Sao Paulo-Fluminense
Jeśli nie teraz, to kiedy? Tak mogą powiedzieć wszyscy związani z Sao Paulo, w kontekście ewentualnego przerwania katastrofalnej passy. 12 spotkań bez wygranej, w tym ledwie 5 remisów, to bilans kompromitujący taki zespół jak Sampa. Oni mieli walczyć o mistrza, a tutaj są w strefie spadkowej... Dzisiaj moim zdaniem jednak warto na nich pograć. Ostatnio po tym tournee, po Azji i Europie wyglądają trochę lepiej ale swoje złe wyniki zawdzięczają m.in. nie wykorzystanym karnym - Rogerio Ceni i Jadson marnowali karne z Portuguesą i Flamengo. Dzisiaj wraca Luis Fabiano i będzie miał kto strzelać, bo on nawet będą w takiej sobie formie, jest więcej wart niż pozostali snajperzy klubu z Morumbi. Poza tym nieźle poczyna sobie młody Lucas Evangelista, który najprawdopodobniej obok Jadsona i Ganso zajmie miejsce na rozegraniu/skrzydle. Za tą trójcą Wellington i Fabricio - tutaj brak Denilsona ale w obronie nie wygląda, to na papierze tak źle. Ostatnio Rodrigo Caio został cofnięty na stopera i z tego, co widziałem, to radzi sobie nieźle. Fluminense w tym sezonie, też nie ma się czym pochwalić. 7pkt więcej od Sampy, w takim przypadku, to na pewno nie jest wynik marzenie. Dzisiaj im będzie ciężko, bo raz że na wyjazdach grają fatalnie - 1 wygrana i to z najsłabszym w lidze Nautico, a dwa że mają spore osłabienia. W ataku próżno szukać Rafaela Sobisa i Freda. W pomocy nie ma Deco, Valencii, a do tego w obronie zabraknie Leandro Euzebio. Jak więc widać Luxemburgo ma naprawdę spory orzech do zgryzienia.
Sao Paulo, po tym spotkaniu gra co prawda z Botafogo ale potem przychodzi seria spotkań takich(kolejność przypadkowa): Criciuma, Nautico, Coritiba, Ponte Preta, Vasco. I właśnie zaczynając tutaj można w szybkim tempie się wywindować w górę tabeli i jeszcze uratować ten sezon.
Sao Paulo @ 2,00 William Hill2:1
Atletico PR-Botafogo
Szukałem najwyższego kursu na over, w bukach, w których trzymam kasę i jest te 1,80 w Betsafe. Inne buki dają kursy już w granicach 1,7 co mnie nie dziwi. Atletico PR i Botafogo, to po Cruzeiro dwa najlepsze ataki w lidze. Strzelają sporo, a do tego Atletico PR traci mnóstwo goli - 14 obrona w lidze, a i Botafogo jak jedzie na wyjazd, to już takie pewne w defensywie nie jest. U gospodarzy znowu na ławce Ederson, który przecież ma na swoim koncie już 8 goli, a od jakiegoś czasu trener Mancini decyduję się wystawiać dwójkę Marcelo i Dellatorre w ataku, co mnie dziwi. Jednak z ławki też jest w stanie wejść i coś wpakować. W pomocy niezniszczalny Paulo Baier, którego wolne dalej sieją postrach wśród bramkarzy w Brazylii. Generalnie, to jest to zespół bez gwiazd, który swoją siłę opiera na kolektywie i to mi się podoba. Botafogo po serii 3 remisów, przed tygodniem ograli Portuguesę i oczywiście zrobili overa - jak to na wyjeździe. Generalnie tą ekipę opisuję często ale i napiszę tym razem. Seedorf mega lider drugiej linii. Do tego super drybler Vitinho, który już w styczniu powinien być w dobrym europejskim klubie. Lodeiro, Rafael Marques to kolejni baaardzo ważni zawodnicy, którzy w ofensywie robią mnóstwo dobrego. Na ławce Elias, który lepiej sprawuje się, jak wchodzi jako joker i dzisiaj zapewne taką okazje dostanie.
Generalnie po obu stronach ma kto gole strzelać, obrona gospodarzy cieniutka, goście na wyjazdach tak sobie w defensywie więc wychodzi mi tutaj over jak nic.
Over 2,5 @ 1,80 Betsafe2:0