Tenis ATP - Dubai
Davidovich Fokina - Jannik Sinner
Typ: Zwycięstwo Davidovich Fokina
Kurs: 3,70
Bukmacher: Fortuna
20 jednostek
Widziałem Fokinę w ostatnim meczu z Bautistą. Co prawda przegranym i jak spojrzymy na sam wynik wydaje się, że gładko. Otóż, każdy może mieć różną ocenę. Ja w tamtym meczu widziałem kosmiczny
tenis u obu graczy i do tego jakiegoś Robocopa Bautistę. Mecz szczególnie w pierwszym secie był bardzo zacięty, pełen spektakularnych wymian. Fokina był świeży, szybki i w formie a Bautista w tym dniu był niezniszczalny. Uważam w swojej subiektywnej ocenie, że Fokina jest w formie.
Z drugiej strony Jannik Sinner, który po
Australian Open zrobił sobie przerwę. Nie wiadomo czego po nim się spodziewać. Z tego co mi ćwierkał twitter, w tym czasie miał jakąś kampanie reklamową Gucci oraz... rozstał się ze swoim wieloletnim trenerem i wymienił sztab szkoleniowy. Nowy trener to niejaki Simone Vagnozzi, który trenował Marco Cecchinato oraz Stefano Travaglię.
Czy to zmiana na lepsze? Nie wydaje mi się. Sinner zrobił niesamowite postępy w ciągu ostatnich kilku lat. W 2020 roku w Roland-Garros został najmłodszym ćwierćfinalistą od czasów Djokovica. Podczas
Australian Open w tym roku został najmłodszym, który dotarł do ćwierćfinału od czasów Kyrgiosa. I teraz... nowym trenerem nie zostaje ktoś uznany a jakiś Vangnozi, który w swojej karierze
ATP nic nie zdziałał. Coś mi tu nie pasuje.
Ehh...Dobry typ. Fokina 1-0 w setach, w drugim prowadzenie z przełamaniem, później 3 piłki meczowe w tiebreaku. Dzizas!