1.
Toronto-Ottawa 1 AH - 1.5 1.93
Stawka 1
1xbet
0.93
Dzisiaj w nocy rusza nowy sezon w
NHL. Z 4 meczy wybrałem jeden który wydaje się najpewniejszy. Toronto to bez wątpienia jeden z faworytów do wygrania całej ligi zresztą podobnie jak w poprzednich sezonach a za największy sukces do tej pory można uznać sam awans do PO. W poprzednich rozgrywkach odpadli już w pierwszej rundzie przegrywając z późniejszym finalistą Boston Bruins 4-3 w serii co ciekawe prowadzili 3-2 i nawet własny lód nie pomógł im w awansie do półfinału konferencji. Kto wie jak by później się to potoczyło?! Wszyscy w Toronto liczą że w końcu ten sezon będzie przełomowy i zespół powalczy o coś więcej niż tylko przejście pierwszej rundy PO. Tak jak by na przeciwleglym biegunie znajduje się zespół z Ottawy w poprzednich rozgrywkach zaledwie 64 pkt i miano najgorszej drużyny całej ligi w dodatku z najgorsza defensywa. Jeżeli popatrzymy na to co wydarzyło się pomiędzy sezonami raczej ciężko uwierzyć by coś miało się odmienić w celach obu drużyn. Toronto za największy sukces może uznać podpisanie nowego kontraktu przez Mitcha Marnera prawoskrzydlowy w poprzednich rozgrywkach zdobył 94 pkt dla Liści a negocjacje przeciagaly się dość długo z ciekawszych zysków według mnie Tyson Barrie z Colorado w poprzednim sezonie 59 pkt. Z zespołem pożegnali się
m.in Kadri, Zajcew, Brown,Marleau. Zajcew 14 pkt, Marleau 39 pkt jednak 40 lat na karku więc jak dla mnie na pewno się nie osłabili a głównie co ich ogranicza to czapka plac i po prostu musieli poszukać oszczędności jednak to co najlepsze zachowane.
Ottawa pozyskała Zajcewa 14pkt, Browna 29pkt, Anisimov 37pkt Ennis 18pkt Hainsey 23pkt. Jak widać raczej na nikim te transfery wrazenia robić nie mogą i ciężko sobie wyobrazić żeby dzięki nim odmienił się losy zespołu w tym sezonie. Jeżeli dodamy do tego że ich pierwszy bramkarz Craig Anderson ma już 38 lat wróżę im kolejny sezon ze sporą ilością straconych goli. W meczach przedsezonowych co prawda Ottawa nie wyglądala wcale źle jednak składy mocne przemeblowane testowanych wielu prospectow i weryfikacja przyjdzie w lidze.