Fajnie, że co raz więcej ścigania, jest w czym wybierać :]
Generalnie na dzisiejsze mecze widzę dwa scenariusze. Szybki oklep dla "Lwów" na Thurrocku i spotkanie w Coventry, gdzie wynik widzi mi się na styku. Dlaczego tak? "Młoty" tradycyjnie na swoim owalu mocne, fajna techniczna agrafka, na której ciężko jechać bez odpowiedniego spasowania. AJ i spółka mają tu sporą przewagę, solidne King's Lynn wyjechało tutaj z bagażem -20, ale wśród "Gwiazd" miał kto pociągnąć wynik, bo był Iversen i swoje dorzucił Korneliussen. Natomiast nieco słabszy dzień miał Jonsson. Kto ma robić wynik dla "Lwów"? Woźniak, Walasek, Klindt, Ułamek? No nie róbmy jaj, zresztą Walasek póki co wygląda dramatycznie słabo, a jeśli weźmiemy pod uwagę, że w zeszłym roku w Thurrocku w dwóch meczach wykręcił 1 punkt (w 7 startach), to trudno być optymistą. Nie ma tu pewniaka do solidnych punktów. Fajnie u progu sezonu wygląda Hougaard i może on stanie na wysokości zadania. Jest też Ellis na rezerwie, który poprzednio reprezentował barwy Lakeside i tor powinien mieć rozszyfrowany, ale para rezerwowych u "Młotów" też wygląda solidnie. Lakeside jest tu zdecydowanym faworytem, nie widzę kandydata do "ugryzienia" Adrenaliny. Druga linia w osobach Bridgera, Świerskiego i Lawsona - całkiem porządna, a u siebie w szczególności, o czym przekonały się "Gwiazdy".
Z tego meczu pobieram sobie takie oto typy (w kolejności od najbardziej do najmniej prawdopodobnego):
- Lakeside -20.5 @ 1.80 w SportingBet
56-34
- Hougaard over 5 @ 1.83 w Bet365
9
- Jonsson over 11 @ 1.90 w bet365
14+1
Co do spotkania na Brandon Road. "Wilki" są w stanie odeprzeć nawałnicę "Pszczół". Jest Bomber, KK i powiedzmy, że King (choć dla mnie to człowiek zagadka, na poziomie BEL w miarę solidny, ale wymagać od niego pewnych dwucyfrowych wyników - nie wymagałbym). A poza tym? Garrity, Woryna jako druga linia - potencjał chłopaki mają, ale punkty są potrzebne tu i teraz, a co do tego nie jestem przekonany, czy to odpowiednia jakość. Zdecydowanie najsłabiej u gospodarzy wygląda druga linia - Sarjeant i Bates, to bliżej PL niż BEL. Ten skład ekipy z Monmore całkiem solidny. Lindgren ustawiony pod czwórką, gdzie powinien zrobić sporo punktów, są ex-riderzy z Coventry czyli Kilokarpi i Howarth, a poza tym
Masters, Thorsell i Bech, których cenie sobie bardziej niż drugą linią "Pszczół'. Coventry u siebie pojechało już dwa mecze i w obu mieli sporo problemów. Z osłabionym Poole przegrali, natomiast z Leicester wygrali dzięki swym liderom i świetnemu Kingowi, jeżeli mizerne "Lwy" potrafiły się tak postawić, to myślę, że "Wilki" tym bardziej będą w stanie ugrać tutaj coś dla siebie.
Ze spotkania na Brandon biorę takie cuda:
- Bates - Howarth 2 (-3) @ 1.83 w bet365
7-11 (Howarth zrobił robotę)
- Coventry - Wolves 2 (+2.5) @ 1.9 w Sportingbet
38-52 (FK jak za najlepszych czasów w UK, gdzie w ciemno można było grać jego overy, Kilokarpi też petarda, KK zawiódł...)
Grzegorz Walasek has completed 1 lap in 3 rides!