Stano jak zwykle w punkt:
Często mówi się o rozdziale państwa i kościoła. A ja byłbym jeszcze za rozdziałem państwa i sportu. Wczoraj do szatni piłkarzy wszedł prezydent Andrzej Duda, który – umówmy się – nigdy za fana sportu nie uchodził. Każdy lubi się ogrzać przy sukcesie, więc Duda też.
Niestety, kiedy kilka tygodni temu PZPN poprosił tzw. Pierwszą Damę (mówiąc po ludzku – żonę prezydenta) o objęcie patronatem turnieju „Z podwórka na stadion”, to odpisała – tak w skrócie – żeby dać jej spokój. I że sama będzie sobie wybierać patronaty. „Z podwórka na stadion” to jeden z największych turniejów piłkarskich dla dzieci w Europy, fantastyczna inicjatywa, rozrastająca się z roku na rok. Pani Duda nie chciała jednak mieć z nim nic wspólnego, nie chciała, by jej nazwisko było z turniejem łączone. A skoro w poważaniu miała turniej, służący szkoleniu przyszłych reprezentantów kraju, niech teraz prezydencka para „odstosunkuje się” od reprezentantów aktualnych? To byłoby fair.
http://bit.ly/1VNxwn5
Nie rozumiem jednej rzeczy w Polsce , zawsze i wszedzie jest hejt na kazdego i wszedzie.
Teraz znowu hejt na PiS i Dudy. Prosze podac mi Panstwo na swiecie, gdzie Prezydent / Kanclerz nie wspiera , nie jest obecny na takim wydarzeniu.
Angela Merkel, na kazdych MS, ME siedzi na stadionie. Po meczach idzie do szatni i gratuluje chlopakom. Bywaly sytuacje, ze nagi Schweinsteiger / w samym reczniku/ odieral od niej gratulacje. Czy jest w Niemczech hejt na Merkel , bo weszla do szatni ??? Ano nie ma
Komorowski po final MS w siatkowce, siedzi na trybunie co 10 minut pokazywany, po meczu idzie do szatni gratuuluje, ba nawet wywiadu udziela , czy jest hejt na Komorowskiego nie ma .
Itd. itd.
Byl mecz Duda jako Prezydent poszedl na niego obejrzal, po meczy poszedl pogratulowal chlopakom i tyle. Czy on tam siedzial z nimi i pil piwo ? Nie , nawet sobie fotki z nimi nie zzrobil pod publike, wszedl kazdemu ,przybil 5' zrobil ich zdjecie grupowe i wyszedl. Po meczu nawet nie dawal zadnego wywiadu, tylko wsiadl do samochodu i pojechal. I teraz wielki hejt , ze Duda wykorzystuje ten fakt dal wlasnej promocji. Wszedl spontanicznie do szatni i podziekowal i tyle. gdyby to bylo wszystko ,, oficjalnie '' to watpie , ze niektorzy by tam latali z golymi klatkami, a Jedza by tak tanczyl
Co do czescie, gdzie chodzi o Prezydentowa, to jej sprawa co ona wspieral, nie wyglada mi raczej na osobe, ktora by wspierala Sport i tyle. Mogli podpytac Dude samego, pewnie by objal patronat nad ta akcja , ale lepiej atakowac i atakowac.
Nie ma sie zadnyych argumentow to sie atakuje. Stano wielki prorok i teraz wie , ze Duda sie nie interesuje sportem. Dziwne troche, no coz moze on wie wiecej niz inni.
Typowa
Polska mentalnosc, zjebac , zjebac i jeszcze raz zjebac kogos. :]