>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

by 69

Status
Zamknięty.
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Cześć!
FB obserwuje od kilku miesięcy, w roli widza. Z początkiem nowego roku postanowiłem się zarejestrować. W tym temacie będę umieszczał typy grane przeze mnie, które będę sam analizował. Moim celem jest plusowy bilans, oraz umiejętność prawidłowego typowania. Typy będą zawsze opisane, przeanalizowane. Gram w internetowym bukmacherze, nie gram w naziemnych. Wszelkie uwagi, sugestie, pytania proszę kierować do mnie na pw, nie w tym temacie! Jeśli skorzystałeś z typu, kliknij dzięki. Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +21
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Po kilku sensacjach w dwóch ostatnich kolejkach takich jak przegrana City z Sunderlandem 1:0, ManU z Blackburn na Old Trafford 2:3, Chelsea z Aston Villą na Stamford Bridge i wczorajszej porażce Arsenalu Londyn w derbach z Londynu z Fulham 1:2, gdzie Kanonierzy prowadzili do 85 minuty i gdyby nie czerwona kartka Djoruo pewnie by wygrali. Na ostatnie dni to już chyba limit niespodzianek został wyczerpany i dziś Obywatele powinni ograć The Reds. City jeszcze w tym sezonie u siebie nie przegrało. Wygrali aż 9 spotkań na Etihad Stadium! Manchester City w tym sezonie spisuje się świetnie i jest liderem Premier Leauge. Mniemam, że gdyby nie wpadka z Chelsea(przegrali 2:1, a byli zespołem lepszym) i z Sunderlandem(dwie poprzeczki) walka o mistrzostwo byłaby już rozstrzygnięta. City i The Reds to dwa zespoły, które mają najmniej straconych bramek. Obywatele 16, Liverpoolczycy 15. Liczba bramek jest już zgoła odmienna i Manchester C. ma ponad 2 razy więcej bramek strzelonych niż Liverpool. Zespół z niebieskiej części Manchesteru trafiał do siatki rywali 53 razy, natomiast zespół z czerwonej części Liverpoolu - 24. City lideruje, a Liverpool jest na 6 miejscu w tabeli i gdyby dzisiaj The Reds wygrali wskoczyliby na 5 miejsce i zrównali się ilością punktów z Chelsea. Jak to mawiają &#39;&#39;wszystko ładnie pięknie, ale..&#39;&#39;, no ale Liverpool dziś nie jest faworytem i wątpię, że przerwą passę 9 zwycięstw na swoim stadionie Obywateli. Liverpool FC na wyjeździe wygrał 5 razy, 1 raz zremisował i 3 razy przegrał. Dziś z trójki napastników Dzeko, Balotelli, Aguero wystąpi ten ostatni. Argentyńczyk będzie wspomagany przez gwiazdę tego sezonu, mistrza świata Silvę. Sergio strzelił już 13 bramek, David 5. Ponadto Aguero asystował 5 razy, a Silva 8 razy a na dodatek zagra dziś też na skrzydle Samir Nasri, który ma 7 asyst na swoim koncie i często schodzi do środka pola. Drugą linie w zespole Obywateli uzupełnią Barry, Milner oraz defensywny pomocnik - Yaya Toure. W obronie zagra prawdopodobnie żelazna czwórka - Richards, Kompany, Lescott, Clichy. Bramki strzegł będzie Joe Hart. To teraz może parę słów o zespole gości. Najważniejszą informacją dla kibiców The Reds jest powrót kapitana zespołu Stevena Gerrarda, który po nękających go kontuzjach wraca do świetnej formy, co potwierdził w ostatnim meczu asystując i strzelając bramkę. W ataku wystąpi kontrowersyjny Luis Suarez, który aż nadto wkomponował się w Premier League i zamiast zając się grą, to częściej gestykuluje, wymusza faule i obraża rywali (po rasistowskim zachowaniu i obrazie Evry, Urugwajczyk miał być zawieszony na kilka meczów), a nie robi tego co dla napastnika najważniejsze, czyli strzela bramki. Na koncie ustrzelonych ma 5, a mógł znacznie więcej. Wspierać byłego kapitana Ajaxu będzie prawdopodobnie Bellamy, dla którego ten mecz jest bardzo ważny, ponieważ niedawno występował w zespole gospodarzy dzisiejszego spotkania. W drugiej linii zagrają też Downing i Adam, a w defensywie wystąpią Johnson, Skrtel, Agger, Enrique. W bramce stanie również mistrz świata Pepe Reina, choć jak dobrze wiemy, był tylko bramkarzem rezerwowym na mundialu. Warto też zaznaczyć, że na ostatnie 13 pojedynków City z The Reds, Manchester wygrał tylko raz i dzisiaj będzie miał okazję pokazać siłę zespołu Manciniego, który po przejęciu klubu przez Szejków dostał szansę i mając ogromne możliwości finansowe i dysponując bardzo szeroką i wyrównaną kadrą ten mecz musi po prostu wygrać. Trener Liverpoolu na pewno wie o sile zespołu z Manchesteru i dziś ustawi skład bardziej defensywnie i będzie liczył na kontrataki. Stawiam na pewne zwycięstwo City i 10 już wygraną w tym sezonie na Etihad Stadium.

Składy :
Manchester City: Hart, Richards, Kompany, Lescott, Clichy, Milner, Toure, Barry, Nasri, Silva, Aguero.

Liverpool: Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Enrique, Henderson, Gerrard, Adam, Downing, Suarez, Bellamy.

#1 ⚽ Manchester City
- Liverpool FC ▶ [1,85] 3:0 ✅

▶ Buk: Bwin | Stawka: 100 PLN | PW: 85 PLN

Bilans:
+85zł

Otrzymane punkty reputacji: +7
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Na dzisiejszą noc pogram NHL, którą bardzo często oglądam i nie ukrywam, że również stawiam NHL &amp; NBA u bukmachera. Na noc z czwartku na piątek pogram dubla Boston ML &amp; Rangers ML. Obydwie drużyny grają w tym sezonie świetnie. i walczą o miejsce na szczycie we wschodniej konferencji. Bostończycy grają efektownie i efektywnie na własnej tafli jak i na wyjeździe i z bilansem 25-10 są jeden punkcik za Rangersami, choć mają mecz mniej rozegrany. Boston prócz wpadki noworocznej w Dallas, gra świetnie i strzela blisko 4 bramki na mecz, a traci ich poniżej 2, dlatego też pogram lekko z handicapem -1,5, zwycięstwem 60&#39; i więcej niż 3 bramki strzelone. Nowojorczycy mają również imponujący bilans 24-13 i po serii trzech meczów na wyjeździe(tylko jedna porażka 1-4 w Waszyngtonie) zagrają u siebie z Panterami, z którymi tydzień temu wygrali na wyjeździe aż 4-1! Tutaj również lekko pogram handicap -1,5. Rangersi i Niedźwiadki muszą te spotkania wygrać, bo mają silniejsze składy, a według mojej opinii Boston ma najlepszą ofensywę w wschodniej konferencji, jak nie w całej lidze. Polecam zagrać ten dubelek, a możecie w singlach jeszcze odważniej ze zwykłym zwycięstwem, lub handicapem. Ja osobiście na pewno spróbuje.

#2 :hokej: Boston Bruins
- Calgary Flames ▶ Boston ML [1,42]
9:0 ✅
:hokej: New York Rangers - Florida Panthers ▶ Rangers ML [1.55] 3:2 ✅
▶ Buk:
| Stawka: 75 PLN | AKO : 2.20 | PW: 95.08 PLN

Bilans:
+180.08zł

Otrzymane punkty reputacji: +4
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Wiele osób z forum stawia dziś na Estonkę z Włoszką. Ja podzielam zdanie kolegów z forum i zagram na Kanepi. Kaisa (WTA 34) w ostatnim meczu zmiotła z koru Pawluczenkową wygrywając 2:0 (6:1, 7:6) i notując w 40 minutowym pojedynku aż 12 asów! Jej serwis już teraz porównuje się do najlepszych serwujących Amerykanek Williams. Estonka gra bardzo ofensywny tenis i prawie każda piłka wchodzi jej w kort! Schiavone (WTA 10) to już nie ta sama zawodniczka, tym bardziej na tej nawierzchni. Włoszka w ostatnim meczu obroniła dwie piłki meczowe i wygrała z Janković. Zdecydowaną faworytką jest Estonka, ale ja wolę się ubezpieczyć grając na Kanepi +1,5 seta.
Rafa Nadal w półfinale ATP Doha zmierzy się z Gealem Monflisem. Hiszpan po dość wyrównanym meczu z Niemcem Kohlschreiberem i straconym secie w dwóch następnych meczach poradził sobie bez straty seta z Gremelmayrem i Youzhnym. Monflis pokonał Machado 2-0, Beckera 2-1 i Troickiego 2-0. Hiszpan z Francuzem rozegrał do tej pory 9 meczów, z czego aż 8 wygrał. Dziś nie powinno być niespodzianki i zwycięstwo Nadala powinno być pewne, tym bardziej, że ma okazję zagrać w finale z odwiecznym rywalem Federerem.
Nicolas to 10 światowego rankingu ATP i w Chennai jest rozstawiony z 2. Japończyk Sugita to dla mnie osoba anonimowa, która przebijała się przez kwalifikacje i na pewno ma w nogach rozegrane dotychczas mecze, a Nicolas wygrał w poprzedniej rundzie mecz walkowerem. Japończyk jest sklasyfikowany na 235 miejscu, a więc dziś Almagro powinien bez straty seta poradzić sobie z niżej notowanym rywalem.

#3 ????
Schiavone [ITA] - Kanepi [EST] ▶ Kanepi +1.5 0:2
✅
???? Nadal [ESP] - Monflis [FRA] ▶ Nadal [1.20] 0:2 ⛔
???? Sugita [JPN] - Almagro [ESP] ▶ Almagro [1.30] 1:2 ✅
▶ Buk:
| Stawka: 100 PLN | AKO : 1.90 | PW: 90 PLN

Bilans:
+80.08zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Kanepi opisałem już w poprzednim poście. Świetnie serwuje, a dziś wręcz zmiotła Schiavone. Hantuchova ma niezwykłego farta w Brisbane. W pierwszy dwóch rundach wygrała w 3 setach, w następnej z Sereną nie zagrała, bo Amerykanka się wycofała a dziś przegrywała 1:0 z Clijsters, ale Belgijka skreczowała. Typuje 2:0.
Pennetta w finale w Auckland zagra z Zheng. Włoszka miażdży rywalki w tym turnieju i jeszcze nie przegrała seta! Chinka już dwa razy grała 3 setówki, a oglądałem mecz ze Svetą i grała nie równo. W pierwszym secie grała bardzo źle, później Sveta zwolniła i Jie sobie poradziła. W bezpośrednich pojedynkach na twardym korcie lepsza jest Pennetta i wygrała trzy razy, a przegrała raz. Typuje 2:0.

#4 ????
Hantuchova [SVK] - Kanepi [EST] ▶ Kanepi
[1.40] 0:2 ✅
???? Pennetta [ITA] - Zheng [CHI] ▶ Pennetta [1.35] krecz Pennetty ⛔

▶ Buk:
| Stawka: 75 PLN | AKO : 1.89 | PW: 66.75 PLN

Bilans:
+5.08zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Dziś o 14 derby Manchesteru! Tym razem City z United zmierzą się w FA Cup. Na początku odsyłam Was do mojego pierwszego kuponu i przeczytaniu paru słów o City. Chciałbym przypomnieć, że City w lidze na 10 meczów u siebie, wygrała wszystkie! Jest to świetny wynik i będący w dołku United dziś będą mieli bardzo ciężko by strzelić bramkę, a co dopiero wywalczyć jakiś korzystny wynik. Zespół Manciniego w ostatniej kolejce rozniósł 3:0 Liverpool i grając w 10-ciu przy stanie 2:0, podnieśli jeszcze wynik spotkania! Team Fergusona gra ostatnio źle i nawet &#39;&#39;wielki&#39;&#39; Rooney nie jest w formie po alkoholowej aferze i wydatku 0,5 mln funtów dla Alexa.United przegrało ostatnio 2:3 z Blackburn i w ostatniej kolejce 0:3 w Newcastle. Ponadto Mancini ma szerszy skład, choć i tak żąda transferów, a Ferguson aż poprosił Schoelsa by wrócił, bo mam tak ubogi i wąski skład. City powinno na luzie sobie poradzić z UTD, na dokładkę pogram lekko handi -1,5 na City. Grajcie póki 2.05 na City, bo kursy się wahają między 1.90 a 2.05!
Manchester United : Lindegaard, Evra, Jones, Ferdinand, Smalling, Valencia, Carrick, Nani, Giggs, Welbeck, Rooney.

Manchester City : Patilimon, Richards, Kompany, Lescott, Clichy, Milner, De Jong, Johnson, Silva, Nasri, Aguero.

#5 ⚽ Manchester City - Manchester Utd ▶ [2,05] 2:3 ⛔ Czerwona kartka w 10 min..

▶ Buk:
| Stawka: 100 PLN | PW: 105 PLN
Bilans:
-94.92zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Przysłowiowa peffka. Mam 300zł na koncie w Bwin i całe te pieniądze powierzam zawodniczką z Bydgoszczy. Stal Mielec to najsłabsza drużyna PlusLigi Kobiet i Pałac powinien ten mecz rozstrzygnąć bardzo szybko na swoją korzyść. Stal przegrała ostatnio 3:0 z Wrocławiem i Łodzią, a te drużyny według mnie są słabsze niż Bydgoszcz. W zespole z Mielca jedyną zawodniczką którą warto odnotować jest Sylwia Pycia. Doświadczona, była reprezentantka naszego kraju grająca na pozycji środkowej. Na domiar złego ostatnio trenera Grabowskiego zmienił Wiśniewski a gra i tak się nie poprawiła. Zespół z Bydgoszczy to przede wszystkim leworęczna Czyżnielewska, która pomimo młodego wieku, prezentuje się bardzo solidnie. Dużo punktów powinna też zdobyć Martinez, która jest ostoją drużyny. Typuje gładkie 3:0 dla Pałacu.

#6 :siata:
Stal Mielec - Pałac Bydgoszcz ▶ Pałac -1,5 [1,70]
0:3 ✅

▶ Buk:
| Stawka: 300 PLN | PW: 210 PLN

Bilans:
+115.08zł

Otrzymane punkty reputacji: +1
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Barcelona w pierwszym meczu 1/8 Pucharu Króla pokonała zespół z Pampeluny 4:0. Dziś trener Osasuny odpuszcza mecz i z pierwszego składu zagra tylko dwóch zawodników. Pep Guardiola wystawi dość silny skład. W bramce zobaczymy broniącego zawsze w Pucharze Króla Pinto. W obronie zagra dwóch doświadczonych defensorów oraz dwóch młodziutkich obrońców, których Pep ogrywa w takich meczach. Abidal, Fontas, Pique, Montoya - tak będzie wyglądać linia obrony. W środku zagra Sergio Busquets, który będzie rozbijał ataki gości.. yy tych ataków dziś nie będzie i raczej zagra do przodu. Przed nim wystąpi Thiago i Xavi. W ataku Cuenca, Pedro i najlepszy piłkarz świata - Messi. Ponadto w 5 ostatnich meczach pomiędzy tymi zespołami zawsze wygrywała Barca i to do 0. Stawiam, że dziś będzie tak samo.

#7 ⚽
Osasuna Pampeluna - FC Barcelona ▶ FCB win do zera [2,25]
1:2 ⛔

▶ Buk:
| Stawka: 100 PLN | PW: 125 PLN
Bilans:
+15.08zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Dziś postanowiłem pograć hit Plus Ligi. Lider na własnym parkiecie podejmie vice-lidera. Uważam, że są to ostatnie godziny Kędzierzynian na fotelu lidera, ponieważ po dzisiejszym meczu Bełchatowianie awansują na 1 miejsce w ligowej tabeli. Bardzo fajnie Rewitz opisał zawodników Zaksy i Skry w dziale siatkówka. Popieram jego analizę i również typuję zwycięstwo podopiecznych Nawrockiego. Kilka dni temu Zaksa pokonała 3:0 CAI Turel w Lidze Mistrzów, a Skra niespodziewanie uległa 0:3 we Francuskim Tours. Bełchatowianie byli już myślą przy dzisiejszym meczu, było to widać po uśmiechach na twarzach zawodników. Według mnie, jeśli Skra wzmocniłaby się lepszym rozgrywającym to w lidze nikt nie ugrał by z nimi punktu. Z całym szacunkiem dla Hiszpana Falascii, ale nie jest to odpowiedni rozgrywający dla wielokrotnego mistrza Polski. W Zaksie rozgrywa Zagumny i to dzięki niemu zespół osiąga tak dobre wyniki. Kędzierzyn Koźle ma silniejszy punkt na rozegraniu i .. tylko na rozegraniu. Marzyłbym sobie by Skra pozyskała wreszcie lepszego wystawiającego. Typuje 3:1 dla Skry. ✅

#8 :siata:
Zaksa Kędzierzyn Koźle - Skra Bełchatów ▶ Skra [1,60]
1:3 ✅

▶ Buk:
| Stawka: 300 PLN | PW:180 PLN

#9 :siata: Zaksa Kędzierzyn Koźle - Skra Bełchatów ▶ Skra -1,5 [2,30] 1:3 ✅

▶ Buk:
| Stawka: 100 PLN | PW:130 PLN

Bilans:
+325.08zł

Otrzymane punkty reputacji: +7
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Krótko, bo mecz za chwilę. Dania dziś pokaże miejsce w szeregu Serbom. Po wygranej 5-oma golami z Słowacją dziś wygrają podobnie. Serbia zagrała z nami po prostu mecz życia i uważam, że drugiego takiego meczu nie zagrają. Mają fanatycznych kibiców, których uciszy dzisiaj Duńska ofensywa. Według mnie każdy element gry jest po stronie Duńczyków. Szykuje się izzi zwycięstwo.
Bardzo słaba druga połówka w wykonaniu Duńczyków. Do przerwy prowadzili dwoma bramkami, a na koniec przegrali dwoma. Cztery bramki mniej od Serbów w drugiej połowie to za mało. Słaba gra w drugiej połowie bramkarzy Duńskich Landiga Cleverlyego w porównaniu z życiowym występem Serbskiego GK była po prostu słaba. W ostatnim meczu Duńczycy zagrają z nami i postawię na Polaków.

Dania - Serbia ▶ Dania [1,80]
⛔

▶
Buk:
| Stawka: 100 PLN | PW: 80 PLN

Bilans:
+225.08zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Na dziś dubelek z NHL. Ostatnie 3 nocki z hokeja z najlepszej ligi świata i plusy niczym z siatkówki. Zespół ze stolicy trzy ostatnie mecze na własnej tafli wygrał w regulaminowym czasie z Pittsburghiem, Tampą, Caroliną. Capitals nie powinni mieć problemu z pokonaniem Wyspiarzy. Islanders na wyjazdach gra bardzo słabo i przegrał ostatnie dwa mecze w Phoenix i Anaheim. U siebie też gra w kratkę i z ostatnich czterech meczów we własnej hali, dwa wygrali i dwa przegrali. Po dzisiejszym meczu czeka ich kilka meczów wyjazdowych, dlatego też dzisiaj będą chcieli wygrać i z dobrymi humorami udać się na następne wyjazdowe mecze.
Lotnicy po czterech meczach na wyjeździe wreszcie wracają na swój lód. U siebie są bardzo groźni i średnio strzelają ponad 3 bramki na mecz. Wild jest jedną z najsłabszych drużyn w swojej konferencji i raczej dziś będzie im ciężko o zwycięstwo. Ponadto nie zagra lider ofensywy - Koivu. Szykuje się nam zwycięstwo zespołu Lotników.
:hokej: Washington Capitals - New York Islanders ▶ Capitals ML [1,55] ⛔
:hokej: Philadelphia Flyers - Minnesota Wild ▶ Flyers ML [1.48] ✅

▶ Buk:
| Stawka: 100 PLN | AKO : 2.29 | PW: 129.42 PLN
Bilans:
+125.08zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Francuski zespół rozbił w ostatniej kolejce aż 3:0 Skrę Bełchatów i jeśli wygra dziś w Ljubljanie za 3 pkt-y, wyjdzie z grupy z 1 miejsca. Ljubljana nie ma o co walczyć bo i tak ma pewne 3 miejsce w grupie. Tours w meczu ze Skrą zagrało świetnie, a grę prowadził bardzo szybko Redwitz, którego grą byłem podniecony przez kilka godzin. Pewnie w ataku zagrali Konecny i Gerardo, który też bardzo pewnie przyjmował zagrywkę Bełchatowian. Ponadto w przyjęciu gra też bardzo dobrze Terzic. Libero zespołu z Francji grał jak &#39;&#39;Chinka&#39;&#39; i podbijał co tylko się dało. ACH jak już wcześniej wspominałem ma już pewne 3 miejsce i grę w Pucharze CEV. Dziś zapewne nie będą forsować tempa, bo nawet jeśli zagraliby na 100% swoich możliwości, byłoby im ciężko o jakikolwiek punkt w tym meczu. Tours u siebie z Ljubljaną wygrało 3:0 (-17, -19, -21) i jeśli zagrają tak jak w pierwszym meczu, dziś może być podobnie. Mecz rozpocznie się o godzinie 20:30. Potem Gran Derbi! Przed meczem pojawi się u mnie typ na ten mecz.

#12 :siata:
ACH Volley Ljubljana - Tours VB ▶ Tours VB [1,75]
✅

▶ Buk:
| Stawka: 200 PLN | PW: 150 PLN
Bilans:
+275.08zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Barcelona najlepszy klub na świecie. Stawiam na nich bez wahania. Pajacyki z Realu dziś kolejna porażka i pewnie kopanie się po czołach. Blaugrana &lt;3!

#13 ⚽ Real Madryt - FC Barcelona ▶ FC Barcelona DNB [1,75] 1:2 ✅

▶ Buk:
| Stawka: 300 PLN | PW: 225 PLN
Bilans:
+500.08zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Przed nami 1/4 Australian Open. Dwie byłe &#39;&#39;1&#39;&#39; światowego rankingu ATP zmierza się ze świetnie grającymi w tym turnieju, niżej notowanymi i mniej utytułowanymi zawodnikami. Przed ikonami tenisa stawia się jeden cel, awans i gra w finale.
Roger zagra z rozstawionym z 11-stką Del Potro. Juan Martin w tym turnieju przegrał tylko jednego seta i to w 1 rundzie z Mannarino. Później nie dał szans Kavcivowi, Lu i Kolbie pokonując wszystkich 3:0. Argentyński tenisista w tym turnieju naprawdę gra solidny tenis, a co najważniejsze bardzo mądrze dysponuje własnymi siłami. Szwajcar w tym turnieju zagrał 3 spotkania i nie stracił seta. Federer by powrócić na szczyt rankingu ATP nie tylko takie mecze musi wygrywać ale i też cały turniej, jak i wielkie szlemy, które dają sławę, prestiż a dla doświadczonego Szwajcara pewność we własne, znakomite umiejętności. Choć Del Potro gra w tym turnieju świetnie, na Rogera uważam, że będzie to za mało i co najwyżej urwie seta Szwajcarowi.
Rafael zagra z Berdychem. W zeszłym sezonie chodziły plotki, jakoby Nadalowi odechciało się grać w tenisa i już rakieta nie dawała mu przyjemności. Tegoroczny AO daje nam chyba odpowiedź i pewność, że Nadal będzie walczył o &#39;&#39;1&#39;&#39;. W nocy naszego czasu zmierzy się z &#39;&#39;7&#39;&#39; światowego rankingu. Tomas prezentuje wysoką formę i stracił tylko dwa sety. W ostatnim pojedynku z Hiszpanem Almagro doszło do niesnasek i Czech nie podał ręki po meczu swojemu rywalowi. To doprowadziło do wielu różnych interpretacji przez kibiców tenisa. Na pewno po tej sytuacji trybuny w Australii nie będą za Tomasem. Nadal wrócił, ma się zdrów? Myślę, że dopiero mecz z Berdychem pokaże nam na co stać Hiszpana. Jego lewa ręka chodzi jak dawniej, forehand bije po liniach, więc wydaje się, że z Nadalem jest wszystko w porządku. Ostatnie 6 meczów tych panów zakończyło się zwycięstwami Rafalea. Ponadto Nadal nie stracił w tych meczach żadnego seta, Berdych był bezradny. Stawiam 3:0 dla Hiszpana.
Federer jak i Nadal mają wielką chęć powrócić na tron i zneutralizować Djokovica. Mecze takie jak te muszą po prostu wygrywać, a myślę i jestem wręcz przekonany, że jeśli Federer i Nadal będą chcieli, a na pewno chcą i forma dopiszę to mogą zdetronizować Serba.

???? Roger Federer [SUI] - Juan Martin Del Potro [ARG] ▶ Federer[1,28] ✅
???? Rafael Nadal [ESP] - Tomas Berdych [CZE] ▶ Nadal [1,20] ✅

▶ Buk:
| Stawka: 200 PLN | AKO : 1.54 | PW: 107.42 PLN

Bilans:
+607.50zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Już dziś kolejne Gran Derbi - rewanż 1/4 Pucharu Króla. Na Camp Nou o godzinie 22 rozpocznie się najbardziej prestiżowe derby Europy jak i zapewne Świata! W pierwszym meczu na Santiago padł wynik 2:1 dla Blaugrany. Galacticos prowadzili po bramce Ronaldo, a potem ujrzeliśmy już tylko piękne futbolu i jednostronny pojedynek pod wodzą Pepa i jego zawodników. Mecz przypominał ostatnie spotkania wielkich wrogów, w których to Barcelona wygrywała. Barca ostatni raz na Camp Nou przegrała we.. wrześniu ubiegłego roku i nie zapowiada się na to by dziś Real przełamał tą passę. Blaugrana ma niezwykłą przewagę psychiczną, w postaci zwycięstwa na obcym terenie. Wszyscy dobrze wiemy, że zawodnicy Pepa nie będą grali na remis, tylko za wszelką cenę będą chcieli wygrać i udowodnić swoją wyższość nad zespołem ze stolicy Hiszpanii. Po meczu z ubiegłego tygodnia znów pozostał niesmak i znów przez piłkarzy Mou. Tym razem Pepe, tym razem? Nie, nie, nie! Już wiele razy pokazywał w GD jakim to jest chamem i prostakiem i powinien dostać jakąś karę zawieszenia, odpoczynek od piłki, może dłuższe wakacje ze swoją partnerką, która ma urodzić jego dziecko? Najgorsze w tym, że &#39;&#39;wielki&#39;&#39; Jose nie próbuje uspokoić swoich zawodników i wręcz swoim zachowanie zachęca do brutalności i chamstwa, a dla nas, kibiców futbolu, jest to nie do zniesienia i żądamy pięknej gry obu zespołów, wielu bramek i geniuszu trenerów, którzy przygotują znowuż to inną taktykę na najważniejszy mecz w Europie! Pepe to według mnie zawodnik bez mózgu. Wszystko, wszystkim ale czy człowiek myślący depcze kogoś po rękach i udaje, że nic nie zrobił? Piłkarze zarabiają pieniądze, na które my musielibyśmy pracować kilkadziesiąt lat, a to przecież wirtuozi grają dla nas, dla kibiców futbolu!
Przejdźmy może wreszcie do dzisiejszego pojedynku. Niewątpliwie faworytem jest Barcelona, dla której brak awansu do 1/2 półfinału byłoby katastrofą, bo przecież po pierwszym meczu na Santiago i zwycięstwie 2:1 innego scenariusza nie może być. Przed chwilą składy zostały potwierdzone.
W bramce gości wystąpi kapitan Realu jak i reprezentacji Casillas. Na prawej stronie wystąpi Arbeloa. Niewątpliwie mnie to dziwi, bo Altintop zagrał bardzo dobre spotkanie z Barcą i na pewno jeśli kogoś miałbym wyróżnić, to właśnie jego. W środku zagra Sergio Ramos i Pepe. Portugalczyk jednak wystąpi i to w środku obrony. Gwizdy będą towarzyszyły każdemu zagraniu tego zawodnika. Czy wytrzyma presję? Na lewej obronie zagra kolejny Portugalczyk - Coentrao, który również gra do przodu, ale dziś pewnie nie będzie miał zadań ofensywnych. W środku zagra niezawodny Xabi Alonso i Lass. Klasę Xabiego ciężko podważyć, natomiast Francuza już tak. Pewnie dziś Mou powiedział &#39;&#39;Kop Messiego, fauluj, nie daj mu grać!&#39;&#39;. Przed nimi wystąpi Kaka i jego forma stoi pod znakiem zapytania. Ostatnio na jego pozycji grywał, ale może Mourinho widzi w Brazylijczyku jego błysk, które udowadniał za najlepszych lat w Milanie i reprezentacji? Ozil tym razem zagra na skrzydle. Ronaldo najlepszym piłkarzem świata? Jak można tak nazywać kogoś, kto ani razu nie pokazał w GD niczego, niczego! No dobrze, ostatnio strzelił bramkę, a poza tym zrobił coś? Był niewidoczny jak zawsze. W ataku zagra Benzema, który ostatnio imponował formą.
W bramce Barcelony jak zawsze w pucharze Króla wystąpi Pinto, który ostatnio miał udział przy bramce &#39;&#39;Crisa&#39;&#39;. Na prawej stronie obrony(?) wystąpi Dani Alves. Obrony? Ten zawodnik jest wszędzie i niewątpliwie jego gra w ofensywie przekłada się na większą siłę rażenia Klubowych Mistrzów Świata! W środku wystąpi według mnie najlepsza para na świecie Pique-Puyol. Chodź ostatnio nękały ich kontuzje, to jeśli będą zdrowi to rzadko kto przedostanie się przez defensywę Blaugrany. Na lewej obronie wystąpi Abidal, który ostatnio przedłużył kontrakt. Jest to wielki zawodnik! Po chorobie, z której się wyleczył jest jeszcze silniejszy i wnosi dużo do zespołu Guardioli. Chciałbym zauważyć, że obrońcy w zespole Pepa strzelają dużo bramek o czym świadczy ostatni mecz z Realem, gdzie bramki trafili Puyol i Abidal. Środek pola jest najważniejszy w układance Pepa. Jeśliby mógł trener Barcelony to grałby wszystkimi zawodnikami kreatywnymi, których ma w swoich szeregach. Jako defensywny pomocnik będzie grał niezawodny Sergio, który również lubi pokusić się prostopadłymi podaniami. Przed nim zagrają Iniesta i Xavi. Ten pierwszy przez wielu uważany jest za najlepszego piłkarza świata, ten drugi również. Ale nikt tego nie podważy, bo jak? To Oni napędzają Barcę, to Oni dyktują tempo gry. Generał dziś obchodzi 32 urodziny i na pewno koledzy z drużyny będą chcieli mu zrobić prezent urodzinowy w postaci zwycięstwa i awansu. W ataku zagrają Cesc, Alexis i Messi. Kto się spodziewał, że Guardiola sprowadzając Fabregasa będzie wystawiał go w ataku? Obok Leo jest to najlepszy strzelec KMŚ! Alexis wykonuje niebotyczną robotę na boisku. Świetnie się porusza, podaje, wychodzi do pressingu. Bardzo dobrze wkomponował się w zespół. Messi, Messi, Messi! Najlepszy zawodnik na świecie wybrany 3 rok z rzędu! Magik, wirtuoz, mistrz. O Argentyńczyku można by pisać wiele, ale po co? Zaraz mecz i pokaże nam to co najlepsze, jego lekkość w mijaniu rywali i zdobywaniu bramek. Według mojej własnej opinii Real ma tylko lepszą formację w.. bramce. Iker to najlepszy bramkarz świata, a Manuelowi do niego wiele brakuje i wiele brakować zawsze będzie. Stawiam zwycięstwo Barcelony do zera.
#15 ⚽ FC Barcelona - Real Madryt ▶ FC Barcelona [1,60]
⛔ 2:2(2:0)..

▶ Buk:
| Stawka: 300 PLN | PW: 180 PLN

Bilans:
+307.50zł

Otrzymane punkty reputacji: +12
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Ostatni dzień miesiąca i kolejka w Premier League. Na początek pogram masówkę jak większość z nas, forumowiczów. Pierwszy i jedyny zespół Walijski w Angielskiej najwyższej klasie rozgrywkowej podejmie dziś na swoim stadionie osłabioną Chelsea. W zespole Londyńczyków nie zagra kliku kluczowych zawodników. W dzisiejszym meczu nie wystąpi kapitan The Blues, który już od miesiąca gra z lekką kontuzją i AVB da dzisiaj Terremu odpocząć. Jednak na sobotni hit z ManU ma być już do dyspozycji trenera. W Chelsea nie zagrają też dziś z powodu kontuzji Ramires, Lampard i Obi Mikel. Ponadto na Pucharze Narodów Afryki jest Didier Drogba. Zespołowi sponsorowanemu przez Abramowicza ostatnio nie idzie i Portugalczyk Villa-Boas może obawiać się o swój stołek. Ostatnio wyniki The Blues ratował Lampard, ale dziś nie wystąpi. Linia pomocy w zespole Chelsea jest przetrzebiona i do ostatnich minut nie będziemy wiedzieli kto w niej zagra. W ataku też nie ma kto straszyć. Okej, jest Sturridge, który czasami wypali, ale czasami.. Torres, który od nie pamiętam kiedy nie trafił bramki? Kto ma w tym zespole strzelać? Dziś gram w stronę Walijczyków z podpórką. Kurs zachęcający.

#16 ⚽ Swansea City - Chelsea FC ▶ Swansea lub X [1,87]
1:1 ✅

▶ Buk:
| Stawka: 200 PLN | PW: 174 PLN

#17 ⚽ Swansea City - Chelsea FC ▶ Chelsea FC poniżej 1,5 bramki [1,70] ✅

▶ Buk:
| Stawka: 100 PLN | PW: 70 PLN

Kolejnym meczem, który dziś zagrałem jest pojedynek Evertonu z City. Liverpoolczycy w ostatnich latach na swoim boisku(na wyjeździe również) radzili sobie dobrze z Manchesterem. W zeszłym sezonie wygrali 2:1 u siebie, a na Etihad Stadium przegrali 2:0. The Citiziens ten zespół na pewno nie leży i dziś będą chcieli udowodnić, że są wstanie uciekać United i wygrywać mecz za meczem. W moim topicu wiele już o City pisałem, dlatego odsyłam do lektury. Dziś o zespole Manciniego tylko dodam, że po kontuzji wraca Kompany i zastąpi beznadziejnego Savica, który walił takie babole w meczach i to dzięki niemu City traciło punkty, jak i wypadało blado w pucharach. W zespole Evertonu nie wystąpią dziś ważne trzy ogniwa. Jagielka, Coleman i Disitna są ważnymi zawodnikami dla trenera. Na Goodison Park gospodarze spisują się dobrze, dlatego taki kurs na The Citiziens i ja go pobieram i zamierzam na nim zarobić. The Toffees zajmują 14 miejsce i takie zespoły jak Everton, City musi po prostu rozjeżdżać. David Moyes na pewno ustawi swój zespół defensywnie, ale jeśli w pierwszych minutach padnie bramka dla Manchesteru, to może być dziś pogrom, bo City potrzebuje takiego zwycięstwa. Absencje w teamie Manciniego to bracia Toure i kontrowersyjny jak zawsze Włoch Balotelli, który za kopnięcie został zawieszony na 4 mecze. Dziś w ataku wystąpi trójkąt Silva, Aguero, Dzeko. Ta trójka rozumie się z meczu na mecz coraz lepiej i przy pomocy Nasriego dziś mogą &#39;&#39;przejechać się&#39;&#39; po Toffees.
#18 ⚽ Everton FC - Manchester City ▶ Manchester City [1,85] 1:0 ⛔

▶ Buk:
| Stawka: 100 PLN | PW: 85 PLN

Bilans:
+451.50zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Jeszcze na zakończenie miesiąca kuponik z najlepszej ligi świata w hokeju na lodzie - NHL.Postawie dziś na moje dwie ulubione drużyny, czyli Boston i Rangersów. Niedźwiedzie grają u siebie z Ottawą Senators z która wygrali na wyjeździe 5:2, a na własnej tafli 5:3. Bostończycy są u siebie nie do ugryzienia. Zarobiłem na nich już w tym sezonie sporo i zamierzam zarobić jeszcze więcej. Pogram oczywiście jeszcze z handicapem.
Rangersi natomiast zagrają na tafli Devilsów. Strażnicy grali już w New Jersey i wygrali 4:1. Grają bardzo fajny hokej, tracą bardzo mało bramek i strzelają więcej, co przekłada się na zwycięstwa. Devils ostatnie 3 mecze na własnej tafli przegrali i to w regulaminowym czasie, trafiając w każdym tylko po 1 bramce. Zagram jeszcze NJ mniej niż 2,5 bramki po 1,75.

#19 :hokej: Boston Bruins
- Ottawa Senators ▶ Boston ML [1,48] 4: 3
✅
:hokej: New Jersey Devils - New York Rangers ▶ Rangers ML [1,80] 3:4 ⛔
▶ Buk:
| Stawka: 25 PLN | AKO : 2.66 | PW: 41.50 PLN

#20 :hokej: Boston Bruins - Ottawa Senators ▶ Boston [1,68] 4:3 ✅
:hokej: New Jersey Devils - New York Rangers ▶ Devils mniej niż 2,5 [1,75] 3 ⛔
▶ Buk:
| Stawka: 25 PLN | AKO : 2.94 | PW: 48.50 PLN

Bilans:
+401.50zł

Otrzymane punkty reputacji: +3
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Statystyki za Styczeń :

Kupony podane : 20
Kupony trafione : 10
Kupony nietrafione : 10
Suma stawek : 2,900,00 PLN
Suma wygranych : 3,301,50 PLN
Zysk/Strata : +401.50zł
Yield : 19%

Bilans ogólny : +401.50zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Dopiero dziś zaczynam miesiąc luty. Po raz pierwszy w topicu pojawią się typy z najlepszej ligi świata koszykówki - NBA.
Zacznijmy od meczu w Orlando. Nie ukrywam, że bardzo lubię zespół z Orlando i im kibicuje. Oczywiście pewnie jak wielu z Was, zacząłem oglądać NBA, kiedy w Magic pojawił się Gortat i od tego czasu zaczęło się oglądanie Orlando. Choć Magic wygrało ostatnio 3 mecze z rzędu, nie będą dziś w nocy faworytami i wszystko przemawia na korzyść Clippersów. Szopki w Orlando nie widać końca. Howard świruje, negocjuje, chcę wreszcie zmienić klub ale nadal gra u &#39;&#39;trenera&#39;&#39; Van Gundego. Dlaczego coacha dałem w cudzysłów? Otóż ten pan już dawno powinien pożegnać się z zespołem a na domiar wszystkiego na jednym z treningów pokłócił się z Glenem Davisem, który grał przez 2 mecze w związku z zawieszeniem przez szefów Orlando. Jak widać atmosfera w zespole Magic nie jest najlepsza i to na pewno odbije się na ich grze. Występ rzucającego Turka stoi pod znakiem zapytania.
Przejdę może do Clippersów. Ostatnie 6 meczów to aż 5 zwycięstw zespołu z Los Angeles. U siebie ograli Memphis -8, na wyjeździe Denver -4, z silną w tym sezonie Oklahomą -12, ciężki wyjazd z Jazz -2, potem nadeszła wpadka u siebie z Denver, bo tak trzeba ją nazwać. Bo przecież tydzień wcześniej, to Clippersi wygrali w Nuggets. Przedwczoraj w Waszyngtonie aż -26. Griffin i spółka gra świetnie i powinni dziś na luzie pokonać Magic. Odpoczynek dobrze im zrobił i dziś w nocy pokonają Magic!
Chicago na podwyższenie AKO. W singlu gram zwycięstwo Bulls -9, powinni ogarnąć. Good Luck!

#21 ????
Orlando Magic - Los Angeles Clippers ▶ Clippers -1 [1,91]
✅
???? New Jersey Nets - Chicago Bulls ▶ Bulls [1,18] ✅

▶ Buk:
| Stawka: 200 PLN | AKO : 2.25 | PW: 250 PLN

Luty:
+250.00zł
Bilans ogólny :
+651.50zł

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Na dziś rewanżowe spotkania 1/8 Ligi Mistrzów oraz spotkanie w CEV CUP.
Resovia w pierwszym meczu w Istambule przegrała z Fenerbahce 2:3, choć prowadziła 2:1 w setach. Kowal w ostatnim ligowym meczu na rozegraniu zamiast Tichacka wystawił Maćka Dobrowolskiego, który według mnie spisał się bardzo dobrze. Trochę hulał w dograniu do środkowych, ale dziś powinno być już lepiej. Asseco te spotkanie wygrało 3:1 tzn. 2:1, bo zdobyła w 4 secie 24 punkty. Takich jaj w drugiej najlepszej lidze świata nie powinno być. Zawodnicy sami kpili z sędziów i stolikowych, a najwięcej kpił sobie Igła. Jego poczucie humoru, i entuzjazm bardzo dużo daje zespołowi z Rzeszowa. Środkowi Rzeszowian to obecny i były reprezentant Nowakowski i Grzyb, oraz rezerwowy Kosok, który był na Pucharze Świata. Dobrowolski dziś powinien dużo grać środkiem, bo ten element gry jest na pewno słabszym punktem Turków. Bojić, Lotman i Akrem to solidni przyjmujący. Dobrze dogrywają a i w ataku mają coś do zaoferowania. Libero - Ignaczak. Tu raczej nic dodawać nie trzeba.
Fenerbahce to Serb Milijković wspierany przez Marshalla, który w tym sezonie gra przeciętnie.
Rodrigo Quiroga to kapitan reprezentacji Argentyny i będzie pewnie solidnym wzmocnieniem Turków. Ale w zespole Fenerbahce jest tylko dwa tygodnie i na pewno nie jest jeszcze zgrany z resztą zespołu. Istambuł prowadzi dobrze znany ze Skry i naszej reprezentacji Daniel Castellani. Dużo piłek pewnie będzie dostawał Milijković. Resovia powinna mecz jak i złotego seta wygrać.
Tours przed dwumeczem z Niemieckim zespołem był niewątpliwym faworytem. W pierwszym meczu Vfb Friedrishafen niespodziewanie wygrało zbyt łatwo 3:0 z Francuską ekipą. W głowie mam nadal mecz z fazy grupowej Tours, gdzie ograli Bełchatowską Skrę 3:0. Stawiam na Francuzów. Imponuje mi na rozegraniu Redwitz, którego znamy z naszych boisk, gdzie występował w Rzeszowie. Tours ma lepszy skład i dziś poradzi sobie z Niemieckim zespołem, z którego z roku na rok ubywa coraz więcej dobrych siatkarzy. W singlu gram też -1,5 seta.
No i jeszcze Zaksa. W pierwszym meczu przegrała u siebie 1:3. Porażka była spowodowana licznymi kontuzjami zawodników z Kędzierzyna. Dziś do składu wraca Zagumny. Nareszcie, bo na grę Pilarza nie da się patrzeć. Ten wystawiający, bo rozgrywającym nie można go nazwać potrafi tylko szczekać i marudzić, a potwierdził to w ostatnim meczu ligowym w Rzeszowie. Osłabieniem Zaksy może być gra bez drugiego środkowego. Na środku z Kaźmierczakiem zagra atakujący Witczak, który w bloku gra bardzo słabo, a Arkas w pierwszym meczu skrzętnie to wykorzystał. Jednak z meczu na mecz jego gra ulega znacznej poprawie i dziś powinno to wyglądać znacznie lepiej. Samika z Ruciakiem na przyjęciu. Popularny Samik po kontuzji nie wrócił do optymalnej formy. Przed głupkowatym skręceniem kostki na treningu przed Pucharem Polski (bo inaczej tego zdarzenia nie można nazwać) robił z rywalami co chciał i jak chciał. Jego kiwki i plasy są światowej klasy i mam nadzieję, że dziś pokaże to na co go tak naprawdę stać. Michał Ruciak w sobotnim meczu walił serwisami jak grzmot z jasnego nieba zmieniając kierunki, siłę i rywali na których zagrywał. Dziś jego serwis powinien pomóc zawodnikom prowadzonym przez Krzyśka Stelmacha. Na ataku Rouzier, który też nie jest w najwyższej formie. Libero zespołu Zaksy to Gacek, który też jest pewnym punktem tego zespołu. Zagrywka to wielka szansa Zaksy. Ruciak, Samika, Rouzier, Witczak grają siłową zagrywką. Floty Zagumnego i Kaźmierczaka nie należą do łatwych w przyjęciu. Dziś po prostu Zaksa musi walczyć i doprowadzić do złotego seta.
Turecka ekipa ostatni mecz u siebie przegrała z Maceratą i to 2-3. W zespole Araksu nie ma jakiś światowych gwiazd i nie wiele mogę o tym zespole powiedzieć, ale tworzą zgrany kolektyw i to oni są dzisiaj faworytem.
Ja jednak zagram dziś gruuubo na Zaksę +1,5 seta, oraz w singlu spróbuje zwycięstwo Kędzierzyna-Koźle. Kursy są zachęcające.

#22 :siata: Resovia Rzeszów
- Fenerbahce Istambuł
▶ Resovia [1,40] ✅
:siata: Tours VB - Vfb Friedrishafen ▶ Tours [1,40] ✅
:siata: Arkas Izmir - Zaksa Kędzierzyn-Koźle ▶ Zaksa +1,5 [1,90] ⛔
▶ Buk:
| Stawka: 100 PLN | AKO : 3.72 | PW: 272 PLN

Luty:
+150.00zł

Bilans ogólny :
+551.50zł

Otrzymane punkty reputacji: +1