Berrer Michael - Bemelmans Ruben 1 @ 1.51
6-3,5-7,3-6
Berrer to stary wyga którego kariera dobiega końca , a Ruben to dla mnie typowy challangerowiec . W tym roku Michael ma juz fajny bilans 5/1 a najwiekszym sukcesem było pokonanie Nadala w Doha w 1 rundzie . Berrer w poprzednim roku na AO doszedł tutaj do 2R wygrywając po drodze kwalifikacje , natomiast Bemelmans w poprzednim roku odpadł w 3Q . Sadze ze bez spiny tutaj Berrer odniesie pewne zwycięstwo .
Jasika Omar - Smith John Patrick 2 @ 1.34
6-7,6-3,12-10
Derby australi w kwalifikacjach ???? Jasika sklasyfikowany na 567
ATP to młodociany chłopaszek z rocznika 97' i niesądze , aby w tym meczu był góra bo Smith pomimo ,że interesują go challengery to powinien sobie dziś poradzić . Najważniejszym faktem jest to ,że Smith gra głownie na nawierzchni twardej , wczoraj pokonał wyzej rozstawionego w rankingu
ATP Zvereva w dwóch setach ,napewno Smith to tutaj głowny kandydat do zwycięstwa.
McGee - Propoggia 1 @ 1.27
3-6,4-6
McGee wczoraj mnie mile zaskoczył pokonując Gombosa bo nie byłem pewny co do zwycięstwa . Na hardzie bilans 145/74 , natomiast Propoggia 147/109 z czego większość do Futuresy . Irlandczyk stale wygrywa z lepszymi ( przynajmniej w rankingu ) od siebie , a dziś ma zawodnika z trzeciej setki i powinien odprawić do z kwitem , zresztą australijczyk gdy w Brisbane trafił na Kudle dostał w czape i do domciu . Nie powinno być tutaj innego wyniku jak zwyciestwo irlandczyka.
Edmund Kyle - Krajicek Austin 2 @ 1.78
4-6 ,7-6 , 6-2
Edmunt (192
ATP) na hardzie swoją kariere praktycznie rozpoczał w zeszłym sezonie z bilansem 18/15 gdzie największym sukcem był przegrany finał w Yokmohamie gdzie po drodze pokonywał jakiś tam japońców . Krajicek to typowy challengerowiec , ale pomimo tego typuje go tutaj na zwycięsce . Lubi nawierzchnie twardą bo z ponad 300 rozegranych meczy grał na niej ponad 200 . Jeśli jego głowa będzie wporządku to powinien sobie poradzić dziś z Edmundem.
Kudryavtsev Alexander - Mott Blake 1 @ 1.33
6-2,6-4
Wczoraj widziałem typ przeciwko Alexandrowi i troche się zdziwiłem ze nie dajecie mu szansy skoro gość przedewszystkim gra na hardzie i to bardz duzo , ale zwycięstwo w dwóch setach i mnie troche zdziwiło bo sądziłem ,że bedzie to mecz trzy setowy .
Wg. mnie w tym meczu zdecyduje to że australijczyk jest jeszcze za młody na tak doświadczonego zawodnika i to będzie decydować w tym meczu . Jeśli obedzie sie bez numerów rosjanina wszystko z typem będzie wporządku.
Nedovyesov Aleksandr - Kubot Lukasz 2 @ 1.54
4-6,3-6
Kubot jest ograny na wszystkich nawierzchniach i o ile nie przesadzi z dochodzeniem do siatki to powinien rozstrzygnąć ten mecz w dwóch setach . Jak wiadomo specjalizuje się w deblu i w poprzednim roku na hardzie rozegranych 6 spotkań z czego tylko jedno wygrał , a w tym roku to już 5/1 gdzie pokonał m.in. Andersona w 1R w Brisbane gdzie później uległ Groth'owi w trzech setach gdzie rozegrali dwa tie-breaki .
Nedovyesov bez spinki ograł w Q1 austarlijczyka z ósmej setki rankingu tracąc dwa gemy . Dziś bedzie miał o niebo trudniejsze zadanie , które zapewne nie wykonaa .
Nishioka Y.-Bhambri Y. 1 @ 1.47
6-7,3-6
Stawiam tutaj na tego który przeszedł poprzednią runde na lajcie i tym zawodnikiem jest japończyk który oddał raptem 3 gemy Lamie , a Bhambri ograł Donskoya po trzech setach gdzie w trzecim zanotowali 14 gemów , był to mecz z ruskiem i jak widać z nimi wszystko możliwe ..
Menendez-Maceiras Adrian - Arnaboldi Andrea 1 @ 1.45
4-6,6-7
Kursy Fortuna
MASAKRA !