Dominik Windisch (v Andrejs Rastorgujevs) Windisch @2,00 B365
25-31
Dominik po dobrym starcie w sprincie ruszy dzisiaj z 5 pozycji, Rastorgujevs 17 sekund później wystartuje jako 18. Wiatr w Ostersund dzisiaj kręci (ok. 20 km/h i będzie wzrastał), co patrząc na to z których pozycji oni startują faworyzuje dominika, będzie strzelał bliżej brzegu strzelnicy (przynajmniej na początku) a tam zdecydowanie słabiej wieje (najlepszy przykład jak zawodnicy uciekali na brzegi w czasie biegu indywidualnego). Poza tym włoszki dzisiaj całkiem ładnie na strzelnicy (Wierer 20/20 i podium), więc może i pan Dominik pójdzie w jej ślady, a na pewno pozytywnie to się odbije na Włochach. W końcu zawsze podium sprawia, że jest ogólnie radośniej w kadrze. Poza tym mam nadzieję, że Windisch cały limit pudeł w Ostersund wykorzystał już w indywidualnym (8 pudeł) i teraz będzie spokojnie robił swoje.
Co do Andrejsa to biegowo nieznacznie lepszy, ale myślę, że więcej jak jednego pudła w biegu nie odrobi.
Dominik rusza za Eberhartem więc liczę, że do niego dociągnie i będzie trzymał jego tempo, a to zdecydowanie może poprawić jego czas, pod warunkiem, że na strzelnicy zachowa spokój. Natomiast Rastorgujevs rusza w grupce w zasadzie 5 osobowej (w ciągu 3 sekund ruszają) więc może będzie ciężko mu się przesunąć, żeby mocno pociągnąć i zacząć gonić czołówkę.
Wg mnie kurs na Dominika jest trochę zawyżony, więc warto spróbować, ale pożyjemy zobaczymy
Oby na plus ????