Robson1416 pytał mnie dlaczego uważam, że Kukiz był by dobrym rządzącym w większości na to pytanie odpowiedział Adamo80. Dodam, że Kukiz wydaje mi się osobą szczerą mówiącą to co myśli. Miałem okazje uczestniczyć w spotkaniu z wyborcami przed ostatnimi wyborami prezydenckimi podczas wizyty Kukiza w Wielkiej Brytanii. Bardzo mi się podobało gdy powiedział "żeby żaden z was nie wpadł na pomysł wrócić do Polski bo w kraju jest źle i potrzeba wielu lat, żeby to doprowadzić do porządku" czy znacie innego
polityka, który zdobył się na taką wypowiedz. Bo ja raczej znam wypowiedzi typu "jak my dojdziemy do władzy to w pół roku zrobimy z Polski krainę mlekiem i miodem płynącą".
Poza tym uważam, że polskiej scenie politycznej potrzebny jest "powiew świeżości" bo od 25 lat nic się nie zmienia ciągle te same twarze, ale np. partia "Razem", która też powstała przed ostatnimi wyborami moim zdaniem nigdy nie powinna dojść do władzy.
Adamo80 nie zgodzę się z Tobą, że islamscy imigranci nie są zagrożeniem dla Polski są zagrożeniem i to bardzo dużym, ale to, że
Polska ich nie przyjmuje w niczym nie pomoże wystarczy, ze przyjmują ich kraje "zachodniej europy" to jest ostatni dzwonek jeśli UE się nie opamięta (my raczej nie doczekamy tych czasów), ale Europa stanie się kontynentem muzułmańskim i nie ważne, że ich nie przyjmujemy po prostu "demografiom" wyznawcy Allaha przejmą Europe zachodnią, a później podporządkować sobie wschód to będzie bułka z masłem. Nie wiem czy kiedyś ktoś z was podróżował po krajach islamskich (nie mam tu na myśli wakacji w tureckim kurorcie). Ja miałem taką okazje i to co zobaczyłem zmieniło o 180 stopni moje podejście do tych ludzi do tego mieszkam w Anglii i widzę co tutaj się dzieje.
PiS jest dla mnie ciekawym zjawiskiem społecznym nie robią nic dla "zwykłych" ludzi poza daniem 500+ (co uważam za złe rozwiązanie) a dalej mają poparcie nie wiem skąd to się bierze. Najlepsze, że tak zapowiadali rozliczanie afer wsadzanie winnych do więzienia i co minęło 2 lata nikomu nawet z głowy włos nie spadł, a społeczeństwo "idzie za nimi jak stado baranów". Szczerze mówiąc jestem przerażony jak głupieje polskie społeczeństwo tydzień temu odwiedziłem znajomych i w telewizji zobaczyłem dwa seriale "Trudne sprawy" i "Chłopaki do wzięcia" od pięciu lat nie mam w domu telewizora zapytałem od kiedy są nadawane te programy koleżanka powiedziała mi, że wydaje jej się, że od kilku lat skoro tak głupie seriale są nadawane od kilku lat to musi mieć to oglądalność, a to tylko świadczy o poziomie polskiego społeczeństwa.