>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bukmacherologia

Status
Zamknięty.
U 0

Usunięty użytkownik 168903

Gość
No to chyba nikt nie powinien już narzekac na Jaroslaw, kto chce może skontrować, bo to tylko hokej, a ostatnio w NHL był przypadek, gdy bodaj Boston prowadzac 4-0 chyba w trzeciej tercji przegral mecz

Fajny mecz  z pilki i tenisa. Tenis za godzine wiec o piłce

Eliminacje ME
168. Turcja - Islandia, Islandia 5,79 pin 10j

Powody?
1. Ostatnio zero niespodzianek, w tych kolejkach na pewno będą bo czasem sprawy awansu sa już rozstrzygnięte
2. Turcja ewidentnie byle dotoczyć się na pozycji premiowanej awansem, pierwsze miejsce maja gdzies i nie czytajcie głupot, ze zależy im na pierwszym miejscu. Ten mecz z Francja był umówiony, dzięki niemu oboje de facto awansowali. Turcji wystarczy wygrana z Andora.
3. Mecz o nic dla Turkow, w każdym razie o wygrana dla nich będzie trudno
4. Calhanoglu w ataku Turkow, Tosun kontuzjowany. 

Turcy już osiągnęli swoje - awans. Wcale nie będą się bic o 1 miejsce. 

Za godzine bardzo fajny mecz tenisowy. Przegladam walsnie 'legalnych bukmacherow online'. Maja więcej linii niż siec.

U 0

Gość
Challenger Ortisei

169. Sinner - Marcora poniżej 19,4 gema 2,41 pin, 2,27 sts, fortuna wstyd ilu oni ludzi zatrudniają, ze nie ma kursow

Duzo ludzi liczy, ze Sinner po wygranej NextGen odpuści, a co najmniej zacznie mecz zdekoncentrowany.
A ja licze, ze albo szybko przegra, albo miecie rywala. Nie będzie kombinacji. Wygra szybko

Camilla P. 34,5K

Camilla P.

Forum VIP
cytat z dnia 14 listopada 2019 14:55 przez rondaniKamilcia wczoraj kompletna klapa, ja nie kontruje, gram i już, cokolwiek się dzieje. Kazda kontra to napychanie bukmacherom kasy.
Rondani, jakich bukmacherów? Nie pisałam nic o kontrze.
Ten typ zagrałeś na giełdzie według tego, co napisałeś. 
Nie wyszedłeś z rynku po pół godzinie? Pewnie nie, bo zakładam, że ludzie zaczęli wystawiać overy po śmiesznie niskich kursach?
Zakładam, że nie liczyłeś na over 5,5 przy stanie 0-0 po 30 minutach? Nie czytasz wahań kursów na giełdzie podczas meczu, który zagrałeś? 
Przecież nie musiałeś przegrać tego rynku?

U 0

Gość
Mam nadzieje, ze z pierwszym typem ktoś chociaż zrezygnowal z gry o 'walczących o 1 miejsce' Turcje po przeczytaniu analizy.

Sinner oczywiście zamiata, ogladalem mecz, to jakby kort był pochylony o 45 stopni i u gory gral 'nasz'

Nie znosze underow , dużych handikapow, liczny strzelonych goli przez druzyne.
Dlatego ciężko umiescic under strzelonych goli, under w meczu Anglikow na kupon. Dlateg osinglem

170. Anglia - Montenegro poniżej 4,5 1,62 Unibet      

171. I kuponik Bet365
Albania 1,18

Czechy 1,6
Anglia 1,05
Francja powyżej 2,5 1,12
Portugalia powyżej 2,5 1,2
Serbia 1,16

ako 3,12

Prognozy? Zobaczymy czy  uda sie cos ustrzelic. Ale to nieoficjalnie. Anglia 3-0 Albania 2-0 Czechy 2-1 Francja 3-0
Portugalia 4-1 i Serbia 3-1

U 0

Gość
Dzien dobry.

Eliminacje oczywiście nieudane mimo dość zręcznego omijania min wdepnąłem w jedna. Jednak pierwsza myśl najlepsza. No i przegrywałem przede wszystkim na underach. Wstyd nie trafic kursu 1,62

Kamilcia nawiazaujac do 'reakcji na niepowodzenie' to patrząc retrospektywnie bardziej należy obawiać się 'reakcji na powodzenia' bo wtedy pojawia się wieksza chec na eksperymenty i dużo wtop. A jeśli sa niepowodzenia to reagujemy wieksza selektywnoscia, mniejsza liczba typow i to, w czym siedze (angielski futbol, tenis challengery). Tak było ostatnio, ladny over Carshalton ustrzelony, wiec kolejny dzień według szablonu i oczywiście wszystko w zupe. Ale już mamy fajne typy na sobote. 

Ogolnie tez latwiej jest typować 'cynicznie' przeciwko komus, niż wymyslec cos samemu. 

Wczoraj taki dzień so-so, biorac pod uwagę ile było wolnego nie można być zadowolonym. Dzis jeszcze mniej typow, no chyba ze cos ciekawego się pojawi.

Przygladam się 'legalnym' wiec obok kursu w normalnych zobaczymy jak się maja polscy do tych online. I od razu dubel z challengera Ortisei. Mam czas, a typow na horyzoncie nie ma wiec porównajmy

Vanni - Gojowczyk
Huang - Bentchetrit

172. Vanni + Huang ako 2.01 sts, 2,06 fortuna 2,14 unibet

Jak widać nie ma porównania, nie mowiac już o podatku

Camilla P. 34,5K

Camilla P.

Forum VIP
cytat z dnia 15 listopada 2019 10:23 przez rondaniKamilcia nawiazaujac do 'reakcji na niepowodzenie' to patrząc retrospektywnie bardziej należy obawiać się 'reakcji na powodzenia' bo wtedy pojawia się wieksza chec na eksperymenty i dużo wtop. A jeśli sa niepowodzenia to reagujemy wieksza selektywnoscia, mniejsza liczba typow i to, w czym siedze (angielski futbol, tenis challengery).

Ale nie o takie reakcje mi chodzi.
Temat, który poruszyłam dotyczy konkretnie gry na Betfair, gdyż niektóre typy grasz na wspomnianej giełdzie. A skoro tak to można podczas gry łatwo reagować odpowiednio wcześnie wychodząc z rynku.
Tylko o to mi chodziło.
Piszesz, że nie lubisz grać underów, okej, ale zdajesz sobie sprawę, że na giełdzie to stosunkowo łatwa możliwość zarobienia pieniążków? 
Gdybyś wspomniany mecz Bristolu ze Swindon, który grałeś na Betfair over 5,5 zagrał under 5,5 miałbyś możliwość kontrolowania spotkania do końca. Podejrzewam, że niektórzy gracze, wystawili kurs nawet 1,07-1,08 na u5,5. Nie wiem jak wyglądała płynność rynku ale zakładam, że nie była niska. Gdybyś takie 1,08 wziął np. za 200-300 euro i sprzedał w przerwie przy stanie 0-0 po 1,01 to sam policz potencjalny zysk.
O takie reakcje mi chodzi, rozumiesz? 

U 0

Gość
To co piszesz Kamilcia to fajnie, tyle ze nie ma hwarancji, ze druzyny nie rozstrzelają się do przerwy. Generalnie chyba kto ma większy budżet i cierpliwość, może pobawić się o layowanie niskich kursow, jak najbardziej. Na pewno to lepsze niż granie kursow 1,03 kilkaset razy z rzedu
Ale ja nieco inaczej podchodzę do sprawy, betfair to za dużo emocji, decyzje, brak decyzji caly czas. Przygladam się, jak również przgladam się naziemnym 'legalnym', ale tylko przyglądam

Dwa typy. Jeden za chwile, drugi za półtorej godziny. Obserwuje te mecze caly dzień

ME u21 ciekawy mecz
Bulgaria - Polska
173. Bulgaria 3,44 pin 10j

174. Bulgaria + 0,5 1,76 William Hill        

Można dolozyc Bulgaria do przerwy i caly mecz, ale musze ostrożnie, ponieważ już trzeci dzień z rzedu zaczal się slabo.

Za półtorej godziny raczej wygrany typ :) Do uslyszenia

U 0

Gość
Bulgaria już prowadzi, zobaczymy jak to się skonczy, Polska nie wygra ale czy przegra, czy wyciagna na remis? 

To miał być typ dnia, ale wlasnie balem się ze czysta jedynka nie wejdzie, cos pewniejszego wydawalo się to

175. Dyscyplina: Hokej Rosja KHLGodzina: 18:30Spotkanie: Dynamo Ryga - HC Witiaz
Witaz 1,83 b365      Analiza: Tutaj mamy do czynienia z druzyna okupujaca dno tabeli, ktora wczoraj niespodziewanie wygrala mecz na wlasnej tafli bedac ostatnio w fatalnej formie. Co ciekawe, goscie rowniez prezentuja sie ostatnimi czasy tragicznie, ale roznica jakosciowa jest nieporownywalna. Goscie celuja w spokojny awans do play off i conajmniej pierwsza runde z przewaga wlasnego lodowiska, gosspodarze walcza o opuszczenie ostatniego miejsca w konferencji.
 Vitaz napewno nie nalezy do czolowki ligowej. Zaliczyli swietny start i teraz nieco zanurkowali. Tym niemniej Dynamo to klub oparty na Lotyszach, zdecydowanie odstakjjacy od KHLowskiej czolowki, podmeczony wczorajsza walka do konca o wygrana, ktora wyszarpali w samej koncowce, to po prostu duzo slabszy zespol od przecietnego rywala w tej lidze. Nie ta polka, jesli bylby system relegacji juz dawno powinni byc lige nizej.
No i gospodarze sa z pewnoscia bardziej zmeczeni od rywala, nie sprawdzili sie jeszcze w tym sezonie grajac mecz dzien po dniu. Wygrywajac wczoraj w ostatnich sekundach, dzis od pierwszych minut meczu beda przegrywac
Do wziecia jakis handikap na gosci, ale jak wiadomo to sprawa ryzykowna, a duze handikapy wcale nie sa wynagrodzone duzo wyzszymi kursami.
Tym niemniej nudow nie bedzie. Zalezy mi na wygranej, a nie widze dzis typu, w ktorym tyle sprzyjaloby lepszej druzynie. Zakladam, ze goscie rusza szybko do ataku i bedziemy mieli 0-1, 0-2 0-3 zadnej zabawy. Koncowy wynik? 1-4

U 0

Gość
Vitaz zaczal zle, ale zwycięstwo Bulgarii bez cienia wątpliwości we wspaniałym stylu

Nie mowie, ze to wejdzie, ale warto się przyjrzeć ;)

Po 5 jednostek
176. MS u21 Serbia - Estonia
Do przerwy/caly mecz remis/Serbia 4,2 Willhill

Do przerwy/cały mecz łamak Estonia/Serbia 36 Unibet    

U 0

Gość
Ostatni weekend miesiąca, w poniedziałek ponumeruje wszystko wstecz i podsumuje. Dzis króluje League 2, później cos wrzuce z amatorskich lig, tez będą ciekawe mecze

177. Forest Green - Plymouth, Forest Green 2,5 Unibet      
178. Salford City - Swindon, Salford City 2,8 Unibet      
179. Walsall - Cambridge, Cambridge 3,10 Unibet      
180. Port Vale - Carlisle, Carlisle 4,2 b365      

Nie sa to przypadkowe typy. Forest Green rzucil w ostatniej chwili do meczu z Walsall mlodziezowke i dostali 0-6. Dzis wszystko wraca do normy, czyli porazka Walsall, nie ma co nawet ogladac się na to z kim graja, w klubie jest zle i można grac ich przegrane jak leci. To ze wygrali z dzieciakami 6-0 nie znaczy nic, dziś przegrają znowu.
Troche trudniej będzie Forest Green, ale dla nich priorytetem był dzisiejszy mecz, zobaczymy co oiagna, remis tez możliwy, ale zapowiadają ze rzuca sily na dziś.

Salford to taki klub który na końcu po cichutku wywalczy kolejny awans do wyższej ligi, wydawalo się ze tym razem nie będzie awansu po przeskoczeniu do Football League, ale za nimi stoja tacy ludzie i pieniądze, ze nie ma czasu na zabawe. Beda wygrywać

Carlisle to bardzo ryzykowny typ, ale jeśli druzyna zareaguje negatywnie na wyrzucenie trenera 3 dni temu (to był kiepski trener, ale zle ostatnio nie grali, ambicje klubu i skład sa dużo większe niż miejsce, w którym sa) zapiszemy ich i wygrają w kolejnym meczu już z nowym trenerem. Dzis to roznie może byc

U 0

Gość
No i jeszcze cztery. Jest tego więcej, ale zobaczymy jak zadziała selekcja. W sumie Bolton powinien się rozlecieć i startować o niższych lig, nie wiem jakim cudem pozwala im się funkcjonować z takimi długami (160 milionow funtow kilka lat temu, a nie slychac żeby ktoś to kupil i posplacal - trzyma się smierdzacego  trupa pod naciskiem lokalnego establishmentu)
L1
181. Bolton - MK Dons, MK Dons 2,8 b365

Isthmian Premier
182. Brightlingsea - Cray, Brughtlingsea 2,98 pin

NL North
183. Bradford PA - Leamington, Leamington 2,46 pin

Southern League Central
184. Redditch - Hitchin, Redditch 2,57 pin

Czego można być pewnym? Mnostwa bramek, w każdym meczu one padna,(chodzi o te amatorskie ligi), ale nie da się tu stawiac powyżej 0,5 gola bukmacherzy tez sa cwani.

Ale na pewno będzie ciekawie ;)

U 0

Gość
EL ME 
Chorwacja - Slowacja
185. Wygrana Sowacji 8,6 betfair

186. Do przerwy/caly mecz Slowacja/Chorwacja 28      266,5 (licze razem ze stawka, żeby latwiej było podsumować, prowizja 5% od zysku)
187. Do przerwy/caly mecz Slowacja/Slowacja 17       

Nie bedzie remisu, wiec jesli Chorwacja nie pozamiata, to ciekawie sie mecz potoczy

U 0

Gość
Mozna ksiegowac kolejnego ustrzelonego łamaka.

Kto gral moze sprzedawac, ale tu juz nic zlego sie nie stanie, Polska tu nie gra, ani jako faworyt, ani chlopiec do bicia wiec nic nie odwina.

Chillout po nieudanym popołudniu, spacerek wieczorny po zaciemnionej uliczce i wyciągamy rewolwer i strzelamy do buka w najmniej spodziewanym momencie. 
Zartowalem, nie strzelamy, ale kazemy wyskakiwać z kasy i zostawiamy go w gaciach

Ale tak to niestety czasem jest, ze to co się opracowywalo przez dwa dni okazuje się lipa, po czym na odsiecz przychodzi 'przeczucie' i bingo.

Ale tak poważnie ustrzelić takie cos i odpowiednio dobrac mecze to nie jest latwa sztuka. Było kilka meczow, a ze zainteresowal mnie akurat ten?

To jest naprawdę kombinacja analizy tego, co bukmacherzy chcą nam zasugerować, doświadczenia no i intuicji. Plus cierpliwości. :)

A Anglicy wisza nam troche, oddadzą w następnej kolejce, zresztą już jutro mamy mecz z ogromna roznica klas i ambitnym trenerem. Gorzej niż dziś nie będzie.

Dobranoc

U 0

Gość
Wszystko betfair 10j

Tranmere-Wycombe
188. Wycombe 2,28 

189. powyżej 2,5 2,24      
190. Wycombe/Wycombe do przerwy i caly mecz 4      

Jszcze jest fajny mecz z siatkówki później

Dzien dobry

U 0

Gość
Z Wycombe nie powinno już być problemów. Wygraja. To jest jak pisałem wczoraj ambitna druzyna  z trenerem któremu wrozy się wkrótce angaż w czołowym klubie angielskim.

Ten ciekawy mecz, który mam na oku już od dwóch dni

Plusliga
Gdansk - Olsztyn
191. Gdansk 1,78 pin

192. Gdańsk - 2,5 seta 4,2 Unibet      
193. Gdańsk -1,5 seta 2,57 pin       

Wszystko po 10j

Dzis jak cos zagramy, to tylko ciekawe mecze, jutro podliczamy a od wtorku jedziemy z pucharami i będą to o wiele lepsze wyniki niż wczorajsze

U 0

Gość

Ciekawe mecze z eliminacji i może być cos na rzeczy, bo sa sygnaly, ze może

Bylbym pierwszy, który postawilby na Czechow z Kosowem i ostatni, który odwazyl się grac na Kosowo we czwartek. Do sprawdzenia. Tam nie miało prawa być niespodzianki, Czechy wygrywają z Kosowem i awansują na mistrzostwa. Dzis mecz bez znaczenia. Jak było ostatnio? Pokonali Anglikow i zaraz porazka z Irlandia Pln, dziś to samo? Wierze ze tak, szczególnie ze Bulgarzy powinni być z nowym trenerem.

Anglia 7-0 i to jest często zaproszenie, stawiaj na pewniaka. I az się prosi, żeby...

194. Bulgaria - Czechy, Bulgaria 5,1 betfair      
195. Do przerwy/caly mecz Bulgaria/Bulgaria 9,8      
196. Do przerwy/caly mecz Czechy/Bulgaria 50      

Kosowo - Anglia
196. Kosowo wygrana 8,4

197. Do przerwy/caly mecz remis/Kosowo 19      
198. Do przerwy/caly mecz Kosowo/Kosowo 19      

Szczególnie w Bulgarow wierze. Ale nie ma tego szóstego zmysłu, co wczoraj. To raczej rutynowy typ

U 0

Gość
Dodajemy dwa typy, choc jeden wypadaloby trafic w tych dwóch meczach za chwile. Najbardziej prawdopodobny

Bulgaria - Czechy
199. powyżej 2,5 1,87 betfair

200. powyżej 5,5 15 unibet 7j(!!!)      
201. powyżej 4,5 6,8 betfair 7j      

Będą się dzialy ciekawe rzeczy w tym meczu, na wypadek gdyby Bulgaria polozyla się na boisku. Ten zakład na over 2,5

U 0

Gość
Czuje niedosyt

Roeselare - Westerlo
202. Roeselare 4,8

203. powyżej 2,5 1,83 betfair      
204. Do przerwy/caly mecz Roselare/Roselare 7,5 Unibet      

Polecam tez kandydata na łamaka Sport Recife i to ze wygraja dokladnie jednym golem, ale to nieoficjalnie. 

Kolejne 75 typow przynosi 899,95  j zwrotu

U 0

Gość
PODSUMOWANIE  MIESIACA
ilość ogólna podanych typów: 206
kuponów od początku prowadzenia tematu: 392
trafione kupony/typy: 58
nietrafione kupony/typy: 148
ich skuteczność: 28% ,
Zainwestowano: 2110 j
Wrocilo: 2010,45
Yield czyli zysk/zainwestowano:
-4,7%

BILANS MIESIACA: -99.55 jednostek. 

BILANS TEMATU: Kapital poczatkowy zostal powiekszony o 103,8%.

U 0

Gość
Dane mogą się roznic o jednostki , ale zasadniczo takie sa nagie fakty. 

Po pierwszym nadzwyczaj udanym miesiącu, pora na korektę, pokore i wnioski , które powinny przynieść kolejny zyskowny miesiąc. 
Po raz trzeci i ostatni powtorze, ze na ujemny wynik wplynal wlasciwie jeden zakład, Manchester City z Southampton łamak. Zdazylem 'pozbierac' wszystkie wtopy na łamakach City, przychodzi mecz, w którym robia łamaka a forum nie działa przez wiekszosc soboty.

Do tego przez prawie dwa tygodnie byłem odcięty od zrodla podejrzanych o łamaki meczow i grałem mało co, dopiero tydzień temu udało mi się pokonać zapore blokujaca strony (Hola to bardzo fajna przegladarka z VPN) i mamy już ustrzelonego łamaka w sobote, a będzie jeszcze więcej.

Oczywiście potworna ilość nietrafionych meczow, ale to jest taka zaleznosc: jak szlo dobrze to jest rozprężenie i latwiej jest 'rzucic miedziaki', jak idzie zle to idziemy na spacer, gramy mniej, no chyba ze cos bardzo ciekawego się pojawi. Do tego jak swietny kurs przejdzie kolo nosa i nie zagramy, to jakby przez kolejne dni los nas karał. Przykład? Ten nieszczęsny łamak w Austrii

Trzy wygrane z rzedu Walsall, w przypadku BATE rozminiecie się o krok od 'bezczelnego łamaka'  (wygrali wtedy 1-0, przegrywając następny 2-4 przy 2-0 do przerwy), bezsensowna obrona Czestochowy  City w Atalancie (co przypłacili w Liverpoolu), nie zagrany łamak w Austrii, łamak zaraz obok w Czechach, niestrzelony karny w 1 polowie przez Rodez, sporo tego było, około 2/3 przypadkow sa podstawy, żeby się zaczaić a 1/3 to grube niewypały.

Ale jak mowie, łamaki wracają bo mam już dostep do strony, z której czerpie inspiracje. A zwykle typy? Zeszly miesiąc to fatum, wchodzily niewiarygodne kursy  na druzyny, które wygrywaly wszystkie mecze (Cray, Maldon Tiptree) , Walsall zaczelo wygrywać hurtem, idioci z Forest Green odpuścili we srode i dużo im to nie dalo, Dons przegrywa mimo nowego trenera, Salford przegrywa a i tak awansuje, Carlisle się wysilamy z analiza, a oni klasycznego łamaka robia. Na pewno bukmacherzy to nie idioci, choc patrze i oczom nie wierze, jak tak wysokie kursy w niskich ligach angielskich wchodzą z dziecinna latwoscia. Chyba był tydzień promocji i wszystko wroci do normy już w tym tygodniu.

Dzis może cos zagramy, jak wpadnie mi w oko, a od jutra wracają ligi angielskie no i puchary. 

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom