>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Biathlon - sezon 2024/2025

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Laegreid - Fillon Mailet 1 1.55 STS ✅

Fillon Mailet - Perrot 2 2.13 STS ❌

Przede wszystkim chodzi o to, iż uważam, że Fillon Mailet jest przeszacowany przez buki, ok w tych laboratoryjnych warunkach w niedzielę poszło dobrze choć i tak miał szczęścia sporo a realnie wcale z tą formą strzelecką nie jest zbyt rewelacyjnie i w zasadzie nie jest to nic nowego.

W ostatnim sprawdzianie przed PŚ pudłował jak zwykle, to zawodnik na poziomie jednego błędu przy każdym pobycie na strzelnicy uśredniając to

Biegowo jest przyzwoicie, jest to poziom zbliżony do Perrota i ciut lepszy od Laegreida ale nie więcej niż na 1 celny a uważam że obaj ci rywale powinni mieć lepsze wyniki strzeleckie od Fillona Mailleta. No i tyle - Laegreid powinien mieć występ o 2 celne lepszy co powinno gwarantować lepszą lokatę a Perrot uważam powinien mieć o 1 celny lepszy występ ake tutaj przy równym występie strzeleckim może go pokonać - w kursie jest value.

Ostatnia edycja:
adik1992 562,1K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Sprint kobiet przewaga zwycięzcy 0-10,5 sek @1,8 Davidova 8,8 sek przed E. Oeberg
fortuna

Początek sezonu w wykonaniu Biathlonistek. Pierwszy sprint. Ciężko po biegu indywidualnym i sztafetach coś powiedzieć o formie zawodniczek, bo dziś tylko dwa strzelania. Każde pudło może sporo ważyć jeżeli czołówka będzie bezbłędna o czym wczoraj przekonał się J.T Boe. Po kursach bukmacherów widać, że czołowe role powinny odgrywać Francuzki Simon, Jeanmonnot i Braisaz, Szwedka E. Oeberg czy Norweżka Tandrevold, czyli czołowe zawodniczki poprzedniego sezonu. Ja idę w różnice zwyciężczyni na mecie. Nie ma biegu pościgowego więc różnice czasowe nie będą takie istotne. Liczę na zbitą czołówkę i niewielkie różnice na mecie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2585
malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Sprint kobiet przewaga zwycięzcy 0-10,5 sek @1,8
fortuna

Początek sezonu w wykonaniu Biathlonistek. Pierwszy sprint. Ciężko po biegu indywidualnym i sztafetach coś powiedzieć o formie zawodniczek, bo dziś tylko dwa strzelania. Każde pudło może sporo ważyć jeżeli czołówka będzie bezbłędna o czym wczoraj przekonał się J.T Boe. Po kursach bukmacherów widać, że czołowe role powinny odgrywać Francuzki Simon, Jeanmonnot i Braisaz, Szwedka E. Oeberg czy Norweżka Tandrevold, czyli czołowe zawodniczki poprzedniego sezonu. Ja idę w różnice zwyciężczyni na mecie. Nie ma biegu pościgowego więc różnice czasowe nie będą takie istotne. Liczę na zbitą czołówkę i niewielkie różnice na mecie.
Dla mnie to jak rzut monetą

Elvira Oeberg na tej trasie zjada rywalki - w sztafecie była biegowo wyraźnie lepsza > pół minuty od Tandrevold i Simon a w biegu indywidualnym o 25sek przed Lampic, która nie powinna się liczyć w czołówce przez swe słabe strzelanie, 45sek przed Braisaz-Bouchet a poniżej minuty zmieściła się jeszcze tylko Halvarsson

Wniosek prosty - jak Elvira strzeli dziś b.dobrze może mieć sporą przewagę nad rywalkami

Jaenmonnot najlepiej z pozostałych biathlonistek czołówki wygląda tu, ale jednak biegowo różnica wyraźną

Braisaz-Bouchet słabo tu strzela

Tandrevold w biegu przeciętnie

Simon nie jest w optymalnej formie

adik1992 562,1K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Dla mnie to jak rzut monetą

Elvira Oeberg na tej trasie zjada rywalki - w sztafecie była biegowo wyraźnie lepsza > pół minuty od Tandrevold i Simon a w biegu indywidualnym o 25sek przed Lampic, która nie powinna się liczyć w czołówce przez swe słabe strzelanie, 45sek przed Braisaz-Bouchet a poniżej minuty zmieściła się jeszcze tylko Halvarsson

Wniosek prosty - jak Elvira strzeli dziś b.dobrze może mieć sporą przewagę nad rywalkami

Jaenmonnot najlepiej z pozostałych biathlonistek czołówki wygląda tu, ale jednak biegowo różnica wyraźną

Braisaz-Bouchet słabo tu strzela

Tandrevold w biegu przeciętnie

Simon nie jest w optymalnej formie
Dlatego napisałem, że to początek sezonu i nie można też brać pod uwagę jednego czy dwóch biegów. Bo jednego dnia można wyglądać świetnie w biegu by dwa dni później już pobiec słabiej. Elvira szybko biega co przekłada się na pudła na strzelnicy. Rzadko strzela na "zero". Jedno pudło to ok 20 sek straty. Oczywiście może strzelić na czysto i wtedy pewnie będzie poza zasięgiem, ale tez może zaliczyć 3 karne rundy i już będzie problem o dobry wynik. Tak jak w każdym sporcie gdzie jest element losowości na wynik składa się wiele czynników. Sam wiesz że np w sprintach w biegach narciarskich ktoś może być w super formie i wyraźnym faworytem a złamie kijek czy wywróci się na zjeździe i nici z analizy. Typ wrzuciłem do ako więc stawka też bez szału bo to początek sezonu i trzeba obserwować jak zawodniczki przepracowały okres przygotowawczy.

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Dlatego napisałem, że to początek sezonu i nie można też brać pod uwagę jednego czy dwóch biegów. Bo jednego dnia można wyglądać świetnie w biegu by dwa dni później już pobiec słabiej. Elvira szybko biega co przekłada się na pudła na strzelnicy. Rzadko strzela na "zero". Jedno pudło to ok 20 sek straty. Oczywiście może strzelić na czysto i wtedy pewnie będzie poza zasięgiem, ale tez może zaliczyć 3 karne rundy i już będzie problem o dobry wynik. Tak jak w każdym sporcie gdzie jest element losowości na wynik składa się wiele czynników. Sam wiesz że np w sprintach w biegach narciarskich ktoś może być w super formie i wyraźnym faworytem a złamie kijek czy wywróci się na zjeździe i nici z analizy. Typ wrzuciłem do ako więc stawka też bez szału bo to początek sezonu i trzeba obserwować jak zawodniczki przepracowały okres przygotowawczy.
No ogólnie uważam, że typ jest bez sensu jak czołówka, która wymieniasz w większości jest bez formy a Elvira biegowo na tej trasie szaleje i rozbija resztę w pył

Suma sumarum oznacza to że z jednym błędem też może mieć jeszcze zapas jak powtórzą się wyniki biegowe z 2 jej występów tu a nie ma za bardzo argumentów na to by nie miało tak być

Jest to po prostu typ nie poparty żadnymi argumentami a czy wejdzie tego nie wiem

adik1992 562,1K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Francja kobiety karnych rund u0,5 @1,85 ostatnie strzelanie i karna runda :mad:
STS

Francuzki dziś w sztafecie podbiegną w takim samym składzie jak w Kontiolahti z taką równicą, że na pierwszej zmianie pobiegnie Simon a na ostatniej Jeanmonnot. W Kontiolahti Simon kończyła sztafetę i zawaliła drugie strzelanie, notując karną rundę co spowodowało, że Francuzki zajęły drugie miejsce mimo prowadzenia przez cały wyścig. W sztafetach zawodnik może dobrać trzy dodatkowe naboje jeżeli się pomyli, co zmniejsza ryzyko bieganie dodatkowych metrów. Francuzki w dobrej formie strzeleckiej. Wczoraj trochę w biegu pościgowym gorzej spisała się Braisaz, która biegała 6 karnych rund. Jednak ona zwykle jest mocnym punktem sztafety.

Ostatnia edycja:
B 3,8K

brylant1984

Użytkownik
Bet dnia: Sztafeta Panie Czechy - Słowenia. Czeszki najprawdopodobniej (jeśli nie wstawią w ostatniej chwili) bez swojej gwiazdy Davidowej. Patrząc na wyniki sprintów jakie osiągnęły w Austrii kurs jest zdecydowanie za wysoki na Słowenię.

Czechy-Słowenia 2 (2,5) STS

Załączniki

Otrzymane punkty reputacji: +2768
malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Żuk - Todorova 2 2.01 STS / 1.95 Admiralbet ✅ izzi tu bez historii Żuk jak zwykle słabo przy 4 strzelaniach

Sprint pobiegły na podobnym poziomie jednak Kamila to jest typowa sprinterka i to w tej konkurencji ogrom najlepszych wyników robi, przy 4 strzelaniach jest już inna para kaloszy, spore problemy, te 19sekund Bułgarki lepiej strzelającej od naszej to żadna strata

Gembicka - Hamalainen 2 2.38 STS ✅ no tu nie mogła nic zrobić Daria, za bardzo odstaje w biegu

Daria nie ma okazji mierzyć się w zawodach h2h z 4 strzelaniami, do tego na trasie wygląda bardzo słabo - dziwi ten kurs

Tannheimer - Jakieła 1 1.47 zwrot

Taka techniczna trasa i 4 strzelania to nie jest nic pro dla Polki, Niemka jest po prostu lepsza - myślę że nasza bez szans w takiej parze

Dla mnie za wysoko jest też Sidorowicz w parze z Auchentaller (2.09), Natalia biegowo słabsza nie jest czego mieliśmy potwierdzenie w sprincie tu ale i ostatnio w pościgu ✅ tu było sporo walki ale 🇵🇱zrobiła coś rzadko spotykanego i umiała w końcówce przesuwać się biegowo w górę stawki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3464
adik1992 562,1K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
World Team Challenge
Zawody pokazowe rozgrywane między Świętami a nowym rokiem, gdy jest przerwa od PŚ. Impreza odbywa się na stadionie Schalke i w okolicy stadionu. Pełne zasady i skład reprezentacji dostępne https://www.biathlonworld.com/news/world-team-challenge-2024-preview/2uUjT3QfyUicINErHvGy3M
Zawody fajnie się ogląda, bo są bardzo dynamiczne, krótka pętla biegowa, krótsza też karna runda po niecelnym strzale.
Obsady nie zbyt mocne. O wygraną powinni walczyć Simon/Claude, którzy wygrali poprzednie dwie edycje i Preuss/Nawrath. W składzie Norwegów, Laegreid i Knotten i to głównie od jej postawy może zależeć końcowy wynik. Ja po cichu liczę na dobry występ doświadczonych Ukraińców - Dzhima/Pidruchnyi.

Typy na te zawody: wygrana Francji @2,75 STS
Ukraina TOP 3 @6 fortuna (STS ma 3,75)

Ostatnia edycja:
krol-julian 9,4K

krol-julian

Użytkownik
Sprint kobiet
Preuss - Jeanmonnot 1 1.55 betclic 🔴

Liderka klasyfikacji sprintu Preuss przed przerwą była w dobrej formie strzeleckiej i średnio dobrej biegowo. Dziś i jutro trochę nowe otwarcie sezonu po przerwie. Niemka u siebie, lubi te trasy a zobaczymy jak z formą czy utrzymana. Francuzka potrafi też pobiec dobre zawody więc różnie może być jak to w sprincie, jednak częściej zawodzi na strzelnicy.

E: kompletnie dziś loteria

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +129
malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
sprint K

Żuk - Lehtonen 1 1.84
Simon - Tandrevold 1 1.50
2.76 STS

Żuk w sprintach jest po prostu lepszą biatlonistką od finki, do tego w ogóle dziwi mnie że ktoś się zdecydował dać ją do oferty z kimś w miarę sensownym w parze.
Lehtonen przez lata to ma nawet problem z miejscem w PŚ, występuje nieregularnie - teraz miała jeden lepszy weekend zaledwie. spore value

Simon po mojemu zwyżka formy widoczna, a Tandrevold wraca i nie wiadomo jak to będzie wyglądać - do tego w sprintach w Oberhofie zawsze w stójce coś się działo u niej - do spróbowania.

-----------

szybko poszło - wyszły w tych warunkach wszystkie kwestie odnoście surowości na strzelnicy Kamili (a i tak pewnie by była za finką jakby nie straciła tyle w leżaku na strzelnicy)

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom