>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Błędy ortograficzne

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Pieprzyć polskie znaki, ale bykom stop! Zorganizowałbym przymusowe szkolenia dla analfabetów i tych, którzy popełniają takie błędy!

sawas 27

sawas

Użytkownik
jeden z szefow w mojej firmie twierdzi ze pokolenie urodzonych pod koniec lat 80 i pozniej to polinwalidzi bo nie potrafia myslec, co najwyzej guglac...
Tutaj to akurat trudno się zgodzić z Twoim szefem, bo większość pracodawców tę zdolność szybkiego wyszukiwania i segregowania informacji traktuje jako zaletę. Ale ok, chyba chodzi o tę negatywną stronę informacji z neta, rozumiem ????

Wracając do tematu, to czarno na białym widać, że powiększa się grono analfabetów w polskim społeczeństwie.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Tutaj to akurat trudno się zgodzić z Twoim szefem, bo większość pracodawców tę zdolność szybkiego wyszukiwania i segregowania informacji traktuje jako zaletę. Ale ok, chyba chodzi o tę negatywną stronę informacji z neta, rozumiem ????

Wracając do tematu, to czarno na białym widać, że powiększa się grono analfabetów w polskim społeczeństwie.
Masz rację, ale jeszcze bardziej martwi to, że Ci ludzi nic z tym nie robią ponieważ nie zauważają problemu.
Chodzi mi o to głownie, że jak się czyta taką wypowiedź to trudno połapać się ocb bo przeważnie brakuje znaków interpunkcyjnych, czasami odstępów, a o polskich znakach już nie wspominam.

T 9

tosterkm

Użytkownik
tak, o negatywna strone internetu, ktora jest swoiste wylaczenie myslenia, czesto ludzie nawet prostych obliczen nie robia samodzielnie tylko odpalaja kalkulator, nie mysla tylko od razu google i jest odpowiedz, umiejetnosc szybkiego wyszukania informacji jest wazna i cenna, ale nie do przesady, niektorzy zgineliby, gdyby pewnego pieknego dnia zniknal internet ;)
pozdrawiam

doniooo 1

doniooo

Użytkownik
Dla mnie osobiscie powinien byc zakaz wstepu na forum osobom, ktore pisza niechlujnie, bez znakow interpunkcyjnych, z bykami itd. Czesto naprawde trudno jest zrozumiec sens zdania, odczytac co autor mial na mysli albo rozszyfrowac czy to pytanie czy stwierdzenie... Moze wiekszosci to nie przeszkadza (wiadomo, ze duzo na forum jest bardzo mlodych osob, ktorym to zwisa), ale mnie to razi. Sa fora, na ktorych poprawna polszczyzna to obowiazek i tu jestem rowniez za tym, bo to swiadczy o pewnym poziomie uzytkownikow. Moze admini pomysla nad tym, bo to nie jest problem, ktory nalezy lekcewazyc. Cenie to forum za wiele rzeczy, ale czasem jak czytam pewne wypowiedzi, to ciezko mi sie z nim utożsamiac. Moich dwoch znajomych przestalo juz tu zagladac wlasnie ze wzgledu na brak polszczyzny ????
Pozdrawiam i licze na jakies dzialania w dobrym kierunku ????

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Ortografia, interpunkcja, stylistyka...

W związku z wysypem w ostatnim czasie postów, w których roi się od powyższych błędów, jest prośba o sprawdzanie tego, co zostało napisane przed wysłaniem.
Nie da się czytać postów, gdzie nie ma kropek, przecinków i innych znaków interpunkcyjnych. Do tego dochodzą małe litery na początku nowego zdania i błędy ortograficzne.
Poprawienie tekstu trwa tylko chwilę, a dzięki temu posty będą bardziej przejrzyste i zrozumiałe.

Dziękuje i pozdrawiam.

homel 918

homel

Użytkownik
mnie tez ostatnio przerazaja te bledy w ortografi lato idzie i coraz wiecej bedzie dzieci neo ktore nie maja co robic szkole koncza nie maja co robic i sie na forum &quot;udzielaja&quot;. STOP LUDZIOM NIEUMIEJĄCYM PISAĆ! za kazdy blad ortograficzny powinna byc czerowna kartka a za dwa bledy w jednym wyrazie ban! admin powinien powolac moda od ortografi ktory bedzie sprawdzal bledy wychwytywal je i dawal za to bany OT!

pasiak_forever 55

pasiak_forever

Użytkownik
mnie tez ostatnio przerazaja te bledy w ortografi lato idzie i coraz wiecej bedzie dzieci neo ktore nie maja co robic szkole koncza nie maja co robic i sie na forum &quot;udzielaja&quot;. STOP LUDZIOM NIEUMIEJĄCYM PISAĆ! za kazdy blad ortograficzny powinna byc czerowna kartka a za dwa bledy w jednym wyrazie ban! admin powinien powolac moda od ortografi ktory bedzie sprawdzal bledy wychwytywal je i dawal za to bany OT!
He, w Twoim tekście także nie było przecinków, ani ą ę ż ź itp.

homel 918

homel

Użytkownik
ludzie inteligentni powinni sie domyslec co chca im przekazac inni mimo braku w ich wiadomosci znakow interpunkcyjnych. wszystko kwestia wyksztalcenia.
pasiak fabik wzieliscie moj post na serio ehhh ...
to wszystko byla ironia ludzie czy wy wiekszych problemow w zyciu nie macie jak to ze ktos na forum INTERNETOWYM zrobil blad lub kropki nie postawil to koniec swiata tragedia dobrze ze sobie krzywdy nie chcecie robic. od paru dni zauwazam nieustanne czepianie sie o jakies kropki czasami brak przecinka w zdaniu . czy wy nie przesadzacie?

G 24

gijom

Użytkownik
Ale co za problem poprawic bledy, dawac przecinki tam gdzie trzeba i zaczynac zdanie od duzej litery? Jak jest tekst bez znakow interpunkcyjnych, to sie go trudniej czyta, a co za tym idzie i dluzej. Ulatwiajamy sobie zycie.

pasiak_forever 55

pasiak_forever

Użytkownik
ludzie inteligentni powinni sie domyslec co chca im przekazac inni mimo braku w ich wiadomosci znakow interpunkcyjnych. wszystko kwestia wyksztalcenia.
pasiak fabik wzieliscie moj post na serio ehhh ...
to wszystko byla ironia ludzie czy wy wiekszych problemow w zyciu nie macie jak to ze ktos na forum INTERNETOWYM zrobil blad lub kropki nie postawil to koniec swiata tragedia dobrze ze sobie krzywdy nie chcecie robic. od paru dni zauwazam nieustanne czepianie sie o jakies kropki czasami brak przecinka w zdaniu . czy wy nie przesadzacie?
No racja dałem się wrobić, gdybyś walił jeszcze błędy typu żeka itp. to bym się domyślił. ????

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
to wszystko byla ironia ludzie czy wy wiekszych problemow w zyciu nie macie jak to ze ktos na forum INTERNETOWYM zrobil blad lub kropki nie postawil to koniec swiata tragedia dobrze ze sobie krzywdy nie chcecie robic. od paru dni zauwazam nieustanne czepianie sie o jakies kropki czasami brak przecinka w zdaniu . czy wy nie przesadzacie? [/b]
Kiepskie masz poczucie humoru ????

Wolę czytać posty czytelne, wyraźne. Takie, z których nie trzeba się domyśleć co dany User chce nam przekazać. Polskich znaków od nikogo nie wymagam. Sam przyzwyczaiłem się do takiego pisania i zazwyczaj tak właśnie piszę. Znaki interpunkcyjne czasami można wstawić. Kiedy nie ma kropek, przecinków to jest po prostu wielki bełkot.

robbn 23

robbn

Użytkownik
Pieprzyć polskie znaki, ale bykom stop! Zorganizowałbym przymusowe szkolenia dla analfabetów i tych, którzy popełniają takie błędy!
A dlaczego pieprzyć, jesteśmy w Polsce i tu stosuje się polskie znaki, mnie na przykład denerwuje to, że większość internautów ich nie używa - poprzez ich stałe wpisywanie ortografia bądź co bądź wchodzi w nawyk i zapamiętuje się co trudniejsze wyrazy (mówię z własnego doświadczenia).
Do tego pewnie będziecie mieli w przyszłości problemy pisząc jakieś podania, prace dyplomowe czy zwykłe referaty - bo tam polskie znaki są wymagane i nic na to nie poradzisz. Olewając te znaki na co dzień chcąc nie chcąc też wchodzi to w nawyk.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
ale dramatyzujece, szkoda że tak zaciętych dyskusji nie ma w działach tematycznych
jeden słabo pisze, drugi robi byki a czwarty jest impotentem..takie życie

Do góry Bottom