>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Błędy ortograficzne

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Zauważyłem, że wiele osób na tym forum robi okropne błędy ortograficzne. ???? ⛔ Co gorsze, zdarza się to nie tylko zwykłym użytkownikom, ale i z wyższą rangą! Używajcie Firefox&#39;a, który automatycznie podkreśla i próbuje korygować byki.
Nie odbierzcie mnie źle, ale to wali po oczach.

D 0

daniel999

Użytkownik
Nic sie na to nie poradzi. W podstawowce barany zamiast sie uczyc, to wolaly robic z siebie idiotow na jezyku polskim.

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Nie ma co stroić sobie żartów, to jest wstyd, chamstwo i sku*****ństwo za przeproszeniem. A korzystanie z Firefox&#39;a i kliknięcie parę razy nikomu chyba jeszcze nie zaszkodziło. Jestem dobry z przedmiotów ścisłych, ale po polsku trzeba pisać poprawnie!

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
ten to dopiero polszczyzna pojechal

a co do samego tematu, to faktycznie gdy widze takie &#39;perelki&#39; jak: budrzet czy chokej albo wyrazenie &#39;dwa kupony mi nie wszedły&#39; to mozna sie za glowe zlapac ale dla mnie duzo wazniejsza jest tresc wypowiedzi niz jej forma, sam osobiscie nie uzywam polskich znakow poniewaz tak sie nauczylem pisac na klawiaturze i jest mi teraz tak wygodniej, nie zamierzam tego zmieniac. Powtorze raz jeszcze najwazniejszy jest sens wypowiedzi a nie jej styl.

revil 0

revil

Użytkownik
Jak najbardziej najważniejszy jest sens wypowiedzi, ale to jak odbierzesz potencjalnego usera w znacznym stopniu zależy od tego, w jakim stylu dana wypowiedź została napisana.

T 9

tosterkm

Użytkownik
problem wg mnie powazny i niestety znak czasow, w czasach gdy sie pisze wypracowania na kompie trudno zeby dzieci nauczyly sie pisac poprawnie, komputer zwalnia z myslenia, jeden z szefow w mojej firmie twierdzi ze pokolenie urodzonych pod koniec lat 80 i pozniej to polinwalidzi bo nie potrafia myslec, co najwyzej guglac...
duzo w tym prawdy, z ortografia jest podobnie
UCZYC SIE ORTOGRAFII!
jestem z zawodu inzynierem ale mimo to jakos nie przeszkodzilo mi to nauczyc sie ortografii, nie ma tlumaczen ze mam umysl scisly czy dysleksje (to dopiero jest mega popularny powod na usprawiedliwianie lenistwa)... jak sie chce to mozna...
troszke mi ulzylo ????
pozdrawiam

haggard 0

haggard

Użytkownik
No prawda chłopaki, prawda.. Czasami to trzeba rozkminiać kilka minut jedno zdanie i domyślać się o co chodziło szanownemu userowi. No to już niestety problem na skale światową.. Lenistwo i tyle. No ale &#39;przyjdzie kryska na matyska&#39; - będą płakać na maturze. Czasami to aż mnie tak ściska w środku jak widzę jakie byki robią co niektórzy :-| Ogarnijcie się ludzie ! ;)

radek03 90

radek03

Forum VIP
Ortografia, ortografią, jak nie jetem pewien jakiegoś wyrazu to albo szukam zastępczego albo sprawdzam w słowniku, zdarza mi się czasami popełnić błąd ale jak ktoś zwróci uwagę to traktuje to pozytywnie, bo można się poprawić. Najgorsze wg mnie są błędy składniowe, jeśli ktoś napisze &quot;który&quot; czy &quot;ktury&quot; (no niestety nawet takie błędy się niektórym zdarzają) to i tak rozumiemy sens, ale niektórzy to piszą tak nieskładniowo, że chyba sam profesor Miodek by nie rozszyfrował takiego zdania.

A ogólnie to należy podnieść poziom we wszystkich dziedzinach, dla przykładu kiedyś jakiś mod (nie pamiętam już kto) napisał coś w tym stylu: &quot;Trójkąt można zbudować jeśli suma dwóch boków jest krótsza lub równa od trzeciego boku&quot; i potem zamknął temat takim wielkim i nowym twierdzeniem,heh.

Tak więc widać i matma też kuleje.

herbatnik 28

herbatnik

Użytkownik
hehe widzę, że wszyscy w tym temacie starają się nie popełnić żadnego błędu ortograficznego ???? i piszą nawet z haczykami :-D

Do góry Bottom