danonxpl
Użytkownik
Dokładnie. Spodziewałem się, że Austria postawi cięższe warunki na swoim stadionie, co zapowiadał pierwszy kwadrans, kiedy stworzyli sobie 3 dogodne sytuacje. Jednak potem stanęli i oprócz zrywu pod koniec nie pokazali zupełnie nic, a pudłowane długie piłki w poprzek boiska do Alaby to śmiech na sali. Wyraźnie było widać jak bardzo uzależnieni są od formy Alaby - zdecydowana większość ataków lewą stroną, ale zawodnikowi Bayernu daleko do swojej najlepszej dyspozycji.Austria mega słabo szczerze nie spodziewałem się że aż tak. można powiedzieć że nie mamy rywala do wygrania tej grupy
Uważam, że bardziej to Austria zagrała beznadziejny mecz, niż my świetny. Fajnie, że udało się wykorzystać ich słabą grę. Nie ogarniam Piątka, wchodzi, rożny, piłka po odbitce spada mu na głowę i nie musi nawet skakać. Polski Inzaghi! ???? ???? Thank God it's Friday!
Rzeczywiście ciężko będzie przegrać tę grupę. Nie zagraliśmy wielkiego meczu, ale jeżeli Austriacy oddają pole i szczególnie nie naciskają, czekając na nasz błąd, mogliśmy sobie spokojnie konstruować atak. Ciężko wyróżnić któregoś Polaka, bo większość zagrała swoje, ale łatwo wskazać słabe ogniwo: Kędziora. Wprawdzie cały mecz Austria grała na jego stronę, więc musiał się mocno napocić i okazji na błąd było więcej, ale po po jego faulach Austriacy mieli najgroźniejsze w 2 połowie sytuacje.
Zdziwiłem się, że Brzęczek zdjął Milika już w przerwie. Wprawdzie większość polskich kibiców w ogóle nie wystawiałaby go w podstawowej 11 czyżby trener przekonał się do napadu Lewy-Piątek?