przepraszam za spam, ale dość istotne pytanie... młodszy Fourcade dzisiaj biegnie?
Poza nim warto dodać, ze na starcie sprintu staną Birnbacher, który odpuścił sztafetę. Czy też dawno nie widziany na biathlonowych trasach Tarjei Boe.
Z oferty
efortuna zauważyłem kilka ciekawych typów:
Fak - Eder 1 - 1,35
Fak w sztafecie utwierdził mnie w przekonaniu, że jest bardzo dobrym zawodnikiem i powinien potwierdzić to w sprincie. Eder? Maszynka do szybkiego strzelania, ale ostatnio z celnością gorzej, a i z biegiem kiepsko...
Lindstrom - Leguellec 1 - 1,50
Świetny początek sezonu Kanadyjczyka, ale im dalej w las tym trochę gorzej... Lindstrom ustabilizował formę na przełomie pierwszej i drugiej dziesiątki.
Malyshko - Moravec 1 - 1,47
Coś nie mam wiary w tych Czechów. Fakt, mają mistrzostwa u siebie w Nove Mesto, ale aż taka eksplozja formy? Malyshko jest lepszym biegaczem i poza biegiem pościgowym w Pokljuce, gdzie Moravec pobiegł nadzwyczajnie to Rosjanin zawsze spokojnie ew karną rundę w biegu do niego był w stanie nadrobić.
Peiffer - Slesingr 1 - 1,65
Kiepski sezon Arniego, ale Oberhof to jego miejsce, tutaj czuje się wspaniale i uważam, że odżył po dobrym starcie w sztafecie. Typ znów przeciwko Czechowi. Może się to zemścić, ale... wierzę w Peiffera ????