Tak, tak. Dobrze to znamy. Ty zawsze znawco wygrywasz po zakończeniu zawodów :grin::grin:. Na live wszystko wchodzi itd.
Po co mam strzelac 1.4 przed zawodami jak moge czekac ba live i wyzsze kursy. To jest ta roznica niuniuś. Piszesz referaty do typow za 1.40 i uwalasz je. Nie szkoda cinczasu i hajsu ?Tak, tak. Dobrze to znamy. Ty zawsze znawco wygrywasz po zakończeniu zawodów :grin::grin:. Na live wszystko wchodzi itd.
Pochwal się swoimi typami przed zawodami. Chętnie zagram i wygram razem z Tobą, a przy okazji poznam te aspekty, które ty jako znakomity typer bierzesz pod uwagę.
Bieg łączony na 30km w Lahti - Mężczyźni
Od 13:30
Calle Halfvarsson vs Finn Haagen Krogh 1 @ 2.75 Bet365
Kurs nieco przesadzony. Szwed miał świetny początek sezonu. Potem choroba i wiele odpuszczonych zawodów. Wszystko po to aby spokojnie przygotować się do MŚ. W ostatnim czasie różne wyniki, ale chociażby na 30km w Falun zajął 3 miejsce. Przed tą imprezą mówił, że na tyle ile mógł przygotował najlepszą formę i będzie szukał swoich szans. Jeżeli dojdzie do jakiegoś finiszu to Krogh będzie faworytem. Halfvarsson potrafi finiszować, ale mimo wszystko pokonać Norwega będzie miał kłopot. Szanse widzę na dystansie. Krogh w ostatnim czasie bardzo często w klasyku miał kłopoty. Tam wiele tracił i te biegi były dalekie od ideału. To jest jego słabszy styl i może mieć problem z utrzymaniem się czołówki. Trzeba też pamiętać, że między nim, a Sundbym w ostatnim czasie było kilka słownych przepychanek. Sam Sundby doskonale wie, że najlepszym rozwiązaniem, aby pozbyć się rywala na końcówkę to zmęczyć lub zgubić go na pierwszej części biegu. Krogh biegał dwa dni temu w finale sprintu, tam zostawił sporo energii i już wtedy było widać spore kłopoty. Myślę,że to tempo będzie dzisiaj dosyć mocne. Norwegowie, Szwedzi muszą pracować, aby przed finiszem wykruszyć tych szybszych rywali. Ponadto warto dodać, że Krogh jest brany pod uwagę w kontekście jutrzejszych sprintów drużynowych. Tam szansa na złoto razem z Klaebo ogromna i jeżeli gorzej zacznie to zawsze może zacząć oszczędzać nieco siły. Halfvarsson jest w stanie trzymać się blisko czołówki, ta taktyka może przynieść sporo korzyści. Start Norwega to spory znak zapytania. Warto spróbować, kurs zacny, ale szanse wcale nie takie małe.
albo jednostek :grin: a nie, reputacja na fb jest ważniejsza, zapomniałem...:razz:Chyba kolega zwyczajnie reputacji zazdrości koledze wyżej
Jedyne co maja z takimi typami to kliki reputacji wzajemnej adoracji bo przeciez nie hajsalbo jednostek :grin: a nie, reputacja na fb jest ważniejsza, zapomniałem...:razz:
Biorą wyniki oficjalne, a w nich Parmakoski była za Bjoergen. Pewnie liczy się czas wbiegu na strefę zmian, a bramka licząca czas była przy wyjeździe ze stadionu.Czemu mam uwalony zaklad parmakoski po pierwszym etapie 9.00 skoro wybiegla po zmianie pierwsza? Gdzie sie konczy 1 czesc ? Przed zmiana nie podaja czasu na zywo.
Może i był widoczny, ale na pewno nie na ostatnich mistrzostwach Polski. W dniach 11-12 lutego w pierwszej części MP rozegranych na trasach Kubalonki w Wiśle Ewelina Marcisz po prostu nie startowała.Brak formy już był widoczny na Mistrzostwach Polski.
Tyle tylko że Diggins nie startuje...Tchekaleva, Julia-Diggins, Jessica [1] 1.90 Totomix
Rosjanka zazwyczaj w klasyku prezentuje się solidnie zajmując miejsca w granicach dziesiątego. W biegu łączonym pierwszą część pobiegła ładnie. Amerykanka z kolei jest w formie i błyszczy w Lahti, ale... No właśnie. Intensywność startów daje znać o sobie. Sprinty, skiathlon, teraz klasyk, a będzie z pewnością jeszcze sztafeta. Ile można? Już w biegu łączonym był problem. Jessica nie wytrzymała tempa w klasyku, tracąc sporo, a drugiej części zeszła z trasy. Dziewczyny prezentują zbliżony poziom jeśli chodzi o klasyk, ale Rosjanka jest świeższa i to dzisiaj zaważy.
Duża część zawodniczek przed Estonią miała ciężkie treningi wytrzymałościowe. Już tutaj na miejscu są w zupełnie innej formie, Parmakoski walczyła na równi z Bjoergen, a przecież 10 klasykiem to dla niej lepsza konkurencja. Myślę, że ma szanse to wygrać. Von Siebenthal też świetnie spisała się w skiathlonie, gdzie wyprzedziła Weng. Ogólnie granie tej kombinacji wydaje mi się nieproporcjonalnie ryzykowne w stosunku do kursu, ale powodzenia.Bjoergen - Parmakoski [1.22]
Kowalczyk - Kalla [1.42]
Von Siebenthal - Stadlober [1.33]
betsson
Krótko bo gnam do pracy.
Wszystkie faworytki okazały wyraźnie lepszą dyspozycję w Otepaa tuż przed MŚ w tej samej konkurencji 10km klasykiem.
Marit dołożyła Fince 1:23 m, Szwedka była lepsza od Justyny o 53s a Austriaczka była lepsza o 59 s.
Dalej się nie cofam, bo aktualna forma jest istotniejsza.
Rzeczywiście nie ma jej na liście startowej. Sugerowałem się zakładami wystawionymi przez buki z samego rana. W takim razie próbuję dubelka:Tyle tylko że Diggins nie startuje...
Klaebo to jest w głównej mierze sprinter, ale oprócz tego zawodnik bardzo uniwersalny, który potrafi się odnaleźć w biegach dłuższych. To jest młody chłopak, który w tym momencie kariery nie jest do końca zdecydowany czy nastawić się na sprinty czy może biegi dystansowe. W sprincie i team sprincie pokazał klasę. Potrafił wytrzymać biegi, ładnie nadawał mocne tempo. Dla Niego jest to ostatni występ na mistrzostwach i na pewno pójdzie na maksa. Co to da? Ciężko powiedzieć. Być może miejsce w czołówce, ale pudło w mojej ocenie przy takiej stawce mało prawdopodobne, ale na pewno niemożliwe.Witam wszystkich znawców biegów. Macie jakieś typy na jutrzejsze 15 km klasykiem mężczyzn? Co sądzicie o Klaebo i Olssonie? Planuję zagrać w ich stronę. Klaebo myślałem że sprinter a w mistrzostwach Norwegii był drugi na tym dystansie.. Olsson zawsze dobry w klasyku ale coś mało startował w tym sezonie. Chcę zagrać któregoś z nich na podium. Olsson kurs 4, Klaebo 5 w bet365. Mają jakieś szanse czy raczej nie będzie niespodzianek. Co myślicie? Zapraszam do dyskusji ????