Dla mnie to jak rzut monetąSprint kobiet przewaga zwycięzcy 0-10,5 sek @1,8
fortuna
Początek sezonu w wykonaniu Biathlonistek. Pierwszy sprint. Ciężko po biegu indywidualnym i sztafetach coś powiedzieć o formie zawodniczek, bo dziś tylko dwa strzelania. Każde pudło może sporo ważyć jeżeli czołówka będzie bezbłędna o czym wczoraj przekonał się J.T Boe. Po kursach bukmacherów widać, że czołowe role powinny odgrywać Francuzki Simon, Jeanmonnot i Braisaz, Szwedka E. Oeberg czy Norweżka Tandrevold, czyli czołowe zawodniczki poprzedniego sezonu. Ja idę w różnice zwyciężczyni na mecie. Nie ma biegu pościgowego więc różnice czasowe nie będą takie istotne. Liczę na zbitą czołówkę i niewielkie różnice na mecie.
Dlatego napisałem, że to początek sezonu i nie można też brać pod uwagę jednego czy dwóch biegów. Bo jednego dnia można wyglądać świetnie w biegu by dwa dni później już pobiec słabiej. Elvira szybko biega co przekłada się na pudła na strzelnicy. Rzadko strzela na "zero". Jedno pudło to ok 20 sek straty. Oczywiście może strzelić na czysto i wtedy pewnie będzie poza zasięgiem, ale tez może zaliczyć 3 karne rundy i już będzie problem o dobry wynik. Tak jak w każdym sporcie gdzie jest element losowości na wynik składa się wiele czynników. Sam wiesz że np w sprintach w biegach narciarskich ktoś może być w super formie i wyraźnym faworytem a złamie kijek czy wywróci się na zjeździe i nici z analizy. Typ wrzuciłem do ako więc stawka też bez szału bo to początek sezonu i trzeba obserwować jak zawodniczki przepracowały okres przygotowawczy.Dla mnie to jak rzut monetą
Elvira Oeberg na tej trasie zjada rywalki - w sztafecie była biegowo wyraźnie lepsza > pół minuty od Tandrevold i Simon a w biegu indywidualnym o 25sek przed Lampic, która nie powinna się liczyć w czołówce przez swe słabe strzelanie, 45sek przed Braisaz-Bouchet a poniżej minuty zmieściła się jeszcze tylko Halvarsson
Wniosek prosty - jak Elvira strzeli dziś b.dobrze może mieć sporą przewagę nad rywalkami
Jaenmonnot najlepiej z pozostałych biathlonistek czołówki wygląda tu, ale jednak biegowo różnica wyraźną
Braisaz-Bouchet słabo tu strzela
Tandrevold w biegu przeciętnie
Simon nie jest w optymalnej formie
No ogólnie uważam, że typ jest bez sensu jak czołówka, która wymieniasz w większości jest bez formy a Elvira biegowo na tej trasie szaleje i rozbija resztę w pyłDlatego napisałem, że to początek sezonu i nie można też brać pod uwagę jednego czy dwóch biegów. Bo jednego dnia można wyglądać świetnie w biegu by dwa dni później już pobiec słabiej. Elvira szybko biega co przekłada się na pudła na strzelnicy. Rzadko strzela na "zero". Jedno pudło to ok 20 sek straty. Oczywiście może strzelić na czysto i wtedy pewnie będzie poza zasięgiem, ale tez może zaliczyć 3 karne rundy i już będzie problem o dobry wynik. Tak jak w każdym sporcie gdzie jest element losowości na wynik składa się wiele czynników. Sam wiesz że np w sprintach w biegach narciarskich ktoś może być w super formie i wyraźnym faworytem a złamie kijek czy wywróci się na zjeździe i nici z analizy. Typ wrzuciłem do ako więc stawka też bez szału bo to początek sezonu i trzeba obserwować jak zawodniczki przepracowały okres przygotowawczy.