Cóż za dzień wczoraj w Catanii! Same niespodzianki praktycznie. Pierwszy turniej w sezonie naprawdę obiecujący i zwiastuje wielkie emocje przez całe wakacje. Zacznijmy od Polaków. Pierwsza tercja świetna, raz po raz atakowaliśmy bramkę Niemców, ale sport bywa niesprawiedliwy i na 40 sekund przed końcem to my tracimy bramkę. Przez cały mecz mieliśmy może dwa razy więcej strzałów od Niemców, ale oni mają w bramce niesamowitego, wielkiego Sashe Penke. Chyba na ten moment jeden z trzech najlepszych bramkarzy w plażówce.
Niemcy bez swoich największych gwiazd Keppinho i Svensona, Polacy bez Daniela Barana. Dwie poprzeczki Friszkemuta, dużo strzałów, ale bramka jak zaczarowana, potem brakowało już chęci do gry po kolejnych paradach niemieckiego golkipera. Jakby nie patrzeć 0-4 z osłabionymi Niemcami to blamaż. Oglądałem jeszcze Szwajcarów z Białorusią. Nie rozumiem zachowania Borera, jak junior się zachował. Ale bardziej bym się chciał skupić na samej Białorusi. Naprawdę dobry mecz, naprawdę dobra drużyna. Nie żal mi tutaj przegranych pieniędzy, bo jeżeli takich Białorusinów mam oglądać cały sezon to się cieszę. Coś nowego w Europie. Zabrakło szczęścia, Szwajcarzy wbili bramkę w samej końcówce. Nie wiem co się stało w meczu Rosjan, przegrali 3-4 z Holandią. To chyba największa sensacja wczorajszego dnia, niestety nie mogłem oglądać tego spotkania, może ktoś napisze jak wyglądała gra. Włosi nie pokryli handi z Francuzami tracąc bramkę na 2-3 3 min przed końcem, szkoda. Dobra jedziemy z typami
Holandia – Francja 1 @ 1,99 7/10 MarathonBet

Wczoraj Holendrzy pokonali Mistrzów Świata i Europy Rosjan, Francuzi przegrali z Włochami. Oranje powinni być uskrzydleni i pełni ochoty do gry, po porażce w pierwszym dniu z gospodarzami taki sukces.
Francja na razie przegrała oba mecze, choć wczoraj ulegli Włochom minimalnie. Szczerze nie wiem skąd ten kurs, w tamtym sezonie
Holandia również lepsza od Francji. Po latach porażek, mają niezłą drużynę, której może i daleko do czołówki, ale potrafią zaskoczyć w pojedynczych meczach. Z resztą nie tylko w pojedynczych, rok temu w Hadze wygrali swoją grupę pokonując Włochów i Rumunów. Może zabraknąć im regularności, ale czy przeciwnik taki jak
Francja jest w stanie im zagrozić? Moim zdaniem nie. Francuzi w 2011 grali w dywizji B, w 2012 i 2013 w dywizji A przegrali wszystkie mecze, bilans 0-12, teraz też dwie porażki w pierwszym turnieju. Wydaje się dość dobry typ.
7j
3-5 W tym meczu się musieli przełamać :grin:
Szwajcaria + Włochy (+2) @ 2,41 6/10 MarathonBet
Szwajcarzy grają z Polską. Wątpię żeby Białoczerwoni starali się tutaj jakoś wybitnie o zwycięstwo, raczej po tych porażkach ze średniakami typu
Białoruś i
Niemcy będą odkładać siły na turniej w Sopocie który przesądzi o awansie do Superfinału.
Szwajcaria osłabiona, nie zagra pauzujący za kartki Borer. Tutaj też nie jestem pewien jak z formą fizyczną Helwetów po wczorajszym ciężkim boju, dlatego nie gram handi. Mimo wszystko drużyna z absolutnej światowej czołówki gra ze słabo spisującą się we Włoszech Polską, nie powinno być jakiś problemów. Drugi mecz jest znacznie ciekawszy. Gospodarze po dwóch wygranych grają z Rosją. Rosjanie wczoraj lekki blamaż z Holandią. Jak wspominałem wcześniej Włosi chcą wygrać u siebie. Wczoraj mieli nerwówę z Francją, dziś może wyciągnęli wnioski. Mecz zapowiada się hitowo, gram +2 bo Sborną stać na wszystko, Włosi zagrają ambitnie i z sercem, a umiejętności im chyba nie brakuje. To będzie bardzo ciekawy mecz.
8,46j
Szwajcaria 10-3 Polska
Rosja 1-2 Włochy
Trzeba było zagrać odważniej..
Dzień trzeci:
1,46j