Witaj Siwy84.
Postaram się opisać proces przelania kaski za pomocą
http://www.moneybookers.com/app/?l=PL
- na początku zapoznaj się z warunkami na jakich działa moneybookers (sposób działania/ opłaty/ faq), wszystko jest dosyć dobrze opisane w języku Polskim (w prawym górnym rogu klikasz flagę PL)
- następnym krokiem jest zdecydowanie jakiego konta e-mail będziesz używał do transakcji, czy wykorzystasz istniejące konto, czy założysz specjalny do tego celu (ja wybrałem ten drugi wariant), jest to dosyć ważne ponieważ Twoje wirtualne konto będzie powiązane z tym konkretnym e-mailem i możesz mieć tylko jedno konto
- dokonujesz rejestracji (wypełnienie kilku prostych formularzy z Twoimi danymi, jedna z ważniejszych decyzji jakie musisz podjąć na tym etapie jest wybór waluty konta, wybór raz na cale życie
, a decydujący o tym jaka część naszych pieniążków idzie na przewalutowanie)
- pomyślnym zakończeniu rejestracji, czekasz na e-mail aktywacyjny (z tego co pamiętam, pojawił się praktycznie natychmiast
- klikasz link i juz jesteś szczęśliwym posiadaczem konta moneybookers ????
- możesz zarejestrować swoje konta i karty kredytowe teraz (chociaż nie jestem pewien czy nie jest to dopiero istotne przy wypłacie)
- gdy chcemy przelać pieniążki na nasze konto
betfair, wybieramy w moneybookers "wpłatę" i formę płatności (przekaz / inteligo / karta)
- wpłacamy kaskę zgodnie z podaną na moneybookers instrukcja (pamiętaj o numerze ID klienta w przypadku przelewu)
- czekamy 2-5 roboczych dni, aż kaska dojdzie do moneybookers (u mnie np były to 4 lub 5 dni, ale dlatego ze weekend mi się wkradł
)
- logujemy się na
betfair
- klikamy kolejno "moje konto" -> "deponuj środki" -> „moneybookers"
- po podaniu hasła
betfair i kwoty, dostajemy możliwość zalogowania sie do moneybookers i przelania zadeklarowanej kwoty (kasa pojawiła się na koncie
betfair niemal od zaraz)
Mam nadzieje, że nic nie pominąłem, ani nie pokręciłem, bo trochę czasu już upłynęło od mojej rejestracji
Jeśli jakieś niejasności lub wątpliwości to śmiało pytaj, postaram się pomóc.
Pozdrawiam.