9# ????
NBA
Boston Celtics - Indiana Pacers
typ:
Boston Celtics 94:75
kurs: 1.72 # Pinnacle Sports
stawka: 1j
Kiedy ? Właśnie to pytanie zadają sobie kibice ekipy z Bostonu. Zespół wciąż gra dość średnio i po passie czterech porażek dziś powinien zagrać na maksa, żeby w końcu się przełamać. Rywal bardzo trudny i z pewnością nie będzie to łatwy mecz. Indiana przyjeżdża do Bostonu ze bardzo dobrym bilansem 19-13 i dzięki temu przewodzą w swojej dywizji.
Boston to wciąż zespół, którego nigdy ale to nigdy nie wolno skreślać. Prędzej czy później muszą zacząć grać swoje, bo przecież wszystko co potrzebne do wygrywania ten zespół ma. Żaden z trójki Pierce, Rondo czy KG ostatnio nie grali na swoim poziomie, a co za tym idzie przyszło kilka porażek z rzędu. Ostatni mecz w Boston Garden przeciwko Grizzlies wcale nie wyglądał źle. Z pewnością Celtics grali lepiej w swojej hali, niż we wcześniejszych trzech spotkaniach wyjazdowych. Podopieczni Riversa mieli trochę pecha bo "dzień konia" miał Conley, który szczerze mówiąc robił co chciał z Rondo. Jednak mimo wszystko nie było źle. Do zespołu wrócił Bradley, który jeszcze przeciwko Miśkom był daleki od formy, jednak dziś liczę na jego lepszy występ nie tylko w defensywie, ale kilka oczek powinien dołożyć. Ławka Celitcs to przecież w tej chwili Lee, Green, Terry czy Bass, czyli wszyscy, którzy nie raz już wychodzili w pierwszej piątce i sprawdzali się. Dziś mam nadzieję, że w końcu Pierce i Garnett wezmą sprawy w swoje ręce, jeżeli chodzi o zdobywanie punktów, a Rondo zajmie się dostarczaniem piłek dla kolegów i wybije sobie z głowy te trójki.
Indiana to dla mnie wciąż pozytywne zaskoczenie tego sezonu. Nie wolno zapominać, że wciąż nie ma w zespole Grangera, który był liderem tego zespołu. Świetnie się w tym zespole sprawdza Hill, który w SAS nie miał pola do popisu bo przecież jest tam Parker, a tutaj rządzi i dzieli i wychodzi mi to całkiem całkiem. Do tego trzeba dołożyć pod koszem Westa i Hibberta, no i nie wolno zapomnieć o takich zawodnikach jak Geogre czy Stephenson. Wszystko pięknie ładnie, tylko wciąż na dłuższą metę to do mnie to nie przemawia. Fakt ostatnio Pacers mają świetny bilans tylko dwie porażki na jedenaście spotkań, jednak tylko raz zagrali z drużyną, która w ubiegłym roku grała "coś" w play-off. Fakt wygrali przeciwko Memphis u siebie, a takie mecze jak przeciwko Suns, Cavs, Wizards czy Jazz musiały paść łupem Indiany, a że w kalendarzy były obok siebie, to i udało się ugrać ładny bilans. Dziś wciąż pod znakiem zapytania stoją występy Sama Younga, Hilla oraz Stephenson'a, czyli dwóch zawodników podstawowych. Z tego co podaje ESPN Young wypada na bank, Hill jest Questionable, a Stephenson Probable.
Mimo wszystko w pełnym składzie Indiany czy też bez ja dziś stawiam na Boston. Muszą zagrać na swoim poziomie, bo przecież ostania słaba gra zepchnęła ich na czwarte miejsce w ich dywizji. Dziś liczę na Zielonych z Bostonu, a po meczu mam nadzieję, że będę liczył tylko zielone. Go Celtics !!
0,72j