>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open 2016 - turniej główny

Status
Zamknięty.
ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Wozniacki Errani Petkovic Stephens Stosur Cibulkova OUT Wszytkie panie skompromitowaly sie w pierwszej rundzie to co zagraly to byl dramat i obraza tenisa ciekawe ile z tego zacnego grona wyszlo na plus po 1 rundzie(You know what I mean)
Na szczegolna uwage zasluguje pani z Dunskim paszportem ktora poprostu olala sobie mecz w trakcie meczu dla zachowania pozorow wziela sobie medicala zeby zmienic opatruneczek ktory pewnie bardzo jej przeszkadzal w grze haha Dzisiaj pewnie Jankovic i Bacsinkszkii dolacza do kolezanek moze zalapia sie na wspolny lot aby swietowac z kolezankami z pierwszej 30 rankingu

/// Żale proszę wylewać na Hp lub zachować dla siebie! Tutaj podajemy typy i prowadzimy merytoryczną dyskusję!

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Caroline Garcia Barbora Strycova

Strycova 2.75 bet365 ✅????

Po tym co wydarzylo sie wczoraj w Tenisie slabej plci mialbym zagrac Na Garcie po 1.4 ?! jasne. Do rzeczy uwazam ze kurs na Czeszke jest zawyzony i to bardzo.H2h na korzysc Strycowej.Sezon 2016 Czeszka nie rozpoczela njalepiej w tym roku w Aucklandd ograla tylko niezle dysponowana Bertens wierze ze na AO jest dobrze przygotowana i zmotywowana.Garcia jak to Garcia lup lup i do przodu zadnej logiki i sensu w jej tenisie nie nalezy sie doszukiwac.Pozatym z psychika u niej nie najlepiej i potrafi przegrywac wygrane mecze szczegolnie gdy jest faworytka jak w tym spotkaniu.Barbory nie trzeba szerzej przedstawiac jest totalnym przeciwienstwem stylu Francuzki,wymiany , defensywa i gra przy siatce.Czeszka powinna powalczyc ma charakterek 3 sety prawdopodobnie bo upaly teatr i milion zwrotow akcji.

Svetlana Pironkova Jaroslava Shvedova

Shvedova 1.90 bet365 ✅????

Jak zwykle Shvedova jest ignorowana przez bukow kursy moze nie rozpieszczaja ale jeszcze do grania.Kazaszka ranking dosyc niski ale wiem na co stac ta zawodniczke i jak jest w formie i nie nekaja ja kontuzje(utrapienie Jarki odstatnio) to potrafi powalczyc z czolowka w ubieglym sezonie pokonala na hardzie Muguruze i Bouchard wiec nie byle kogo.Pironkova forma zerowa podkreslam DNO ,ogladalem ja w Sydney niektorzy widzieli ja w roli faworytki w spotkaniu z Bencic ok ale ja po tym co zobaczylem w spotkaniu z Tsurenko zlotowki bym nie postawil na Bulgarke.Tsurenko w 2 setach zrobila uwaga ponad 50 UE a Pironkova nie wiele mniej wiec cudem wymeczyla.Ide poprostu w strone lepszej wg mnie tenisistki i majacej wiecej atutow po swojej stronie.

Otrzymane punkty reputacji: +20
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Williams V. - Konta J. 1 ⛔ Dzień konia Konty...
Mitu A. - Goerges J. 2 ✅
Keys M. - Diyas Z. 1 ✅

AKO: 2,19 @ Betgun
⛔
Fajny kurs na Vee. Głównie spowodowany tym, że przegrała w Auckland z Kasatkiną w 3 setach, a potem już nie grała. Nic jej nie dolega i zwyczajnie wolała się przygotować lepiej do AO. A jest czego bronić, bo rok temu doszła do 1/4 finału, gdzie po bardzo zaciętym meczu przegrała z rewelacją Madison Keys. O atutach Venus nie ma co się rozpisywać, bo każdy dobrze je zna. Konta jest jak dla mnie mocno przecenianą zawodniczką. Owszem, miała świetną końcówkę sezonu, gdzie wygrała ITFy 50k i 100k, doszła do 1/16 US Open i 1/4 w Wuhan. Nie sądzę, aby miała dalej piąć się w górę rankingu. Brytyjka ma dobre warunki fizyczne, jak trafi serwisem to potrafi zrobić różnicę, płaskim forehandem bije ze sporą siłą i to są jej atuty. Backhand leży, pod siatką strasznie drewniana, a w dłuższych wymianach leży. Z Cibulkovą pokazały ostrą patologię, gdzie obie panie w 1 secie traciły podanie 3 razy z kolei, a w TB Johanna nie wykorzystała 5 piłek setowych. W 2 secie miała miejsce taka sama sytuacja, ale jakimś cudem wygrała Cibulkova 7-5. Brytyjka wyglądała na kompletnie rozregulowaną i bez formy. Williams aż takich prezentów przy własnym serwisie nie powinna jej dawać. Nie wydaje mi się, aby nagle jej przeciwniczka przygotowała świetną formę.
Jeśli Goerges nie zgubiła formy z Auckland to nie widzę tutaj większych szans dla Mitu. Rumunka 2 mecze i 2 przegrane. Na returnie z Siniakovą jeszcze jakoś sobie radziła, ale jej serwis jest zwyczajnie za słaby i Niemka będzie ładować bomby, gdy tylko piłka będzie za krótka. Mitu musiałaby zagrać na naprawdę wysokim poziomie, coś jak w meczu z Kvitovą z French Open. Nawierzchnia teoretycznie wolniejsza od tej w NY, ale dalej zdecydowanie faworyzuje Julkę i przy jej walorach ofensywnych powinno mieć to decydujące znaczenie.
Co do Keys to nie wiadomo jak z jej formą, bo po prostu nie grała w turniejach przed AO. Nie sądzę, aby było jakoś beznadziejnie, bo rok temu doszła w Melbourne do półfinału i możliwe, że chciała przygotować się pod okiem Jesse&#39;go Levine&#39;a do turnieju. O atutach Madie nie ma co się rozpisywać, bo jej gra przypomina do złudzenia to, co prezentuje Serena Williams. Diyas przy niej wygląda dość mizernie i nawet nie ma co porównywać ich serwisów czy siły wkładanej w uderzenia z forehandu/backhandu. Kazaszka może zaskoczyć Amerykankę wybieganie, waleczności i trzymaniem piłki w korcie oraz wyczekiwaniem na jej błędy. Serwis Zariny będzie atakowany, gdy tylko nadarzy się okazja. Nie wydaje mi się, aby Madison miała odpaść w 1 rundzie. Nic jej nie dolega, przepracowała raczej solidnie okres przed Szlemem. Pytanie jak wejdzie w rytm meczowy. Może jej to chwilę zająć, ale porażka już w 1 rundzie będzie ją słono kosztować i odbije się w rankingu. Przy dobrej dyspozycji serwisowej i normalnej ilości błędów jak na nią, nie powinno być większych problemów.
Duval V. - Svitolina E. 1 (+6,5 gemów) @ 2,04 Pinnacle ⛔ 1/9 w BP Duval i oczywiście zabrakło 1 gema. ????
Po zobaczeniu meczy obu pań na początku sezonu ciężko nie zagrać takiego handicapu. Dokładnie pamiętam mecze Svitoliny z Gibbs i Sereną. Z Nicole wygrała po 2 TieBreak&#39;ach, a na dobrą sprawę mogła i powinna odpaść. Słabo funkcjonował serwis i obie panie prowadziły długie wymiany. Z Williams ugrała seta, ale potem w 2 kolejny zdobyła ledwie 2 gemy. Duval wraca dopiero po nowotworze i nieźle zaprezentowała się w Pucharze Hopmana. Przegrała ze Svitoliną 6-4 6-1 i w tym przypadku handicap byłby przegrany. Jestem jednak zdania, że w Melbourne z obu stron nie będzie odpuszczania. Duval to nie jest anonimowa zawodniczka. Potencjał w niej tkwiący jest naprawdę duży i gdyby nie choroba byłaby z pewnością w okolicach top50. Obie tenisistki nie posiadają atomowych serwisów, a ich gra opiera się rozprowadzani piłek po cross&#39;e z forehandu i backhandu. Mecz Eliny z Kerber wyglądał w miarę przez 1 seta. Potem cała gra się posypała i ugrała zaledwie 3 gemy w ciągu 2 setów. Nie wiem na ile było to odpuszczenie po finale Hopmana, ale Ukrainka wyglądała mizernie. Jakoś nie widzi mi się gwałt ze strony Ukrainki i jej łatwe zwycięstwo.
Kontaveit A. - Muguruza B. G. 1 (+6,5 gemów) @ 2,09 Pinnacle ⛔

Kontaveit A. - Muguruza B. G. 1 (+1,5 seta) @ 3,75 SportingBet
⛔

Kontaveit A. - Muguruza B. G. 1 @ 9 SportingBet
⛔
Muguruza w Brisbane kreczowała w meczu z Lepchenko z powodu kontuzji lewej stopy. Informacje w tej sprawie są raczej optymistyczne i uraz został wyeliminowany. Moim zdaniem większe znaczenie może mieć brak optymalnego ogrania Hiszpanki. W przypadku takiej zawodniczki jest to raczej dość ważna sprawa, bo jej gra nie bazuje na regularności, cierpliwości, a na naparzaniu z całej siły w systemie 0/1. Garbine często wolno wchodzi w swój optymalny rytm, a na dodatek po dobrym secie przychodzi słabszy. Jej gra często faluje, serwis i forehand przestają funkcjonować i robią się problemy. Kontaveit to nie jest jakaś przebijaczka, tylko taka sama puncher&#39;ka jak jej rywalka. Serwis mocny, forehand to samo, cały czas ofensywa. Na US Open pokazała, że potrafi dobrze grać. W Melbourne dostaje topową rywalkę, ale wydaje mi się, że może sprawić niespodziankę i powalczyć z Muguruzą. To dopiero początek sezonu i nie wszystkie zawodniczki wchodzą na odpowiednie obroty. Anette ma już kilka niezłych meczy za sobą i o ile nie podpali się, to może spokojnie tutaj powalczyć.
Osaka N. - Vekic D. 1 ✅
Crawford S. - Kovinic D. 1 ⛔
AKO: 2,07 @ Betsafe ⛔
Jeszcze taki dubel wydaje mi się niezłym rozwiązaniem. Osaka szturmuje bramy z napisem WTA i ma wszelkie atuty, aby zrobić w krótkim czasie spory progres. Od początku sezonu ma bilans 9/2 na hardzie, a na rozkładzie m.in. T. Maria, Dodin, Panova, Gajdosova, Lim, Parmentier. Każda z tych zawodniczek prezentowała wyższy lub zbliżony poziom do Vekic. Donna zagrała dobry mecz z Bouchard, ale niestety w 3 secie nie wytrzymała głowa i zwyczajnie się zagotowała. Chorwatka to typowa BBL, czyli Brainless Ballbasherka. Serwis w porównaniu do Osaki nie sieje aż takiego zniszczenia, a i forehand nie jest tak silny i nie trafia tak często. Naomi zdecydowanie lepiej trzyma podanie od swojej rywalki. W każdym meczu % wygranych piłek po 1 serwisie oscyluje w okolicach 70&lt;x&lt;90%. Jedynym znakiem zapytania może być zmęczenie Japonki, bo od początku sezonu rozegrała sporo meczy w kwalifikacjach. Myślę, że da z siebie wszystko, bo ma spokojnie szansę na 3 rundę i spotkanie z Azarenką.
Crawford to kolejna zawodniczka, która świetnie rozpoczęła ten sezonu. Pisałem o niej jeszcze gdy grała w turniejach ITF i praktycznie nikt o niej nie słyszał. Teraz ma szansę pokazać się szerszej publiczności. Podobnie jak u Osaki, jej największym atutem jest niewątpliwie atomowy serwis oraz płaski, silny forehand. Z backhandu gra dość kiepsko i tutaj rysuje się przewaga Danki. Kovinic zagrała przyzwoity mecz z Wozniacki, która formą jakoś nie grzeszy od początku sezonu. Puszerka vs puszerka i mieliśmy w miarę wyrównany mecz. Przyszedł mecz z puncherką Birrell i Australijka opendzlowała ją 6-4 6-3. Przy returnie jeszcze jakoś to wyglądało, ale przy swoim serwisie Danka zwyczajnie sobie nie radziła z groundstroke&#39;ami Kimberly. Dodam tylko, że Australijka w tym roku skończy dopiero 18 lat i nie wychodziła z poziomu ITF. Widziałem wystarczająco meczy obu pań. aby stwierdzić, że Amerykanka przy normalnej dyspozycji serwisowej jest spokojnie w stanie ograć Kovinic, która średnio sobie radzi z tak mocno bijącymi zawodniczkami.
Barthel M. - King V. 2 @ 2,95 Unibet ✅ 6-3 5-7 4-6
Zapomniałbym jeszcze o tym meczu. Vania powoli wraca do normalnej dyspozycji. W 1 rundzie rywalka jak najbardziej do ogrania. Barthel potrafi grać agresywnie i ofensywnie, dużo winnerów, przyzwoity serwis, aczkolwiek trochę nieregularny. Największą jej przeciwniczką jest ona sama i często nie domyka wygranych meczy lub przegrywa gema z 40-0 lub 5*-1. Amerykanka to wielokrotna mistrzyni wielkoszlemowa w debla. W tym aspekcie Barthel nie ma czego szukać. Serwis ma słabszy od Mony, ale nadrabia dobrym poruszaniem się i mądrym dobieraniem uderzeń po cross&#39;e, a także dyktowaniem tempa. Z Monicą Niculescu sięgnęła po swój 15 tytuł deblowy. Granie na Barthel po kursie ~1,45 to zawsze ogromne ryzyko. Nigdy nie wiadomo co zrobi Niemka. Po drugiej stronie siatki nie jest anonimowa zawodniczka,a tenisistka, która potrafi dobrze utrzymywać piłkę w korcie. Barthel co prawda miała problemy z plecami w Hobart i wycofała się w meczu z Cornet, ale zapewne wykurowała się do tego czasu. Taki kurs na Amerykankę jest jak dla mnie idealny do gry.

adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Po wczorajszym udanym dniu czas na kolejne typy
Crawford - Kovinic 1 @1,5 ⛔
Zostało wszystko opisane wyżej
Kontaveit - Muguruza powyżej 15,5 gema @1,4 ✅
Po tym co sie dzis zdarzyło w turnieju to nie wydaje mi się aby doszło tu do pogromu. Estonka dysponuje dobrym podaniem które powinno pozwolic jej zdobyc kilka gemów aby linia została pokryta. Wystarczy wynik 2:6 2:6, a po cichu licze że Estonka ugra coś więcej.
Garcia - Strycova 1 @1,4 ⛔
Tutaj idę w strone francuski która dobrze spisała się w PH wygrywając wszystkie mecze tracąc tylko jednego seta. Później dobry występ w Sydney gdzie przegrała po 3 setach z Halep. Co do Czeszki to jest bardzo nieoliczalna zawodniczką. W sezon weszła słabo wygrywając tylko jeden mecz z Bertens i notując 2 porażki po 0:2. Należy jednak pamiętać że jest to tenis kobiety i jak można było przekonać sie pierwszgo dnia do ostatniej piłki nie mozna byc pewnym zwycięstwa.
Hon - Beck powyżej 16,5 gema @1,4 ⛔
Tutaj równiez liczę na bardziej zacięty mecz niz sugerują kursy czyli łatwe zwycięstwo Niemki. Australijki nie widziałem w akcji ale osiaga doś przyzwoite wyniki, nawet porażki które ponosi sa po wyrównanych meczach.
Mitu - Goerges powyżej 17,5 gema. @1,4 ✅
Julka wydaję się być faworytką w tym spotkaniu. Bardzo dobry poczatek sezonu i finał osiągniety w Auckland jest tego najlepszym dowodem oraz pokonanie takich zawodniczek jak Strycova czy Paszek. Dysponuje ona potężnym serwisem i forehandem i głównie na tym opiero swoją gre. Rumunka na początek roku dość gładkie porażki, jednak tak jak pisałem we wcześniejszych analizach to jest Wielki Szlem i wszystko jest mozliwe. Linia niezbyt wysoka i kurs jak najbardziej zachęcający do gry.
AKO:5,07 po odliczeniu podatku. Wszystkie kursy totomix. ⛔
A to wczorajszy kupon z AO
http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/ad08b3c4cd593e4e

V 118

volley-130575

Użytkownik
Pironkova - Shvedova 1 1.80
Pironkova - Shvedova 2:0 4.60
Dzisiaj z fajniejszych kursów na pewno warto spróbować Pironkovą. Kurs według mnie grubo przesadzony. W tym meczu wystawiłbym max 1.55 na Bułgarkę. Kurs 1.80 w singlu to bardzo dobra opcja.
Obie Panie z tego samego rocznika , obie na porównywalnym miejscu.
Do tej pory ani razu nie spotkały się na korcie. Oglądałem parę razy Pironkovą i to zdecydowanie fizyczna zawodniczka która serwisem oraz mocnym FH może sporo zyskać. Kurs na Pironkova wysoki ponieważ seria porażek , dziś bardzo dobra okazja do pewnego przełamania. Pironkova potrafiła w Wielkim Szlemie się pokazać i dojść wysoko (Wimbledon) zaś o Shvedovej od dłuższego czasu nie słychać , gra w mniejszych turniejach i tam punktuje słabsze zawodniczki. 2 ostatnie mecze Kazaszki to porażki ze słabszymi Kontaveit oraz krecz z Karantachevą, zaś Pironkova pokonała Tsurenko oraz przegrana z dobrze dysponowaną Bencić. Dziś jak dla mnie naprawdę bardzo fajny kurs jak na takie spotkanie

Otrzymane punkty reputacji: +3
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Uciekł mi kurs perełka na Davis, bo formę Rosjanki opisywałem w wcześniejszym turnieju gdzie zaznaczyłem by ludzie obserwowali jej spotkania i łapali value na zawodniczki dobrze returnujące po korcie, bo ta ma problemy z ciałem. Na Davis złapałem w 3 secie @3.25, ale to nie było to co przed meczem bo w sumie jednak myślałem, że złapię ją na porażce z Wickmayer, a tu nie dość że nie przeszła to i Wickmayer nie zagra dalej. Po skrócie nie ma co tu opisywać, Lauren jest rundę dalej bo miała przeciwniczkę która na sezon nie jest przygotowana i jeszcze kilka turniejów będzie gdzie nie przejdzie dalej jak 2runda. Wszystko u Davis z Anastasią było poprawne, podanie z pierwsze, drugiego na poziomie 50% czyli dobrze. Spotkanie z Rybarikovą będzie znacznie inne. Dobrze przygotowana kondycyjnie, mocny serwis, dobry return. Ja w kursie widzę value.
Rybarikova wygra @1,71 Unibet ⛔ krecz

Z typów na które bym uważał to wygrana Kvitovej, sporo straciła. Nie ma już tego swojego bezbłędnego serwisu, return też nie działa tak jak nas przyzwyczaiła. Wynik z Kumhkum może i odzwierciedla jakoby to, że było dość łatwe spotkanie, ale to błędne myślenie. Wg mnie wszystko zależy co w tym spotkaniu zaprezentuje Gavrilova, a w tym sezonie pokonała Lisicki która formę ma słabą, Svitoline która grac potrafi i Hradecką, a równą walkę nawiązała z Garcia i Watson. To by nawet dawało do zrozumienia by pograć jakieś hc czy może nawet wygraną jej. I po oglądnięcie ich spotkania z Wyhan gram w stronę Darii.
Gavrilova wygra @4,15 1xbet ✅
Gavrilova +1,5seta @2,01 Pinnacle ✅

Puig nie dostanie zawodniczki która przebija lobem piłkę w pół kortu, a która mocno bije siłowo czy to z beckhendu czy returnu nie wspominając o serwisie. Dla mnie Pliskova w tym sezonie zajdzie najdalej w swojej karierze, bo umiejętności jej na to pozwalają. Obecnie jest to jedna z nielicznych zawodniczek, która z stanu 0:40 byłaby w stanie wybronić swoje podanie.
Pliskova wygra @3.55 1xbet ⛔ 5 meczowych (z czego 2 przy swoim serwisie) i odcięcie dopływu krwi do mózgu
Pliskova +1,5seta @1.88 Pinnacle ✅
Pliskova +4,5gema @1.80 Bet365 ✅

Odniósł bym się jeszcze do spotkania Agnieszki, w spotkaniu z Mchale wyglądała bardzo poprawnie i pewnie siebie, nie miała ciśnienia na wynik i zdawała się, że kontroluje spotkanie. O Bouchard pisał nie będę, bo macios00 odpisał w poście do mnie jej minusy z zawodniczkami które grać potrafią. Teraz można śmiało je tutaj przytoczyć, bo to nie będzie spotkanie jak z Kruncic. Sądzę, że Aga wygra lekko, ale @1.28 to za mały kurs by grać w singlu. A Rybarikova wydaje mi się być za pewna by dokładać tam Age.

Oglądnąłem teraz też spotkanie Azarenki, widać że jest głodna gry, wszystko jej wychodzi, mogła puścić (2gemy) Alison, ale walczyła tak jakby to były piłki meczowe. Chyba pierwsze jej spotkanie które mi się całe podobało, a nie tylko jeden set czy pare zagrań.

&#39;analizy&#39; pisałem dawno w notatniku, kursy się mogły troche pozmieniać.

Ma obandażowane udo i momentami było widać, że coś jest nie tak.
To jest fakt, ale pamiętam ze &#39;pół sezonu&#39; poprzedniego tak przegrała. Więc nie wiem na ile poważnie można to brać pod uwagę. Ja nie zaznaczyłem tylko o tym, dlatego że przywykłem u niej do tego opatrunku.

Otrzymane punkty reputacji: +37
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Puig nie dostanie zawodniczki która przebija lobem piłkę w pół kortu, a która mocno bije siłowo czy to z beckhendu czy returnu nie wspominając o serwisie. Dla mnie Pliskova w tym sezonie zajdzie najdalej w swojej karierze, bo umiejętności jej na to pozwalają. Obecnie jest to jedna z nielicznych zawodniczek, która z stanu 0:40 byłaby w stanie wybronić swoje podanie.

Pliskova wygra @3.55 1xbet
Pliskova +1,5seta @1.88 Pinnacle
Pliskova +4,5gema @1.80 Bet365
A ja radzę się zastanowić nad graniem w stronę Pliskovej. Kurs na Puig jest dość niski w porównaniu do tego z jaką siłą biją obie zawodniczki serwisem i forehandem. Kontekst nie wspomniał o jednym znaczącym fakcie z meczu Stosur-Pliskova. O ile dobrze pamiętam to Czeszka brała 2 razy medical&#39;a. Ma obandażowane udo i momentami było widać, że coś jest nie tak. Bez 1 serwisu kompletnie nie istniała, a w wymianach ładowała piłki praktycznie na stojąco, bez zbytniej pracy nogami, nie mówiąc o jakimś ganianiu box to box. Nie wiem na ile to poważna sprawa i czy będzie to miało znaczenie w meczu z Portorykanką, ale warto o tym jednak wspomnieć i mieć na uwadze.

V 118

volley-130575

Użytkownik
Bencic - Babos 1.25 ✅
Jans Ignacik/Kania - Lisicki/Mattek Sands 1.50 ✅
@ 1.875
Stawka: 7j
Zysk/Strata: 6.13j
No i idę w stronę tej Szwajcarki , w ostatnim czasie grała nieco gorzej niż w poprzednim sezonie , do tego kontuzja z Puig. W meczu z Riske to jeszcze nie było to czego sama od siebie oczekuje , ale wystarczyło. Dziś nieco trudniejsze spotkanie , ale na pewno do wygrania. Babos dobrze ostatnio czuje się na twardej nawierzchni , ale gra w mniejszych turniejach. 18 letnia Belinda mimo , że jest niższa o 4 cm na pewno przeważa serwisem i mimo właśnie 18 lat doświadczeniem w większych turniejach.
Jak widzę w deblu nazwisko Ignacik zawsze jest to sygnał że dla przeciwniczek może być to ciężki mecz , ale jeśli widzę drugie nazwisko (Kania) już wiem co jest grane :p
Ta dziewczyna nie ma siły , nie jest ograna na takich turniejach i nie widzę żadnych szans tego debla. Lisicki jak i Mattek bardzo fizyczne zawodniczki które rozstrzygną za pewno mecz na swoją korzyść. Moim zdaniem w tym meczu kurs 1.50 to prezent z dwóch powodów.
Lisicki/Mattek nie grały jeszcze razem meczu.
Igancik jest typową deblistką i zawyża kurs na rywalki.
Według mnie szybki mecz 2 setowy.

Otrzymane punkty reputacji: +4
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Wang Q. - Friedsam A-L. 2 @ 2,30 Pinnacle ✅ 6-3 6-4

Ten kurs to kompletna pomyłka. Wystawiając taki kurs zapewne sugerowali się dwoma rzeczami: wygraną Wang ze Stephens, gdzie Amerykanka popełniła bodajże 36 UE przy 23 winnerach i mogła spokojnie wyciągnąć jeszcze 2 seta, a także stratą seta przez Friedsam z Dominguez-Lino. 1 argument specjalnie do mnie nie trafia, bo Sloane chyba zaszkodził tytuł w Auckland i znowu za bardzo w siebie uwierzyła, a jest znana z chimerycznej gry zaraz po dobrym wyniku. 2 sprawa też ma się średnio do dzisiejszego meczu, bo Hiszpanka to straszna baloniara i waliła non stop moonball&#39;e, a z takimi piłkami ma problem większość puncher&#39;ek. Niemce ciężko było się przyzwyczaić do takich piłek i ciągłych slajsów z backhandu, a konsekwencją tego był gładko przegrany 2 set. 3 set to już kontrolowana i dobra gra przy swoim serwisie. Wang to typowa Golden Flower i mimo, że nie ma w jej uderzeniach tyle siły, co w groundstroke&#39;ach Friedsam, to gra ofensywnie po cross&#39;e. Anna-Lena zdecydowanie woli grać z takimi zawodniczkami, bo w przypadku Chinki będzie mogła atakować jej 2 serwis, a nie martwić się czy dobrze zareturnuje moonballa, który odbija się kozłem na 2 metry od jej głowy.

Suarez Navarro C. - Sakkari M. 2 (+6,5 gemów) @ 1,92 Pinnacle
⛔ 6-7 6-2 6-2 Oczywiście znowu zabrakło 1 gema, a właściwie 1 punkty, który Sakkari miała na 3-5* ????

Suarez Navarro C. - Sakkari M. 2 @ 8,50 Unibet ⛔

Przy prezentowanym stylu obu zawodniczek Carla jest murowaną faworytką. Ranking i umiejętności pewnie nie kłamią. Widziałem mecze obu pań i Hiszpanka z pusher&#39;ką Golubic nie zachwyciła. Przy odrobinie szczęścia Szwajcarka mogła pokusić się o seta. Greczynka ma większy arsenał ofensywnych zagrań, a przede wszystkim wkłada w uderzenia więcej siły i jej serwis nie jest aż tak słaby jak u poprzedniej rywalki Suarez-Navarro. Miała problemy z Wang, ale to zupełnie inna zawodniczka. Hiszpanka zagrała kiepskie spotkanie, dużo prostych błędów. Sakkari jest strasznie waleczna, na dodatek na jej meczu było mnóstwo głośno dopingujących kibiców i widać było, że to jej raczej pomaga. Teraz czeka ją trudniejsze zadanie, ale wydaje mi się, że może spokojnie powalczyć. Podejrzewam, że zobaczymy sporo przełamań z obu stron, a Carla nie dokona jakiegoś gwałtu w tym meczu. Lekko można spróbować zagrać wygraną Sakkari, bo gdy spotykają się 2 pusher&#39;ki to rezultat może być różny.

Niculescu M. - Kulichkova E. 2 (+4,5 gemów) @ 1,75 Pinnacle ✅ 4-6 6-2

Niculescu M. - Kulichkova E. 2 @ 3,0 Bet365 ✅

Typ w stronę Rosjanki jest konsekwencją jej dobrego meczu z Petkovic. Elizaveta ładowała wszystko jak leciało z forehandu i backhandu. Na dodatek serwis nieźle siedział, a wkłada w niego sporo siły. W jej grze nie ma miejsca na jakieś przebijanki, a cała gra opiera się na groundstroke&#39;ach ładowanych z całej pary. Niculescu ograła na luzaku Pereire, która na hardzie ma tyle samo wspólnego, co Rumunka z mocnymi uderzeniami. Jako chyba jedyna operuje slajsowanym forehandem i to jest jej główna broń, bo każdą zawodniczkę denerwują takie uderzenia. Rzeźby te punkty, a potem dopiero atakuje. Serwis słabiutki i Rosjanka powinna na tym korzystać. Jeśli szybko przystosuje się do stylu swojej rywalki, to będzie ją karcić winnerami. Forma Kulichkovej jest wysoka i mam nadzieję, że pójdzie za ciosem, bo kolejna rywalka jest bardziej niewygodna, ale jak najbardziej do ogrania. Lekko można spróbować zagrać na jej wygraną, bo może znowu będzie wszystko trafiać przez cały mecz i nie da się temu beznadzijnym slajsom Rumunki.

Otrzymane punkty reputacji: +45
massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Radwańska 6:4 6:2 -5.5✅
2.53✅
Pi nnacle

Trochę ryzykowny typ ale Agnieszka nie straciła w tym roku jeszcze seta i gra naprawdę przekonująco,Kanadyjka powoli wraca do formy ale ona już rozegrała dziewięć meczy w ciągu dwóch tygodni,jutro kolejny i tu liczę na to że bardziej doświadczona i oczywiście lepsza Polka gładko ją poskromi.Poza tym Bouchard jest na tym etapie kariery gdzie więcej czasu poświęca życiu towarzyskiemu niż tenisowi,tegoroczne dwusetowe porażki z Babos i Cornet jeszcze bardziej utwierdzają mnie w przekonaniu że Isia pokaże jej miejsce w szeregu.

Otrzymane punkty reputacji: +5
merida1879 1,2K

merida1879

Użytkownik
Gavrilova D. - Kvitova P. 1 - 3.90 lub +7,5g 1.7
Petra mi chodzi po głowie od jakiegoś czasu, oglądając ją mam wrażenie, każdy następny mecz dla Petry będzie wyzwaniem. Myślę, że nie będzie mała łatwego wyzwania z Gavriłovą, z którą notabene nie dawno grała wygrywając po walce 2:1. Dziwią mnie wysokie kursy na Czeszkę która od jakiegoś czasu ma problemy zdrowotne i nie jest w pełni sił, a grając z taką zawodniczką pachnie małą sensacją. Kursy lecą w dół ale to jest zrozumiałe, że ludzie ryzykują - powodzenia

wygrał ktoś dzięki tej analizce???

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Lucic-Baroni M./Strycova B. - Siegemund L./Barthel M. 1 @ 1,89 Betsafe ✅ 7-6 6-1
Późna godzina, ale nie zauważyłem, że patologia deblowa wraca do gry. Barthel wczoraj w 3 secie musiała korzystać z pomocy medycznej i chyba nie do końca zaleczyła uraz pleców. Już w połowie 2 seta łaziła ze zwieszoną głową i coś jej nie pasowało, a wymiany prowadziła na stojąco. Dzisiaj gra w debla z Siegemund, która przy siatce będzie robić jej robotę, ale jej serwis to katastrofa. Przy takich puncher&#39;kach, jakimi są Lucic-Baroni i Strycova, powinno to mieć spore znaczenie. Każdy balon będzie atakowany z całej siły, a większe pole gry przy takich zawodniczkach po drugiej stronie siatki daje większe pole do popisu. Czeszka i Chorwatka to uznane deblistki, ale grają ze sobą 1 raz, więc zgranie może szwankować. Umiejętnościami przewyższają obie Niemki. Wobec niezbyt pewnej formy fizycznej Barthel nie ma co grać na tą parę. Kursy się wyrównały po wczorajszym meczu Mony. Myślę, że warto zagrać, bo jakoś nie wydaje mi się, aby po wczorajszym meczu z King nagle Barthel spinała się na debla z niezaleczoną kontuzją pleców.

Otrzymane punkty reputacji: +15
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Na dziś nie widzę jakiegoś pewnego typu to zrobiłem ako na dwa dni. O Azarencie napisałem w poprzednim poście gdzie zaprezentowała się dla mnie w samych superlatywach w spotkaniu z Alison. Z Danką nie sądzę, żeby było inaczej. Nawet jak jakiś opór na potka to taka Azarenka jak z Alison nie jest do przejścia.
Drugie to Radwańska z Puig, Aga dziś zagrała jak z Mchale spokojnie ale pod kontrolą i Bouchard nie miała nic do powiedzenia, bo była nieomylna prawie. Do spotkania z Puig nie będzie się inaczej przygotowywać, bo to podobne zawodniczki Bouchard - Puig z tym, że dla mnie to Bouchard jest bardziej &#39;rozwiniętą&#39; zawodniczką. W spotkaniu Puig z Pliskovej, Puig nie miała nic do powiedzenia przy serwisie Pliskovej i to nie głównie dlatego, że był on mocny, a po prostu brakowało jej nóg. Agnieszka trochę ją pogna po korcie.
No i ostatnia to Suarez. Nie przemawia za mną Kulikchova która może i mocno bije, ale jest to tylko wygrana na Niculescu, która za swą grę slajsem powinna być już dawno zdyskwalifikowana dożywotnio, bo nie da się tego oglądać, a wyniki wciąż jakieś ma i jednak musimy na to patrzeć ????

@1.57 1xbet. ✅

Ponadto bym nie grał nic w stronę Gavrilkovej, pokonała Kvitovą która nie jest w pełni dyspozycji, a publika ją dziś tak poniosła że byłaby w stanie pokonać chyba Novaka. W pewnym momencie nie patrzyła już nawet gdzie trafiają piłki kończące i tak zamiast zrobić 5:2 30:15 w 2 secie było 15:30 (i tutaj jakaś głupia mina, bo zdziwiona ze piłka nie w korcie). Pokora z Mladenović może być bolesna, a kurs odpowiedni.

Otrzymane punkty reputacji: +33
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Sevastova A. - Ivanovic A. 1 (+1,5 seta) @ 2,09 Pinnacle ⛔ 3-6 3-6
Sevastova A. - Ivanovic A. 1 @ 4,27 Pinnacle
⛔
Otwarcie przyznaję, że nie znoszę Ivanovic i od początku konsekwentnie ładuję przeciwko niej. Widziałem jej 3 mecze, bo aktualna forma Serbki nie pozwala na wygrywanie. Z Broady wyglądało to kiepsko, ale jeszcze dawała radę na returnie. Z Pliskovą bieda na returnie i mogło skończyć się 6-2 6-2 lub coś w tym stylu. W 1 rundzie AO dostała Patterson z WC i oddała 5 gemów, a mogła spokojnie więcej. Australijka z okolic 500 miejsca w rankingu, umiejętnościami ma na trzecią 100 i kiedyś nawet tam była, ale ma już 26, więc dajmy spokój. Gdyby nie masakryczna ilość UE w liczbie 30 przy 13 winnerach to jestem pewien, że skończyłoby się z problemami dla Any. Kobita potrafiła ganiać ją po korcie, zmuszać do błędów i kończyć piłki groundstroke&#39;ami. U Ajde od porażki z Pliskovą nic się nie zmieniło i dalej wali babole. W meczu z Tammi dobrze funkcjonował serwis. Problem w tym, że jej rywalka zwyczajnie miała za małe umiejętności na returnie. W nocy będzie miała dużo gorzej, bo Sevastova to solidna puncher&#39;ka. Bardzo dobrze, że po prawie 3 latach od zakończenia kariery wróciła do gry i w 1 sezon przebiła się z otchłani w okolice 100 miejsca w rankingu. Atuty? Zdecydowanie serwis oraz forehand. Z backhandu też potrafi pograć i nie lami aż tak jak Ana. Potrafi dodać sporo topspinu do uderzeń, a to nie jest dobra sprawa dla Serbki. Przez kwalifikację przebrnęła bez większych problem i patrząc na logi z tych meczy wyglądało to dobrze. Mimo kreczu Gajdosovej zagrała bardzo dobrze przy swoim serwisie i przy returnie, gdzie nie popełniła jakiejś masakrycznej liczby UE. Ajde jest w kiepskiej formie i ~1,25 na jej wygraną to jakaś farsa. Sevastova potrafi wejść w mecz na pełnej *urwie i grać bardzo dobrze przez np. 1,5 seta. Puncher&#39;ka vs puncher&#39;ka, więc końcowy rezultat to otwarta sprawa. Łotyszka ograła swoją rywalkę w 2014 na hardzie w 2 setach. Wtedy obie panie były w dobrej formie. Teraz sytuacja jest zupełnie inna i Nastka jest spokojnie w stanie urwać seta, a nawet wygrać z Ivanovic.
Osaka N. - Svitolina E. 1 (+1,5 seta) @ 1,82 Pinnacle ✅ 6-4 6-4
Osaka N. - Svitolina E. 1 @ 3,35 Unibet ✅
Osaka to dla mnie dog dnia. ~1,35 na Eline w obecnej formie jest kompletnie niewarte gry. Widziałem jej kiepski mecz z Kerber oraz z Duval. Z Amerykanką co prawda wygrała 6-2 6-3, ale wynik zamazuje obraz meczu. Vicky miała skuteczność 1/9 w BP i 2 secie partoliła co chwile szanse na wyjściu na prowadzenie z breakiem. 3/16 z 2 serwisu mówi samo za siebie, 37 UE wygląda dramatycznie i tak też było, bo maściła takie piłki, że aż szkoda gadać. Elina 18/26 w winners/UE i to potwierdza tylko przebieg meczu. Duval mogła spokojnie wyciągnąć więcej, bo jej rywalka nie jest w najwyższej formie. O Naomi pisałem już tyle razy, że zwyczajnie mi się nie chce. Dziewczyna ma potencjał na wyniki dużo lepsze od tych wszystkich Golden Flower czy Hibino. Z pustą głową Vekic grała dobrze, oddała tylko 2 razy podanie w czasie całego meczu. Po trafionym serwisie nie było przeważnie co zbierać i cieszą tylko 2 DF. Svitolina potrafi returnować, ale przy takich bombach może mieć mało do powiedzenia. Jej serwis nie robi aż takie różnicy, ewentualnie coś zdziała jak jest to serwis wyrzucający. Na returnie musiałaby gonić Japonkę po korcie, ale jak zagra piłkę w pół kortu, jak to miała w zwyczaju z Duval, to zostanie szybko skarcona. Mimo tylu meczy od początku sezonu Osaka wyglądała bardzo dobrze pod względem fizycznym. Rywalka jak najbardziej do ogrania. Swój serwis powinna trzymać dość pewnie i czekać na okazję od Ukrainki, a takowe powinny się pojawić.

Otrzymane punkty reputacji: +12
wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Lepchenko - Arruabarrena typ 2 kurs 3.31 Pinnacle
Dziś moim zdaniem kurs warty ryzyka spotykają się Lepchenko obecnie 51 w rankingu oraz 86 Arruabarrena. Bukmacherzy faworyzują Lepchenko jednak ja dawno nie widziałem jej w formie. Ostatnimi czasy najlepszy występ to IV runda US Open. Hiszpanka też nie imponuję forma, ale w pojedynczych meczach jest groźna zwłaszcza gdy jej uderzenia wchodzą w kort. W bezpośrednich meczach 1-0 dla Arruabarreny. Styl gry zawodniczek siłowy mocne uderzenie z głębi kortu bez fajerwerków technicznych. Serwis obu na podobnym poziomie. Uważam, że umiejętności również chociaż więcej sukcesów po stronie Lepchenko.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Konta J. - Zheng S. 2 (+1,5 seta) @ 2,13 Pinnacle ⛔
Konta J. - Zheng S. 2 (+1,5 seta) @ 4,0 Pinnacle
⛔
Typy na wyczucie. Kompletnie nie jestem przekonany do Konty i po meczu z Venus nie wpadam w hurra optymizm. Brytyjka ma 25 lat i wystrzeliła na dobrą sprawę dopiero w 2 ITF w Kanadzie, które wygrała. Przedtem dosłownie nic nie grała, 2 dobre występy w ITFach w USA i tyle. Jak ktoś widział mecz z Williams to powinien zauważyć, że jej rywalka zwyczajnie miała dzień konia, bo inaczej nie da się tego określić. Serwis bardzo dobrze siedział, z forehandu trafiała praktycznie wszystko po liniach, narożnikach, bez różnicy. Vee nie była w dobrej formie serwisowej i przy swoim podaniu nie była aż tak groźna. Saisai Zheng to kompletnie inna zawodniczka. To taka pusher&#39;ka, która dobrze radzi sobie w dłuższych wymianach za sprawą kosmicznych moonball&#39;i jakie posyła, a także potrafi pójść do siatki i tam coś ugrać. Takie przebijanki slajsem czy piłki z wysokim kozłem mogą ją trochę wyprowadzić z równowagi. Pamiętam jej mecze z Brengle i Niculescu, gdzie obie panie prezentują podobny styl. Oba przegrała, bo średnio radziła sobie z ustawianiem się przy slajsach. Nie chce mi się wierzyć, że Johanna znowu zagra kosmiczny mecz.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

Australian Open - Melbourne - Grand Slam
Elina Svitolina - Noami Osaka
Elina Svitolina (1,36)⛔ Bet365
7/10
Dział tenisa WTA na forum zaczyna przypominać apokaliptyczny obraz. Nie chce przesadzać, ale mam wrażenie że jakaś bomba atomowa tutaj spadła i tylko niektórzy jeszcze postanowili coś powalczyć żeby temat nie umarł, a o tyle to dziwne, że mamy Australian Open. Tutaj powinno się lać jak z kranu od typów. No ale pewnie większość już zrozumiała, że to kiepski sposób na biznes. Oglądam Australian Open jak co roku. Postanowiłem że coś tu wrzucę, żeby nie było tak smutno.

Z całym szacunkiem do poprzedniego typu ale nie skuszę się na wysoki kurs. Ręka musi drżeć gdy ludzie postanowią postawić pieniądze na zaledwie 18 letnią Japonkę która nie jest zupełnie ograna na tego typu imprezach, a wcześniej czy później waga turnieju spadnie jak jasny grom z jasnego nieba na jej psychikę i cała przygoda w tym turnieju się zakończy, ale zaprocentuje doświadczeniem. A no właśnie - doświadczenie. To na pewno atut Svitoliny. Co prawda Ukrainka też młoda jest, jednak obycie ma znacznie większe w Wielkich Szlemach. Rok temu doszła tutaj aż do 3 rundy gdzie po 3 setach uległa Serene Williams. Jeżeli się myle niech ktoś mnie poprawi, ale z tego co pamiętam Svitolina we wszystkich Wielkich Szlemach w ubiegłym roku doszła co najmniej do 3 rundy. Wyjątkiem jest Wimbledon. No tak, Wimbledon to specyficzny turniej jak i nawierzchnia. Albo lubisz albo i nie. Pewnie zaraz ktoś mi powie, że liczy się wyłącznie przygotowanie fizyczne a nie sympatia. No ale nie ważne. Zostawmy też statystyki z boku. Skupmy się na Japonce która ma dość zielony okres na swojej tablicy wyników. Niestety brakuje na tej tablicy prawdziwych tenisistek. Nazwałbym raczej ich formę przejściowo-beznadziejną. Jak już przychodzi do meczu z konkretną rywalką - Japonka kapituluje. Spójrzmy na jej ostatnie zwycięstwo ze znaną nam wszystkim młodą Dona Vekic. Niech ktoś mi powie kiedy ona ostatnio miała formę. To było jakoś chyba w Taskhent w 2015 roku na jakimś turnieju 250K. Doszła do finału. O tak grały tam prawdziwe gwiazdy. W finale przegrała z prawdziwą petardą Nao Hibino. No dobra dosyć tej złośliwości. Uważam, że Japonka jeszcze nabiera doświadczenia a poziom jaki prezentuje to za mało na Svitoline która należy do bardzo ambitnych walecznych tenisistek. Atutem Ukrainki to serwis i siła. O tak. Zwłaszcza siła. Svitolina ma całkiem fajną petardę. Jej przygotowania w tym roku do Melbourne wyglądały obiecująco. Przegrała dopiero w finale w Perth z Daria Gavrilova po zaciętych dwóch setach. To dosyć zabawne że spotkały się te dwie zawodniki ze soba w finale. Wbrew pozorom mają dużo wspólnego, zwłaszcza temperament. Później w Sydney po trzech setach przegrała z A. Kerber. Zdziwiłbym się bardzo jeśli Elina Svitolina zostanie upokorzona przez młodą Japonkę. Doświadczenie i forma stoi po jej stronie. Według mnie Svitolina w tym sezonie zaawansuje w rankingu WTA ponieważ jej miejsce w stosunku do umiejętności jej zaniżone. Jej największym zagrożeniem jest ona sama i jej temperament. Uważam jednak, że ten mecz wygra, bo po prostu musi. Widac że przygotowywała się solidnie, a to zaprocentuje.
__________________​
by ѕcøtrateɀ

Otrzymane punkty reputacji: +6
kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Ja pamiętam Konte z 2k12 kiedy to wywarła na mnie bardzo duże wrażenie na swoją gre i czekałem aż odpali, chyba ją zahamowały finanse, bo własnie tłukła te ITF&#39;y. Piszesz o nich własne a nie piszesz jak były obsadzone: Martic, Tatishvili, Parmentier, Flipkens i Wickmayer więc obsada biedna nie jest. W grze Konty slajsów i przebijania nie pamiętam, bo tak to bym się nią nie zainteresował. Ale dla mnie granie czegokolwiek w stronę Zheng nie ma sensu.
Zheng potrafi odpalić. Problem w tym, że raz gra genialnie, a raz serwis 30%. Jak będzie tym razem okaże się za jakieś półtora godziny bo opóźnienia itd. Wystarczy prześledzieć WTA AO. Jeżeli coś grać to wszystko po kursach i Azarenka + Radwańska handicapami inne rozwiązania moim zdaniem nie mają żadnego sensu biorąc pod uwagę to co się dzieje.
I taką ją pamiętam. Dlatego dla zagrania na &#39;czucie&#39; wolałbym ako z debli chociaż zrobić, bo single na dzisiejszą rundę są strasznie z kursami zabite i cięzko wychwycić value, a kondycja coniektórych zawodniczek jeszcze pod znakiem zapytania.
Konta dla mnie to coś na miarę wczorajszego typu na Rybarikovą. Jeżeli nie będzie kontuzji nie widzę żeby to przegrała. Ale po tym kursie co jest nie będę tego grał..

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Ja pamiętam Konte z 2k12 kiedy to wywarła na mnie bardzo duże wrażenie na swoją gre i czekałem aż odpali, chyba ją zahamowały finanse, bo własnie tłukła te ITF&#39;y. Piszesz o nich własne a nie piszesz jak były obsadzone: Martic, Tatishvili, Parmentier, Flipkens i Wickmayer więc obsada biedna nie jest. W grze Konty slajsów i przebijania nie pamiętam, bo tak to bym się nią nie zainteresował. Ale dla mnie granie czegokolwiek w stronę Zheng nie ma sensu.
Zheng potrafi odpalić. Problem w tym, że raz gra genialnie, a raz serwis 30%. Jak będzie tym razem okaże się za jakieś półtora godziny bo opóźnienia itd. Wystarczy prześledzieć WTA AO. Jeżeli coś grać to wszystko po kursach i Azarenka + Radwańska handicapami inne rozwiązania moim zdaniem nie mają żadnego sensu biorąc pod uwagę to co się dzieje.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Po 1 to proponuje popracować na gramatyką, bo ciężko zrozumieć co autor miał na myśli. Zahamowały ją finanse? ???? Brytyjski związek tenisa nie jest aż tak bogaty w utalentowane zawodniczki, aby nie wspomagać ich finansowo. Ile w ostatnich 5-8 latach wypłynęło zawodniczek z tego kraju? Nie licząc Robson, Broady, która trzymała poziom w ITFach, a także Katie Swan, która nie ma nawet 18 lat, to nie znam innych zawodniczek z UK. Tłukła ITFy, bo taki poziom prezentowała. Jakby jej nie było stać na przeloty, treningi z trenerem itp. to raczej nie latałaby po całej Europie oraz obu Amerykach czy Australii. Nie wiem co mają finanse do rzekomego przystopowania.
Czy ja gdzieś napisałem, że Konta bawi się w przejanie i slajsy? ???? Typowa puncher&#39;ka, która ma takie same problemy z wyrzutem piłki przy serwisie jak Ivanovic. Ona NIE RADZI sobie ze slajsami i przebijaniem, czytaj ze zrozumieniem człowieku.
W Vancouver nie licząc Wickmayer i Flipkens to ja tu nie widzę mocnej obsady. Martic to już tylko nazwisko i nie warto o niej wspominać, jako o zawodniczce potrafiącej grać na poziomie. Tatishvili to jedna z głupszych zawodniczek i nigdy nie przebije się na poziom WTA.
Kolega wyżej słusznie zauważyłem, że Zheng potrafi odpalić i ma rację. Z tyczkami Chinka potrafi grać, bo wystarczy, że będzie im grać slajsy lub moonballe i ciężko im się będzie składać do piłek. Dla mnie w tym szlemie bez sensu jest granie po kursach &lt;1,40

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom