błędy w defensywie ale nie potrafili w ostatnich 3 meczach wykorzystać tego rywale ,H2H po stronie gości ,nie będzie to łatwy mecz dla drużyny Ronaldinho Ceara to nie chłopcy do bicia .
Typ:
Ceara gol 1.615
Sportingbet ✅
Atletico PR v Botafogo RJ
Gospodarze ostatnio katastrofa na 10 meczy tylko 2 pkt ,nie potrafili z nikim wygrać do tej pory i czeka ich kolejny mecz bo przyjeżdża do nich solidne Botafogo ,które na 5meczy na wyjeździe raz uległo 1-0 Palmeiras
wpadł mi ciekawy typ w oko Botafogo over 0.5 gola w 2poł 1.85 i tak to wygląda że gospodarze w 3 meczach tylko nie stracili bramki w 2poł obrona często się myli ,Botafogo musi zamazać jakby nie patrzył plamę po meczu z Corinthians ,przedział czasowy gdzie najwięcej Bota strzeliło bramek to 30-40min ale w 2poł też potrafią strzelić przedział między 70-90+ typ wydaję się sensowny więc go łapię.
Typ:
Botafogo over 0.5 w 2 poł 1.85 Sportingbet✅
Corinthians-Cruzeiro

Hit w Brazylii zapowiada się genialnie gospodarze ostatnio w bardzo dobrej dyspozycji ,goście powoli łapią wiatr w żagle(zbytnio nie odstają) ,Corinthians underowo ,Cruzeiro overowo obie ekipy mają czym postraszyć ,mecz na prawdę zapowiada się mega liczę tu na 2-3 bramki niby w takich meczach jest ciśnienie a wychodzi potem bezbramkowy remis ale myślę że tu będzie inaczej Corinthians będzie chciało powiększać przewagę a goście gonić w tabeli (nikt chyba się nie spodziewał że różnica po 10 kolejkach między tymi drużynami będzie wynosić 13pkt) Corinthians bez porażki jeszcze na 10 meczy 28pkt imponująco to wygląda .Zapowiada się szybki mecz ,oby tylko skuteczność dopisała.
Typ:
2-3 gole 1.909
Sportingbet⛔
tylko 1 wpadła szkoda;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiejszej nocy zostaną rozegrane 4 spotkania Brasileirao. Ja odpuszczam sobie mecze America MG-Figueirense i Atletico PR-Botafogo. Miałem początkowo grać na Americe ale wobec faktu, że w ataku nie zagra Alessandro to odpuszczam. Jedyny strzelec zespołu z Belo Horizonte nieobecny więc ciężko będzie cokolwiek zrobić Coelho w ataku. Może się przebudzi Fabio Junior. U gości z kolei na pewno duży nie dosyt za ostatni mecz z Gremio, a na pewno coś do udowodnienia ma Elias, który zmarnował karnego. Co do meczu w Kurytybie to też odpuszczam, bo nie wiem czego się spodziewać. Niby warto spróbować zagrać na przełamanie Atletico, a z drugiej strony Botafogo do słabeuszy nie należy więc co tu wybrać? No właśnie chyba ten mecz najlepiej zostawić w spokoju. Tak więc przesuwamy się powoli do dwóch pozostałych i tych właśnie, które mam zamiar poniżej opisać:
VS

Na Morumbi dojdzie do spotkania drużyn, które w tym sezonie mają odmienne cele i jak na razie trzymają się przedsezonowych przewidywań. Zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Sao Paulo, które jeśli chce coś osiągnąć to takie mecze i to u siebie musi bezwzględnie wygrywać.
Sao Paulo dzisiaj już z Lucasem, który wrócił z nieudanego dla Brazylii Copa America. Również i on może czuć się trochę niespełniony, bo grał jedynie jako zmiennik. Poza tym jest kolejna znakomita informacja, a mianowicie wraca po 5 latach spędzonych w Arsenalu pomocnik Denilson. To ma być ogromne wzmocnienie drugiej linii SPFC. Póki co jednak będzie musiał zastąpić Casemiro, który już wyjechał na zgrupowanie kadry U20, podobnie jak Henrique, Willian Jose i Bruno Uvini. Jednak z tej czwórki to właśnie wspomniany Casemiro jest graczem podstawowym więc tak wielkiej straty aż nie ma. Dzisiaj również jako nowy trener debiutuję Adilson Batista i jak widzę po składzie podjął jedną dziwną decyzję, a mianowicie nie ma w podstawowym składzie Marlosa, który ostatnimi czasy był jedną z najbardziej wyróżniających się postaci w Sampie. Jednak przy takich graczach to i tak może nie zostać zbytnio odczute, gdyż naprawdę ofensywa prezentuję się znakomicie.
Atletico Goianiense otwiera obecnie strefę spadkową i raczej po tej kolejce z niej nie wyjdą. Zgodnie z przewidywaniami są nisko w tabeli, gdyż ich skład nie powala na kolana i jak pisałem przed sezonem są jednym z głównych kandydatów do opuszczenia ligi. Żeby było gorzej to tuż przed meczem rozwiązano umowę za porozumieniem stron z dotychczasowym trenerem Dragao czyli PC Gusmao. Decyzja o tyle dziwna, że zespół wcale tak najgorzej się nie spisywał. No i dzisiaj jego miejsce zajmię trener tymczasowy Jairo Araujo. To nie wróży zbyt dobrze tej drużynie, gdyż taka zmiana trenera tuż przed meczem na pewno nie pomoże. Dobrze, że chociaż dzisiaj poza kontuzjowanym Preto nie mają żadnych problemów kadrowych. Jednak nawet w obliczu prawie pełnego składu ich szanse w tym meczu są marne nawet na 1 punkt.
Myślę, że należy się spodziewać łatwego i możliwe, że wysokiego zwycięstwa Sampy, gdyż ich dzisiejszy rywal jest od nich przynajmniej o klasę gorszy.
São Paulo
Rogério Ceni; Jean, Xandão, Rhodolfo e Juan; Denilson, Wellington, Carlinhos (Marlos) e Rivaldo; Lucas e Dagoberto
Atlético
Márcio; Rafael Cruz, Gilson, Anderson e Thiago Feltri; Rômulo, Agenor, Bida, Thiaguinho e Vítor Júnior; Anselmo
Moje typy:
Sao Paulo @ 1,333 Sportingbet
⛔2:2 krótko mówiąc banda debili....
Sao Paulo over 1,5 @ 1,50✅
Atletico nie strzeli @ 1,80
⛔

VS

W Macae na stadionie Claudio Moacyr Azevedo dojdzie do starcia Flamengo-Ceara. Na pierwszy rzut oka to faworytem wydają się być gospodarze, jednak im dłużej się analizuję to spotkanie, to już wnioski są trochę inne.
Flamengo póki co obok Corinthiansu jako jedyni nie przegrali spotkania w lidze. Co ciekawe zdobyli 18 goli, z czego aż 14 w 4 spotkaniach. Jak więc widać, jeśli nie mają swojego dnia ze strzelaniem goli to problemy są spore. Dzisiaj właśnie ja widzę u nich taki problem. Nie ma Thiago Nevesa, Ronaldinho którzy obaj złapali kartki w meczu z Palmeirasem i są zawieszeni. Co ciekawe TN przyznał po przylocie do Rio, że zrobili to specjalnie by nie musieli pauzować z mocniejszymi rywalami, którzy już niedługo przed Fla. Dla mnie to dziwne, że ten zawodnik się przyznał do takiej rzeczy, gdyż teraz władze ligi mogą ich zawiesić na więcej meczy, a i klub może wyciągnąć konsekwencje, gdyż zrobili to bez porozumienia z trenerem Luxemburgo. Poza nimi zabraknie zawieszonego na 4 mecze za uderzenie w twarz Airtona. Jeszcze, żeby było lepiej to na kadrę U20 pojechali Negueba i Rafael Galhardo czym dopełnili problemy Fla. Najgorzej prezentuję się ofensywa Fla, gdyż Deivid jest w dużej mierze uzależniony od podań swoich kolegów, a nie da się ukryć, że R10 i Thiago Neves znaczą bardzo wiele dla zespołu. Obok niego zagra albo Vander albo Diego Mauricio. W pomocy za to mamy mocno defensywny zestaw. Willians, Luiz Antonio, Renato czy Bottinelli mogliby występować jako volante, a dzisiaj któryś z nich musi ogarnąć to jako rozgrywający i spodziewam się, że będzie to Renato.
Ceara póki co zaskakuję na plus. Mieli być koło strefy spadkowej, a póki co zajmują miejsce w środku tabeli przed Flu czy Gremio. Gdyby ten mecz odbywał się w Fortalezy to na pewno bym grał na Cearę, gdyż tam grają znakomicie. Ale i poza swoim miastem potrafią zrobić niespodziankę, o czym przekonał się już Internacional. Dzisiaj Ceara zagra w najmocniejszym składzie, gdyż Anderson Luis czy Careca to raczej nie osłabienia, a Fernando Henrique nie jest w zbyt mocnej formie, więc może i lepiej, że zastąpi go Diego. Ciekawe jak przeciwko swojemu aktualnemu pracodawcy pokaże się Egidio, który obecnie jest wypożyczony na północ Brazylii właśnie z Flamengo, co według mnie jest totalną głupotą ze strony Fla, bo na początku rozgrywek gdy grał w podstawowym składzie to grał znakomicie. Poza tym fajnie wygląda ta pomoc, która może i bez gwiazd ale radzi sobie naprawdę nieźle.
Podsumowując goście nie stoją tutaj na straconej pozycji w starciu z osłabionym mocno Flamengo. Moim zdaniem warto tutaj grać dodatnie handicapy na Ceare, gdyż dla nich to dobra okazja na punkty i szansa jest spora przynajmniej na remis.
Flamengo
Felipe, Léo Moura, Welinton, Ronaldo Angelim e Junior César; Willians, Luiz Antonio, Renato, Bottinelli; Deivid e Vander(Diego Mauricio)
Ceara
Diego; Boiadeiro, Fabrício, Diego Sacoman e Vicente; Michel, João Marcos, Heleno e Thiago Humberto; Washington e Osvaldo
Moje typy:
Ceara(+2) @ 1,45 Sportingbet✅1:1
Ceara lub X @ 2,50✅
Flamengo under 1,5 @ 2,25✅
Flamengo under 2,5 @ 1,333✅

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
America - Figue
Zgadzam się z Kapsztim, że brak Alessandro to bardzo poważne osłabienie, bo to on jest głównie odpowiedzialny za zdobywanie bramek w Americe. Gdyby nie to osłabienie to nawet bym się nie zastanawiał, tylko odrazu brał gospodarzy. Jednak sytuacja wcale nie jest beznadziejna. Tydzień temu przed meczem z Cearą zespół Americi objął Antonio Lopes. Nie jest to może jakiś wielki trener, który gwarantuje sukcesy, ale zmiana trenera zawsze wiele zmienia w zepsole i motywuje zawodników. Tydzień temu Antonio Lopes nie miał czasu, żeby zająć się budową swojego zespołu i raczej zagrał jeszcze zespołem swojego poprzednika. Jednak teraz widać, że nowy trener ma jakiś pomysł na Americę. Dzisiaj mamy zobaczyć zupełnie inne oblicze tego zespołu. Lopes zmienił ustawienie i 8 zawodników w porównaniu do ostatniego meczu z Cearą! Przewidywany skład na dzisiaj: Neneca; Micão, Willian Rocha e Amaral; Marcos Rocha, Leandro Ferreira, China, Caleb e Carleto; Fábio Júnior e Léo. W ostatnim spotkaniu zagrali tylko Marcos Rocha, Amaral i Fabio Junior. Sam nie wiem czy to dobrze, że będzie tyle zmian, Jednak patrząc na wyniki tego zespołu, każda zmiana wydaje się warta próby. Ja wierzę, że im się to uda. America wygrała tylko pierwszy mecz w tym sezonie i po 9 meczach bez zwycięstwa chyba muszą się wreszcie przełamać. To dla nich najłatwiejszy mecz w najbliższym czasie, więc jeśli nie dzisiaj to kiedy się mają przełamać? Patrząc na tabele można odnieść wrażenie, że to goście są faworytami, jednak według mnie to zasługa terminarza. Figue na wyjazdach raczej nie istnieje. Prawie wszystkie punkty zdobyli u siebie grając ze słabszymi drużynami (Atletico PR, Atletico GO, rezerwy Santosu). Poza tym grali więcej meczów u siebie od pozostałych przeciwników. Natomiast America stoi słabo w tabeli, ale terminarz ich nie oszczędzał. Grali u siebie mecze z samą czołówką: Inter, Flamengo, Cruzeiro i Palmeiras. Jedyny mecz ze słabszą ekipą (Bahią) akurat wygrali. W dzisiejszym meczu spotykają się dwie wyrównane drużyny, które zdecydowanie lepiej grają na własnym terenie, dlatego na pewno bliżej mi do gospodarzy. Dzisiaj liczę na przełamanie ekipy z Belo Horizonte, bo kiedyś wygrać wreszcie trzeba, a to najłatwiejszy mecz w najbliższym czasie dla &quot;nowej&quot; ekipy Antonio Lopesa. Sam tego nie gram, bo tyle zmian w jednym meczu na raz może skończyć się jeszcze gorzej, ale jeżeli miałbym coś wybrać to:
America DNB (1.85 Bet365) zwrot

Sao Paulo - Atletico GO
O tym meczu wszystko napisał Kapszti, więc nie bardzo mam co dodać. WSZYSTKO przemawia za Sampą i nie potrafię znaleźć argumentów na korzyść gości. Debiut Adilsona Batisty na ławce trenerskiej, powrót do kadry Lucasa, debiut Denilsona, dobra forma SPFC, mecz na własnym terenie, słaba forma gości i zwolnienie trenera PC Gusmao. SPFC bije rywala na głowę pod każdym względem i to wszystko wygląda aż zbyt ładnie...
Sao Paulo 1 (1.40 Bet365) ⛔

Atletico PR - Botafogo
Ten mecz pod względem bukmacherskim omijam, ale chętnie go obejrzę. Patrząc na wyniki obu zespołów pewnie wiele osób będzie próbować gry na ekipę z Rio. Ja jednak dalej wierzę w przełamanie Atletico, które od przyjścia Renato Gaucho znacznie się poprawiło. W ostatnich meczach zabrakło trochę szczęścia, ale w końcu powinno im się udać. Oni przecież nie mają nic do stracenia. Według mnie zobaczymy wyrównany i ciekawy mecz.

Flamengo - Ceara
Ten mecz został już opisany. Ja się zgadzam z typami na Cearę. Flamengo poważnie osłabione i muszą wreszcie zaliczyć pierwszą porażkę w tym sezonie. Pamiętam jak w maju podobna sytuacja miała miejsce przed CdB. Niepokonane Flamengo miało odprawić kolejnego rywala, ale Ceara zaskoczyła i potrafiła wygrać na Engenhao 2:1. Teraz może być podobnie i ja na to liczę. U gospodarzy nie ma kto zdobywać bramek, dlatego dodatnie handi na Cearę po takim kursie wydaje się ok:
Ceara +1 (AH 1.80 Bet365) ✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
CORINTHIANS - CRUZEIRO
Typ : Cruzeiro DNB @ 3,08 Pinnacle ✅0:1
Corinthians ciśnie mega póki co 9-1-0 i bezsprzeczne liderowanie. Pytanie kiedy złapią dołek? Mecz z Cruzeiro to może być własnie ten moment. Bo Cruzeiro w ostatnim czasie także notuje dobre rezultaty od momentu przyjścia Joela Santany na ławke trenerską. W last 5 grach wygrali 4 i przegrali z Sao Paulo na wyjeździe 1:2. A przegrać z SPFC to jednak nie żaden wstyd bo spisują się przecież dobrze.
Kto wie czy nie najwazniejsza informacją w kontekście tego meczu jest absencja Liedsona(10/5goli), Fabio Santos(10/0) bramkarza Julio Cesara(10/0) i do tego dochodzi jeszcze niemalże na 90% brak Jorge Henrique(9/1), który przez ostatnie dni nie trenował w ogóle i szanse na występ są iluzoryczne. Zatem brak podstawowego bramkarza, pdostawowego obrońcy i dwóch kluczowych postaci w ofensywie.
Rywal Cruzeiro bez będącego na Copa America Urugwajczyka Victorino, słabego w ostatnim czasie napastnika Thiago Ribeiro(6/0), pomocnika Leangro Guerreiro (9/0) i obrońcy Diego Renana (3/0).
Ważne, że jest Montillo będący w formie.
Tak więc biorę pod uwagę trzy przesłanki typująć tak, a nie inaczej :
1. Braki w ekipie Corinthians czterech kluczowych zawodników
2. Realna szansa na przełamanie serii wygranych, które z relacji obserwatorów meczów Corinthians bywają wymęczone.
3. Zupelnie zachęcające kursy na Cruzeiro, które przecież także gra ostatnio dobrze.
Kusi coprawda posłanie czystej &quot;2&quot; po kursie @4,130, ale jednak zmniejszam trochę ryzyko w razie remisu i gram w opcji DNB po i tak zadowalającym mnie współczynniku ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Nie ma to jak odda ć dwa strzały na bramkę i zremisowa ć mecz 2-2. Atletico Goianense taka rzecz się udała, niestety. Gra Sampy to nie to samo co na początku sezonu. Adilson Batista zepsuł to co wypracował Carpegiani. Nie było dwójkowych akcji i szybkich podań. Było za to bezsensowne przetrzymywanie piłki. Lucas schowany pod linią boczną, nie mogący zagra ć piłki na jeden kontakt z Dagoberto. Może i Atletico miało furę szczęścia ale śmiem twierdzi ć że jeżeli Sao Paulo grało by dziś pod wodzą Carpegianiego to już w pierwszej połowie strzeliło by przynajmniej 3 bramki, bo obrońcy gości przy szybszej i kombinacyjnej piłce gubili się a takich obrazków mieliśmy dziś niestety za mało, ponieważ nowy trener wymyślił sobie grę piłką i setkami nic nie wnoszących do gry podań.
To tak do podsumowania meczu Sao Paulo - Atletico GO. ;)

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Nie ma to jak odda ć dwa strzały na bramkę i zremisowa ć mecz 2-2. Atletico Goianense taka rzecz się udała, niestety. Gra Sampy to nie to samo co na początku sezonu. Adilson Batista zepsuł to co wypracował Carpegiani. Nie było dwójkowych akcji i szybkich podań. Było za to bezsensowne przetrzymywanie piłki. Lucas schowany pod linią boczną, nie mogący zagra ć piłki na jeden kontakt z Dagoberto. Może i Atletico miało furę szczęścia ale śmiem twierdzi ć że jeżeli Sao Paulo grało by dziś pod wodzą Carpegianiego to już w pierwszej połowie strzeliło by przynajmniej 3 bramki, bo obrońcy gości przy szybszej i kombinacyjnej piłce gubili się a takich obrazków mieliśmy dziś niestety za mało, ponieważ nowy trener wymyślił sobie grę piłką i setkami nic nie wnoszących do gry podań.
To tak do podsumowania meczu Sao Paulo - Atletico GO. ;)
Idealne podsumowanie ;) Pierwsza połowa to myślałem , że usnę. Sao Paulo sama wymiana podań bez przemieszczania się do przodu. Druga połowa lepsza zdecydowanie gdzie było więcej sytuacji ale zabrakło skuteczności i gry zespołowej. Kursy &lt; 1,5 to największe dziadostwo więc lepiej odpuszczać tym bardziej w Brazylii.

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Zgadzam się, że Sampa zawiodła, chociaż według mnie źle nie grali (przynajmniej w drugiej połowie). Zdecydowanie większe posiadanie piłki, tyle zmarnowanych setek (np. Rivaldo sam na sam w drugiej połowie czy ostatni rajd (nie pamiętam kogo) w 93 minucie meczu i obrona Marcio), a Atletico GO oddaje 2 strzały i remisuje... Wynik kompletnie niesprawiedliwy, ale taki sport ;) Końcówka mogła denerwować kiedy sędzia opóźniał każde wznowienie gry, cofał piłkę i akcje w zupełnie nieważnych momentach gry, a zawodnicy Atletico po każdym dotknięciu rywala leżeli na murawie jakby umierali...
W pozostałych meczach wreszcie przełamanie piłkarzy Atletico PR, chociaż w drugiej połowie to raczej nie istnieli i Botafogo należał się remis. A America mnie rozczarowała. Początek meczu to dominacja Figue i gdyby nie czerwona kartka Pittoniego w 43 minucie, to America mogła mieć problemy ze zdobyciem choćby jednego punktu. W drugiej połowie może coś atakowali, ale grając w przewadze jednego zawodnika chyba nie mieli innego wyjścia. To ich 10 mecz bez zwycięstwa pod rząd. Jeżeli nie wygrywają u siebie z takimi przeciętnymi przeciwnikami, którzy grają całą połowę w osłabieniu to jakoś nie wierzę, że odrodzą się w następnych kolejkach, kiedy będą grać z mocniejszymi rywalami. Na dzień dzisiejszy są dla mnie jednymi z głównych kandydatów do spadku.

A na jutro zgadzam się z Robsonem. Cruzeiro po takim kursie trzeba spróbować, bo chyba wreszcie przyszedł czas na pierwszą porażkę Timao. Brasileirao jest zbyt wyrównane, żeby Corinthians tyle wygrywało. Tym bardziej, że jak na bilans 9-1-0 wcale nie grają tak rewelacyjnie. Ostatnio z Interem i Botafogo powinni zremisować, ale mieli sporo szczęścia. Z Interem 1:0 po bardzo wyrównanym meczu, a z Botafogo 2:0, z tym, że 2 gol padł w 90 minucie, a Botafogo wcześniej miało dwa słupki... Jutro grają tak osłabieni i z tak mocnym rywalem, że sytuacja do pierwszej porażki jest idealna. Cruzeiro w formie potrafi w takich meczach namieszać. A osłabienia Corinthians, które wymienił już Robson, według mnie są bardzo poważne. Patrząc na sytuację w tabeli, składy i osłabienia nie można ominąć takich kursów:
Corinthians - Cruzeiro X2 (1.95 Sportingbet) ✅
Cruzeiro DNB (3.30 Sportingbet)
✅

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
Jeszcze takie małe spostrzeżenie odnośnie ligi. Ktoś wspaniałomyślnie ułożył niedzielne mecze tak, aby wszystkie zaczynały się o 21 i trwały w tym samym czasie co finał CA. Szczególnie takie mecze jak Corinthians-Cruzeiro czy Flu-Palmeiras mogłyby się rozpoczą ć o 23.30 (naszego czasu) albo nawet godzinę później. No ale cóż: trzeba będzie ogląda ć dwa mecze na raz a takie oglądanie wcale nie jest komfortowe ;)

czy ostatni rajd (nie pamiętam kogo)
Fernandinho ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No ja to Sampe to tak końcówkę oglądałem ale słyszałem, że gościom potrzebne były zaledwie 2 strzały i mają punkt. Szkoda, bo myślałem nad graniem over 1,5 na SPFC i teraz żałuję. America to faktycznie zawaliła sprawę. Myślałem, że się rzucą na Figueirense, a tym czasem to goście z początku byli bliżej gola. Dobrze, że zrezygnowałem z gry na nich, bo widać, że bez snajpera - czytaj Alessandro nie są w stanie nic zrobić w ofensywie, a obrona to też na mocną nie wygląda, po mimo wczorajszego czystego konta. Fajnie, że się przełamało Atletico PR, bo aż przykro było na nich patrzeć. Bohaterem Furacao został Morro czyli Santiago Garcia, który ma być tym który im się pomoże wygrzebać z dołu tabeli, bo w końcu to najdroższy piłkarz w historii klubu.
Jeszcze takie małe spostrzeżenie odnośnie ligi. Ktoś wspaniałomyślnie ułożył niedzielne mecze tak, aby wszystkie zaczynały się o 21 i trwały w tym samym czasie co finał CA. Szczególnie takie mecze jak Corinthians-Cruzeiro czy Flu-Palmeiras mogłyby się rozpocząć o 23.30 (naszego czasu) albo nawet godzinę później.
Co do tego to absolutnie się zgadzam. Ja tam już się przyzwyczaiłem to oglądania 2 meczów na raz ale dla wielu to problem. Myślę, że CBF specjalnie to zrobił by konkurować z Copa America. Kibice swoich klubów nie będą mieli problemu z wybraniem meczów, gdyż pojawią się na stadionach lub obejrzą w TV. Dziwna ale myślę, że skuteczna zagrywka ze strony federacji.

VS

Na Pituacu w Salvadorze mecz dwóch beniaminków. Obie drużyny ja lubie oglądać w tym sezonie, gdyż ich mecze to zawsze ciekawe widowiska ze względu na sporą ilość bramek i ofensywny styl gry.
Bahia co ciekawe póki co nie wygrała na własnym stadionie jeszcze ani jednego meczu. Jednak ich gra mogła się podobać, gdyż oglądałem wszystkie ich mecze u siebie poza spotkaniem z Botafogo. I przyznać trzeba, że Rywali mieli mocnych, bo remisy z Flamengo, Botafogo i Atletico Mineiro to żaden wstyd, a porażka z Corinthiansem po wyrównanym meczu tym bardziej im wstydu nie przynosi. Dzisiaj jednak czas wreszcie na pierwszą wygraną u siebie, bo kibice by chcieli zobaczyć swoich ulubieńców jak wygrywają u siebie, tym bardziej, że w Salvadorze są fanatyczni kibice, którzy zawsze wypełniają Pituacu po brzegi i atmosfera tam jest kapitalna. Dzisiaj trener Rene Simoes nie będzie mógł skorzystać tylko z Jancarlosa, który jest zawieszony za kartki. Poza tym mamy największe gwiazdy czyli Jobsona, Carlosa Alberto czy Fabinho.
Coritiba póki co na miejscu 11 z 13 punktami na koncie. Problem tylko w tym, że wszystkie punkty zdobyli póki co na własnym stadionie... Poza nim komplet 4 porażek i za każdym razem tracili co najmniej 2 gole. Fakt też, że rywali mieli mocnych, bo Gremio, Corinthians, Botafogo i Cruzeiro to zespoły, które będą walczyły w tym sezonie o najwyższe cele. Czy dzisiaj są w stanie zdobyć ten pierwszy punkt? No właśnie ja jestem sceptyczny, gdyż ich obrona jest słaba, a to może być właśnie ten pies pogrzebany w tym wypadku. Fakt, że w ataku źle nie jest, to jednak Anderson Aquino, który zdobył 1/3 ich goli dzisiaj znowu zaczyna na ławce. Po 2 miesiącach do składu powraca Leandro Donizete i powinno to być wzmocnienie. Jednak zabraknie dzisiaj jeszcze trójki: Leonardo, Everton Costa i William.
Podsumowując to Bahia jest faworytem tego spotkania, chociaż buki chyba tego nie dostrzegają. Ale to już ich problem, a ja chętnie z tego skorzystam, bo kursy świetne moim zdaniem.
Bahia
Marcelo Lomba; Marcos, Paulo Miranda, Titi e Ávine; Fabinho, Fahel, Marcone e Carlos Alberto; Jobson e Júnior
Coritiba
Édson Bastos; Jonas, Pereira, Émerson e Eltinho; Tcheco, Leandro Donizete, Léo Gago e Rafinha; Marcos Aurélio e Bill
Moje typy:
Bahia @ 2,375 Sportingbet⛔
Bahia DNB @ 1,727
Bahia lub X @ 1,40✅
Bahia over 1,5 @ 2,25
⛔

Pozostałe dzisiejsze mecze zostawiam w spokoju. Flu-Palmeiras to spodziewam się wyrównanego meczu i tutaj jedynie chyba under po kursie 1,75 jest jedyną sensowną opcją ale ja to zostawiam. W meczu Atletico MG-Vasco jakoś widzę bardziej gości ale też się obawiam, że jeśli Atletico się rozstrzela to spokojnie może wygrać, a okazji w każdym meczu im nie brakuję. A największego hiciora czyli Corinthians-Cruzeiro zostawiam w spokoju. Niby Timao osłabione ale zastępcy godni. Renan przecież był już powołany do kadry Brazylii więc słabym bramkarze nie jest. Emerson też spokojnie może gole strzelać, a czy zagra Jorge Henrique czy Alex to już dużej różnicy nie widzę. Dla mnie tu mecz wyrównany z małym wskazaniem na gospodarzy.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
O sobotnich meczach już napisane wszystko. W niedziele strasznie mnie zawiodła Bahia. Liczyłem na popis z ich strony, a tym czasem mecz był strasznie rwany i taki chaotyczny. Coxa grała od 70 minuty w 10 i wtedy liczyłem na ataki gospodarzy ale kilkanaście minut później dziękowałem gościom, że nic nie wcisnęli chociaż mogli. Na sam koniec meczu Ricardinho pokazał sam dlaczego siedzi na ławce.
Wydarzeniem niedzieli też pierwsza porażka Corinthiansu. Myślałem, że aż tak widoczny nie będzie brak tych kilku graczy, a tu jednak. Renan w debiucie puścił gola za kołnierz z daleka, Liedsona brak ogromny, to samo z Fabio Santosem. Jednak nie mają się co przejmować, bo to pierwsza porażka. Teraz po prostu muszą wygrać kolejny mecz i żadnego kryzysu nie będzie.
Ale i tak chyba największa kopanina odbyła się w Volta Redonda. Na samym początku po jednym ze starć rozpadło się boisko... A potem niekończący się festiwal fauli, ostrej gry i kłótni. Takiej popyliny to ja dawno nie widziałem w Brazylii. Nawet i kamerzysta się przyłożył, gdyż raz przeszkadzał Marquinho, gdy ten wykonywał róg, a potem Mariano przy aucie. Jednak słaba gra Fluminense ujdzie im płazem, bo wygrali 1:0, chociaż sędzia powinien uznać i pierwszego gola, gdyż Marquinho nie był na spalonym.

A już w środku tygodnia zaczynamy kolejną kolejkę. Mecz Corinthians-Internacional został rozegrany tydzień temu, gdyż Inter teraz przebywa w Monachium na Audi Cup. Słaby kurs na Botafogo i po tym co ostatnio Sampa zrobiła boje się ich grać, tak samo jak Gremio, ale tutaj akurat tragiczna postawa Ameriki aż się prosi o zagranie Gremio. Mecz Atletico MG-Flu chyba do odpuszczenia, ewentualnie zagrać gospodarzy, bo Flu się nie da oglądać, a farta mają ostatnio ogromnego z tymi zwycięstwami z niczego. Chyba można spróbować Cruzeiro i Palmeiras na wyjazdach. Atletico Goianiense w tym sezonie u siebie gdy gra z mocnymi to przegrywa więc może i teraz. Za to Verdao grają z Figueirense, które już ostatnio u siebie cieniowało, a teraz rywal jeszcze mocniejszy. Zdecydowanie hitem mecz Santos-Flamengo, chociaż nie czytałem jeszcze czy Neymar, Ganso i Elano zagrają ale wiadomo, że R10 i Thiago Neves już są uprawnieni do gry. Również znakomicie zapowiada się starcie na Couto Pereira. Coritiba u siebie to bardzo mocny zespół, a SPFC wiadomo, że po remisie z Atletico GO będzie chciało się odegrać. Vasco niby faworytem z Bahią ale goście lubią grać na wyjazdach więc trzeba uważać. Ceara natomiast u siebie powinna wygrać po raz kolejny, chociaż Atletico PR już się przełamało więc trochę uważać trzeba. Jednak obrona Furacao dalej słaba więc kilka bramek gospodarzy jak najbardziej możliwe.

Edit: Neymar, Ganso i Elano mają zagrać z Flamengo!!!

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Nie mam w tym tygodniu w ogóle czasu, dlatego o meczach napiszę w dużym skrócie. Kolejka z dużą ilością domowych faworytów, jednak kursy śmieszne i nie wierzę, żeby w Brazylii w jednej kolejce na takie kursy nie było chociaż jednej miny. Mowa tu o: Botafogo - już ostatnio zasłużyli na jeden punkt z Atletico, a Avai radzi sobie słabo, Gremio - po tym co widziałem ze strony Americi w meczu z grającym w 10 Figue, to każdy inny wynik niż pewne zwycięstwo Gremio będzie dla mnie sensacją, Vasco - ekipa Bahii bez Jobsona i Carlosa Alberto, a tak osłabiona raczej nie ma szans z drużyną Vasco.
Meczu Atletico GO - Cruzeiro nie ruszam, bo według mnie gospodarze w końcu się powinni przełamać i mogą urwać chociaż jeden punkt drużynie z Belo Horizonte.
Myślałem o typie Atletico MG DNB, bo Fluminense gra totalny piach. Nie widzę w nich żadnej mocy, Abel Braga chyba nie ma pomysłu na ten zespół i jedyną nadzieją mogą być ostatnio sprowadzeni zawodnicy. Jednak oni jeszcze w tym meczu nie zagrają, więc na ich przełamanie nie ma co liczyć. Problem w tym, że Atletico też gra ostatnio słabo, a jak dodać do tego ich osłabienia: Rever, Leonardo Silva, Guilherme Santos i Serginho, to z typu lepiej zrezygnować.
Hitem tej kolejki powinno być spotkanie Santos - Flamengo. Gospodarze z wielkimi gwiazdami w składzie powinni być faworytami w tym meczu. Według mnie zanosi się na pierwszą porażkę Flamengo w tym sezonie. Szkoda tylko, że kurs taki niski, bo Neymar, Ganso i Elano na pewno są zmęczeni po CA.
Liczę na pierwszą porażkę Figue w domu. Palmeiras na to stać, chociaż oni też nie grają ostatnio porywającej piłki... Mecz Coritiba - SPFC oceniam szanse 50/50. Coritiba u siebie może wszystko, ale Sao Paulo ma coś do udowodnienia po ostatnim pechowym remisie z Atletico GO.
Jedynym typem nad którym się poważnie zastanawiam jest Ceara. Fajnie grali na wyjeździe z Flamengo i tam mnie nie zawiedli. U siebie grają jeszcze lepiej i tydzień temu potrafili ograć Americę 4:0. Atletico PR się przełamało i wreszcie wygrali pierwszy mecz w tym sezonie. Jednak Botafogo należał się remis w tym spotkaniu i Atletico przez większość czasu wcale nie przeważało. Dalej są bardzo poważnie osłabieni: Nieto, Guerron, P.Baier i Manoel. Garcia sam meczu raczej nie wygra, dlatego Ceara powinna tutaj zdobyć trzy punkty.
Składy i osłabienia: http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/07/26/botafogo-e-avai-voltam-a-se-encontrar-apos-briga-generalizada-na-copa-do-brasil.htm

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom