Dziś ciekawa konkurencja, jaką jest skiathlon, a więc próbujemy...
Diggins/Brennan [zwycięzca z tej pary - tak] 2.15 fortuna Ebba dzisiaj wykończyła Amerykanki, Jessie w pewnym momencie odpuściła pościg
Ciekawy kurs na ten zakład, bowiem na samo zwycięstwo Diggins w etoto mamy tylko 2.10. Nie jest to co prawda nic mocno pewnego, ale obie Amerykanki stać dziś na zwycięstwo. Jessie jeśli utrzyma się na pierwszej części klasykiem w czołówce (ewentualnie straci niewiele), to drugą część stylem dowolnym ogarnie, a że na finiszu mocna będzie, to szanse na zwycięstwo są spore. Dodatkowo mamy tu małe zabezpieczenie w osobie Brennan. Ta z kolei powinna być w czołówce po pierwszej części dystansu. Jeśli utrzyma się w stylu dowolnym w czołówce, to z finiszu też potrafi wyciągnąć sporo.
Weng H. [top10] 1.30 fortuna
Kurs niski, ale myślę że spokojnie można dokładać. Norweżka jakby z formą powoli szła do góry. W dziesiątce powinna dziś być spokojnie. Może i nawet wyżej, ale jeśli dojdzie do finiszu, to tam ona nie ma szans, więc lepiej zagrać spokojnie top10.
Brennan - Kalvaa [1] 1.55 betfan
Tutaj idę pod obecną formę obu zawodniczek. Amerykanka dobry początek sezonu, czego nie da się powiedzieć o Norweżce. Widać u tej drugiej, że po covidzie jeszcze nie wróciła dobra dyspozycja. W razie finiszu, to Amerykanka ma więcej do zaoferowania.
Amundsen - Golberg [1] 1.55 fortuna
Tutaj podobnie kierunek pod obecną formę. Amundsen dziś na pewno będzie w czołówce. Myślę, że będzie szukał okazji i próbował rozerwać pociąg na ostatnich kilometrach, bo na finiszu z Klaebo nie ma szans. Golberg na moje nie wyglądał wczoraj dobrze w sprincie, cały bieg w CF na końcu stawki, na ostatnim zakręcie mało co nie upadł, na mecie podobnie. Wyglądało, to jakby jakaś niemoc go dopadła. Już w ubiegłym tygodniu wyglądało to źle, a nie sądzę, by miał narty posmarowane inaczej jak koledzy z reprezentacji. Spróbujemy dziś to wykorzystać.
Golberg - Toenseth [2] 2.00 etoto
Argumentacja jak wyżej. Sprawdzam dyspozycję Golberga. Jeśli faktycznie jest jakaś niemoc u niego, to szansa na powodzenie tego zakładu także jest spora.