Dzisiaj ciekawy dzień na plaży w Dubaju. Z awansu do półfinału cieszą się murowani faworyci imprezy
Rosja,
Brazylia,
Portugalia. Rosjanie 5-1 ograli
USA, Canarinhos nie bez problemów 7-4 Japonię, a
Portugalia 6-4 Maroko. Z turniejem żegnają się szybko gospodarze po przegranej 1-2 z Iranem. Kuriozalna bramka na 2-1. Piłka leci z końca boiska w środek bramki niezbyt mocno, bez żadnego kozła, bramkarz się schylił i wpuścił. Dziś super wrażenie na mnie zrobiła
Japonia, dobra gra. Swoją drogą nie wiem gdzie od dobrych dwóch lat byłaby
Brazylia bez Xaviera, dziś 5 z 7 bramek zdobył, ostatnia wyjątkowej urody, Lecimy z typami, jutro ciekawie! Aha na razie kursy wystawił tylko Ladbrokes, ja zagram jutro w Marathonie, ale typy podam już dziś, żeby więcej osób skorzystało. Statystyki w tym temacie policzę wg. kursów z Marathona żeby bałaganu nie było.
Japonia – USA 1 @ 2,80 6/10 Ladbrokes [1,75 w MarathonBet]
3-1
Tak jak pisałem, bardzo dobry mecz dziś Japończyków. Powalczyli z Brazylią, kilka razy byli na prowadzaniu. Było 4-4, potem jednak zabrakło trochę Azjatom. Widać nieźle rozumieją plażówkę i zawiązują ciekawe akcje. Dość wysoka kultura gry. Amerykanie dziś 1-5 z Rosją, nic ciekawego nie pokazali, w sumie 4 bramki do tyłu to dla nich najniższy wymiar kary, Sborna nie forsowała tempa w tym spotkaniu. Ta ich gra nie wyglądała dobrze. Obie reprezentacje grały ze sobą w lipcu podczas Mundialito, tam dopiero po dogrywce wygrała
Japonia, tutaj widzę większą różnicę klas. Skąd taki kurs? Na Amerykanów jest 1,67, dziwna sprawa. W sumie grałbym Japonię gdyby kurs przekroczył 1,80, a tu mamy 2,80. Może będzie podobny w Marathonie.
Brazylia – Rosja 2 @ 2,05 6/10 Ladbrokes [2,12 w MarathonBet]
1-2(1-1) zabrakło czasu...
Obie drużyny mają awans i teoretycznie wszystko tu się może wydarzyć. Jednak patrząc na grę obu drużyn, muszę zagrać Rosję. Wyglądają po prostu solidnie. Aktualni Mistrzowie Świata i Europy nie męczyli się tak z Japonią jak dziś
Brazylia. Jeżeli odetną od gry Xaviera to nie ma bata żeby tak przeciętnie grająca
Brazylia pokusiła się o zwycięstwo. Rosjanie tutaj strzelili już 14 bramek, tracąc 4,
Brazylia z bilansem 17-7. Dostali siedem bramek w dwóch meczach od zespołów dużo słabszych niż
Rosja, ciekawe ile dostaną tutaj. Ciekawy zakład, warto zagrać.
Maroko – Iran (-1,5) 2 @ 1,75 5/10 Ladbrokes [1,91 w MarathonBet]
0-5
Jedyny jutrzejszy mecz o awans. Obie drużyny przegrały z Portugalią, obie wygrały z
ZEA. Przed tym turniejem widząc taki kurs na skromne handi grałbym wszystko na Iran. Ale Maroko naprawdę zrobiło postępy i grają bardzo ambitną plażówkę. Dziś napsuli krwi Portugalczykom, strzelając im aż 4 bramki. Pokonali u siebie groźne
ZEA 4-3 prowadząc już 3-0. Ale Iran to Iran, Mistrzowie Azji, najlepsza ósemka na świecie. Zeszłoroczni triumfatorzy też imprezy. Tutaj jak na razie nie błyszczą, ale wydaje mi się, że pazur mogą pokazać z Rosją, którą rok temu dwukrotnie (!!!) tutaj pokonali. Kultura gry, jakość, wszystko po stronie Persów. Żeby było spokojnie powinni wygrać dwoma czy trzema bramkami.
2,25j