>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open 2015 - turniej główny (19.01-31.01.2015)

Status
Zamknięty.
lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Może ktoś powiedzieć coś o tenisie młodej Oceane Dodin? Pokonała Riske, a czy ma jakieś podobne szanse z Karoliną Pliskovą?

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Stosur S. - Niculescu M. 2 (+5,5 gema) @ 1,68 Unibet ⛔ 6-4 6-1
Nie będę ukrywać, że jestem zwolennikiem Stosur. Robi wynik od wielkiego dzwona, na dodatek trudno wyczuć kiedy jej się będzie chciało. Może wygrać przegrany mecz, ale często jej się zdarza przegrać wygrany, tak jak z Lepchenko. To właśnie charakteryzuje Sam, że jak jej idzie to jest spoko, ale wystarczy jeden moment i wszystko się sypie. Widziałem jej wszystkie mecze w tym sezonie i z pewnością nie jest w wybitnej formie. Z Safarovą wygrała głównie przez indolencję swojej rywalki i, co pokazał dzisiejszy mecz, w wypadku Lucie wszystko się sprawdza, bo z głową ostatnio u niej coś nie tak. Natomiast z Zahlavovą-Strycovą była po prostu dużo słabsza. Dodatkowo u siebie w Australii nigdy nie grała jakiegoś wielkiego tenisa i nie spełniała pokładanych w niej nadziei. Forma Rumunki to zagadka. Zagrała 2 mecze i oba przegrała. Jako jedyna zawodniczka w tourze gra slajsowanym forehandem. Na pewno jest to jej główna broń, która zmusza zawodniczki do ciągłego poprawiania swojej pozycji do uderzenia i umiejętnego ustawiania się. Takie uderzenie potrafi sprawić sporo problemów zawodniczkom i jest to jakaś broń na taki tenis, jaki prezentuje Sam. Australijka nie jest zbyt cierpliwa i szuka szybkich rozwiązań, a Monica będzie próbować zwalniać te wymiany, a w odpowiednim momencie zaatakuje. Niculescu musi przy okazji wyeliminować błędy, takie jak w spotkaniu ze Stephens. Typ bardziej przeciwko Stosur, bo nie jest przekonany do jej dyspozycji, szczególnie w Melbourne.
Stephens S. - Azarenka V. 2 @ 1,39 Betsafe ✅
Stephens S. - Azarenka V. 2 (-3,5 gema) @ 1,72 Bet365 ✅ 3-6 2-6
Chyba przedwcześnie wszyscy pogrzebali Azarenkę. Zagrała jeden mecz z Pliskovą w Brisbane i miała nawet piłki meczowe, aby ostatecznie przegrać ten mecz. Do pewnego momentu grała bardzo dobrze, ale później Czeszka zaczęła częściej trafiać, Vicka pogubiła się i taki był efekt. Ja jednak widziałem spory progres w porównaniu z tym, co grała w poprzednim sezonie. Nie dostając WC na turniej w Sydney na pewno sobie nie pomogła, ale liczyła zapewne, że w Brisbane osiągnie dużo więcej i nie będzie potrzeby gry w kolejnym turnieju. Znając jej charakter to ten fakt jeszcze bardziej ją zmotywuje. Tym bardziej, że broni 1/4 finału za poprzedni rok. W 2 rundzie dostaje Caro Wozniacki i to nie będzie łatwy mecz, ale nie jest na straconej pozycji. Najpierw trzeba ograć Stephens, która formą nie grzeszy. Zawodniczka bardzo chimeryczna, strojąca fochy na korcie, ale jak ma dobry dzień to potrafi zagrać dobrze. Z Watson i Davis zagrała jak cień zawodniczki sprzed 2 lat. Nie wiem co się dzieje z tą zawodniczką, ale przydałaby się jakaś zmiana, bo nie widać żadnego postępu w jej grze. Obie tenisistki grają agresywny, siłowy tenis z krótkimi wymianami, bez żadnej kalkulacji. Jednak to Vicka ma coś do udowodnienia. Dodatkowo 2 lata z rzędu wygrywała tutaj ze Sloane dość łatwo. Mimo, że Białorusinka wydaje się być bez formy, to ja jednak w Nią mocno wierzę i chciałbym, aby doszła przynajmniej do tego ćwierćfinału, a najlepiej jeszcze dalej. W nocy trzeba zrobić 1 krok i pewnie ograć Amerykankę. Szanse są spore, bo jeśli narzuci szybkie tempo jak w 1 secie z Pliskovą, to szybko zdominuje Sloane i musi tylko zachować skupienie do końca.
Bacsinszky T. - Jankovic J. 1 (+1,5 seta) @ 1,31 Betsafe ✅ 6-1 6-4
Bacsinszky T. - Jankovic J. 1 @ 1,88 MarathonBet ✅
Ciekawa sytuacja z Jeleną Jankovic. Czytałem niedawno, że Jelena rozważa koniec kariery ze względu na straszny ból w plecach w ostatnich miesiącach. Mimo, że Serbka to bardzo pozytywna i zabawna postać, którą w świecie tenisa lubi prawie każdy, to jest też królową dramatów i przesadzania. W podobny tonie wypowiadała się w 2008 roku, mówiąc, że start w Pucharze Hopmana mógł spowodować koniec jej kariery. Co najśmieszniejsze, tamten sezon był jej najlepszym w karierze. Coś jednak może być na rzeczy. W meczu z Tomljanovic nie grała nic specjalnego. Serwis nie funkcjonował jak należy, jej koronny forehand nie robił tyle roboty, a poruszanie też nie było za specjalne. Jednak JJ miała sporo szans na wygranie 1 seta, by ostatecznie przegrać go, a w 2 secie dostać 6-0. Tak naprawdę nie wiadomo ile w tej wypowiedzi jest przesady i szerzenia dramy przez Jelene, a ile prawdy. Zweryfikuje to 1 runda i spotkanie z Bacsinszky. Nie będzie to spotkanie łatwe, bo Timea jest w formie. Już poprzedni sezon był jej najlepszym w karierze. Kilka wygranych turniejów ITF oraz bardzo dobre występy w 2 ostatnich turniejach w Chinach na koniec sezonu, gdzie wygrała m.in. z Sharapovą. W tym sezonie dała jasny sygnał odnośnie swojej formy, wygrywając w dobry stylu z Kvitovą i przegrywając dopiero z Halep w finale w Shenzen. Jest to zawodniczka o bardzo dobrych warunkach fizycznych, nieźle poruszająca się po korcie. Posiada płaski, silny serwis, który daje sporo asów i ustawia wymiany tak, aby dało się je kończyć z mocnego forehandu. Jak podanie będzie siedziało i będzie trafiać w kort z returnu, to JJ będzie miała spory problem, bo Szwajcarka jest w formie. Ciężko powiedzieć to samo o Jelenie, która zagrała 1 słaby mecz i wieści o jej problemach mogą napawać pesymizmem. Timea na szybkiej nawierzchni z pewnością ma szansę na równorzędną walkę z Serbką.

Otrzymane punkty reputacji: +12
ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Brengle M - Andrea Petkovic

Po poniedzialkowym wysypie niespodzianek nie wiem juz co myslec i w ktora strone pujsc czy inwestowac na pale w dogow czy kombinowac,stosunek prawdopodobienstwa wyklucza aby dzisiaj byl taki sam pogrom obym sie nie mylil ???? Wybralem moim zdaniem &#39;perelke&#39; kurs bardzo korzystny na Niemke i nie moge obojetnie obok niego przejsc.Petkovic zagrala w tym roku 2 spotkania przegrywajac z Kanepi w Brisbane i swietna w ostatnich tyg Gajdosova te porazki nie sa dla mnie oznaka spadku formy u Petkovic, miala pecha trafila na swietnie dyposnowane tenisitki tyle w tym temacie dzisiaj spacerkiem zamelduje sie w 2rundzie AO. Brengle M. jak narazie zaczela sezon z przytupem i bardzo daleko dochodzila w 2 ostatnich turniejach, mimo wszytko uwazam Petkovic za zawodniczke kilka klas lepsza od Amerykanki i samym doswiadczeniem powinna odprawic Amerykanke do domu nie mowiac juz o umiejtnosciach.Kurs do grania ????

Petkovic 1.57 bet365 ⛔ oj Petko Petko co ty zagralas to ja nie wiem myslalem ze przynajmniej ona nie wspolpracuje z mafia

gooster 343

gooster

Użytkownik
Może ktoś powiedzieć coś o tenisie młodej Oceane Dodin? Pokonała Riske, a czy ma jakieś podobne szanse z Karoliną Pliskovą?
Riske jest po prostu słaba i jest kilka klas niżej niż Plisklova, która mocno bije więc w tym meczu nie bedzie niespodzianki.

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Jelena Jankovic - Timea Bacsinszky
Buki chyba za szybko pogrzebały Serbkę ze względu na doskwierający jej od dłuższego czasu ból pleców. Wydaje mi się jednak, że jeżeli nie zakończyła kariery, to jej stan zdrowia się nieco poprawił. Nie sądze, żeby ryzykowała jakiś poważny uraz kręgosłupa, by wystąpić w jakimkolwiek meczu, bez względu na to, czy jest to Wielki Szlem, czy nie. Jelena z pewnością mierzy siły na zamiary, a rozmienianie swojej kariery na drobne, tak jak to było w przypadku Janne Ahonena w skokach narciarskich nie wchodzi tutaj w rachubę. Skoro Serbka ma zamiar grać jeszze przynajmniej w tym sezonie na wysokim poziomie, to takie spotkanie jak to, musi wygrywać i to jak najlepiej w miarę niskim nakładem sił. Szwajcarka mimo tego, że jest w bardzo dobrej formie, to musi się liczyć z Serbką. Jelena na początek roku przegrała gładko 0-2 z Tomljanović, który potrafi zagrać bardzo dobrze, bo następnego dnia walić wszystko po autach, czy w siatkę. Szczerze mówiąc to zakładem tutaj także zmęczenie turniejem w Shenzhen, podobnie jak u Mikhaila Kukushkina, który zagrał kapitalny turniej w Sydney, a dzisiaj odpadł z Tunezyjczykiem Jazirim. Być może doszukałem się analogii, być może nie. Czas pokaże. Ja tutaj bardziej kieruję się rozumem i przeczuciem, że być może zbyt wczesne spisywanie Serbki na strony może wiązać się z niemiłym dla wielu osób zaskoczeniem.
Jankovic / 2.17 / Pinnacle ⛔
Alla Kudryavtseva - Johanna Larsson
Spotkanie pomiędzy Szwedką, a Rosjanką zapowiada się całkiem ciekawie. Idę tutaj jednak zdecydowanie w stronę Szwedki, która ma bardzo fajny repertuar zagrań i nie boi się ofensywnej gry, bo ta gra leży w jej naturze. Wydaje mi się, że to właśnie ta różnorodność i zmysł gry taktycznej oraz częsta zmiana tempa to sposób na Rosjankę, która ostatnio gra całkiem przyzwoicie, czego dowodem może być chociażby ogranie Pliskovej. Wydaje mi się jednak, że blondwłosa Szwedka przy swoim dobrym dniu i normalnej dyspozycji ma zdecydowanie większe szanse na wygranie tego spotkania. Trzymając się tego założenia gram w jej kierunku, tym bardziej, że kurs jak najbardziej mnie do tego zachęca.
Larsson / 1.82 / Pinnacle ✅

milkoutd 194

milkoutd

Użytkownik
#DUBEL nr. III Australian Open- Panie &amp; Panowie
Smitkova - Lucic
Typ: 1 ✅
Kurs: 1,64
Soeda - Ymer (analiza w dziale ATP)
Typ: 1 ✅
Kurs: 1,8
AKO: ✅ 2,95 ✅
Stawka: 200:-
Smitkova jest dla mnie faworytką w starciu z Mirjaną Lucić. W tym przypadku doswiadczenie nie jest po stronie Terezy Smitkovej ale ma ona inne atuty (nie jest to również uroda). Przede wszystkim ta 20-latka ma talent. Bardzo dobrze radzi sobie w hali a od trzech sezonów zaczęło również notować niezłe wyniki na hardzie. Lucić swój najlepszy czas ma już za sobą i jest na fali opadającej. W Australian Open nigdy dobrze jej nie szło. Dla Czeszki to debiut w głównej drabince AO- wydaje mi się, że to wykorzysta.

Otrzymane punkty reputacji: +44
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Radwanska - Nara(+6,5gems) 2 2,0 [Pinnacle]
Agnieszka nie przepada za przeciwniczkami z Azji. Nara to solidna zawodniczka, która w zeszłym roku doszła do 3 rundy AO. Jest waleczną zawodniczką, która będzie walczyć o każdy gem. Uważam, że 6 gemów powinna spokojnie ugrać. Linia na handicap wysoka, bo w zeszłym roku w Cincinnati Aga wygrała z Kurumi 6/2, 6/2.

D 1,3K

dz1916

Użytkownik
tak na szybko, bo niedługo start:
Mało dzisiaj overów u kobiet, ale tutaj się go spodziewam. Krunic pokazała się bardzo dobrze podczas US Open, gdzie wyeliminowała Keys i Kvitovą i walczyła o ćwierćfinał z Azarenką. W tym sezonie odpadła w Shenzen z Halep (3:6, 3:6), ale oglądałem ten mecz i toczyła dość wyrównany bój, w wielu gemach zabrakło bardzo niewiele. Davis grała w Auckland, gdzie rozegrała trzy podobne mecze - przegrywała gładko pierwszy set, by potem wygrać, m.in. z Ulą Radwańską. Odpadła ugrywając bodajże trzy gemy z Venus. W sumie początkowo kierowałem się ku Krunic, ale jednak nie powinna Davis oddać tego meczu bez walki, spodziewam się tutaj wyrównanego spotkania, dlatego over wydaje się dobrym typem.
Davis - Krunic over 21.5 gema @2.02
Pinnacle
6:1, 7:5 ⛔ przespany pierwszy set...

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Makarova E. / Vesnina E. 1.30✅

Rosjanki na szlema spinają swoje pośladki. Makarova naprawdę fajnie zagrała pierwszą rundę, a Vesnina to zawsze dobre uzupełnienie tej pary. Zawsze mnie śmieszy jak to Vesnina nadaje ton temu duetovi, ale to Makarova ciągnie grę. Amerykanki stworzyły swojego debla może złapanki, może próbują potrenować przed swoim Fed Capem? NIe interesuje mnie to za bardzo...Sierp i Młot powinny wygrać z palcem w...;)

Errani 1.40✅

Włoszka i Hiszpanka nie posiadają podania. Ich serwis to wprowadzenie do gry, wszystko rozegra się na &quot;głębikom&quot; korcie. Panie zakopią się 3 metry od lini końcowej i tam będą rzeźbiły swoje &quot;dzieła&quot;. Stawiam na większą stabilność Sary, jest zdrowa, powinna dojechać Hiszpankę.

I WARIAT,

Gajdosova 7.0⛔ Halep kto wie? Z taką formą może i finał. Gajdosova w swoim świecie, czyli w &quot;piaskownicy&quot; Bozia nie dała i tyle w temacie. Tutaj wariat naprawdę wpisywał się w logikę, ale u pań wchodzi czasami bez logiki, temat rzeka...

Australijka w ostatnim czasie przeszła metamorfozę. Nagle jej dziewczęca główka zamieniła się na dorosłe kobiece przetwarzanie myśli. Nawet włączyła do swojej psychiki kobiece &quot;wyrafonowanie&quot;, łał! Umiejętności ma na top5 WTA. Swietne podanie, twarda i mocna piłka, w ataku i w obronie przyzwoicie, naprawdę kobieta ma niesamowity potencjał! Simona nie jest aż taka mocna na razie, ma przestoje...doskonały moment na niespodziankę.

---

Otrzymane punkty reputacji: +24
F 263

fidelio

Użytkownik
Hradecka - Hercog 1@ 1.82✅

Hradecka wywaliła z turnieju nie byle kogo, bo Anę Ivanovic, także taki kurs na spotkanie z dużo mniej renomowaną rywalką to w moim przekonaniu value. Widziałem końcówkę meczu z Ivanovic i Czeszka wyglądała w nim bardzo solidnie.

majestro 3K

majestro

Użytkownik
Rybarikova M. - Peng S. -1,5 seta @ 2.17 uni bet ✅ Rybarikova ugrała 2 gemy, to chyba nie wymaga komentarza ????
Rybarikova zagubiona dziewczyna. Co ona gra w ostatnim czasie to katastrofa. biegły sezon to tragedia, ten też zaczęła od srogich łomotów. Najpierw ze Svitoliną zdołała ugrać całe 2 semy, potem z Watson 5:7 1:6. Gra się nie klei, tak na prawdę nie widać żadnego pomysłu na grę, o formie to nie wspominając, co aut za autem leci. W 1 rundzie miała szczęście bo trafiła na mając problemy z głową Konjuh, co Chorwatka wyczyniała to przechodzi ludzie pojęcie. Więcej niż co 2 piłkę wpakowywała w siatkę i to nie w górę, tylko po prostu napieprzała w sam dół siatki. Brak słów. Peng to zupełnie inna półka, co prawda jeszcze szuka formy na początku sezonu, ale w 1 rundzie bardzo solidny występ z Marią. Mało błędów, równa gra, widać, że turniej Wielkiego Szlema i na takie turnieje Chinka się koncentruje. Doświadczeniem i umiejętnościami bija Rybarikova na głowę, jak Słowaczce nie będzie siedział serwis, który jest praktycznie jej jedyną bronią to tu może być pogrom. Tak konsekwentną i solidną grą Chinka przecież zdemoluje grając bez pomysłu i regularności Słowaczkę.

Shvedova Y. - Puig M. @ 1.61 Pinnacle ✅ easy 2:0
Puig nie rozwija się tak jak jeszcze jakiś czasem temu wielu myślało, że może. Jej tenis taki nieprzekonujący, niby jest chęć gry do przodu a jednocześnie brakuje mocy, wyniki też mocno średnie. Zapowiadała się lepiej, ale już widać, że dużo młodsze zawodniczki od niej posiadają większe umiejętności, a Puig jakby się cofała. Forma też raczej słaba, przed AO 2 porażki z Kanepi i Erakovic. 1 rundę przeszłą tylko dlatego, że dostała najsłabszą zawodniczkę z całego turnieju. Rodionova grając z dziką kartą, sklasyfikowana na 252 miejscu w rankingu, takie zawodniczki w Szelmach normalnie nie grają. Teraz już trafia na normalną rywalkę i powinna polecieć. Shvedova to jest przynajmniej poziom wyżej od Puig, zawodniczka z wieloma fajnymi atutami w swojej grze. Więcej niż solidna średniaczka, która potrafi bardzo mądrze atakować do tego dobry serwis, W tym sezonie dobry występ w Brisbane, gdzie orała m.in Lisicki, a przegrała dopiero z Sharapovą, w AO w 1 rundzie sprawiła jedną z niespodzianek pokonując po bardzo zaciętym spotkaniu Safarova i to nie Czeszka zagrała słabo, ale Kazaszka pokazała swoją klasę. Nawet jeśli obniży trochę poziom z poprzedniego spotkania to i tak nie powinna mieć problemów z pokonaniem takiej zawodniczki jak Puig.

Otrzymane punkty reputacji: +16
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Simona Halep - Gajdosova Jarmila @7,21⛔⛔ Pinnacle Mogli później zacząć... ale trzeba przyznać że dziś Gajdosova bez szans z tak grająca Halep, całkiem inna zawodniczka niż w pierwszym meczu.

Miałem okazje zobaczyć poprzednie mecze tych zawodniczek i chyba widziałem jak na razie najlepszą grę w turnieju. Piszę tu oczywiście o Gajdosovej, która złapała świetną formę od turnieju w Sydney, wygrana z Petković, odrwrócenie losów meczu z Cibulkovą w którym do połosy 2 seta nic nie grała i wreszcie świetny mecz z Kvitovą, która trzeba przyznać zagrała świetne zawody w zwycięskim poprzednim turnieju.
Na AO w pierwszym meczu Jarmila dała znaki, że forma pozostała udowadniając to śwetną grą, kapitalna gra w obrronie i pasing shoty, obracanie kierunkami nie bojąc się zagrań po linii, które rzadko lądują na aucie, przez co robi bardzo mało własnych błędów, mocna gra również kątowa.
Simonka trochę zaspana, już w Chinach miała przestoje w grze ale tam nie miała odpowiedniej rywalki. W 1r AO o wiele pomogła jej fatalna Knapp, DFami oraz kiepską grą w wymiach ale i tak dało się zauważyć, że Rumunka często nie wytrzymywała długich wymian, dużo UE, mało ryzykownych zagrać.
W jutrzejszym meczu Halep będzie zmuszona bardzo bo biegania bo Gajdosova obecnie czuje się pewną siebie i od razu przechodzi do ataku ku nadarzającej się okazji i zagrywa piłki dociągnięte do linii bocznej.
Kurs zdecydowanie value ;) GL

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Roberta Vinci EkaterinaMAkarova
Roberta Vinci 3.00 bet365
Dla mnie to spotkanie smierdzi na kilometr i musialbym byc idiota aby wejsc grubo w MAkarova po kursie 1.3
Spotkanie 50/50 Czy naprawde Makarova jest az taka faworytka w tym meczu ??(WTF) Nie zgadzam sie! od Pófianlu w US Open naprawde nikogo wielkiego nie pokonala i nigdze daleko nie dochodzila.Od Sierpnia czyli pamietnego pólfianlu US Open bylo Wuhan porazka w 2 rundzie z Bacsinkszky ,nastépnie Beiijing porazka w 3 rundzie, jedziemy dalej na swojej ziemi w Moskwie tragedia porazka juz na starcie z Begu,W Sofi nie ugrala nawet seta ! wszystkie pojedynki przegrala.Sezon 2015 Sydney i porazka z Navarro ktora w najwyzszej formie nie jest 3.00 kurs na doswiadczona Wloszke która nie raz juz ogrywala Makarova to jest lekka przesada nieprawdaz.Tenis Makarovej to zwykle bum bum i jak serwis i jej firmowy backhand nie bedzie funkcjonowal to zacznie ryczec na korcie, wszyscy wiemy ze z jej glowa takze nie jest za ciekawie w momencie gdy jej nie idzie.Nie spodziewam sie ze nagle wroci Rosjance forma taka ktora prezentowala podczas US OPen i rozjedzie Wloszke.Vinci w wielkich szlemach jesli nie skupia sie wylacznie na deblu z swoja dziewczyna Errani to potrafi pokazac pazur i kawal dobrego tenisa.Dzisiaj licze na NIESPODZIANKE o ile tak mozemy mowic o tym spotkaniu.

zelazny 183

zelazny

Użytkownik
Lucie Hradecka - Polona Hercog

✅ ✅ Hradecka -1,5 gema, 2,00 Bet365​

Wszyscy oczywiście trąbią i bębnią o Czeszce która wyeliminowała turniejową piątkę i sprawiła chyba największą sensacje pierwszego dnia AO. Nic dziwnego, Hradecka weszła niesamowicie w nowy sezon, rozgrywając do tej pory 9 meczy przegrywając zaledwie jeden z dobrze dysponowaną Goerges, a pokonując Serbkę Anę i min. Kuznietsovą. Hercog jak do tej pory nie pokazała nic specjalnego męcząc się w pierwszej rundzie z Chinką Wang w trzech setach. Myślę, że przy ogromnych moralach doświadczona Czeszka będzie w stanie pokonać Słowenkę i to różnicą 2 gemów.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Rybarikova M. - Peng S. -1,5 seta @ 2.17 uni bet
Rybarikova zagubiona dziewczyna. Co ona gra w ostatnim czasie to katastrofa. biegły sezon to tragedia, ten też zaczęła od srogich łomotów. Najpierw ze Svitoliną zdołała ugrać całe 2 semy, potem z Watson 5:7 1:6. Gra się nie klei, tak na prawdę nie widać żadnego pomysłu na grę, o formie to nie wspominając, co aut za autem leci. W 1 rundzie miała szczęście bo trafiła na mając problemy z głową Konjuh, co Chorwatka wyczyniała to przechodzi ludzie pojęcie. Więcej niż co 2 piłkę wpakowywała w siatkę i to nie w górę, tylko po prostu napieprzała w sam dół siatki. Brak słów. Peng to zupełnie inna półka, co prawda jeszcze szuka formy na początku sezonu, ale w 1 rundzie bardzo solidny występ z Marią. Mało błędów, równa gra, widać, że turniej Wielkiego Szlema i na takie turnieje Chinka się koncentruje. Doświadczeniem i umiejętnościami bija Rybarikova na głowę, jak Słowaczce nie będzie siedział serwis, który jest praktycznie jej jedyną bronią to tu może być pogrom. Tak konsekwentną i solidną grą Chinka przecież zdemoluje grając bez pomysłu i regularności Słowaczkę.
Rybarikova M. - Peng S. 1 (+1,5 seta) @ 1,88 Pinnacle ⛔ 1-6 1-6 Jednak Peng zdrowa, a Magda bez głowy. ????
Zdecydowanie się nie zgadzam z Twoim typem. Ba, sądzę, że nie oglądałeś meczu Peng. A dlaczego tak myślę? Głównie dlatego, że nie wspomniałem nawet o medicalu Peng. Brała go po 1 secie, którego domknęła z problemami. Chinka miała obandażowane całe udo. Widać było, że nie czuje się z tym dobrze i coś jej dolega. Zawodniczka ta ma długą listę kontuzji i miała w przeszłości już problemy z tym udem, na dodatek w poprzednim roku. Wcale nie notowała mało błędów. W 2 secie robiła ich bardzo dużo i Hiszpanka wyczuła swój moment, sprawiając jej sporo problemów swoimi slajsami i w odpowiednim momencie szybkim atakiem. Shuai nie grała nic specjalnego, ale nie mówmy, że popełniała mało błędów. Owszem rywalka robiła ich więcej, ale Chinka miała dużo problemów z utrzymaniem swojego podania. Rybarikova szuka formy, ale z Konjuh grała już zdecydowanie lepiej niż w 1 meczach sezonu. Fakt, Ana jest bardzo pomagała, ale Słowaczka punkty przy swoim podaniu zdobywała w miarę łatwo i serwis siedział dość dobrze. Magdalena to nie jest Tatiana, że będzie z BH grać slajsami i szukać błędów. Będzie atakować wtedy, gdy będzie to tylko możliwe. Usposobiona jest zdecydowanie bardziej ofensywnie. Typ głównie przeciwko Peng, bo nie wiem na ile to obandażowane udo będzie jej doskwierać. W 1 meczu widziałem, że coś jest nie tak, ale ostatecznie dokończyła mecz i go wygrała. Teraz ma rywalkę zdecydowanie mocniejszą i mogą pojawić się schody. Równie dobrze może skończyć się pogromem ze strony Peng, więc raczej ryzykowny typ za mniejszą stawkę.
Mladenovic K. - Mattek-Sands B. 2 (+1,5 seta) @ 1,51 Betsafe ✅ 6-7 6-7
Mladenovic K. - Mattek-Sands B. 2 @ 2,50 MarathonBet ✅
Spodziewałem się właśnie takich kursów w tym meczu. Nie ma co się dziwić, skoro Mladenovic jest wyżej w rankingu i grała więcej meczy w tym i w poprzednim sezonie. Ale po tym co zobaczyłem w meczu z Lisicki na pewno bym na Nią nie postawił. Francuzka i Amerykanka nie należą do regularnych zawodniczek. Grają typowe &#39;hit or miss&#39; i nie ma co się dziwić, że popełniają dużo niewymuszonych błędów. Widziałem mecze obu pań i jestem skłonny zagrać w stronę Bethanie. Głównie dlatego, że to Lisicki po raz kolejny przegrała ten mecz na własne życzenie. 1 set to zdecydowana dominacja Niemki, by w 2 odpuścić, ale dalej trzyma się na krótkim dystansie, chociaż serwis już mniej siedział. 3 set to już kompletne rozregulowanie i stąd wynik 6-2. Ten mecz raczej nie nadawał się do pokazywania w telewizji. 49% 1 serwisu Kiki, a stosunek asów do DF wyniósł 6/12. Dodać trzeba, że to właśnie podanie stanowi broń Mladenovic. Mattek-Sands również wygrała w 3 setach z Duan, ale Azjatka grała zdecydowanie lepiej niż Lisicki z Mladenovic. Pierwszy raz od dłuższego czasu widziałem Amerykankę na korcie i wyglądało to całkiem nieźle. 4/3 w asach/DF i 68% 1 serwisu to przy charakterystyce gry Betty bardzo dobry wynik. Tym bardziej, że jej serwis jest płaski i mocny i to po nim zdobywa dużo punktów. Błędy muszą się pojawiać, ale nie było ich jakoś bardzo dużo. Ba, było mniej niż zwykle. Amerykanka ma szeroki wachlarz zagrań. Gra dużo piłek po krosie, z gry deblowej wyniosła sporo techniki i zagrywka w stylu serve&amp;voley nie jest jej obca, czasem pojawi się jakiś skrót. Jej gra przekonała mnie bardziej niż gra Krystyny. Możliwe, że będzie to 3 setowy pojedynek. Nie wiem też do końca jak przygotowana do turnieju jest BMS, ale w 1 meczu poruszała się dobrze i miała sporo sił. Przeważnie takie zawodniczki po pokonaniu wysoko rozstawionej zawodniczki w dużym turnieju sypią się w kolejnym meczu. Jest to całkiem możliwe, patrząc na psychikę Francuzki. Mattek-Sands z pewnością ma większe doświadczenie w tego typu grach i powinna zagrać dobre spotkanie.
Koukalova K. - Goerges J. 2 @ 1,28 Bet365 ✅ 3-6 6-4 2-6
Z kursów zostały już ochłapy. Osobiście udało mi się wyłapać kurs 1,50 na krótko po wystawieniu przez buka, a wyjściowy kurs wynosił 1,58. Nie ma co się dziwić sporemu spadkowi. Julka zagrała świetny mecz z Bencic. Już w Auckland widziałem zarzewie dobrej formy Niemki, ale to co zobaczyłem w meczu ze Szwajcarką bardzo mnie zaskoczyło. Owszem, Belinda jest w słabej formie i jej przebijanie na Goerges nie robi wrażenie, ale wynik i gra robią wrażenie. 30 winnerów i tylko 18 niewymuszonych błędów, a dodatkowo 4 asy i Df to dorobek Niemki z 1 meczu. Zrobiła robotę nie da się ukryć, ale Julia nie może osiadać na laurach. W 2 rundzie dostaje rywalkę bardziej przysposobioną ofensywnie. Problem w tym, że Klara męczyła się z Sanders. Widziałem Australijkę w meczu z Giorgi i to była parodia tenisa. Tego po prostu nie dało się oglądać. Opisywałem już ten mecz wcześniej, ale dodam, że zrobiła chyba z 40 niewymuszonych błędów i piłki po jej returnach latały w siatkę i po autach. Gdyby potrafiła utrzymać swój serwis, to Giorgi by poleciała, mimo, że sama nie była lepsza. Urywkami spoglądałem na to spotkanie i oczywiście grała &#39;&#39;bum bum tenis&#39;&#39;. Zobaczyłem sobie w statystyki i zrobiła 27 winnerów, przy 48 UE. Dobra, Czeszka może już najlepsze lata kariery ma za sobą, w formie też nie jest, ale żeby nie wygrać z taką rywalką pewnie, to naprawdę dobrze nie wróży. Niemka to co najmniej 2-3 półki wyżej niż Storm i jeśli nie przyjdzie jej do głowy nic głupiego, a forma przez 2 dni nie uleciała, to z Klarą też powinna wygrać. Linia na handicapy dość wysoka, a Julka ma rywalkę grającą ofensywnie. Mimo wszystko -4,5 jest też do gry, o ile Goerges nie złapie jakiegoś przestoju.

Otrzymane punkty reputacji: +11
S 30

scuni

Użytkownik
I
Roberta Vinci EkaterinaMAkarova

Roberta Vinci 3.00 bet365

Dla mnie to spotkanie smierdzi na kilometr i musialbym byc idiota aby wejsc grubo w MAkarova po kursie 1.3
Spotkanie 50/50 Czy naprawde Makarova jest az taka faworytka w tym meczu ??(WTF) Nie zgadzam sie! od Pófianlu w US Open naprawde nikogo wielkiego nie pokonala i nigdze daleko nie dochodzila.Od Sierpnia czyli pamietnego pólfianlu US Open bylo Wuhan porazka w 2 rundzie z Bacsinkszky ,nastépnie Beiijing porazka w 3 rundzie, jedziemy dalej na swojej ziemi w Moskwie tragedia porazka juz na starcie z Begu,W Sofi nie ugrala nawet seta ! wszystkie pojedynki przegrala.Sezon 2015 Sydney i porazka z Navarro ktora w najwyzszej formie nie jest 3.00 kurs na doswiadczona Wloszke która nie raz juz ogrywala Makarova to jest lekka przesada nieprawdaz.Tenis Makarovej to zwykle bum bum i jak serwis i jej firmowy backhand nie bedzie funkcjonowal to zacznie ryczec na korcie, wszyscy wiemy ze z jej glowa takze nie jest za ciekawie w momencie gdy jej nie idzie.Nie spodziewam sie ze nagle wroci Rosjance forma taka ktora prezentowala podczas US OPen i rozjedzie Wloszke.Vinci w wielkich szlemach jesli nie skupia sie wylacznie na deblu z swoja dziewczyna Errani to potrafi pokazac pazur i kawal dobrego tenisa.Dzisiaj licze na NIESPODZIANKE o ile tak mozemy mowic o tym spotkaniu.
oczywiście, że jest fawaorytka Makarowa. Vinci slajsem mecza nie załatwi z taka zawodniczka jak ruska. Nawet jak Makaronek nie jest w pełni formy. Trzeba tylko wiedzieć kiedy zagrać przeciwko Vinci, Hantuchovej, erani, itp. Dla mnie bet tylko do AKO. I na koniec warto wspomnieć , że to WTA czyli &quot;wszysto się może zdażyć....&quot; ps może i brednie ale nie widzę gry na Vinci. Ost Vinci ograła Makarową i rewanż w takim turnieju jak znalazł.
Wiec . Makarowa to win 1.30 ✅
Gajdosova +6.5 gema 1.66 ⛔
Hradecka to win 1.83 ✅

AKO 3.97 ⛔ @ bet365
stawka skromnie 50zł

Otrzymane punkty reputacji: +19
drif 31,6K

drif

Użytkownik
Mladenovic K. - Mattek-Sands B. 2 (+1,5 seta) @ 1,51 Betsafe Mladenovic K. - Mattek-Sands B. 2 @ 2,50 MarathonBet Spodziewałem się właśnie takich kursów w tym meczu. Nie ma co się dziwić, skoro Mladenovic jest wyżej w rankingu i grała więcej meczy w tym i w poprzednim sezonie. Ale po tym co zobaczyłem w meczu z Lisicki na pewno bym na Nią nie postawił. Francuzka i Amerykanka nie należą do regularnych zawodniczek. Grają typowe &#39;hit or miss&#39; i nie ma co się dziwić, że popełniają dużo niewymuszonych błędów. Widziałem mecze obu pań i jestem skłonny zagrać w stronę Bethanie. Głównie dlatego, że to Lisicki po raz kolejny przegrała ten mecz na własne życzenie. 1 set to zdecydowana dominacja Niemki, by w 2 odpuścić, ale dalej trzyma się na krótkim dystansie, chociaż serwis już mniej siedział. 3 set to już kompletne rozregulowanie i stąd wynik 6-2. Ten mecz raczej nie nadawał się do pokazywania w telewizji. 49% 1 serwisu Kiki, a stosunek asów do DF wyniósł 6/12. Dodać trzeba, że to właśnie podanie stanowi broń Mladenovic. Mattek-Sands również wygrała w 3 setach z Duan, ale Azjatka grała zdecydowanie lepiej niż Lisicki z Mladenovic. Pierwszy raz od dłuższego czasu widziałem Amerykankę na korcie i wyglądało to całkiem nieźle. 4/3 w asach/DF i 68% 1 serwisu to przy charakterystyce gry Betty bardzo dobry wynik. Tym bardziej, że jej serwis jest płaski i mocny i to po nim zdobywa dużo punktów. Błędy muszą się pojawiać, ale nie było ich jakoś bardzo dużo. Ba, było mniej niż zwykle. Amerykanka ma szeroki wachlarz zagrań. Gra dużo piłek po krosie, z gry deblowej wyniosła sporo techniki i zagrywka w stylu serve&amp;voley nie jest jej obca, czasem pojawi się jakiś skrót. Jej gra przekonała mnie bardziej niż gra Krystyny. Możliwe, że będzie to 3 setowy pojedynek. Nie wiem też do końca jak przygotowana do turnieju jest BMS, ale w 1 meczu poruszała się dobrze i miała sporo sił. Przeważnie takie zawodniczki po pokonaniu wysoko rozstawionej zawodniczki w dużym turnieju sypią się w kolejnym meczu. Jest to całkiem możliwe, patrząc na psychikę Francuzki. Mattek-Sands z pewnością ma większe doświadczenie w tego typu grach i powinna zagrać dobre spotkanie.
Macias00 lubie twoje analizy i czesto je czytam. Ale tutaj niestey moim zdaniem podjechales bardzo pod typ pod siebie. Ja tez ogladalem obydwa mecze ale mam calkiem odmiene zdanie. Moim zdaniem to Mattek wygrala ten mecz dzieki wiekszemu doswiadczeniu ale czasmi nie miala pomyslu na gre i bylo widac jej zagrania w duzej mieze w srodek kortu. I tak jak pisales serv voley bo w dluzych wymianach wygladala tak sobie.
Natomiast Kristyna jak dla mnie przespala 1 seta nie mogla sie wstrzelic w servis i wyszlojak wyszlo. Nie patrze na statystyki tylko to co z pamietam z tych meczy. Rozkrecila sie i Lisicki nie miala juz duzo do powiedzenia. Mysle ze nie powtorzy sie jej taki sam poczatek jak ostatnio.
Dla mnie Mladenovic @ 1.53

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Stosur - Vandeweghe typ 2 kurs 2.85 Pinnacle✅4-6 4-6
Moim zdaniem bukmacherzy faworyzują na wyrost Australijkę. Mimo ,że gra u siebie to dla niej raczej przeszkoda. Stosur ma problemy z psychiką gdy gra w Australian Open najdalej doszła w 2006 roku oraz w 2010 gdy była w szczytowej formie do IV rundy. Obecnie gra Stosur bardzo przeciętna W Brsibane porażka w I rundzie natomiast w Sydney II runda i porażka z Zahlawową - Strycovą. Mimo ,że Samantha fizycznie jest dobrze przygotowana to gra daleka od jej możliwości. Przeciwniczka Australijki to młoda i ciągle &quot;zapowiadająca&quot; się Amerykanka, która grę opiera na mocnym serwisie i zabójczych uderzeniach z głębi kortu. Wszystko jest dobrze gdy trafia kiedy nie trafia brakuje planu B. Jednak mimo wszystko widać progres w grze 23 letniej Amerykanki w zeszłym roku pierwszy wygrany turniej WTA na trawie w Hertegenbosch. Poza tym w ubiegłym sezonie ma na rozkładzie takie zawodniczki jak Jankovic, Ivanovic dlatego moim zdaniem kursy przesadzone i proponuje zagrać na Coco bo forma Stosur z roku 2010 gdy grała w finale Roland Garros oraz roku 2011 gdy wygrała US Open to daleka przeszłość.

Otrzymane punkty reputacji: +7
majestro 3K

majestro

Użytkownik
Davis L. - Williams V. -5,5 gema @ 1.80 bet365 ✅
Myślałem czy grać hindi setowe po niższym kursie(1.50) czy połakomić się na trochę wyższy kurs na hindi gemowe i chyba warto pograć wyższy kurs. Williams w tym roku w rewelacyjnej formie. W dotychczasowych 6 meczach straciła tylko 1 seta w meczu z Wozniacki. W każdym z pozostałych meczów pokrywała tą linię hindicapu, najwięcej oddając rywale 6 gemów w meczu. Grał też już z Davis w tym roku i rozniosła ją 6:0 6:3 i tu też widzę przynajmniej jeden set gdzie będzie pogrom. Williams jak czołg przejeżdża się po rywalkach, od samego początku narzucając swój niszczący styl gry, ciekaw jestem jak to będzie wyglądało w meczu z jakąś lepszą rywalką, która będzie potrafiła bardziej urozmaicić grę i wybić Venus z jej rytmu, ale na razie o to się martwić nie musimy, bo dzisiejsza rywalka gra bardzo prosty tenis, także jak Venus nie najdzie jakieś nagłe zaćmienie umysłu to powinna ją rozstrzelać tak jak w poprzednim meczu. Davis w tym sezonie dużo więcej szczęścia niż rozumu, tutaj ta ścieżka szczęścia się kończy.

Stosur S. - Vandeweghe C. @ 2.72 Marathon ✅
Bez wątpienia value. H2h 1:1, ostatni mecz w zeszłym roku wygrany przez Coco. Dla mnie typowy mecz 50/50. Zawodniki o podobnych umiejętnościach, podobnych atutach. Obie opierają swoją grę na świetnym serwisie i forhendzie, backhand nawet na korzyść Amerykanki, choć ten slice Stosur nie jest zły i potrafi nim zmienić rytm gry, co może czasem rywalce przyprawić problemów. Stosur gra u siebie, ale nie powiedziałbym żeby to był atut, to ją bardziej paraliżuje niż pomaga, oby tylko gorąca atmosfera na trybunach nie udzieliła się negatywnie Coco, bo ona też ma czasem gorącą głowę. Doświadczenie na korzyść Stosur, ale forma na początku sezonu myślę, że po stronie Coco, która gra konsekwentnie i skutecznie. O zwycięstwie powinny decydować szczegóły i mikro przewagi, kurs wart gry.

Otrzymane punkty reputacji: +33
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom