Pogoń Siedlce - Ruch Chorzów
czerwona kartka @3,74
fortuna
żółte kartki over 5,5 @ 2,5
fortuna
Ruch over 2,5 kartki @ 2,17
superbet
Przed nami ciekawe spotkanie, które szczególnie może być interesujące,gdyż do sędziowania po przerwie wraca mój jeden z najbardziej "lubianych" sędziów Bartosz Frankowski.Jak każdy wie,pod wpływem alko z kumplem Musiałem wyrwali kilka słupów na mieście za co dostali zawieszenie,wydawałoby się,że kara powinna być konkretna,a tu po kilku miesiącach wraca nasza perła od sędziowania.Ostatni oficjalny mecz prowadził w sierpniu 2024 w meczu Katowice-Raków.Od razu nasuwa się refleksja,czy po dzisiejszym meczu będzie chciał,żeby o nim nie mówiono,czy wręcz przeciwnie.Jeśli chłop wraca w tak krótkim czasie po niezłym wybryku to moim zdaniem ma niezłe plecy gdzieś tam na górze ,a co za tym idzie będzie się czuł pewnie i nie będzie miał hamulca,żeby kartkować,bo do tego zmierzam.Wiele lat oglądam polskie ligi i nie da się nie zauważyć,że Frankowski nie darzy sympatią śląskich drużyn.W sezonie 2023/2024 w
ekstraklasie prowadził 22 spotkania,w których pokazał 91 żółtych kartek (4,1/mecz),czerwonych kartek z podwójnych żółtych dał 4 i 2 czerwone kartki bezpośrednie i tutaj uwaga- obie te bezpośrednie pokazał zawodnikom Ruchu Chorzów!Przypadek?Po przerwie sędzia może być dzisiaj niepewny w swoich ocenach co może powodować frustrację u zawodników,tutaj każde dyskusje mogą kończyć się kartkami, szczególnie takich zawodników Ruchu jak Sadlok, Szwoch,czy Szczepan,którzy są mocno charakterni i potrafią za dużo dyskutować z arbitrem.Albo sędzia Frankowski po przerwie będzie oazą spokoju,albo -czego jestem prawie pewny,wykorzysta każdą najmniejszą sytuację,żeby ukarać - szczególnie graczy z Chorzowa.Co do typowania samego wyniku - jest to wróżenie z fusów,sparingi sparingami,nieraz było ,że drużyna uzyskała piękne wyniki w okresie przygotowawczym,po czym na inaugurację miała problemy.Tak jak wspomniał kolega Ibis,Ruch nie lubi grać z drużynami pokroju Pogoń Siedlce,być może niebiescy zwyciężą,ale na pewno będzie to trudne spotkanie,w których poszedłbym raczej w typowanie kartek,czy fauli,bo sędzia moim zdaniem dzisiaj będzie temu sprzyjał.