>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Betclic I Liga - Dyskusja, Typy, Newsy, Zakłady Długoterminowe - w sezonie 2024/2025

Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Wisła Kraków vs. Stal Rzeszów
Biała Gwiazda wygrała trzy z czterech ostatnich spotkań i mnie osobiście zaskakują na plus, bo nie spodziewałem się, że nawet na wyjazdach będą tak solidnie punktować. Potrafili pokonać Wisłę Płock na ich terenie i to bardzo wyraźnie, ponadto Stal Stalową Wolę oraz Chrobrego Głogów czyli teoretycznie słabsze drużyny, ale z takimi Wisła lubi się potykać, szczególnie jak spojrzymy na bilans z Chrobrym. Ostatni mecz u siebie to jednak był pewien zawód, bo tylko 0-0 z Tychami i to w bardzo słabym stylu. To jest właśnie futbol w wykonaniu krakowian czyli potrafią w pięknym stylu wygrywać, zdominować rywala, a później zagrać totalny piach przy prawie pełnych trybunach ze zdecydowanie gorszą drużyną. Inna sprawą jest też to, że większość drużyn bardzo motywuje się na Wisłę i rozgrywają z nią najlepsze mecze sezonu. Nie ma tych piłkarzach presji, grają na luzie, a za tym często idzie korzystny wynik, a piłkarze Wisły często nie słynęli z dobrego mentalu i cechy wolicjonalne bywały ich wadą. Potrafią dominować rywala w posiadaniu, w stworzonych sytuacjach, ale często kuleje skuteczność i nawet w ostatnim meczu w Głogowie powinno wygrać 8-0, a skończyło się tylko na trzech bramkach, a momentami oddawali zbyt mocno inicjatywę, a nie powinni tego robić z rywalem w tak kiepskiej formie. Teoretycznie Stal to rywal, który znów może zaskoczyć i napsuć trochę krwi gospodarzom, ale nie mam ku temu argumentów. Celem gości będzie przeszkadzanie, gra z kontry i szukanie stałych fragmentów. Dwa lata temu w I lidze potrafili ograć Białą Gwiazdę, a ostatnio jak grali w lutym to Wisła ledwo ten mecz wygrała i też szwankowała skuteczność. Za dobrze znam ten zespół i żadnym zdziwieniem nie będzie strata punktów lub co najmniej męki, ale wręcz wypada zmazać plamę za ostatnim mecz domowy z Tychami i go wyraźnie wygrać. Morale w zespole są bardzo dobre, Wisła jest w końcu w strefie barażowej, a ma jeszcze jeden zaległy mecz i zwycięstwo dziś spowoduje umocnienie ich pozycji w TOP 6, ale ich ambicją jest TOP 2, bo baraż to zawsze trochę loteria i mental będzie kluczowy oraz forma konkretnego dnia, więc lepiej nie ryzykować i awansować bezpośrednio. Dlatego takie mecze trzeba obowiązkowo wygrywać i zadaniem trenera Jopa będzie to, by nie zostali uśpieni przesadną pewnością siebie. Wisła potrafi się frustrować jak przez długi czas nie potrafią strzelić pierwszej bramki i z racji, że ich boki są bardzo ofensywne, a obrona dziurawa to potrafią stracić bramkę z niczego. Ten mecz właśnie tak widzę, że gospodarze będą prowadzić grę, większość czasu spędzą na połowie rywala i ich zadaniem będzie jak najszybsze otwarcie wyniku i późniejsza kontrola oraz podwyższanie wyniku. Wisła ma kadrę i potencjał, by grać w ekstraklasie i czas najwyższy by z tej ligi się wydostać, bo jest w niej co najmniej dwa lata za długo. Warto dodać, że kadra Wisły na ten mecz jest wyjątkowo szeroka, bo praktycznie wszyscy są dostępni i tylko Colley się leczy od dłuższego czasu. Będzie kim grać, kim rotować i mam tylko nadzieję, że nie dostaną czerwonej kartki z niczego, co popsuje im mecz, a przecież swego czasu potrafili je otrzymywać seryjnie. Rzuty rożne to także naturalny kierunek na ten mecz, bo szczególnie u siebie jest to zespół overowy, co wynika z posiadania piłki, dużej liczby akcji podbramkowych i ofensywnych oraz szybkich skrzydłach, wraz z bocznymi defensorami, którzy bardzo lubią pomagać z przodu, przez co tworzą się wolne przestrzenie do kontry dla rywali, o czym wspominałem wcześniej. Mam nadzieję, że Wisła zrobi kolejny krok w kierunku ekstraklasy. Alternatywnie można spróbować powyżej 5,5 rzutów rożnych lub samo zwycięstwo Wisły do jakiegoś ako.

👉 Wisła Kraków nie przegra i więcej rzutów rożnych @1,8 (forBET)
👉 Wisła Kraków powyżej 5,5 celnych strzałów @1,58 (betclic)

Dodatkowe typy z innych sportów TUTAJ

Do góry Bottom