LVBET
wcześniej myślałem, że może sam Stuhr ale po tym jak pojechał do ruskich to odpada raczej
Przecież on nie pojechał tam w dniu śmierci tylko w zupełnie innym terminie. Chyba że pomyliłeś aktorów i chodzi Ci o Fabijańskiego, który faktycznie wtedy tam był.
Po ósmym odcinku wszystkie oczy zwrócone są na młodą Molendę, po tym jak Kuś zabił swoich byłych kompanów chcąc za pewne chronić swoją dziewczynę (ten moment gdy Sthur wyszedł z garażu).
Katarzyna Molenda nie ma motywu, to nie ten wiek i emocje by bić młodą dziewczynę tylko dlatego, że jest mąż miał z nią romans ( Ona sama i tak przeczuwała i wiedziała, że mąż ją zdardza, osoba z którą teraz to było nie ma większego znaczenia)
Ewelina tak samo, dziewczyna walczy o swoją mieścinę i generalnie jest czysta jak łza miała by od tak zapomnieć jak zabiła swoją najlepszą koleżankę.
Bogdan Walewski i Ojciec Dąbrowy to też dla mnie słaby trop. Walewski nie zabił by dziecka gdzieś nagle w środku lasu, które całe życie wychowywał. Z kolei stary Dąbrowa prędzej by dziewczynę zwrócił staremu Molendzie, niż ją pacyfikował tylko dlatego, że zdradziła jego syna o czym i tak pewnie nie wiedział.
Mój typ jest taki, że to zrobił młody Dąbrowa w przepływie emocji, złości frustracji itd. gdy o wszystkim po kolei się dowiadywał. Od zdrady po zajście w ciąże czy ten zaplanowany wyjazd zaraz po szkole. Scenariusz tak pisany, że młody Dąbrowa w końcu jej chłopak jest poza jakimikolwiek podejrzeniem od momentu jak leżał w śpiączce i zostało zatuszowane, że kogokolwiek chciał zabić. Siłę miał na takie uderzenie, z głową też coś miał nie tak. Weźmy pod uwagę, że on mógł ją uderzyć i nawet nie wiedzieć że to będzie cios, który pozbawi ją życia stąd jego strach/panika/rozpacz w pierwszych odcinkach.
Pamiętajmy szczegół, że to ognisko gdzie się zabawiali z nią Szreku i Kijana prawdopodobnie z Julką jest w zupełnie innym miejscu, niż tam gdzie znaleźli ciało. Także odcinek 8 na pewno nie jest wyjaśnieniem i wskazaniem kto to zrobił.
Wszystko fajnie, tylko szkoda że mojego typu nie ma w ogóle w ofercie. ????