>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

BDO: World Darts Championship 2014 - Frimley Green (04.01.2014-12.01.2014)

Status
Zamknięty.
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
BDO: World Darts Championship 2014

Data: 4. stycznia - 12. stycznia 2014
Miejsce: Frimley Green (Anglia), Lakeside Country Club
Oficjalna strona: http://www.lakesideworlddarts.co.uk/index.php
Uczestnicy:

Formaty gry:
Mężczyźni:
Pierwsza runda - Best of 5 sets
Druga runda - Best of 7 sets
Ćwierćfinał- Best of 9 sets
Półfinał - Best of 11 sets
Finał - Best of 13 sets
Kobiety:
Pierwsza runda- Best of 3 sets
Ćwierćfinał- Best of 3 sets
Półfinał - Best of 3 sets
Finał - Best of 5 sets

Nagrody:
  • Men&#39;s Champion: £100,000
  • Runner-Up: £35,000
  • Semi-Finalists (2): £15,000
  • Quarter-Finalists (4): £6,500
  • Last 16 (8): £4,500
  • Last 32 (16): £3,250
  • Preliminary Round losers (8): £2,000
  • Highest Checkout prize of £5,000 in the men&#39;s event
  • Total: £300,000

• Women&#39;s Champion: £12,000
  • Runner-Up: £5,000
  • Semi-Finalists (2): £2,000
  • Quarter-Finalists (4): £1,000
  • Last 16 (8): £500
  • Total: £29,000

Schedule of Play: Saturday 4th January 2014
Afternoon
Trina Gulliver (England) v Tamara Schuur (Netherlands)
Scott Waites (England) v Alan Norris (England)
David Cameron (Canada) v Martin Adams (England)
Wesley Harms (Netherlands) v Paul Jennings (England)
Evening
Madars Razma (Latvia) v John Michael (Greece)
Harley Kemp (Australia) v Michael Meaney (Republic of Ireland)
Jeffrey de Graaf (Netherlands) v Martin Atkins (England)
Rachel Brooks (England) v Ann Louise Peters (Denmark)
Sunday 5th January 2014
Afternoon
Hiroaki Shimizu (Japan) v Christian Kist (Netherlands)
Anastasia Dobromyslova (Russia) v Karin Krappen (Netherlands)
Robbie Green (England) v Richie George (England)
Gary Robson (England) v Ron Meulenkamp (Netherlands)
Evening
Mike Day (New Zealand) v Sam Head (England)
Jim Widmayer (USA) v Garry Thompson (England)
Fallon Sherrock (England) v Rilana Erades (Netherlands)
Remco van Eijden (Netherlands) v Rick Hofstra (Netherlands)
Monday 6th January 2014
Afternoon
Darryl Fitton (England) v Tony Eccles (England)
Karel Sedlacek (Czech Republic) v Paul Hogan (England)
Jan Dekker (Netherlands) v Benito van de Pas (Netherlands)
Evening
Julie Gore (Wales) v Rachna David (Norway)
Jeroen Geerdink (Netherlands) v Dave Prins (England)
Geert de Vos (Belgium) v Madars Razma (Latvia) or John Michael (Greece)
Ross Montgomery (Scotland) v Harley Kemp (Australia) or Michael Meaney (Republic of Ireland)
Tuesday 7th January 2014
Afternoon
Tony O&#39;Shea (England) v David Cameron (Canada) or Martin Adams (England)
Scott Mitchell (England) v Karel Sedlacek (Czech Republic) or Paul Hogan (England)
Stephen Bunting (England) v Jim Widmayer (USA) or Garry Thompson (England)
Evening
Deta Hedman (England) v Lorraine Farlam (England)
Jim Williams (Wales) v Jeroen Geerdink (Netherlands) or Dave Prins (England)
Glen Durrant (England) v Mike Day (New Zealand) or Sam Head (England)
James Wilson (England) v Hiroaki Shimizu (Japan) or Christian Kist (Netherlands)
Wednesday 8th January 2014
Afternoon
Round 2 Match #1 - Top Half
Round 2 Match #2 - Top Half
Round 2 Match #3 - Top Half
Evening
Irina Armstrong (Germany) v Sharon Prins (Netherlands)
Round 2 Match #4 - Top Half
Round 2 Match #5 - Bottom Half
Round 2 Match #6 - Bottom Half
Thursday 9th January 2014
Afternoon
Aileen de Graaf (Netherlands) v Lisa Ashton (England)
Round 2 Match #7 - Bottom Half
Round 2 Match #8 - Bottom Half
Evening
Women&#39;s QF Match #1
Men&#39;s QF Match #1 - Top Half
Men&#39;s QF Match #2 - Top Half
Women&#39;s QF Match #2
Friday 10th January 2014
Evening
Women&#39;s QF Match #3
Men&#39;s QF Match #3 - Bottom Half
Men&#39;s QF Match #4 - Bottom Half
Women&#39;s QF Match #4
Saturday 11th January 2014
12:30 Women&#39;s SF Match #1
Followed by Women&#39;s SF Match #2
Not before 14:30 Men&#39;s SF Match #1
Followed by Women&#39;s Final (Best of 5 sets)
Followed by Men&#39;s SF Match #2
Sunday 12th January 2014
Evening
Men&#39;s Final

Kursy na końcowe zwycięstwo (William Hill)

Otrzymane punkty reputacji: +2
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Turniej będzie transmitowany przez Eurosport oraz Eurosport2. Poniżej plan transmisji.

Otrzymane punkty reputacji: +8
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Typy długoterminowe
Zacznę może od tego, że te mistrzostwa organizuje BDO, która uważana jest za mniej znaną oraz za tą, w której grają słabsi zawodnicy. Ja nie interesuję się prawie w ogóle turniejami organizowanym przez BDO (oprócz Grand Slamu), dlatego też proszę moje typy traktować z mniejszym zaufaniem niż te, z turniejów PDC.

Kobiety

Od Mistrzostw Świata PDC fajniejsze tutaj jest to, że grają kobiety. I to nic, że mają o wiele niższy poziom niż mężczyźni (nawet Ci, z tej samej organizacji). Uważam, że jest to fajne, a i jest na czym zawiesić oko. Panie mają znacznie krótsze mecze, niższe nagrody. W pierwszej rundzie mamy ich zaledwie 16, czyli wystarczyć wygrać tylko 4 mecze, żeby cieszyć się z tytułu Mistrzyni Świata. W tym roku widzę 4 faworytki do zwycięstwa: Deta Hedman, Anastasia Dobromyslowa, Trina Gulliver i Lisa Ashton. Niestety już w 2. meczu możemy być świadkami meczu Gulliver - Ashton i raczej to Gulliver awansuje dalej. A w kolejnym meczu spotka się prawdopodobnie z Anastasią Dobromyslową. Deta Hedman przed dwoma laty była w finale tego turnieju i nigdy nie została mistrzynią. Może w tym roku uda się jej to? Wynik z sezonu ma dobre, większość to finały i zwycięstwa. Jak ktoś lubi ryzyko to może próbować, ja odpuszczam typowanie mistrzyni.

Mężczyźni

Największe szanse daje Panom: Scott Waites, Stephen Bunting oraz James Wilson. Do tego, jak co roku, namieszać powinni wyjadacze: Tony O&#39;Shea oraz Martin Adams. W dwóch ostatnich dużych turniejach, World Masters i Zuiderduin Masters, zwyciężyli odpowiednio: Stephen Bunting i James Wilson. Ja liczę na Buntinga, o którym dużo się mówi, w kwestii przejścia do PDC. Gość gra równo, pnie się w górę w rankingu. Drabinkę też ma niespecjalnie trudną, do finału jego rywale są słabsi, przynajmniej teoretycznie, od niego. A cała &quot;elita BDO&quot; znajduje się w drugiej części drabinki: Wilson, Waites, O&#39;Shea, Adams.
Zwycięzca Mistrzostw Świata BDO
Stephen Bunting @ 3,00 William Hill

pietras-pl 269

pietras-pl

Użytkownik
Zgadza się, BDO to organizacja dużo słabsza od PDC, ich turnieje nie są organizowane z jakimś dużym rozmachem. PDC to znakomite eventy, kilka bardzo dużych i prestiżowych turniejów transmitowanych przez Sky Sports ze świetnymi komentatorami. BDO natomiast to takie trochę ciepłe kluchy w stylu retro. Ja również interesuję się tą organizacją w zasadzie tylko podczas MŚ, które odbywają się zawsze w kilka dni po nowym roku. Mogę jednak powiedzieć, że dzięki MŚ BDO, które rokrocznie są transmitowane w głównym Eurosporcie zainteresowałem się dartem już dobre parę lat temu ???? Mimo niższego poziomu niż w PDC, nie można powiedzieć że grają tu ogórki. Chociażby obrońca tytułu Waites, Bunting czy Wilson to są dobrzy zawodnicy gwarantujący wysoki poziom sportowy. Od lat ubolewam, że Waites mimo wielu plotek na ten temat tak kurczowo trzyma się BDO, bo w PDC z całą pewnością sporo by namieszał. Cóż, może kiedyś. Póki co wymieniona przeze mnie trójka + Tony O&#39;Shea powinni rozstrzygnąć między sobą losy tytułu. Aczkolwiek nie można wykluczyć, że wyskoczy ktoś z młodych gniewnych tak jak kilka lat temu Webster i Klaasen (obaj już w PDC), czy 2 lata temu Kist namieszają szyki faworytom. Co do turnieju kobiet, faktycznie jest to pozytywne, że grają, można popatrzeć, jednak zbyt wysoki poziom sportowy to to nie jest. Celuję, że Dobromyslova obroni tytuł.
Tak poza tym jestem ciekaw, kto skomentuje w Eurosporcie tegoroczne zawody, czy będzie to coroczny duet Jarek Kowalczyk-Grzegorz Pajda? Jeśli tak, to mam nadzieję, że w tym roku się ogarną, bo takiego pieprzenia głupot jak rok temu nie dało się wysłuchiwać. Co dziwne, bo kolega Kowalczyk w latach poprzednich naprawdę imponował wiedzą i komentował fajnie, w zeszłym roku jednak słabizna, kompletnie nieprzygotowany opowiadał pierdoły w stylu, że Hankey nie gra bo jest chory ???? (w rzeczywistości Hankey nie grał bo rok wcześniej przeszedł do PDC). Zobaczymy, jakieś typy na nadchodzący tydzień z pewnością się znajdą ????

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Pierwszy dzień BDO World Darts Championship 2014

First Round Saturday 4th January 2014
Afternoon
Scott Waites (England) v Alan Norris (England)
David Cameron (Canada) v Martin Adams (England)
Wesley Harms (Netherlands) v Paul Jennings (England)
Evening
Madars Razma (Latvia) v John Michael (Greece)
Harley Kemp (Australia) v Michael Meaney (Republic of Ireland)
Jeffrey de Graaf (Netherlands) v Martin Atkins (England)
Rachel Brooks (England) v Ann Louise Peters (Denmark) ----------------------------
Typ: Trina Gulliver @ 1,18 Marathon ⛔ [nagrała się]

Scott Waites (England) v Alan Norris (England) ⛔
Typ: Scott Waites @ 1,25 Marathon

David Cameron (Canada) v Martin Adams (England) ✅
Typ: Martin Adams @ 1,14 Marathon

Runda pre eliminacyjna, w której zagra 3-krotny Mistrz Świata Adams z Cameronem. Adams w ostatnich miesiącach nie zachwycał, chociaż trzeba przyznać, że w sierpniu wygrał dobrze obsadzony turniej w Belgii, gdzie pokonał m.in. Buntinga, Greena, O&#39;Shea czy Wilsona. Adams zagra w turnieju tylko dzięki poprzednim sezonom, w których był najlepszy na świecie. Cameron to taki średniak, mało go widać, a jak już to na mniejszych turniejach w Kanadzie. Awans Camerona do 1. rundy będzie niespodzianką.
E: Miałem napisać coś o pierwszych meczach, ale oczywiście dzięki forum nie napisałem.​

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Klasyfikacja końcowa (mężczyźni): James Wilson @ 8,00 Sportinbget
Celuję w niespodziankę, choć tak prawdę mówiąc, to czy ewentualną wygraną Wilsona koniecznie będzie trzeba rozpatrywać w tej kategorii ? Właśnie. Kto jest w gronie faworytów do końcowego triumfu ? Bunting, Wilson, O&#39;Shea, Adams, Harms, Waites. Stawiam na Jamesa, ponieważ zanotował życiówkę i potrafił przyćmić Buntinga. Ten zjadł Wilsona w finale World Masters (wygrał 7-0), ale później dostał od niego srogie lanie w finale Zuiderduin Masters. Przypominam, oba turnieje to obok MŚ BDO najważniejsze zawody tej organizacji. &#39;TheBullet&#39; owszem, nagina aż miło, ale jak pokazał ostatni turniej w Holandii, nie zawsze idzie, jak trzeba. Dalej nie ma co kminić. Wilson swoją grą w tym sezonie pokazał, że na MŚ może być w stanie zgarnąć maksa. Adamsa skreślam od razu, bo on cieniuje od dawna. Harmsa również. Holender niby coś umie, ale zazwyczaj rozczarowuje. Waites ? Nie, on coś zaczął świrować. Miał być w PDC, został w BDO, dziwne historie. Zostaje O&#39;Shea. Czujkę mam, że da dupy.

Klasyfikacja końcowa (kobiety): Deta Hedman @ 3,00 PaddyPower
Czas na &#39;Niszczycielkę&#39;. Hedman w tym roku zanotowała najlepszy sezon w swojej karierze. Wystąpiła w 25 turniejach, z których wygrała 13, a w 3 była w finale. Wiadomo, jak jest w kobitkami. Cieczki jedna z drugą dostanie i już jest dym, ale jeśli mam kogoś wskazać, to wybieram zdecydowanie Detę. W tym roku w &#39;majorach&#39; wypadła dobrze. W Zuiderduin co prawda poleciała szybciutko, ale wcześniej wygrała World Masters.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Remco Van Eijden - Rick Hofstra ✅
Typ: Rick Hofstra; @2,37
Bet365

Pojedynek dwóch holenderskich 36-latków. Kieruję się tutaj przy typowaniu statystykami, a właściwie wynikami obu darterów z innych turniejów. Czasami uda się któremuś z nich wygrać jakiś mniejszy turniej bądź wyjść ponad przeciętność w większej imprezie, ale nic ponad to. Wyniki uzyskują dosyć podobne, są to przeciętni zawodnicy. Pierwsza moja myśl to był under 180-tek, ale tutaj może być jednak różnie. Jak dla mnie szanse obu w tym meczu to 50/50, więc typuję dartera z wyższym kursem.

Otrzymane punkty reputacji: +10
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Darryl Fitton - Tony Eccles ⛔
Typ: Darryl Fitton; @1,40
Bet365

Mecz pomiędzy dwoma doświadczonymi Anglikami. Kieruję się tutaj tym, iż Darryl Fitton w kilku turniejach z rzędu (większych i mniejszych) w drugiej połowie zeszłego roku osiągnął niezłe wyniki - ćwierćfinały i półfinały. Poza tym Fitton już przed kilkoma laty grał dwa razy w SF Mistrzostw Świata. Z drugiej strony Eccles, czyli przeciętny darter. Mecz może być wyrównany, ale ja myślę, że starszy z Anglików sobie tutaj poradzi. Kurs mógłby być wyższy, ale @1,40 jest jeszcze do przyjęcia. Tupuję zatem wygraną Fittona w tym spotkaniu.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Julia Gore - Rachna David ✅
Typ: Julia Gore; @1,50
Bet365

Turniej kobiecy. Pojedynek walijsko-norweski. Gore to dosyć doświadczona darterka, startowała w ostatnich latach kilka razy w MŚ, ale bez sukcesów. Grywała ona już w wielu ważnych turniejach, rok 2013 w miarę solidny w jej wykonaniu. Na pewno jest to zawodniczka, którą kojarzą fani darta. Jej przeciwniczką będzie Rachna David. Ja jej za bardzo nie kojarzę. Patrząc w wyniki, to szału nie ma. Naturalną faworytką meczu wydaje się być zatem walijka. Wiadomo, że to jest turniej kobiecy i tutaj mecze bywają loteryjne, czasami są problemy z opanowaniem sektora 20. Ja jednak myślę, że faworyzowana Gore wygra to spotkanie i tak też typuję.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Ross Montgomery - Michael Meaney ✅
Typ: Ross Montgomery; @1,28
Bet365

Pojedynek szkocko-irlandzki. Ross Montgomery to w sumie już doświadczony darter, dla którego ubiegły rok był taki sobie, ale za to miał dobrą końcówkę 2013 roku. Tego zawodnika wyróżnia dosyć duża liczba wygranych turniejów w karierze - oczywiście są to głównie mniejsze imprezy, ale trochę się tego już nazbierało. Jego przeciwnikiem będzie kompletnie dla mnie anonimowy Michael Meaney. Spojrzałem zatem w jego wyniki i widzę słabe występy w mało znaczących turniejach. To jest najprawdopodobniej jeden z najsłabszych uczestników tegorocznych MŚ. W meczu rundy preeliminacyjnej wygrał co prawda 3-0 z trzylotkową średnią 80,25, ale w spotkaniu z Montgomerym za dużo do powiedzienia nie powinien mieć. Typuję zatem tutaj wygraną faworyta.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Stephen Bunting - Jim Widmayer ⛔
Typ: Poniżej 3,5 setów w meczu; @1,44
Bet365

Bunting to główny faworyt do wygrania tytułu, bardzo dobry darter. Potrafi utrzymać wysoki poziom przez długi okres gry. Jego rywalem będzie Amerykanin Widmayer, darter bez znaczących wyników w większych imprezach. Dużo gra w amerykańskich turniejach, ale jaki tam jest poziom? Raczej nieduży. Będziemy mieli w tym spotkaniu różnicę kilku klas. To powinien być krótki mecz, z minimalną ilością setów i tak też typuję.

Jeszcze taki suchy typ:

Tony O&#39;Shea - Martin Adams ✅
Typ: Poniżej 7,5 180-tek; @1,61
Bet365

Linia zawyżona ze względu na nazwiska, a wcale nie musi być tak różowo.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Deta Hedman - Lorraine Farlam ✅
Typ: Deta Hedman; @1,22
Bet365

Pojedynek dwóch Angielek. Deta Hedman to jedna z najlepszych darterek na świecie. Rok 2013 był bardzo udany w jej wykonaniu - osiągnęła wiele dobrych wyników. Zresztą ta zawodniczka przez całą swoją karierę wygrała mnóstwo turniejów. Jest to na pewno jedna z niewielu kobiet na świecie, która potrafi grać w darta na bardzo wysokim poziomie. Z drugiej strony jej rodaczka - Lorraine Farlam, dla której rok 2013 był bardzo przeciętny. W tym meczu może być tylko jedna faworytka. Typuję zatem wygraną starszej z Angielek.

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Deta Hedman v Lorraine Farlam 1 @ 1,25 betcity ✅ 2-0
&#39;Krzysiu&#39; krótko, bo krótko, ale nawinął. Od siebie dorzucam przedturniejową kminkę.

James Wilson v Christian Kist 1 @ 1,50 betcity ✅ 3-1
Wilson ? Ponownie wracamy do postu sprzed kilku dni KLIK! Kist ? Rzucał w pre-eliminacjach. Wygrał 2-3 z Shimizu, który mocno mu się postawił mimo średniej 78.93. Holender z Ave3 = 86.96 i 1x180&#39;s. Na dublu bez tragedii, ale i do szału daleko. Znany jest, bo w tym roku i w poprzednim rzucał w GSoD, a w 2012 był najlepszy na MŚ BDO. Co ciekawe i zaskakujące w turniejach PDC grał dobrze. Rok temu dotarł sensacyjnie do 1/4, a w tym poległ w grupie, jednak plamy nie dał, absolutnie. Papiery niby ma, wyniki robił, więc czemu przeciwko niemu zapytacie. Raz - wynik zrobił, ale po zrywie. W ostatnich dwóch latach rzucał mało i bez sukcesów. Dwa - w pre-eliminacjach nie wypadł najlepiej. Trzy - ten rok należy do Wilsona, dlatego nie widzi mi się to, że polegnie w pierwszej rundzie.
Deta Hedman v Lorraine Farlam 1 @ 1,25 betcity ✅ 2-0
James Wilson v Christian Kist 1 @ 1,50 betcity ✅ 3-1

Otrzymane punkty reputacji: +3
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Glen Durrant - Mike Day ✅
Typ: Glen Durrant -1,5 seta; @1,40
Bwin

Glen Durrant jest średniej klasy darterem, w 2013 roku pokazał się z dobrej strony w kilku turniejach, w polskich zawodach w Policach dotarł do półfinału. O ile Anglika jakoś tam kojarzę, o tyle jego przeciwnika w ogóle. Nowozelandczyk grywa głównie w małych imprezach, często na swoim kontynencie, gdzie myślę, że poziom turniejów nie jest zbyt wysoki. W meczu rundy preeliminacyjnej wygrał 3-0 z trzylotkową średnią 77,88, czyli dość przeciętnie, choć oczywiście na tych MŚ zdarzały się już mniejsze średnie. Myślę, że awans Daya do głównej drabinki to już jest jego wielki sukces, ale tutaj już raczej polegnie. Typuję zatem Durranta z handicapem -1,5 seta.

Otrzymane punkty reputacji: +15
bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
Wyniki pre-eliminacji i pierwszej rundy oraz drabinka (men) BDO World Darts Championship 2014
Preliminary Round
First Round + drabinka
Averages:
PLAYER NAME COUNTRY AVGE ROUND
JAMES WILSON ENGLAND 96.33 LAST 32
CHRISTIAN KIST NETHERLANDS 95.91 LAST 32
-----------------------------------------------
ROBBIE GREEN ENGLAND 94.29 LAST 32
ALAN NORRIS ENGLAND 93.27 LAST 32
STEPHEN BUNTING ENGLAND 91.59 LAST 32
RICK HOFSTRA NETHERLANDS 90.78 LAST 32
-----------------------------------------------
GARY ROBSON ENGLAND 88.32 LAST 32
SCOTT MITCHELL ENGLAND 88.26 LAST 32
RICHIE GEORGE ENGLAND 88.11 LAST 32
RON MEULENKAMP NETHERLANDS 87.87 LAST 32
SCOTT WAITES ENGLAND 87.54 LAST 32
MARTIN ADAMS ENGLAND 87.27 PRELIM ROUND
MARTIN ADAMS ENGLAND 87.27 LAST 32
PAUL HOGAN ENGLAND 87.03 LAST 32
CHRISTIAN KIST NETHERLANDS 86.61 PRELIM ROUND
DAVE PRINS ENGLAND 86.55 LAST 32
TONY ECCLES ENGLAND 86.31 LAST 32
GLEN DURRANT ENGLAND 86.16 LAST 32
DARRYL FITTON ENGLAND 85.92 LAST 32
---------------------------------------------
GEERT DE VOS BELGIUM 84.93 LAST 32
WESLEY HARMS NETHERLANDS 83.76 LAST 32
PAUL HOGAN ENGLAND 83.76 PRELIM ROUND
JAN DEKKER NETHERLANDS 83.61 LAST 32
KAREL SEDLACEK CZECH REPUBLIC 83.28 PRELIM ROUND
JOHN MICHAEL GREECE 83.19 PRELIM ROUND
MARTIN ATKINS ENGLAND 83.04 LAST 32
JIM WIDMAYER UNITED STATES 82.59 LAST 32
REMCO VAN EIJDEN NETHERLANDS 82.35 LAST 32
PAUL JENNINGS ENGLAND 81.45 LAST 32
DAVE PRINS ENGLAND 80.69 PRELIM ROUND
MICHAEL MEANEY IRELAND 80.25 PRELIM ROUND
ROSS MONTGOMERY SCOTLAND 80.19 LAST 32
-----------------------------------------
MICHAEL MEANEY IRELAND 79.56 LAST 32
MADARS RAZMA LATVIA 79.38 PRELIM ROUND
MADARS RAZMA LATVIA 79.23 LAST 32
HIROAKI SHIMIZU JAPAN 78.84 PRELIM ROUND
JIM WILLIAMS WALES 78.69 LAST 32
HARLEY KEMP AUSTRALIA 77.94 PRELIM ROUND
MIKE DAY NEW ZEALAND 77.88 PRELIM ROUND
JEROEN GEERDINK NETHERLANDS 77.58 PRELIM ROUND
DAVE CAMERON CANADA 77.07 PRELIM ROUND
MIKE DAY NEW ZEALAND 75.87 LAST 32
BENITO VAN DE PAS NETHERLANDS 75.66 LAST 32
--------------------------------------------
TONY O&#39;SHEA ENGLAND 74.97 LAST 32
JIM WIDMAYER UNITED STATES 73.95 PRELIM ROUND
SAMUEL HEAD ENGLAND 73.68 PRELIM ROUND
GARRY THOMPSON ENGLAND 72.99 PRELIM ROUND
JEFFREY DE GRAAF NETHERLANDS 72.96 LAST 32

Otrzymane punkty reputacji: +2
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Stephen Bunting - Dave Prins
Typ: Stephen Bunting @ 1,10 Marathon ✅ 4-0
Typ: Stephen Bunting-2,5 seta @ 1,51 Marathon
✅ 4-2,5

Krótko, wczoraj Stephen zagrał świetnie. Co prawda przegrał seta 1-3, ale w pozostałych odprawił przeciwnika 9-0. Średnia 30,53 na lotkę to dobra średnia, a w BDO to bardzo dobra. Prins też dobry mecz, wysoka średnia, ale nie sądzę, żeby mógł zagrozić Buntingowi, który pewnie zmierza ku finałowi.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Martin Atkins - Rick Hofstra 0-2 i Martin Atkins poddał mecz z powodu kontuzji
Typ: Rick Hofstra; @1,83
Bet365

Holender zagrał świetnie w pierwszej rundzie, kończąc mecz z trzylotkową średnią 90,78. Warto dodać, iż w pewnym momencie meczu jego skuteczność na kończących dublach wynosiła 7/9. Hofstra wręcz zdemolował swojego rodaka - Van Eijdena. Buki chyba też doceniły to co zrobił wystawiając kurs (akurat w przypadku Bet365) na równi z Atkinsem, który jest teoretycznie lepszym darterem od Holendra. Myślę jednak, że taki kurs jest jeszcze atrakcyjny. Atkins pierwszy mecz skończył z trzylotkową średnią 83,04. Dodatkowo ostatnie turnieje bardzo przeciętne w wykonaniu Anglika. Jeśli Holender powtórzy to, co zrobił w poprzednim spotkaniu, to będzie dobrze. Nie będzie to oczywiście łatwe (bo im gorszy sportowiec, tym ciężej jest utrzymać dobry poziom przez długi okres), ale perspektywa ewentualnego ćwierćfinału MŚ może go zmobilizować. Tupuję zatem wygraną Hofstry w tym meczu.

bam14 7,4K

bam14

Forum VIP
James Wilson v Scott Mitchell 1(-1,5) @ 1,33 PaddyPower ✅ 4-2
O Wilsonie: KLIK! Do tego dodam, że wczoraj w meczu z Kistem zagrał fantastycznie. Statystyki, które zanotował są na poziomie PDC - Ave3 = 96.34, 5x180&#39;s, c/o 143 (swoją drogą w przełomowym momencie) i 43.48% na dublu. Tym występem potwierdził mistrzowską formę. Nie wyobrażam sobie jego porażki z Mitchellem. Scott w 1.rundzie ze średnią 88.26 i 5x180&#39;s. Na dublu absolutnie bez szału. Wygrał z Hoganem w TB. Sezon, poza odpałem w jednym z turniejów bez szału. Różnica klas na chwilę obecną. Zdecydowanie &#39;jeden&#39;. Handi obniżone, co by nie ryzykować, z fajnym kursem na podbitkę.

James Wilson v Scott Mitchell 1(-1,5) @ 1,33 PaddyPower ✅ 4-2

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Stephen Bunting v Rick Hofstra
Typ: Stephen Bunting @ 1,05 William Hill ✅
Typ: Stephen Buting -2,5 seta @ 1,22 PaddyPower ✅ [Uff, blisko]

Dzisiaj &quot;The Bullet&quot; zmiażdżył Prins&#39;a i to dosłownie. Szybkie 4-0, 12-1 w legach. Średnia Stephen&#39;a - 100,65! 3 maksy, a do tego 31 rzutów 100+. Warto zanotować, że najpóźniej skończony leg w tym meczu to 20. lotka dla Buntinga, a najszybsza to 11. Do tego średnia Stephena z 2. seta to 115,62. Wczoraj Bunting również nie dał większych szans rywalowi, szybkie 3-1 (przegrany set 1-3 a do tego 9-0 w wygranych). Średnia 91,59. A jego rywalem będzie Hofstra, który dzisiaj wygrał z Atkinsem po ... kreczu. Bardzo niecodzienna sytuacja jak na ten sport. Hofstra po 2. setach uzyskał średnią 79,74 i tylko tyle wiem. Natomiast w meczu 1. rundy pokonał van Eijdena 3-0 (9-0 w legach) notując średnią 90.78. Oglądałem dzisiaj Stephena i jego gra bardzo mi się podobała, dlatego uważam, że awansuje do półfinału. Gramy do 5 wygranych setów, Hofstra coś tam ugra, ale nie 5.
Jak ktoś chce surebeta 4,7% to: Bwin Bunting-3,5 @ 1,85 i Marathon Hofstra+3,5 @ 2,44 ????
Ross Montgomery v Martin Adams
Typ: Martin Adams @ 1,25 William Hill ✅
Typ: Martin Adams-1,5 seta @ 1,61 William Hill
✅

Mecz 2. rundy. Dla Adamsa będzie to już 3. mecz, bo grał w preeliminacjach. I w obu meczach zanotował taką samą średnią 29.09 na lotkę czyli 87.27. Nie wiem jak w pierwszym meczu, ale w drugim był bardzo skuteczny na podwójnych, gdzie zagrał z Tonym O&#39;Shea i wygrał 3-0. 3-krotny Mistrz Świata znów jest groźny i na pewno powalczy o kolejne rundy. Jego rywalem będzie Ross, który w 1. meczu zanotował słabszą średnią, bo 80.18. Gramy do 4 wygranych setów, więcej niż 2 dla Rossa nie widzę.
Deta Hedman v Irina Armstrong
Typ: Deta Hedman @ 1,40 William Hill
✅

2. runda u pań, a zarazem ćwierćfinał. Deta zagrała świetnie w 1. meczu, 2-0 (3-1, 3-1), średnia 83,70. A Irinia Armstrong wczoraj w meczu 1. rundy pewnie pokonała Sharin Prins 2-0 (3-0, 3-0), średnia 79,8 i zanotowała 2 maksy. Deta nie będzie miała łatwo, ale powinna sobie poradzić. W tym sezonie grała bardzo dobrze, równo przede wszystkim. Ale to są kobiety i nie wiadomo jak zagrają.

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom