Lakeside - Leicester 1 (-14,5) @1.80 STS
Młoty ostro weszły w sezon. Pokonali u siebie mocne Swindon i pewnie wywieźli punkty z Birmingham. Ten mecz to szansa na trzecie zwycięstwo, co równa się pozycji lidera. Według mnie nie powinno być większych kłopotów. Lwy przegrały nieznacznie u siebie z Wolverhampton. Teraz na charakterystycznym torze w Thurrocku powinny również polec i to w dużo większym stosunku. W ekipie gospodarzy za liderowanie wzięli się Watt, Bech Jensen i niespodziewanie Lawson. Ten ostatni popisał się wczoraj kompletem w
Premier League- jest w gazie. Skład uzupełniają Bridger i Karlsson, którzy po ponad 5 punktów przywiozą spokojnie i silna juniorka. Dośc powiedzieć, że w wygranym meczu z Rudzikami żaden z zawodników nie zdobył dwucyfrowej ilości punktów. Śmiało można zatem stwierdzić, że te 3 punkty to duża zasługa juniorów, którzy wspólnie przywieźli 12 punktów. Dla porównania rezerwowi Lwów w swoim meczu zdobyli ich zaledwie 5, i to u siebie. Według mnie Młoty odniosą pewne zwycięstwo.
Stawka: 6/10
Bech Jensen o8,5 @1.70
Jensen ponownie z numerem 12 więc ma 2 łatwe biegi:
4. Peter Ljung, Mikkel B. Jensen, Tom Perry, Ben Morley
14. Simon Stead, Mikkel B. Jensen, Max Clegg, Adam Ellis
Nie ma co się czarować 5-6 punktów powinno tu być. W pozostałych 3-4 zostaje do zrobienia:
6. Jason Doyle, Davey Watt, Patrick Hougaard, Mikkel B. Jensen
8. Peter Ljung, Davey Watt, Mads Korneliussen, Mikkel B. Jensen
Jak już wspomniałem wyrósł on na lidera Młotów. W poprzednich dwóch meczach linie pokrył. Dlaczego teraz miałby tego nie zrobić ? Według mnie po prostu zrobi.
Stawka: 5/10