Kilka dni temu dostalem nieszczesnego e-maila od jednej z firm w ktorych wykupuje domeny pod strony ktorymi sie zajmuje, ze przedluza mi jedna z moich pokerowych domen (ktorej chcialem sie pozbyc z uporem maniaka od dwoch lat) i przez kolejny rok bede musial utrzymywac ja za niewielka (ale jednak) oplata.
Poniewaz nie lubie marnowac swoich pieniedzy - bo kazdy grosz zarabiam ciezka
praca 
dlatego postanowilem ta strone przerobic na pewnego rodzaju blog [bardziej obiektywna witryne niz tez gowniane stronki ktorych wlascicielom placi sie by lizaly posladki pokerroomow] na temat pokera w sieci.
Niestety (badz stety jesli sie uda - a na bank sie nie uda

) sprawilo to, ze wracam przed ekran laptopa by znowu grac w gre ktora przyprawia mnie o palpitacje i kolatania serca.
kosz przenioslem na pendriva, pendriva wyjalem z lapka i wyrzucilem do smieci...a by byc pewny, ze to gowno pod nazwa PokerStars nikogo juz nie skrzywdzi to smieci spalilem w ogrodku...razem z koszem. Tak wiec PokerStars odpada. Swoja droga to gdyby mi sie chcialo to z tych 30 minut zrobilbym 15 minutowy filmik o najgorszych bed beatach w sieci...
Full Tilt - dokladnie to samo co wyzej, pomyslalem sobie - kto wie, moze to ja sie myle, moze inni maja racje, ze to taki dobry pokerroom...30 minut i FullTillt palil sie wraz z Pokerstars w ogrodku...
Tak wiec dwa glowne softwary pokerowe byly skreslone.
Tutaj jeszcze jedna uwaga co do PokerStars. Sprawdzilem ich oferte
Poker School czy cos i pomyslalem, ze ogolnie moze jest w tym jakas szansa na skromna wygrana. Postanowilem wiec to sprawdzic. W lobby zobaczylem zakladke turnieju
Poker School Open League cos tam, cos tam. Nie moglem sie zarejstrowac, bo trzeba bylo sie zapisac na stronie PokerStars i zdac test. Nie zaluje jednak tego, ze sie nie zapisalem. Do tego turnieju zapisalo sie 1.000 osob w ciagu 5 minut. Pula nagrod - 10 dolcow. Przypomne tylko, ze w BetVictor o pule nagrod 50 badz 25 euro gralo 200-250 osob. Roznica powala i ja osobiscie nie widze w lidze PokerStars, zadnego value. Przejscie fieldu 1.000 by wygrac 3 dolary graniczy z cudem, a wygrane rzedu 0,01-0,05 po 2-3 godzinach grania mnie totalnie nie interesuja. Pomimo dosyc wysokich nagrod w klasyfikacji generalnej jakos nie moglem oprzec sie wrazeniu, ze zwykly smiertelnik jak ja, nie bedzie mial szans walczyc, z wariatami ktorzy siedza w domu na garnuszku rodzicow i pykaja w pokera po 12-18 godzin dziennie i moga grac w kazdym z tych ligowych turkow (jak beda szybcy jak rewolwerowcy i zdaza sie zarejstrowac

). OK to tyle jesli chodzi i PokerStars.
BetVictor - pomyslalem sobie, by moze kontynuowac gre na BetVictor ale ostatecznie wyszlo na to, ze bede tam zagladal od czasu do czasu i w lidze raczej nie beda bral udzialu. Licze na cos nowego, swiezego - na cos co nie bedzie mi sie zle kojarzyc.
Tak wiec Microgaming raczej odpada - jedyny ktory wchodzil jeszcze w gre byl
Betsson ale mnie tam zbanowali z jakiegos powodu, natomiast
Unibet nie ma ciekawej oferty dla ludzi ktorzy nie chca wydawac calej swojej wyplaty na gre w pokera...
Jednym z nielicznych pokerroomow ktore mi sie podobaly i bylem z niego zadowolony byl
Winamax. Niestety cale lobby jest po francusku. Dodatkowo jesli nie przedstawi sie scanu ID, adresu itd po miesiacu zamykaja konto a ja nie bylem w pelni przekonany czy mam ufac - i zgadzac sie na termsy serwisu ktorych nie bylem nawet w stanie przeczytac czy - i nie wyslalem im moich danych wiec moje konto zostalo zablokowane. Konto - tak droga wyjasnienia - na ktorym uzbieralem kilka euro.
Tak wiec, droga kreta i gorzysta doszedlem do
William Hilla - potentata w dziale zakladow sportowych - nie tak bardzo w pokerze online. Juz wczesniej chcialem sie zapisac do Hilla by tam grac na Angielska lige ale jakos zawsze wychodzil ze mnie len smierdzacy i nigdy tego nie zrobilem. Teraz jednak nadarzyla sie okazja by sie wziasc do kupy i zapisac sie wlasnie na tym Angielskim portalu. Pamietalem jednak, ze na PokerStrategy byly rozne bonusy i darmowa kasa dla nowych graczy na WH. To wlasnie przekonalo mnie by wybrac ten nowy (dla mnie) pokerroom i tam kontynuowac swoje zmagania z pokerem.
Dluga historia ale mysle, ze warto by wszyscy wiedzieli jak wybieralem softa na ktorym beda gral.
Zalozylem wiec konto na WH i po kilku godzinach dostalem swoj pierwszy bonus 10 dolcow bez depozytu. Tutaj odrazu haczyk oczywiscie od Hilla na ktory prawie dalem sie nabrac. W mailu ktorego dostalem byla napisane tak:
* Note: until your first deposit you can only play at the following limits:
- Tournaments up to a buy-in of $1.00 (excluding entry fee)
- No Limit Holdem up to $0.02/$0.04
- Fixed Limit Holdem up to $0.05/$0.10
Tak wiec wiekszosc turniejow odpada - ja przez chwile zapisalem sie do turka za 1 euro ale cos mna wstrzasnelo i napisalem do supportu pytanie czy jest to mozliwe. Odpowiedz byla taka:
"
Gracie : I'm afraid you will not able to join the tournaments with more that $1.00 buy-in.
Gracie : However, you may remove the stake limit by making a deposit of $20 or more. "
...hmm pomyslalem, oczywiscie robia ludzi w balona bo jak zagram i wygram to mi przy wyplacie powiedza, ze zlamalem zasady bonusa. Bozia jednak nademna czuwala i nie zagralem w tym turnieju tylko przerzucilem sie na jakiegos marnego freerolla by zapoznac sie z softem.
Zreszta cala rozmowa jaka mialem z Pania w supporcie zapalila mi w glowie pomaranczowe swiatelko. Na koniec, po tym jak zadalem jej bilion pytan dotyczoncych bonusa, jak go obracac, kiedy mozna wyplacac pieniadze itd, itp poprosilem by mi przeslala zapis naszej rozmowy na maila (standardowa opcja w kazdym supporcie na swiecie) i dostalem takie pytanie:
" Gracie : May I know the reason why you would like to receive an email? "
...hmm, po prostu chce go miec powinno wystarczyc za odpowiedz, ale zebralem sie w sobie na dzentelmena i wytlumaczylem tej milej Pani dlaczego chcialbym miec zapis z naszej rozmowy. Co ciekawe do tej pory nie dostalem tego zapisu a Pani wyjasnila mi, ze musi moja prosbe przeslac do "managementu"...gdziekolwiek to jest...
" Gracie : I see. this will take for a while since this request should be forwarded to our Management. "
Tak wiec bede was updatowal czy dostalem zapis z tego czatu czy tez nie. Ja bedac przezornym, skopiowalem go do Worda i zapisalem tak by miec, i dlatego jestem w stanie wam kopiowac te fragmenty.
Dla tych ktorzy chca zadac pytanie czemu chce takie zapisy powiem tylko, ze zawsze warto miec na wypadek jakby cos nie poszlo tak jak sie z firma bukmacherska "umawialiscie", to zawsze mozesz sie wesprzec tymi zapisami pokazujac, ze wiesz o czym mowisz, ze swoja wiedze na temat bonusow czerpales ze zrodla a nie ze strony ktora zazwyczaj nie tlumaczy wszystkiego itd.
Uff ...dobra napisalem sie, paluchy mi spuchly to teraz koncze swoj wywod tym, ze pomimo wsyztkiego zdecydowalem sie zaczac grac wlasnie na WH. Zastanowie sie co do depozytu ale wszystko wam przedstawie pozniej. Co do formatu tego bloga to bedzie on dalej taki jaki byl, czyli co jakis czas bede updatowal swoj postep opisujac jak sie rzeczy maja. Postaram sie rowniez, wklejac wiecej rozdan ktore beda moim zdaniem ciekawe i warte analizy. Od czasu do czasu wrzuce tez jakis filmik. ????
Jak zrobie pierwszy zrzut to go wkleje. Pozdro ludziska ????