To i ja się wypowiem skoro zaczęła się dyskusja na temat finału
Mianowicie poświęciłem czas i oglądałem od początku do końca wszystkie mecze obu panów od 1/4 finału,no i kilka innych po drodze jak choćby pojedynek Federrera z Nishikorim ale raczej tak wybiórczo i mogę z całą stanowczością stwierdzić że nie będzie żadnego łatwego zwycięstwa Nadala więc over 3,5 seta to dobra propozycja.
Jednak do rzeczy,jak napisał
tefinho jeśli ktoś liczy na łatwą wygraną Nadala to jest w dużym błędzie,już dziś w pewnym momencie widziałem Hiszpana za burtą bo Dimitrov grał momentami genialnie a po przegranym TB i niewykorzystanych BP na starcie 5 seta przez chwilę pomyślałem: "Pewna era w tenisie się skończyła" i owszem skończyła się bo tak naprawdę zdecydowało wyrachowanie i doświadczenie Rafy,ale gdy obronił dwa 2BP w 8 gemie pokazał po prostu co to znaczy klasa starego mistrza.W tym momencie Bułgar moim zdaniem przegrał ten mecz tylko,pytanie co by było gdyby po drugiej stronie stał Roger ? Idę o zakład że Nadal zakończyłby swój udział na półfinale.
Jednak obaj tenisiści zagrają w finale i po pierwsze trzeba się cieszyć ponieważ napewno obejrzymy świetne spotkanie,jednak jak już tutaj pisaliście "Czas na regenerację zrobi swoje" Rafa nie ma 25 lat,do tego ostatnimi czasy spędzał więcej czasu lecząc kontuzje bądź się regenerując i nie wierzę w fakt że jak za starych dobrych czasów odprawi Rogera bez mydła zwłaszcza patrząc na dyspozycję Szwajcara w tym turnieju i znacznie prostszą drogę do finału.Zmęczenie da znać o sobie i tego jestem pewien a najważniejszą kwestią będzie głowa.Jeśli Rogera przegra to już na poziomie
"mindsetu" bo w końcu po drugiej stronie stanie jego nemesis,ten który w jego najlepszych latach i tak potrafił go ograć,to może nie będzie 0-3 bo ten wynik wykluczam w każdą stronę lecz skończy się na 1-3 jednak jeśli Szwajcar podejdzie do tego tak że może to jest jego ostatni finał wielkoszlemowy w karierze i nieważne że Rafa stoi po drugiej stronie kortu to widzę w nim zwycięzce.Można mówić że Nadal ma patent na Rogera itd. tylko tak naprawdę,kiedy to było ? Ja patrząc na to co grają obaj panowie w tym turnieju skończy się na 4 setach.Nie liczę też że panowie pójdą na totalne wyniszczenie.Nie te lata.
Moje typy na ten mecz :
Roger win 3-1 @6,10
Unibet
Rafa win 3-1 @4,75
Unibet
Roger win 3-2 @ 6,75
Unibet
(Nie liczę na 5 setów ,ale jeśli dojdzie do 5 partii,mimo wszystko nie wierzę że Rafa da radę bo to będzie kolejne bite 4 godziny)
Miłego oglądania ????