>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open 2015 - turniej główny (19.01-31.01.2015)

Status
Zamknięty.
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Safarova/Mattek-Sands - Garcia/Srebotnik
Safarova/Mattek-Sands
2.62 PaddyPower
2.26 MarathonBet 2.5/10
✅✅✅
Stawiam już teraz, mimo że mecz dopiero za 2 dni. Kurs już spada. Przed chwilą było 2.46, jest 2.26, ale dalej uważam, ze warto pobrać. Kursy powinny być wystawione po równo, bądź lekko pod moje faworytki. Pisałem już kilka słów o nich. Klasyczne zestawienie prawa-lewa ręka. Jak widać sprawdza się to. Dziewczyny ograły mocną parę Babos/Mladenovic. Garcia ze Srebotnik miały już dwie przeprawy trzysetowe. W ostatniej rundzie męczyły się ze sklejką singlową Rogers/Vekic. Pokazuje to, iż nie prezentują się rewelacyjnie. Nie tracąc dużo czasu polecam ten bet, bo imo warto.

Otrzymane punkty reputacji: +1
pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Cibulkova - Azarenka
2 @ 1,50

Expekt
Białorusinka wraca chyba do gry na najwyższym poziomie i myślę że niedługo wskoczy s powrotem do top 10 . Nigdy za nią nie przepadałem ale jeśli jest okazja dzięki niej zarobić to czemu nie ???? Azarenka jeśli gra swój dobry tenis to mało, która zawodniczka może jej się postawić, w Australii pokonała po drodze już Wozniacką, Stephens i Zahlavovą-Strycową przy czym nie straciła seta w tych trzech pojedynkach. Cebula też gra nieźle ale to nie ten poziom myślę.
Powodzenia.
Williams V. - A. Radwańska
2 @1,64

Unibet
Oglądałem w nocy mecz Polki z Lepchenko i bardzo mi się jej gra podobała, praktycznie żadnych błędów w pierwszym secie, w drugim Amerykanka trochę próbowała się stawiać ale nie dała rady. Widać że Aga jest w bardzo dobrej formie i liczę tu bardzo na nią. Venus grała w tym samym czasie co Aga, oglądałem trzeci set i to co Włoszka tam robiła... podwójnych błędów ze strony Giorgi było coś pod 20, do tego masa nie wymuszonych błędów i mecz który powinna wygrać przegrała. O zmęczeniu Agnieszki nie ma mowy bo swoje mecze szybko kończyła ???? Kursy niedługo polecą w dół więc jak ktoś ma grać to niech się nie zastanawia ????
Powodzenia

paramarimbo 3

paramarimbo

Użytkownik
Goerges J. - Makarova E. dw 0:2 1,83 WilliamHill✅ 3:6 2:6
Oglądając poprzednie dwa mecze obu tenisistek aż grzech nie zagrać tego typu. jak dla mnie Goerges cudem wygrała z Hradecką, to była parodia 4 meczowe piłki nie skończone psychika 15 latki,podwójny błąd serwisowy na wyrównanie w drugim secie. w sumie gdyby jej odbicie od siatki nie pomogło to przegrała by 2 seta z Hradecką . Makarova solidnie wypunktowała Pliskovą i to na niemke wystarczy.
Ograła ją jak mały miś ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Peng S. - Sharapova M. 2 (-4,5 gema) @ 1,45 ✅ 3-6 0-6
Goerges J. - Makarova E. 2 (-1,5 gema) @ 1,33 ✅ 3-6 2-6
AKO: 1,93 @ Unibet ✅
Dzisiejsza noc była beznadziejna pod względem skuteczności. Na jutrzejszą noc za dużo meczy nie ma, dlatego posiłkuje się alternatywnymi liniami od zielonego bukmachera.

Podejrzewam, że chyba większość zwiastowała szybki koniec Marii po dramatycznym meczu z Panovą. Jej rodaczka przy własnym serwisie miała już 4-1 i 40-15 w 3 secie, by ostatecznie przegrać 5-7. Większość powie: &#39;&#39;No tak, WTA i kontuzja mózgu.&#39;&#39; i po części przyznam im rację. Masha jednak od tego momentu zagrała koncertowo i nawet 2 piłki idealnie na linie, na pełnym ryzyku nie zmienią tego obrazu. To było z pewnością jej najsłabsze spotkanie w tym roku. Szybko się jednak podniosła i w kolejnym meczu Diyas nie miała absolutnie nic do powiedzenia. Mecz Peng ze Shevedovą mógł skończyć się w inny sposób. Kazaszka miała łącznie 6 piłek na skończenie 1 seta. Obie panie co chwile traciły własne podanie. W TB przy wyniku 7-9 obie panie utrzymały tylko 3 razy własne podanie. Jarka w 2 secie już tak dobrze nie grała i jakiś wpływ na pewno miał ten frajersko przegrany 1 set. Peng gra ofensywnie, płaskie piły, dużo gry kątowej i wzdłuż linii, przede wszystkim świetne uderzenie z backhandu, całkiem niezły serwis. Bardzo szybka nawierzchnia w Melbourne pomaga jej w takiej grze. Nie jest to wybitna zawodniczka, ale gdy nic jej nie dolega jest bardzo groźna. Dodatkowo jest topową deblistką. Rosjanka na swojej drodze w końcu spotyka zawodniczkę silniejszą niż wszystkie poprzednie. Nie licząc meczu z Panovą to swoje rywalki dosłownie rozjeżdża jak walec. Chinka może nawiązać walkę i trzymać się na w miarę krótki dystans, o ile będzie trzymać podanie lepiej niż z Kazaszką. Sharapovą, jak nie prześpi początku, to odpali i każdy krótszy serwis Shuai będzie atakować pełną siłą. Jak będzie dobrze trafiać, a raczej będzie, to nawet dobre poruszanie się po korcie Peng nie pomoże.
Mimo całej mojej sympatii do Julki, jej przygoda w Melborune skończy się jutrzejszej nocy. Z Bencic zagrała wyśmienicie, ale z każdym meczem paliwo trochę się kończyło. Z Hradecką miała za dużo słabych momentów. Nie potrafiła skończyć 1 seta mając swój serwis, a już naprawdę dramatyczna była końcówka 2 seta, gdzie nie wykorzystała 3 piłek meczowych na 6-4 i oddała podanie na 5-5. Mecz ogólnie nie stał na jakimś wybitnym poziomie. Niemka pewnymi momentami dostosowywała się do poziomu Czeszki i psuła bardzo proste piłki. Serwis, który jest jej sporym atutem nie pracował już tak dobrze. Z forehandu standardowo zdobywała najwięcej punktów po bezpośrednim uderzeniu, ale także po wymuszonych błędach rywalki. Na pewno można to uznać za spory plus w tym meczu, bo gdy trzeba było to FH przychodził z pomocą. Wydawało się, że Makarova jest przed AO w takiej sobie formie. Przyszły jednak pierwsze mecze i Rosjanka w końcu się rozkręciła. Spodziewałem się bardziej wyrównanego spotkania, bo po poprzednim świetnym sezonie w wykonaniu Karoliny każdy liczył, że Czeszka pójdzie za ciosem i przypuści szturm na pierwszą 10 rankingu. Nic bardziej mylnego. Pliskova w tym meczu nie serwowała już tak świetnie, jak chociażby w meczu z Kerber. Forehand nie siedział i ogrom piłek psuła po tym uderzeniu. W 1 secie Karolina nie miała żadnego BP, a Rosjanka wygrywała swoje podanie bardzo pewnie. W 2 Makarova straciła serwis tylko raz, by w następnym gemie je odrobić. Jej leworęczny, płaski serwis siał spore spustoszenie i 81% wygranych piłek po 1 serwisie do świetny wynik. W meczu z Goerges może być podobnie. Rosjanka to topowa zawodniczka kobiecego tenisa, a z taką w Melbourne Julka jeszcze nie grała. Bardzo łatwa drabinka pozwoliła jej przejść 3 rundy, ale tutaj nie widzę jej w starciu z Ekateriną. Lewa ręka 11 zawodniczki kobiecego rankingu powinna zrobić robotę i piłki grane z mocnego forehandu na pewno będą zmuszać Goerges do popełniania błędów. Tutaj już nie będzie miejsca na słabsze momenty jak w poprzednich meczach, bo rywalka na pewno skorzysta z chwilowej niemocy.

Otrzymane punkty reputacji: +37
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Sharapova - Peng over 80,5 minut @ 1.87 - Ónibet / 75 min
Linia dość wysoka, ale nie kiedy gra Maria. Ona potrafi wygrać 6-1 / 6-1 i zrobić taką linię. Długo czasu wykorzystuje przy serwisie, gemy są zazwyczaj też długie, jeśli Peng nie zrobi w gacie przed Marią, a nie widzę ku temu powodów, to bez problemu pokryją, ja wchodzę mocno.

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Wickmayer - Halep typ 1 kurs 9.95 Pinnacle⛔4-6 2-6
Wiem, że znawcy tenisa będą pukać się w głowę na mój typ. Jednak dwa razy Belgijka dała zarobić dlatego próbuję trzeci raz. Mój typ opieram na trzech nie zawsze racjonalnych przesłankach. Pierwsza oparta jedynie na doświadczeniu typerskim. Wczoraj przewidywałem jedną niespodziankę w meczach kobiet jednak nie wiedziałem na który mecz się zdecydować. Trzy mecze wygrane przez faworytki czyli czas na niespodziankę. Drugi argument poważniejszy bilans bezpośrednich meczów 3-0 dla Wickmayer oczywiście wiem wszystkie mecze grane dawno ostatni w 2012 roku gdy Halep nie grała tak rewelacyjnie a Belgijka była w bardzo dobrej formie. Jednak zdarza się ,że czasami styl gry nie leży faworytce i przegrywa. Dodatkowo wszystkie mecze wygrane gładko przez Janinę w dwóch setach 6-3 ,6-2 w Torhout, 6-0 6-2 w Auckland, 6-4 6-0 w Hobart. Trzeci argument to najlepsza forma od kilku lat Belgijki pokonanie Pavluczenkovej oraz Errani gdzie wyciągneła mecz z 4-6 i 0-2. Niepokoi mnie ,że Halep ograła gładko dwie zawodniczki z podobnym stylem do Wickmayer Gajdosową oraz Mattek - Sands. Kto chce niech korzysta z typu bo kurs wystawiony na Halep to duża przesada.

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Cibulkova - Azarenka 2 @ 1.47 ⛔ Jednak kolega poniżej miał rację, ale mecz był mega, byłem pod wrażeniem obu

Białorusinka pokonała już Stephens, Woźniacki i Strycovą, ze wszystkimi zagrała bardzo dobrze, widać że jest bardzo dobrze przygotowane i jak dla mnie tutaj nie powinno być niespodzianki. Niektórzy wątpili w Victorie po przegranej z Pliskovą przed AO, ale tamten mecz był na styk zabrakło tylko i wyłącznie ogrania, Azarenka tam psuła te piłki najważniejsze i dlatego przegrała. Nie widzę tutaj Cibulkovej. Dominika stracony set z Flipkens, nie zachwycała również występami przed AO, broni tu punktów i będzie na pewno zmotywowana, ale jak dla mnie to i tak nie powinno wystarczyć. Spodziewałem sie niższych kursów na Vike i myślę że warto spróbować zagrać na nią.

ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Cibulkova - Azarenka 2,79 ✅ Brawa dla obu zawodniczek za walkę do końca, Cibulkova lepiej wytrzymała trudy tego pojedynku, Azarenka nie wykorzystała piłki na 3:0 w 3 secie i to się zemściło. Świetne spotkanie.
Tak się składa, że oglądałem oba ostatnie pojedynki Słowaczki (z Pironkovą i Cornet) i momentami grała po prostu rewelacyjnie. Jest niesamowicie mocna psychicznie, potrafi wychodzić z dużych opresji i zajechać swoje rywalki na korcie. Dobrze dysponowaną przed AO Bułgarkę dosłownie zdmuchnęła z kortu i całkowicie ją zdeprymowała. W meczu z naprawdę nieźle grającą Cornet odrobiła w 1 secie straty z 3:5, pokazując ogromne cechy wolicjonalne. To nie jest ta Cibulkova z końcówki poprzedniego sezonu, bezmyślnie psująca wiele piłek. To zawodniczka, która wie po co tu przyjechała, chcąc powtórzyć zeszłoroczny sukces. Azarenka z kolei rozegrała świetne spotkanie z Wozniacki, ale z Zahlavovą-Strycovą nie było już tak różowo. Czeszka psuła w końcówce drugiego seta niewyobrażalnie łatwe wydawałoby się piłki i dzięki temu Vika skończyła 2:0. Jeżeli Cibulkova narzuci swój styl gry i zmusi Białorusinkę do biegania to ma ogromne szanse w tym pojedynku. Kursy niesamowicie przesadzone, mecz jak dla mnie 50/50 i idę w stronę Słowaczki, która bardzo mi się w tym turnieju podoba. A stracony set z Flipkens nie ma tu nic do rzeczy, bo Kyrgios przegrał np. 2 sety ze słabym Delbonisem, a dzisiaj właśnie awansował do ćwierćfinału. Dawno i nieprawda.
Muguruza - Williams 5,37 ⛔
Muguruza +1,5 seta - Williams 2,46 ✅ Seta Hiszpanka wygrała bez najmniejszych problemów. Muguruza pokpiła sprawę w 2 gemie 3 seta, bo miała 100% szansę na przełamanie na 2:0. Miała chyba później tę piłkę w głowie i całkowicie się rozregulowała. Trzeba jednak oddać Serenie, że pokazała klasę, bo po pierwszym beznadziejnym secie kolejny raz odrodziła się jak feniks z popiołów. Co ciekawe to 33-letnia Amerykanka lepiej wytrzymała trudy tego pojedynku niż jej 12 lat młodsza koleżanka. No cóż, mecz z Cibulkovą zapowiada się bardzo interesująco.
Pinnacle
Muguruza nie ma prawa bać się Sereny, bo w poprzednim sezonie na Roland Garros zniszczyła Amerykankę, wygrywając 6:2 6:2. Wiadomo - inna nawierzchnia, ale czy inna Serena? Młodsza z sióstr ma mnóstwo przestojów w grze, zwłaszcza w pierwszych setach swoich spotkań niemiłosiernie się męczy i jeżeli Hiszpanka będzie grała swoje to faworyzowana Amerykanka może znaleźć się za burtą. Analogii można doszukiwać się w pojedynku Keys z Kvitovą. Czeszka w tamtym pojedynku też była niemal 100% kandydatką do awansu, ale 19-latka nie pękła, zagrała mocno i pewnie, w związku z czym nie będziemy już oglądać Petry walczącej o tytuł. Na co chciałem jeszcze zwrócić uwagę? We wszystkich 3 pojedynkach Muguruza wygrywała ostatniego seta do 0 w gemach! Pachnie mi tu 3 setami i walką do samego końca, a kurs na wygranie partii przez Hiszpankę to ogromne value i ja w to wchodzę grubo. Skoro Amerykanka straciła seta ze Svitoliną to tym bardziej zrobi to z Muguruzą.

Otrzymane punkty reputacji: +26
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Keys M. - Brengle M. 2 (+4,5 gema) @ 1,88 Pinnacle ⛔ 6-2 6-4
Keys M. - Brengle M. 2 @ 3,50 MarathonBet ⛔
Jednego możemy być pewni w tym meczu: wygra Madison. ???? Obie Amerykanki to z pewnością spore zaskoczenie, jeśli chodzi o obsadę 4 rundy AO. Nie ukrywam, sam się nie spodziewałem, że obie tenisistki dojdą tak daleko. Szczególnie mam na myśli Keys, ale Kvitova po raz kolejny udowodniła mi, że czasami potrafi wyjść na mecz z mentalnością małej dziewczynki bawiącej się jeszcze lalkami, a nie jak prawdziwa kobieta o jej posturze.
Brengle 1 widziałem 1 raz pod koniec sezonu w Linz. Zawodniczka praktycznie mi nie znana, ale zrobiła na mnie dobre wrażenie. Jednak to co robi na początku sezonu i jej 14 wygranych w 16 meczach to jakiś szok. Najbardziej zadziwia mnie jej kondycja, bo na dobrą sprawę przy stylu gry, jaki prezentuje to powinna spuścić nieco z tonu. Z Coco spodziewałem się jej wylotu, ale to co zagrała faworytka tego meczu, to było nieporozumienie. Vandeveghe pokazała, że bezmyślne naparzanie każdej piłki nie zawsze przynosi skutek. Brengle zniwelowała w tym meczu wszystkie atuty swojej rodaczki. Fakt, serwis Coco to była kompletna porażka i praktycznie nic jej nie pomagał. Na dodatek statystyki 41 UE przy 28 winnerach mówią same za siebie. Psuła dosłownie wszystko i to z FH i BH. Nie jest to zawodniczka, która porusza się jak łania, raczej jest dość drewniana i Brengle to wykorzystywała umiejętnie rozrzucając ją po korcie. Madison w tym meczu miała tyle samo winnerów, co niewymuszonych błędów, a wszystkie te błędy były z BH w przypadku, gdzie jej rywalka akurat trafiała z wielką siłą w kort. Już kilka razy o Niej pisałem i to typ Pusher&#39;ki, czyli typowej przebijaczki, coś w stylu Wozniacki.
Keys w wybitnej formie nie jest i nie zmienię tego zdania mimo wygranej z Kvitovą. Czeszka zagrała po prostu beznadziejnie, ale ona w Melbourne nigdy nic wielkiego chyba nie osiągnie. To był festiwal błędów z obu stron, na dodatek obie panie grały praktycznie bez 1 serwisu. Z tą różnicą, że Amerykanka wywierała większą presję na swojej rywalce. Jak wiadomo Petra sarenką nie jest i najlepszą taktyką w przypadku meczy z Nią jest po prostu rozrzucanie jej po korcie. Czeszka wtedy popełnia sporo błędów, gdyż często jest zwyczajnie spóźniona do piłek. 1 as i 6 DF? To kpina przy jej warunkach i lewej ręce. Keys podanie ma bardzo dobre i w tym meczu w kluczowych momentach przychodziło jej z pomocą, ale praktycznie tylko wtedy. Potrafiła dobrze zagrać na returnie i przełamać rywalkę, by następnie przy swoim atomowym podaniu oddać gema na sucho. Madison jest bardzo młodą zawodniczką i bardzo chwiejną, jeśli chodzi formę. W tamtym sezonie miała kilka dobrych wyników, ale poza wygranym turniejem w Easbourne i 1/2 finału w Sydney nic wielkiego nie pokazała. Potrafi wygrać z dużo lepszą tenisistką, a potem przegrać ze słabszą rywalką. Takie uroki młodości.
Keys jest sporą faworytką, ale mnie nie przekonuje. Brengle miała bardzo łatwą drabinkę i na pewno będzie chciała wycisnąć z niej jak najwięcej. Pokazała już, że z Brainless Ballbasher&#39;kami typu Coco potrafi grać. Wygrana ze jej rywalki ze słabą Kvitovą na pewno budzi podziw. Ja bardziej cenie starszą Amerykankę, która zrobiła mega postęp od zeszłego sezonu i z tenisistki top100 stała się top50. Forma sportowa jest, pytanie tylko jak wytrzyma kondycyjnie. Po 15 meczach potrafiła zagrać dobre spotkanie, więc czemu nie zagrać po raz kolejny? Ma wszelkie atuty, aby nawiązać walkę z rywalką preferującą agresywny styl i wytrącić ją z równowagi cierpliwym przebijaniem.

miles87 63

miles87

Użytkownik
Vinci/Errani 1,22
Hingis/Penneta 1,36
1,66
Witam,
bardzo jestem ciekaw waszej opinii co do takiego dubelka. Włoszki jak wiadomo grają tutaj rewelacyjnie, a jest to para której nie trzeba przedstawiać. Bornią tutaj tytułu i nie straciły nawet jeszcze seta. Niemki co prawda też sobie chwilowo radzą chociaż nie wygrywała tak gładko dotychczas. Jeszcze tylko nadmienię h2h które jest na korzyść włoszek.
Co do hingis i pennetty mam większy problem, ale obserwuje je od początku i napradę wygląda na to że ich współpraca układa się bardzo dobrze. Penetta odpadła w 1 rundzie więc jedynie w deblu ma możliwość się pokazać. Co prawda miały rundę wcześniej 3 setówe ale wątpię żeby to jakoś wpłynęło na ich dzisiejszą postawę.
Osobiście nie przepadam grać na wta śledzę głównie ATP, ale dzisiaj bardzi mi te mecze leżą, więc bardzo chętnie zobaczę wasze opinie.
Pzdr

milkoutd 194

milkoutd

Użytkownik
Cibulkova - Azarenka
Typ: 2
Kurs: 1,5

V. Williams - Radwańska
Typ: 2
Kurs: 1,52

AKO: 2,28
Stawka: 200:-

Siódmego dnia Australian Open nawet nie chcę komentować, kto śledził wyższe typy dobrze wie, że powinno być inaczej. Na kolejną noc AO proponuje dubla pań. Victoria Azarenka jest dla mnie zdecydowaną faworytką w starciu z Dominiką Cibulkovą. Białorusinka w drodze do IV rundy pokonała Stephens, Wozniacki oraz Zahlavovą-Strycovą. Nie straciła ani jednego seta wygrywając z każdą rywalką w niezłym stylu. Cibulkova również prezentuje się w turnieju całkiem dobrze, wygrana z Flipkens w trzech setach oraz odprawienie Pironkovej i Cornet w dwóch setach budzi mały respekt. Tym bardziej jeśli gra się z finalistką roku poprzedniego ale o tym Azarenka myśleć nie powinna. Sama zwyciężała w Melbourne dwukrotnie i to ona ma większe doświadczenie. Jesli tylko ze zdrowiem u Viki będzie już wszystko dobrze to Białoruska tenisistka powinna piąć się w rankingu WTA i z czasem z powrotem zagościć w TOP10.

Drugi typ to spotkanie sesji wieczornej zaczynające się o 09.00 rano polskiego czasu. Agnieszka jest zawodniczką która w tegorocznym AO spędziła na korcie najmniej minut, jest wypoczęta, mecz będzie już w cieniu bez wielkich upałów. Venus Williams mogła w III rundzie już odpaść, bardzo blisko była porażki z Włoszką Giorgi ale jak to mówią co się odwlecze to nie uciecze. Uważam, że Isia wygra z Venus i tym samym awansuje do ćwierćfinału. Polka utrzymuje w tym turnieju bardzo dobrą dyspozycje serwisową co nie zawsze było jej atutem, ma 84% piłek po pierwszym podaniu oraz zaserwowanych aż 14 asów przy tylko 1 podwójnym błędzie serwisowym. Wow!​

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Cibulkova - Azarenka 2 @ 1,46
Unibet

H2H 6-0 na nawierzchni twardej dla Białorusinki mówi nam tutaj naprawdę wiele i sądzę, że i tym razem Azarenka nie przegrała z Dominiką na hardzie. Do tego jest w bardzo dobrej dyspozycji, co pokazują wygrane bez straty seta nad Stephens, Wozniacki czy Zahlavovą Strycową. Po kontuzji wydaje się, ze nie ma śladu, a ofensywnie grająca Azarenka może roznieść każdego. Cibulkova nie gra wielkiego turnieju, ale miała dość łatwą drogę do tego etapu. Jak dla mnie na przekroju całego turnieju lepsza Vika, do tego h2h na jego korzyść, myślę, że warto.

Williams - Radwańska 2 @ 1,52
Unibet

Na dobrą sprawię Venus nie powinno być już w tym turnieju i gra tylko i wyłącznie dzięki &quot;uprzejmości&quot; Giorgi, która przegrała ze stanu 5-3 w drugim secie...Wracając jednak do tego meczu to faworytką jest Agnieszka i nie sądzę, by oddała ten mecz. Polka gra bardzo pewnie, idzie jak burza i nawet z ofensywnie grającymi zawodniczkami potrafi sobie poradzić, co udowodnił ten ostatni mecz z Lepchenko, co pokazuje, że jest w formie. Venus potrafi zaatakować i robi to nieźle, ale z drugiej strony siatki ma ścianę, a nie czesto psujące rywalki. Dobra opcja ten win.

justt 212

justt

Użytkownik
S. Williams - G. Muguruza
Bet365 @5.0
Stawka 0.5 / 10j
Myślę, że w tym przypadku warto zaryzykować, ale z głową (!). Muguruza to dobra, perspektywiczna zawodniczka, grająca również siłowy tenis jak Serena. Tyle, że oczywiście posiada gorsze warunki fizyczne. Nie zachwyca, ani nie przekonuje mnie gra Sereny podczas tego turnieju, ale trzeba mieć na uwadze, że wciąż jest to Serena. Muguruza owszem podczas tegorocznego szlema, gubiła sety, ale często bezproblemowo wracała do dalszej walki, czyli ze sferą mentalną nie ma żadnego problemu. Jest na pewno zmotywowana, pamięta, że rok temu wygrała bezproblemowo z Sereną, wtedy nie miała nóg z galarety przy prowadzeniu to dlaczego teraz ma się ugiąć posiadając jeszcze większe doświadczenie? Kurs na Serene jest zdecydowanie zbyt niski. Trzeba też pamiętać, że ona ma 33 lata. Nie będzie wiecznie wygrywała. Powodzenia.

scyth 98

scyth

Użytkownik
???? Agnieszka Radwanska - miejsca 1-2 - 5,00 [STS] ⛔
???? Agnieszka Radwanska - wygra Australian Open - 10,00 [STS]
⛔

Agnieszka na tym turnieju gra bardzo dobrze. W 3 rozegranych do tej pory meczach nie stracila seta, wrecz przeciwnie - wygrywala bardzo pewnie, za kazdym razem konczac ktoregos seta wynikiem 6:0. Ogolny bilans gemowy z tych spotkan to 37 - 11. Pierwsze dwie rywalki do najtrudniejszych nie nalezaly ale bardzo dobrze, ze Agnieszce udalo sie przejsc przez te rundy tak niskim nakladem sil. Jedyna rywalka, ktora mogla budzic drobne watpliwosci to Lepchenko, z ktora ostatnio Agnieszka sobie nie radzila, jednak i ona podjela walke dopiero w 2 secie, gdy Agnieszka miala juz pilke meczowa. Na szczescie Radwanska bardzo szybko sie ogarnela i zamknela mecz w 2 setach. Co prawda trzeba zaznaczyc, ze Lepchenko nie rozgrywala tego dnia najlepszych zawodow ale tenis Agnieszki nalezy docenic. Nie wiem na ile to owoce wspolpracy z Navratilova ale widac poprawe w przypadku serwisu. Moim zdaniem pierwszy serwis wydaje sie byc silniejszy a i drugie podanie funkcjonuje lepiej o czym wspominali rowniez angielscy komentatorzy. W wymianach Agnieszka nadal dysponuje swietna technika co kilkukrotnie udowodnila w starciu z Lepchenko. Poza tym, moze to tylko moje wrazenie, jej gra jest jakby bardziej agresywna i mniej w niej bicia pilek w srodek kortu, czym do tej pory czesto mnie irytowala. W tym momencie zdecydowanie czesciej szuka katowych zagran i stara sie rozrzucac rywalke po korcie.
Dzisiaj zagra z Venus Williams i powinna spokojnie awansowac dalej, co rowniez mam juz zagrane (1,55) . W takim wypadku w cwiercfinale czeka ja starcie z kims z pary Keys/Brengle. Teoretycznie kolejny pojedynek, ktory powinien byc formalnoscia. Moglo byc trudniej ale Keys wyeliminowala Kvitova. Tak wiec najwazniejszy mecz Agnieszka stoczy w polfinale, gdzie rywalka bedzie niewatpliwie mocniejsza: Serena/Muguruza/Cibulkova/Azarenka.
Serena nie gra tu jakos wybitnie z tego co wiem. Muguruza ograla Agnieszke 2 tygodnie temu ale mimo wszystko w starciu z nia faworytem bedzie Polka. Cibulkova to nie ta sama zawodniczka co rok temu a Azarenka dopiero wraca na wlasciwe tory. Daleki jestem od pompowania balonika, nawet blizej mi do &quot;hejtera&quot; Radwanskiej niz jej fana, ale widze dla niej szanse. Jesli (zakladajac zwyciestwa z Venus i prawdopodobnie Keys) w polfinale nie wyjdzie na mecz z legendarnym juz fochem to przy odrobinie szczescia moze spokojnie znalezc sie w finale. Tam juz z kolei wszystko moze sie wydarzyc.
I chociaz jest to poniekad zyczeniowe myslenie to uwazam, ze kursy sa dosc atrakcyjne. Mowi sie, ze Radwanska nigdy nie wygra Szlema - mozliwe, kilka razy juz miala autostrade do zwyciestwa. Tym razem ciezko mowic o latwej drodze ale na pewno bywaly juz trudniejsze. Mam nadzieje, ze Navratilova rzeczywiscie zdazyla juz wywrzec pozytywny wplyw na Agnieszke. Ze stawkami nie ma co szalec ale uwazam, ze sprobowac warto.
Edit: Szybko poszlo. Nie ogladalem meczu ale nie sadzilem, ze Agnieszka moze to przegrac

pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Keys M. - Williams V.
1 @ 2,37
Bet365

Oglądałem dziś spotkanie Amerykanki z naszą Agnieszką, oglądałem końcówkę drugiego seta i cały trzeci.. Polka w pewnym momencie przestała grać i dlatego Venus wygrała. Z Keys już takich sytuacji moim zdaniem nie bedzię, Venus ma już swój wiek i myślę że ciężko będzie jej wytrzymać kolejny tak długi mecz. Keys natomiast gra rewelacyjnie oglądałem ją w spotkaniu z Kvitową i jestem pod dużym wrażeniem, kolejne łatwe zwycięstwo z Brengle tylko utwierdziło mnie w tym by grać w jej stronie.
Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +9
conors 5,6K

conors

Użytkownik
Keys M. - Williams V.
1 @ 2,37
Bet365

Oglądałem dziś spotkanie Amerykanki z naszą Agnieszką, oglądałem końcówkę drugiego seta i cały trzeci.. Polka w pewnym momencie przestała grać i dlatego Venus wygrała. Z Keys już takich sytuacji moim zdaniem nie bedzię, Venus ma już swój wiek i myślę że ciężko będzie jej wytrzymać kolejny tak długi mecz. Keys natomiast gra rewelacyjnie oglądałem ją w spotkaniu z Kvitową i jestem pod dużym wrażeniem, kolejne łatwe zwycięstwo z Brengle tylko utwierdziło mnie w tym by grać w jej stronie.
Powodzenia
Radwańska grała dziś spięta i usztywniona, ale kto powiedział, że Keys wyjdzie zrelaksowana... Tak czy inaczej zgadzam się z pawel 105. Jak grać to na pewno nie na Venus. Każdy widzi, jak szybko te piłki latają w Melbourne.
Radwańska zawiodła po raz kolejny. Już po 15 minutach wiedziałem, co się święci. Jej przegrane ważne mecze np. ze Svedową w Paryżu czy Peng na US Open - to było takie samo jak dziś snucie się po korcie. Grała w pół kortu, wygodne piłki dla rywalki. To się nie mogło udać. Dlatego trudno jakoś wybitnie Venus chwalić. Szła jak po swoje...

Keys powinna zagrać agresywnie, mocno. Tak jest szkolona. Bezkompromisowość, atak. Jeżeli za jej bombami nie nadążała Kvitovai nie była w stanie przejąć kontroli na korcie, to o czymś to świadczy... Poza tym trzeba stawiać na młodzież. Jest nieobliczalna i wypiera starsze panie, a do tej kategorii należy zaliczyć Venus...

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Bouchard E. - Sharapova M. 2 @ 1,33 Betgun ✅ 3-6 2-6
Bouchard E. - Sharapova M. 2 (-1,5 seta) @ 2,10 Pinnacle ✅

Do tego meczu musiało po prostu dojść. Kanadyjka, nie licząc zaćmienia w meczu z Begu, każde spotkanie wygrywała dość łatwo. Na dobrą sprawę drabinkę miała po prostu wymarzoną do tego momentu. Friendsam, Bertens to żadne rywalki. Spodziewałem się, że Garcia trochę bardziej się postawi. Caroline jednak postanowiła grać w stylu Bouchard i strzelała po autach/siatce. Genie to z pewnością jeden z większych talentów w WTA. Bardzo agresywna gra, ustawianie się tuż przed linią końcową, mnóstwo cross&#39;ów, bardzo dobry BH wzdłuż linii, szukanie piłek kończących, krótkie wymiany, płaski 1 serwis. Ona praktycznie nie kalkuluje w czasie meczu i wali, tyle ile fabryka daje.

Maria, jak pisałem przy okazji meczu z Peng, jest po prostu w gazie. Mecz z Panovą okazał się w wypadkiem przy pracy, dość dramatycznym, ale kolejne 2 mecze pokazały, że Rosjanka wyciągnęła konstruktywne wnioski. Diyas miazga, Peng miazga. Od wygrania turnieju w Brisbane Sharapova złapała sporego luzu. Piłki bite z ogromną siłą, nie dającą praktycznie żadnych szans na return. Rywalki muszą liczyć co najwyżej jej błędy, DF i problemy z serwisem. Od kontuzji ramienia Rosjanka serwuje na pewno inaczej, często miewa problemy z 1 serwisem. Poprawiła jednak nieco 2 serwis i skuteczność wygrywanych piłek po nim. 2 podanie Marii to nie jest tylko wprowadzenie piłki w kort. Jej wysoki procent wygranych piłek po nim bierze się głównie ze sporego ryzyka, różnych wariacji serwisu, a nie tylko siłowego zagrania.

Obie panie spotykały się 3 krotnie i numer 2 rankingu straciła tylko 1 set w tych pojedynkach. Od ostatniego spotkania na French Open gra Bouchard trochę ewoluowała, na dodatek została bez trenera. Obie grają praktycznie w ten sam sposób - siła razy ramię, nie żałując ręki. Ja zdecydowanie wyżej cenie grę Marii. Obecnie to dla mnie najlepsza tenisistka i w trudnych momentach potrafi to pokazać np. w meczu z Panovą, broniąc piłek meczowych i wychodząc ze stanu 4*-1 40-15 w 3 secie. Bouchard skazuje na porażkę, bo widziałem jak grała na tle swoich wcześniejszych rywalek. Każda z nich praktycznie miała inny styl niż ona i nie grała aż tak mocnych piłek. Z takimi tenisistkami mogła stać sporo przed końcową linią i ostro wchodzić na piłki grane w pół kortu. Takie zagranie to woda na młyn Genie. Z baseline&#39;u nie gra już tak dobrze i popełnia więcej błędów. A jak gra jej ćwierćfinałowa rywalka? Odmienne niż wszystkie poprzednie. Gra właśnie dokładnie pod końcową linię z ogromną siłą, będzie ją zmuszać do stania na baseline&#39;ie i returnowania. To sprawi, że Kanadyjka będzie sporo biegać i nie powinno wyglądać to tak kolorowo, jak w poprzednich meczach. Dodatkowo przegrywa w piłkach wygranych z drugiego serwisu. W każdy z tych meczy młodziutka blondyneczka miała skuteczność wygranych piłek z drugiego serwisu na poziomie ~50%. Wystarczy, że 1 serwis nie będzie dobrze funkcjonował i rywalka będzie z furią atakować. Pokazała to wielokrotnie Begu w ostatnim meczu. W tym elemencie zdecydowanie górą jest Sharapova, bo jej 2 serwis jak wchodzi, to jest prawie tak samo skuteczny jak 1. Nie widzę tutaj wygranej Bouchard, mimo całej mojej sympatii dla jej gry i szczególnie urody.

Finalistki: Serena Williams - Maria Sharapova @ 3,00 Bet365 ✅

Podoba mi się kurs na skład finału AO. Sharapova zapewne odprawi Genie w ćwierćfinale, następnie zagra z Halep/Makarovą, gdzie z każdą z tych tenisistek ma H2H po 5-0. Rok temu wygrała 3 razy z Simona po 3 setowych meczach, a z Ekateriną straciła w całej historii spotkań 1 seta. Jeśli chodzi o Marie to od początku byłem nastawiony, że do 1/2 finału spokojnie dojdzie i taki też typ dałem na początku turnieju. Ciężko mi sobie wyobrazić brak Rosjanki w finale, bo jest po prostu w świetnej formie i miażdży swoje rywalki siłą.
Serena jest może w trochę dziwnej formie. W pierwszych 3 meczach wygrywała seta w stosunku 6-0, a ze Svitoliną i Muguruzą-Blanco straciła po jednym secie, by następnie zrobić miazgę z rywalek w kolejnych dwóch. Amerykance trochę zajmuje wejście w mecz, co pokazał mecz z Zvonarevą. Jednak gdy odpali, to nie ma co zbierać. Włącza wyższy bieg i bije piłki z taką siłą, wywiera ogromną presję na rywalkach i tenisistka po drugiej stronie kortu nie wie co się dzieje. Z Cibulkovą powalczy o 1/2 finału. Liczyłem, że zagra z Vicką i Białorusinka sprawi niespodziankę, a wtedy zagrałbym na finał Azarenka-Sharapova. Z Domi wygrywała 4 razy i myślę, że zrobi to po raz 5, gdyż Słowaczka ma spore przestoje, a Amerykanka włączy myślenie i będzie grać na BH, nie na FH jak Vicka. O finał zagra z Keys/Williams. Ciężko mi typować mecz 1/4 finału z udziałem Amerykanek. Głównie dlatego, że Keys jest niezbyt stabilną zawodniczką i nie wiadomo czy się po prostu nie spali. Na pewno stoi przed szansą na życiowy sukces. Venus to stara wyga, może mieć problem z kondycją, ale gra o powrót do pierwszej 10 rankingu i będzie gryzła kort, żeby osiągnąć półfinał. W ewentualnym spotkaniu sióstr Williams nie będzie miejsca na sentymenty. Osobiście uważam taki finał za najlepszy możliwy i trochę się zdziwię, gdy będzie inny.

Otrzymane punkty reputacji: +4
ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Ekaterina Makarova - Simona Halep powyżej 21,5 gema 1,93 Pinnacle ⛔ Nie tym razem, przeceniłem Halep, katastrofalny mecz :eek:. Trzeba było iść w stronę seta dla Makarovej, przepraszam za ten typ.
Zarówno rozgrywki męskie, jak i żeńskie, wkraczają w decydującą fazę. Ćwierćfinał to taki etap, w którym nie ma już przypadkowych zawodników/zawodniczek. Tyle tytułem wstępu ????
Naprzeciwko siebie stają zawodniczki, które nie straciły jeszcze seta w tym turnieju, bo prezentują naprawdę bardzo solidną dyspozycję. Wystarczy napisać, że obie znajdują się w czołówce pod względem punktów po trafionym pierwszym serwisie - Makarova 78% i 4 miejsce, Halep 76% i miejsce 7. Trudno nazwać obie panie mistrzyniami serwisu, ale jest to element gry, który obie potrafią wykorzystać na własną korzyść w kluczowych momentach seta/meczu. Zarówno Rosjanka, jak i Rumunka, potrafią grać mocno, agresywnie, dobrze wykorzystywać geometrię kortu i narzucić swój styl gry swoim rywalkom. Halep jest oczywiście faworytką tego spotkania ze względu chociażby na ranking, ale również dlatego, że jest jedną z najlepiej poruszających się i najlepiej przygotowanych fizycznie zawodniczek, co w perspektywie dłuższego spotkania jest jej dużą zaletą. Jeśli doszłoby tutaj do 3 seta to pewnie Rumunka wyjdzie z tego pojedynku zwycięsko. Ale w początkowej fazie spodziewam się bardzo wyrównanego i zaciętego meczu. Nawet 2 sety mogą załatwić tutaj sprawę i pokryć handicap (przy wyniku np. 7:5 6:4 dla którejś z zawodniczek, co wcale nie jest wykluczone). Nie stawiałbym tu Makarovej na straconej pozycji, bo poprzez zeszłoroczny półfinał US Open udowodniła, że jest w stanie osiągać wspaniałe wyniki. Tak czy inaczej żadna z pań nie odpuści, obie są mocne psychicznie i bardzo waleczne, co zapowiada długi i ciekawy pojedynek.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Sharapova 1.30✅ Rosjanka ładnie weszła w nowy rok. Wygrana turnieju i tygodniowy urlop. Jest zdrowa, nakręcona i wyje ile fabryka dała. Widać niesamowitą determincję i wolę walki. Kanadyjka nie wytrzyma presji i w jakimś momencie da ciała. Mentalnie, fizycznie i odrobinę lepszy &quot;wariacki&quot; tenis wygra. Wyjec idzie dalej! Mam nadzieję, że podanie Wyjca będzie wchodziło, innaczej mecz nam się wydłuży nie potrzebnie. Lala z Kanady ma już spore parzydełka ale prawdziwą &quot;lwice&quot; poznajemy po pazurach i większym &quot;pisku&quot;, ale będzie darła ryja...Stawiam na lepszą &quot;agresorkę&quot; dosłowniei w przenośni.@ Radwańska oprócz trzech opłacanych &quot;etatów&quot; ma jeszcze jeden i to większych gabarytów, łącznie płaci &quot;za cztery miski&quot; - efekt ten sam...wystarczyłby Celt do łożka i do treningu i ojciec za parę dolarów...i duża dawka odwagi która jak zawsze się ulatnia...zdobycie Szlema przez Radwańską to jak wykrycie prymitywnych form życia na marsie...
- drugie podanie, katastrofa!
- przygotowanie atletyczne, siłowe, dramat!!
- cechy wolicjonalne, chyba ich nie ma!!!

Na mączce w Paryżu to pewna wtopa, tam trzeba mieć końskie zdrowie i moce łapy...Na Flushing Meadows w Stanach będzie powtórka z Melbern, jak jądorwie jakaś Muguruza, Keys czy Wyjec to z Iśki nic nie zostanie, jedynie trawa w Londynie jest realna...
Ile można powtarzać, kobieto idź w końcu do kuchni coś zjeść konkretnego, zamknij się tam na miesiące i jedz, potem na siłownie na mini. 3 miesiące, potem psycholog i wróć z ojcem na kort...żadne Navratilove Ci już nie pomogą tym bardzi ejacyś pseudo trenerzy typu Wiktorwowski też, który nie miał styczności z prawdziwym tenisem, on tą grę zna tylko z tv i gier komputerowych...
Mladenovic,Nestor 1.40✅ Taki składak mi się podoba. Połączenie ognia i wody. Ich przeciwnicy to raczej słabe wydanie łapanki...

Otrzymane punkty reputacji: +24
K 183

kamil_bdg

Użytkownik
Ekaterina Makarova @3.25 ✅✅✅
Podobnie jak w przypadku Kyrgiosa, szukam i liczę na małą niespodziankę. Na Rosjankę stawiam od pierwszej rundy i jeszcze się nie zawiodłem. Z drugiej strony Halep, której gra w tym turnieju nie przekonuje mnie do końca (czyt. to nie ta najmocniejsza Halep - ale to tylko moim zdaniem). Co prawda obie panie bez straty seta, aczkolwiek ja widzę value po stronie Makarovej. Rosjankę stać na dobre wyniki i tak jak kolega Ludożerca napisał - nie jest na straconej pozycji. Mam nadzieję, że to ona po raz kolejny &quot;odpali&quot;. Stać ją nawet na finał, ba tytuł! W końcu to #WTA. Nie ma rzeczy niemożliwych. ;)
Easy bet, szybko poszło ;)

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom