>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Biathlon 2012/2013 - Soczi - 07.03 - 10.03

Status
Zamknięty.
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Z dzisiejszych sztafet męskich wybrałem:

Austria - Czechy 2 @ 2.00 Unibet ✅
Austriacy w sprincie nieznacznie lepiej wypadki od reprezentantów Czech głównie za sprawą dobrego biegania. Jednak w sztafecie strzela się znacznie szybciej, dlatego też wątpię, żeby jedno lub dwa pudła więcej lub mniej miały aż tak istotne znaczenie. Z kolei biegowo Pepiki były wczoraj znacznie szybsze w związku z czym w mojej ocenie to nasi południowi sąsiedzi powinni być faworytami w tej parze.

Rosja - Norwegia 1 @ 1.45 Unibet ✅
Rosjanie w przeciwieństwie do Norwegów starty w Soczi traktują niezwykle prestiżowo i wystąpią w swoim aktualnie najlepszym zestawieniu. Z kolei Norwegowie wystąpią przede wszystkim bez Svendsena, w miejsce którego wystawiono J.T. Boe (nie mylić z Tarjei Boe, który wystąpi na ostatniej zmianie). Jeśli nie on to niewykluczone, że biegnący na pierwszej zmianie Christiansen zaaplikują sztafecie norweskiej poważne straty, które przesądzą o losie rywalizacji w tej parze.

Otrzymane punkty reputacji: +6
D 2

dziedziczens

Użytkownik
datacenter.biathlonresults.com/?view=schedule_race
Przy okazji dodam swój typ. Rosja - Francja 1 @2.37 Pinnacle ✅ izi ;)
Francuzi bez Martina, Rosjanie w najsilniejszym(papierowo) składzie. Wczoraj w sprincie świetna postawa Ustjugowa. Loginow całkiem dobrze pobiegł, natomiast Małyszko pobiegł świetnie. Tyle, że 2 pudła na strzelnicy dały mu dopiero 18 miejsce. Trochę niepokoi mnie Shipulin, który miał stratę ponad 2min mimo bezbłędnego strzelania. Winy tutaj raczej nie należy zrzucać na smar, bo przecież koledzy z drużyny pobiegli bardzo dobrze.
Koniec tej &quot;analizy&quot;, bo jeszcze komuś wydawać się może, że to jakaś &quot;peffka&quot;. Pewniak z tego żaden, ale 1. bez Martina, 2. w Soczi, 3. w dobrym składzie, 4. po tym kursie - lekko na Rosjan.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Zamiast co tydzień pytać o składy, choć zawsze są w tym samym miejscu skupcie się na typach ;)
Polska Poza Podium @ 1.55 BetCity
Nie no, dziś Gwizdoń zapewne zawali sztafetę ???? Za dobrze jej tu idzie, żeby 3-krotnie błysnąć... A tak poważnie, to już ostatnio pisałem przy okazji MŚ i wielkiego parcia na medal Polek :
Madzia karna w Hochfilzen, w Oberhofie 2 Polki po 2 karne, Anterselva 2 karne Ziemniakowej... To że Magda tu prezentuje się db, nie jest powodem, żeby zapominać o % Polek na strzelnicy, a tam tylko Pałka ma powyżej 80%...
Tak samo jak typ na podium Polek poniżej... Jeśli ktoś dałby 1.40 na brak medalu, to wszedłbym w to z chęcią... 5 będzie sukcesem, medal tylko w przypadku góra 0+4/5 na strzelnicy i beznadziejnego strzelania innych...
Mogę znaleźć w każdej sztafecie zawodniczkę, która może zwalić, tyle że 5 sztafet jest kandydatem do medalu, a my nim nie jesteśmy... U nas wszystkie muszą pobiec bdb, żeby było TOP 5... medal to nie tylko nasz bdb, baa - bdb+, ale i zawalenie minimum 2 faworyzowanych sztafet
Nic się nie zmieniło od tamtego czasu. No owszem, Madzia prezentuje się w Soczi bdb, więc wcale mnie nie zdziwią męczarnie na strzelnicy:]
Norweżki, Rosjanki, Niemki, Ukrainki i Francuzki są lepszymi sztafetami i tyle, a widzę, że kursy przeciwko Polkom są bardzo kuszące :
Norwegia - Polska 1 @ 1.40 Unibet
Rosja - Polska 1 @ 1.60 Unibet
Niemcy - Polska 1 @ 1.61 Pinnacle
Francja - Polska 1 @ 2.26???? Pinnacle
Poza 4 ww.sztafetami są jeszcze Ukrainki... Do tego Włoszki, które 3-krotnie były lepsze od Polek, zdobyły brąz ost.MŚ... Nie wierzę w podium Polski i basta:grin:

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Niemcy - Norwegia 1 2,03 Tobet ✅

Niemcy biegowo wyglądają praktycznie tak samo jak Norwedzy. Jednak u Norwegów wystepuje młodszy Boe i ciekawe czy się nie spali i czy nie narozrabia na strzelnicy...Po takim kursie można spróbować.

Francja wygra - 2,20 Tobet (usunęli z oferty)

Francuzi prezentują się tu dobrze. Jak to zwykle bywa na strzelnicy nie powinni mieć większych problemów. Biegowo nie jest źle ale wiadomo ostatnia zmiana Martę i tu może nadrobić baardzo dużo więc szanse na to ze Francja wygra są bardzo duże.

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Rosja - Francja @ 1.50 Kobitki
Wczoraj 3 Rosjanki w sprincie znalazły się w TOP15. Bardzo dobrze strzelały, lecz z biegiem nie było już tak dobrze. Wszystkie straciły do zwycięskiej Gwizdoń około minuty w samym biegu, co jest na własnych trasach zdecydowanie słabym wynikiem. W zespole Francuzek poza Dorin-Habert, która jest najlepszą biathlonistką na strzelnicy nie ma zawodniczki, który by ją wspomogła. W ubiegłych latach sztafeta Francuzek osiągała bardzo dobre wyniki, a w tym sezonie już nie jest tak kolorowo. Moim zdaniem, Rosjanki dziś pobiegną lepiej, a z taką formą na strzelnicy jak wczoraj reprezentantki z Francji będą dziś za Rosjankami, które będą podwójnie zmobilizowane przed próbą olimpijską.

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Witam... Mam malo czasu...
Oto dzisijsze typy na biatlon...
Krotka analiza... :smile:
OFerta z TOtomixu, gdyz tam zagram, kto chce prosze poszukac w necie tez gdzies powinno byc...
Austria-Szwecja @1.25 ⛔ edit Forma szwedow a szczegolnie strzelanie Arwidsona, gdzie robil to tak szybko jak karabin maszynowy trudna do wyjasnienia...
Szwedzi totalnie odpuszczaja sztafete i jak nie szlo im, bo mieli jedno slabe ogniwo, tak teraz maja 3. Nie biegna Lindstroem i Ferry, tylko ich zmiennicy, mimo iz znacznie lepsi w SP byli wlasnie ww panowie.
Austria w optymalnym zestawieniu. Rywalizacja wewnetrzna duza i startuja najlepsi ze SP. Austriacy zrobili 3 pudla, podczas gdy szwedzi az 7... Do tego sa wolniejsi...
Czechy-Slowenia @1.4 ✅ edit// Czechy mocna i rowna ekipa, a slowency znacznie odstawali poziomem... Zdecydowanie za duzo pudel jak na nich..
Czesi 6 pudel w sprincie, kazdy trzyma tam poziom... Sezon zycia ma Moravec, swoje potrafi dolozyc na plus, a mowa o Soukupie... Slesingr juz psul w sztafecie, ale poki co w Soczi bardzo przyzwoicie, zostaje Janov i to jest najslabsze ogniowo, od niego tutaj duzo zalezy i jesli sie nie spali bedzie planowo dobrze.
Slowenia to Fak, ktory znacznie obnizyl forme oraz Bauer, ktory potrafi pudlowac na zawolanie... Jesli Bauera przyrownamy do miny wojskowej to Maric i Dokl beda bombami atomowymi.. Slabe strzelanie i slaby bieg...
Sztafete wygrywa sie dzieki rownemu poziomowi zespolu, ktory est zdecydowanie po stronie czechow.

Wlochy-Slowacja @1.6 kobiety Zwrot edit// Wloszki na strzelnicy rewelacja i slabszy bieg... mimo wszystko slowaczki, gdyby wystartowaly wg mnie nie wyprzedzily wloszek...
Wloszki w doswiadczonym dobrym skladzie... Zamiast Wierer jest Runggaldier, ktora byla lepsza od kolezanki.... Widac, ze jest rywalizacja a biegna najlepsze ze SP. Wloszki zrobily 7 pudel w SP, ale pobiegly znacznie lepiej od Slowaczek.
Slowaczki maja Kuzmine, ktora robi roznice, lecz mimo szybkiego strzelania potrafi sporo napudlowac, a tutaj trzeba zakryc wszystkie tarcze, aby nie biegac karnej rundy... W H2H tylko na poczatku sezonu lepsze byly rywalki od wloszek...
Licze na rowny sklad wloszek w starciu z Kuzmina i kolezankami. Nie spodziewam sie medalu, bo o to bedzie bardzo trudno, ale walka o 7 miejsce jest dla nich realna...
Ako 2.46
powodzenia

S 408

swergoc

Użytkownik
Niestety nie będzie Martę na ostatniej zmianie. Szkoda...
Szwecja - Słowacja 2 @1,95 Unibet ⛔ KAZAR !!!
Szwedzi z Bergmanem i trzeba słabiakami. Armgren i Arwidson są zawodnikami na poziomie Kwaka i Pływaczyka mniej więcej. Czyli dno. Eriksson, który biegnie na pierwszej zmianie dość solidny, ale ostatnie występy pokazują, że jest totalnie bez formy i można go zaliczyć do dwóch wyżej wymienionych kolegów.
W Słowacji jest równa, przeciętna kadra. Nie ma co prawda ani jednego bardzo dobrego zawodnika, ale liczę na to, że Szwedzi dzisiaj spiszą się naprawdę tragicznie. Wystawiając taki, a nie inny skład, pokazali że średnio im zależy na sztafecie. Z resztą, Bergman też jest bez formy.
W Słowacji najlepszy jest Kazar, który plasuje się na 50 miejscu w PŚ. Poza tym Matiasko (68), Hurajt (86) i Simocko (92).
Jednak Szwedzi nie są lepszi. Eriksson jest 82 w PŚ, Armgren bez punktów, a Arwidson jest 90. Nie jestem pewien czy jeden Bergman wystarczy, aby uniknąć kompromitacji.
Wydawać by się mogło, że argumenty słabe podałem. Dlatego dorzucę coś co powinno Was przekonać, że jest to niezły bet. Ostatnia sztafeta na Mistrzostwach Świata - Słowacy zajęli 10 miejsce (w identycznym składzie) wyprzedzając... Szwedów, którzy biegli z Ferrym i Lindstromem.
Ogólnie Słowacja jest bardzo solidna w sztafetach. Miejsca 9-10 zajmują regularnie.

agent00typer 468

agent00typer

Użytkownik
na szybkosci bo zaraz start
Polska - Bialorus 1.25
Polki ostatnio zlapaly forme, nie widze ich za bardzo na podium ale na przecietne Bialorusinki wystarczy spokojnie. Jak Nowakowska nie zepsuje strzelania to bedzie spokojnie. Domracheva duzo nie odrobi, bo Gwizdon biega podobnie

Rosja - Francja 1.35
Rosjanki u siebie, dobrze strzelaja i biegaja szybciej od Francuzek. Nie ma Brunet wiec nie bedzie czlapania, ale mimo wszystko Rosjanki spina na te zawody i beda sie dzisiaj liczyc w walce o zwyciestwo. Francuzki wg mnie poza podium.

Rosja - Norwegia 1.40
Jak wyzej, Rosjanie pelna mobliizacja, odpuscili Oslo zebyy sie tu przygotowac. Kurs juz polecial z 1.50 na 1.40 ale i tak warto. Norwegowie bez Svendsena co mnie dodatkowo upewnia w tym typie. Rosjanie dawno bez wiekszych sukcesow w sztafecie

Austria - Szwecja 1.25
Austriacy maja bardzo rowny, dobry sklad. Szwedzi maja dziure na 1 i 2 zmianie. Nic wiecej pisac nie trzeba

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Francja - Rosja 2 2.15 sts ✅
oczywiście typ gram z powodu braku na ostatniej zmianie Martina Fourcade&#39;a. Ten zawodnik był by w stanie na ostatniej zmianie odrobić naprawdę sporo, biegowo jest fenomenalny, na strzelnicy też świetny, a tak zwiększają się szanse gospodarzy na zwycięstwo, oczywiście ten kurs to pomyłka, teraz nawet mimo podatku o kursie w granicach 2.00 można pomarzyć. Francja i tak ma szanse na podium, ale Rosjanie wydają się silni i u siebie na pewno mega zdeterminowani do zwycięstwa.

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Ładnie Francuzi załatwili Martin był rano w składzie teraz juz go nie mas. Dałem grubo na Francje z Norwegami. Może być ciężko

pawacki 4,4K

pawacki

Użytkownik
szybko bo zaraz start
Sztafeta 4x7,5 km panów

Francja podium ( kurs 2,50) Unibet [5 miejsce] ⛔ blisko.
To jest mocna kadra bez względu czy wystąpi Martin zawsze są grożni i mają czym postraszyć.
Austria-Czechy 2 ( kurs 1,61) Unibet [3-8] ✅
Dla mnie reprezentacja Austrii jest nierówna,zdarzają się różne babole ostratnio rezultaty bardzo dobre łączą z kiepskimi nie mają regularnośći ich najlpeszy zawodnik Landertinger potrafi świetnie strzelić ale umie też strzelać seriami w niebo,tak ta kadra ma,natomiast Czesi to zawsze solidna marka strzelająca bardzo pewnie dokładająca do tego bardzo dobry bieg.

D 2

dziedziczens

Użytkownik
Zrobię lekki OffTopic, w razie czego proszę admina o przeniesienie do innego tematu.
Biathlon obserwuję od kilku sezonów, ale grać zacząłem dopiero w tym. W związku z tym mam pytanie do bardziej doświadczonych z Was: czy taka sytuacja jak dziś ze składem Francji jest częsta/normalna? Pierwotnie w składzie Desthieux, kursy na Francję były jakie były. I w pewnym momencie zmiana składu - Martin na miejsce Desthieux&#39;a. Kursy zmieniają się bardzo silnie, Francja faworytem (na win @2.20, w parze Rosja - Francja kursy to odpowiednio 2.45 i 1.67 Pinnacle). No i po kilkudziesięciu minutach - bach, do składu wraca Desthieux, Francja bez Martina, kurs w parze Rosja - Francja to 1.39 do 3.23. I pytanie do tych, którzy biathlon grają dłużej - ktoś kręci lody, czy doszukiwanie się wałków jest niedorzeczne?

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Rosja - Francja 1 1,55 Betsafe ✅
Rosja win sztafeta 4x7,5 (Men) 2,10 Betsafe ✅
Fourcade nie biegnie w drużynie Francuzów. Rosjanie mocne zestawienie tak na prawdę na każdej pozycji bardzo dobra i mocna postać. Zawody u nich dlatego traktują to prestiżowo, zresztą więkoszść z nich przed tygodniem odpoczywała po to by w Soczi zaprezentować się godnie. U innych reprezentacji też braki bo w barwach Norwegów oczywiście brak Emila ale i króla biathlonu Ole. Niemcy to bardzo dobrze spisujący się tutaj &quot;Bimber&quot; no i dobrze pobiec może również Arnd. Jednak mimo wszystko gdyby biegł młodszy Fourcade to ta reprezentacja walczyła by raczej z Rosjanami o zwycięstwo. A tak uważam, że gospodarze dzisiaj po prostu wygrają. Co ciekawe warto łapać kurs na win ponieważ u innych buków już jest o 0,2-0,4 niższy :wink: A jak ktoś ostro &quot;przykłada&quot; to yield robi na pewno różnicę :wink:
w betclic na zwycięstwo Ruskich 3.00 :smile:
Głównie mi chodziło o buki takie jak Unibet (1,75), Tobet (1,90). Póżniej widziałem, że Bwin ma taki sam a reszty nie sprawdzałem bo brak tam środków ;)

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Biathlon kobiet sztafeta 4X6 km
Spotkanie: Rosja - Norwegia
Typ: Rosja
Kurs: 2,22
Bukmacher:Betsson

Sztafeta Kobiet 4X6 km rozgrywana w Soczi. Bukmacherzy moim zdaniem niedoceniają gospodyń faworyzując Norweżki. Rosjanki dziś pobiegną w składzie Glazurina , Vilukhina, Juriewa, Zaitseva skład bardzo mocny chociaż z forma ostatni rożne. Najlepsza w ekipie Zaitseva druga w Soczi na 15 km. Pozostałe zawodniczki Jurieva 17 Vilukhina 54. Natomiast w sprincie Zaitseva 10 natomiast Jurieva 14 Vilukhina 15 przyzwoity występ. Natomiast Norweżki pobiegną w składzie Fenne , Echhoff , Flatlan oraz Berger skład mocny jednak moim zdaniem Fenne i Eckhoff to niewiadome. Fene 25 na 15 km. Eckhoff w sprincie 11. Wyniki porównywalne z Rosjankami moim zdaniem szanse równe jednak za Rosjankami przemawia większe doswiadczenie oraz chęć wygrania na swoim terenie gdzie za rok będą zawody Olimpijskie.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Dyscyplina: Biathlon kobiet sztafeta 4X6 km
Spotkanie: Niemcy vs Polska
Typ: Polska ⛔⛔⛔e: oj ten balon zbyt był nadmuchany u Gwizdoń:p
Kurs: 2,40
Bukmacher:Unibet

Polki w najmocniejszym składzie, najlepszy sezon polskiego biathlonu od lat (jak nie w historii). Polki na przemian pokazują się w czołówce i zdobywają świetne wyniki. Wczoraj fenomenalnie biegła Gwizdoń, a na dodatek było bez pudła, więc bajka i piękna wygrana. Krysia Pałka pudłowała, a mimo to tragedii nie było i zajęłą miejsce w top30. Monika Hojnisz była bardzo blisko pierwszej dziesiątki, ale jak dla mnie i tak fenomenalnie. Najbardziej obawiam się o Weronikę Ziemniak- Nowakowską, bo cienko u niej ze strzelaniem, a i bieg wczoraj kiepski, ale myślę, że dopasuje się poziomem do koleżanek i nie zepsuje wyniku. Niemki wczoraj kiepsko, ale mimo wszystko są jednymi z faworytek. Bardzo słabo zaprezentowała się wczoraj Henkel, a bez jej dorej dyspozycji ta sztafeta traci bardzo dużo. Dziś zresztą nie patrzymy na Niemki, tylko na Polki, bo jeżeli wystartują podobnie jak wczoraj to pokonają Niemki. Do boju panie, Rach ciach ciach i będzie super wynik:smile:

F 24

faulik

Użytkownik
w unibecie zagralem o 10 40 na francuzow z norwegami po kursie 1,25 w trakcie transmisji dowiedzialem sie ze Martin nie biegnie, moim zdaniem powinien byc zwrot , a podejrzewam ze unibet za granie norwegow po 3,75 zrobi zwrot a z francuzow przegrany :/

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom