>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open 2010 - 18.01.2010 - 31.01.2010

Status
Zamknięty.
prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
AUSTRALIAN OPEN

Rozmiar drabinki: S-128 D-64,

PRIZE Money for Australian Open Men’s and Women&#39;s Singles
1st Round$19,400
2nd Round
$31,000
3rd Round
$51,000
4th Round
$88,000
Quarter finalist
$182,250
Semi finalist
$365,000
Runners-up
$1,000,000
Winners
$2,000,000

PRIZE Money for Australian Open Men&#39;s and Women&#39;s Doubles (per pair)
1st Round$9,585
2nd Round
$17,035
3rd Round$31,245
Quarter finalist
$55,400
Semi finalist
$112,000
Runners-up
$225,000
Winners
$450,000

PRIZE Money for Australian Open Mixed Doubles (per pair)
1st Round$3,7552nd Round$7,745Quarter finalist$15,490Semi finalist$33,615Runners-up$67,230Winners$134,460

Nawierzchnia: Hard
Strona www : http://www.australianopen.com

Singles Final:
Rafael Nadal - Roger Federer 7-5 3-6 7-6(3) 3-6 6-2

Doubles Final:
B.Bryan/M.Bryan - M.Bhupathi/M.Knowles 2:6, 7:5, 6:0

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
No i cóz przyszedl czas rozpocząć tegoroczne AO. Chyba pierwszy raz mam takie odczucie że patrząc z góry na dół na kursy ani jeden nie robi na mnie piorunującego wrażenia. Kursy ogólnie są małe a do tego już w 1 rundzie spotykamy się z naprawde wyrownanymi spotkaniami.
Na początek warto podkreślic :
Blake - Clement : jak dla mnie no bet, Francuz ostatnio w świetnej formie, za to Blake no cóż dla mnie on w każdym turnieju jest wielką niewiadomą, może odpaść w 1 rundzie a równie dobrze może zabrnąć dość daleko
Stepanek - Karlovic : to chyba hit, przynajmniej moim zdaniem, szykuja sie czeste wyprawy do siatki i bombardowanie rywala serwisem, uwazam jednak ze mecz ten powinien skonczyc sie na korzysc Czecha, ma on wieksze mozliwosci jesli chodzi o gre z glebi kortu, do tego regularnie wykonywane precyzyjne drop shoty sa w stanie zmeczyc Ivo ktory juz nie raz pokazal ze w 4-5 setowych spotkaniach nie potrafi utrzymac na jednolitym poziomie pierwszego podania
Gulbis - Monaco : Niby wszystko przemawia za Gulbisem, który ostatnio zabłysnął, zarowno lepszy serwis, nawierchnia podpasowana pod jego upodobania, siła odbić, ale gdzie pojawia sie nazwisko Łotysza od razu pojawia się także znak zapytania co w tym meczu może odbić Gulbisowi, bo już nie raz ogladalem niezle teatrzyki w jego wykonaniu na korcie (porazki w TB przy prowadzeniu 5-0, czy tez przegrywanie wygranych spotkan). Kursy dosyc ciekawe i tym bardziej ciekawe co moze pokazac Monaco w AO po ostatnim calkiem przyzowitym meczu na hardzie z Isnerem.
Gasquet - Youzhny : Mecz nr 2 w ofercie najciekawszych, naprawde dwie potencjalne bomby ktore jednak nigdy do konca ze swoim talentem i mozliwosciami nie eksplodowaly. Uwazam ze jest to mecz nr 2 gdyz ogladajac dzis Gasqueta z Bagietą mocno sie zawiodlem. Slaba psycha, duzo UE, jedynie serwis na calkiem dobrym starym poziomie, nie wiem co pisac o Rusku ktorego darze duza sympatia ale jego ostatnia wpadka z Stakhovskym 0-2 na poczatku sezonu ... ten mecz moze byc rozny
Co do spotkan wybralem narazie tylko 5 :
Ginepri - Hajek 1 1.45
Co tu duzo pisac dla mnie obaj tenisisci to dwie inne plaszczyzny. Po wygranim meczu w tym roku przez Gine z Sodą bylem pewien ze rosnie nowy czarny kon na AO. Niestety zaraz po tym spotkaniu wyraznie przegral z Lacko ... nie zmienia to mojego zdania ze Amerykanin na hardzie jest o 2 klasy lepszym zawodnikiem od Hajka, ktory ostatnio dostal baty od Giraldo.
Sela - Sergeyev 1 1.35
Troche mnie zdziwilo h2h... 0-1. Jednak bylo to ponad 2 lata temu, przez ten czas Sela zablysnal. Jest w pierwszej 50tce, ostatnio calkiem przyzwoity wystep w Chennai przegrany mecz dopiero z Wawrinka po 3 setowce stawiam zdecydwanie na Żydka ;)
Fish - Golubev 1 1.4
Bylem zaskoczony wynikami Ruska w Hopman Cup. Pokonal Kohla i Andreeva w dwoch setach. Ogladajac jednak highlighty z tych spotkan widac ze obaj ci tenisisci nie grali nawet na 60% swoich mozliwosci. Mardy dobrze wszedl w sezon co prawda odniosl dwie porazki ale po wyrownanych meczach dwukrotnie ulegl Bagiecie ktory jak wiadomo dzis wygral turniej. Jesli Fish bedzie regularnie trafial 1szym serwisem sadze ze ten mecz moze sie zakonczyc w 3 setach.
Almagro - Malisse 1 1.6
Tutaj zapewne wiele osob moze miec odmienne zdanie jednak ja zdecydowanie gram na Hiszpana. Zawsze mocno spinal sie na imprezy tego typu, jeden z najszybszych serwisow, regularny z glebi kortu, grajacy ryzykownie, efektownie. Co do Belga to wcale az tak latwo nie przeszedl kwalifikacji. Spodziewalem sie czegos wiecej a tu blisko by bylo a nie zobaczylibysmy go w turnieju za sprawa De Voesta. Podobnie jak Almagro serwuje mocno ale w wymianach nie widze dla niego szans. Almagro ponadto swietnie potrafi mijać a jesli Malisse nie da rady przy siatce to w tym meczu bedzie pozamiatane.
Kohlschreiber - Zebellos dw. 3-0 2.35
To spotkanie wydaje mi sie byc z gory wyjasnione. Martwilem sie o forme Niemca jednak zupelnie niepotrzebnie, potrafil gladko wygrac z Gicquelem i Belluccim co za tym idzie z takim zawodnikiem jak Zebellos ktory ostatnio ugral na hardzie z Monaco ledwo 3 gemy, nie powinien miec problemu.
Powodzenia ????
Gasquet (1.50) - Youzhny (2.35) typ: 1
Zgadzam się z przedmówcą, że to dwie bomby, które do końca nie eksplodowały, ale jedna z nich grała fatalnie początek sezonu (Youzhny w Doha). Gasquet miał lepsze osiągnięcia bo doszedł do QF w Brisbane i finału w Sydney. Myślę, że ta afera dopingowa trochę go przybiła bo w Sydney zachowywał się tak jakby na niczym mu nie zależało. Na szczęście talentu starczyło mu na tyle żeby dojść do finału.
Mam nadzieję, że to AO będzie wielkim powrotem Ryśka.
Przeniosłem Wasze analizy do odpowiedniego działu.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Stepanek R. - Karlovic I. 1 @1,5

Stepan na początku sezonu jest w formie. Karlovic pod koniec zeszłego i w tym sezonie średnio. Pojedynek do oglądania dla koneserów, mnostwo akcji przy siatce itd. H2H 3-0 Radek , szczerze to nawet 5 setów będzie dla mnie zaskoczeniem. Ivo w Doha nie serwował tak skutecznie, rywale mieli szanse na brejki. Kurs fajniutki.

Luczak, P - Nadal, R Over 26,5 @1,75

Rafa jeden z faworytów, świetna dyspozycja od początku &#39;10 ale liczę że naprawdę solidnie grający Piotrek ugra te 9 gemów. Potrafi mądrze pograć, bardzo niewygodny rywal. Turniej Aussie Open zawsze traktuje priorytetowo. Co do zwycięstwa Nadala oczywiście wątpliwości nie ma, aczkolwiek wynik w graniach 6-4 7-5 6-2 jak najbardziej prawdopodobny, bo Piotr leszczykiem nie jest. :cool:

Nieminen J. - Lindahl N. 1 @1,37

Można spokojnie dokładać. Lindahl cieniutki. Pod koniec zeszłego roku wtopa 2x z rzędu po 0-2 z Suzukim :| Tyle rekomendacji o nim. Nieminen coraz lepsza dyspozycja, w Brisbane pechowo trafił na Gasquet&#39;a ale i tak ugrał seta. Duże umiejętności Fina i nie ma o czym mówić, pewna &#39;1&#39;.

Hanescu V. - Chela J.I. 1 @1,75

Dobry kurs, buki nie doceniają Rumuna. Poprzedni sezon baaardzo udany. Mocny serwis + kończący FH, całkiem niezły jednoręczny BH. No i przy siatce z racji warunków bywa często, volley poprawny. W tym roku powalczył z Hewittem, z Robredo 3-6 i krecz, na szczęście to tylko dolegliwości gastronomiczne. Chela dla mnie się już nie odrodzi. Może wygrywać tylko średnio obsadzone challengery w Kolumbii. W Brisbane wtopa z Bellucim, w Sydney z Beckerem. W AO spakuje go Hanescu. H2H 2-0 Rumun, co ciekawe Wimbledon (3-0), RG (3-1) i teraz los łączy ich w Australian ;)

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Michael Berrer - Kristof Vliegen 1 1,40
Mam nadzieję, że prześmiewcy Berrerowego &quot;brzucha&quot; obejrzeli serię jego meczów z ostatnich miesięcy, a szczególnie ten przeciwko Wawrince w Chennai. Kilogramów jakby mniej, przebieżek po korcie jakby więcej
Do bardzo ofensywnego stylu gry, jaki prezentuje Niemiec, zawsze miałem słabość. Duża agresja, leworęczne rotacje, dobre momenty ataków pod siatką, i przede wszystkim łatwość przechodzenia z obrony do ataku - tak, to typowy shotmaker. Na przestrzeni wielu miesięcy poprawił selekcje strzałów i grę obronną. Na dodatek jest w formie, posiada solidny return i precyzyjne passinshoty z obydwóch skrzydeł, co pomoże mu neutralizować największe atuty rywala.
Vliegen ostatni swój mecz zagrał w lipcu zeszłego roku. Potem leczył kontuzję. I jak tu może czuć rytm gry...

Pablo_Aimar, nie wgryzając się w Twój typ - Almagro bywa regularny wtedy, gdy jest w formie, czego teraz o nim nie można powiedzieć. Co do jego passingshotów - poza clayem ma bardzo zły bilans z net-rusherami, więc o tym elemencie jego gry lepiej nie wspominać. Aha, w kontekście Malisse, te statystki nie mają większego znaczenia, bo Belg do siatki biega mniej więcej 20x na mecz, czyli mało ;).
Pezio, Hanescu, to zdecydowanie końcowa linia. Do siatki biega z regularnością Malisse ;)

qbasiek 2

qbasiek

Użytkownik
Acasuso J. - Kunitsyn I 1 1.80
Pojedynek Argetyńczyka Acasuso z Rosjaninem Kunitsyn.Argetyńczyk w rangingu jest wyżej o 49 pozycji zgromadził ponad 300 punktów więcej niż jego rywal.Obydwaj grali już w nowym roku i obydwaj przegrali Jose z P.Luczakiem, a Igor z M.Ciliciem i G.Simonsem.Grali ze sobą w sierpniu i 2:1 wygrał Acasuso.

Petzschner P. - Mayer F. (-1.5s) 1.75 ⛔ Zaspał dwa pierwsze sety...
Pojedynek Niemiecko-Niemiecki.Obydwaj grali ze sobą w Październiku pewnie wygrał Mayer 6:3,6:2.W rankingu jest wyżej o 21 pozycji.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Każdy ma swój pomysł na typowanie tenisa. Rzadko się zdarza by opłacało się grać bardzo niskie kursy, moim zdaniem najlepiej grać tylko single, ale wielkie szlemy to nieco inna bajka. To najważniejsze tenisowe turnieje, w których każdy daje z siebie wszystko, a w początkowych rundach spotykają się ze sobą tenisiści o zupełnie odmiennych umiejętnościach. Dlatego w pierwszym tygodniu każdego szlema można zrobić kilka bardzo ciekawych kuponów ze spotkań o teoretycznie mało atrakcyjnych kursach. Opisy spotkań, które podaje w tematach tenisowych od początku roku bardzo pomagają mi w selekcji i tak jest i tym razem, dlatego poniżej przedstawiam wszystkie moje propozycje na pierwszą rundę Australian Open z krótszymi i dłuższymi uzasadnieniami:

Thomaz Bellucci – Teimuraz Gabashvili 1 @ 1.25 (9/10)
✅

Na pewno jeśli chodzi o niskie kursy to jeden z najciekawszych typów. O wielkim talencie Bellucciego pisano dużo w ostatnich tygodniach. Serwis, lewa ręka, rotacje i forhend. W skrócie to najważniejsze atuty faworyta tego pojedynku. Gruziński-Rosjanin może zaoferować niezłe podanie i częste ataki, które spowodowane są raczej brakiem cierpliwości. To sporo za mało na utalentowanego Brazylijczyka.

Viktor Troicki – Nicolas Lapentti 1 @ 1.25 (9/10) ✅

Tak krótko ujmując to ten mecz podchodzi mi idealnie pod typowanie. Lapentti to walczak, dobrze ruszający się po korcie, który co prawda woli cegłę, ale może wygrywać pojedyncze mecze i na kortach twardych. Jednak łatwo go ograć tenisistą, którzy w trakcie meczu narzucają swój styl, przejmują inicjatywę, nie pozwalają na nadmierne przedłużanie akcji. Takim właśnie graczem jest Troicki, który w dodatku jest w dobrej formie i sądzę że doświadczony Ekwadorczyk z solidnym serwisem nie sprawi mu zbyt wielu problemów.

Mardy Fish – Andrey Golubev 1 @ 1.40 (9/10) ⛔

Fish jest aktualnie w bardzo wysokiej dyspozycji. O tym, że nie gra on tylko serv &amp; volley pisałem w trakcie pierwszych tegorocznych turniejów. Ostatnimi wynikami pokazał, że nawierzchnia typu Plexicushion niesamowicie mu odpowiada. Golubeva widziałem przez kilka gemów podczas Hopman Cup. Mogę spokojnie powiedzieć, że wyniki były lepsze niż gra. Dlatego też w pojedynku z Rybką, który nie miewa przestojów w swojej grze, nie widzę dla niego żadnych szans.

Philipp Kohlschreiber - Horacio Zeballos 1 @ 1.22 (9/10) ✅

Nie ma w tym przypadku nawet o czym pisać. Wiem, że Zeballosa stać na sporo, to najlepszy challengerowiec zeszłego sezonu, ale po pierwsze w tym tygodniu zagrał katastrofalnie przeciwko Monaco, a po drugie jego rywalem tutaj będzie tak solidny tenisista jak Kohlschreiber, który nie zwykł przegrywać z takimi tenisistami (po pojedynku z Monaco mogę powiedzieć nawet, że jest na hardzie mniej regularny). Niemiec w dodatku jest w całkiem solidnej dyspozycji (widziałem jeden mecz turnieju w Auckland).

Jarkko Nieminen – Nick Lindahl 1 @ 1.33 (9/10)
✅

Nieminena widziałem w Brisbane i zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Jego rywalem był wtedy Gasquet i pomijając wynik to styl jaki zaprezentował wreszcie zaczał przypominać ten sprzed kilku lat. Dalej waleczny, wszechstronny z solidnym serwisem, w skrócie gracz bardzo uniwersalny, z którym młody Australijczyk zbyt wielkich szans mieć nie powinien.

John Isner – Andreas Seppi 1 @ 1.40 (9/10) ✅

Takie kursy to właśnie smaczek wielkiego szlema. Bo czy Isner przegra w tym spotkaniu z Seppim? Nie sądzę, a kurs 1.40 piechotą nie chodzi. O obu pisałem już w tym roku wystarczy poszukać. Dodam tylko, że mimo iż Big-John wygrał turniej w Auckland to nie sądzę by mogło przeszkadzać mu zmęczenie (to nie ten styl i moment sezonu).

Do tego skoro piszę o wszystkich spotkaniach jakie gram, dodaje typy na Tomasa Berdycha @ 1.10, Fernando Gonzaleza @ 1.10 i Staśka Wawrinkę @ 1.15, ale chyba nawet nie muszę o ich spotkaniach wspominać. To po prostu zdecydowani faworyci swoich pojedynków i dziś biorę ich mecze na podbicie kursu, niespodzianek się w ich przypadku nie spodziewam. Ogólnie typy, które podałem zostały wybrane z meczy, które odbędą się dziś w nocy. Nad kolejnymi (noc z poniedziałku na wtorek) pomyślę za chwilę i jeśli nikt nie napisze to edytuje ten post i dodam nowe typy (już na pewno kilka z ciekawszymi kursami).

Kursy to w większości mizeria, ale to też urok Wielkich Szlemów. Ja z tego zrobię kilka ciekawych kuponów, które oczywiście podam w moim temacie.​

F 0

filweb

Forum VIP
Kompletnie nie zgadzam się z 1.15 na Wawrinkę. Szwajcar potrafi zagrać świetny turniej, a potem odpaść w 1 rundzie. Nie mobilizuje się też odpowiednio na Szlemy. Natomiast Garcia - Lopez to nie jest żaden cienias, zawodnik solidny i bardzo wszechstronny. Odradzam.

Sam Querrey - Rainier Schuetller 2 4.26

Obaj są ostatnio w bardzo niskiej dyspozycji. Querrey obecnie jest lepszym zawodnikiem, ale jeśli zestawimy ogromne doświadczenie Niemca i jego możliwości do nagłych &quot;zrywów&quot; podczas Szlemów to wychodzi nam, że taki kurs to mega prezent.

James Blake - Arnaud Clement 2 2.99

Nie tylko ostatnim dobrym turniejem Francuz pokazuje, że jeszcze na sporo go stać. Z pewnością na to, żeby po raz pierwszy w życiu wygrać z Blake&#39;em, który tak słaby nie był chyba nigdy. Skoro Davy wygrał ostatnio z Fedexem 2 razy pod rząd, to tutaj wszystko jes możliwe. H2H 7-0 dla Amerykanina.

Richard Gasquet - Mischa Youzhny 1 1.599

Mega, mega kurs. Francuz w świetnej formie, a Mischa niby pod koniec 2009 pokazywał nam, że bardzo chce wrócić na wysokie miejsca rankingu, ale najwyraźniej będzie musiał jeszcze trochę poczekać. Walka dwóch pięknych BH, ale nie oszukujmy się, dziś Francuz to zawodnik 2 klasy lepszy.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Chiudinelli - Matosević @ 1.30 ✅ 7/6 7/6 4/6 6/3
Bardzo fajny kurs na Chiudinelliego, jest taki wysoki bo prawie równy rok temu Szwajcar był około #700 miejsca i chyba dlatego tak niechętnie wystawiony jest kurs na Szwajcara, na temat kumpla z teraźniejszych lat jak i za szczeniaka Rogera już mówiłem, więc czas na Marinko, Bośniaka przefarbowanego na Australijczyka który w ogóle nie może znaleźć się na challengerach w Europie, czasami coś pogrywa w Australii, czy najwyżej w Stanach, Kanadzie nie ma żadnych tytułów, garstka spotkań w serii ATP chłopak nie ma w ogóle doświadczenia na Szlemach, jest to jego pierwszy raz i to dzięki dzikiej karcie myślę że bardziej tutaj będzie zależało mu na nieskompromitowaniu się przed własną publiką biorąc to na zdrowy rozsądek niż walka by wygrać trzy sety ze Szwajcarem.
Gasquet - Youzhny @ 1.50 ⛔ 7/6 6/4 6/7 6/7 4/6
Jedno z lepszych spotkań na wjazd w turnieju i dla mnie nie ma innego wygranego w tym spotkaniu niż Gasquet który potrafi grać z takimi graczami, ma warunki i na pewno pomysł na grę z Rosjaninem który zagubił się już w spotkaniu w Dausze z Stachowskim gdzie po prostu nie wiedział co miał robić i jeśli Rosjanin nie wie co ma robić to oczywiście gra jednak tą swoją nędzną zagrywkę czyli do siatki i bh który ostatnio jest coraz słabszy i bez pomysłu, jeśli Rysiu chcę szybko wrócić do elity nie powinien się tutaj bawić z Rosjaninem któremu jeśli się da za dużo szans w spotkaniu to jednak może coś namieszać ale jednak nie sądzę żeby Francuz był aż tak naiwny w tym spotkaniu.
Bellucci - Gabashvili @ 1.25 ✅ 6/3 7/5 4/6 6/4
Zacznę od Rosjanina którego już trochę nie widziałem, a chłopak nie może się odnaleźć od paru ładnych miesięcy i wędruję od challengerów po ATP czy kwalifikację do ATP żeby tylko złapać rytm lecz jednak na darmo, porażki z Kimem, Petzschnerem, Ascionem, Lackiem ujmy mu nie zabierają ale jednak jeśli ktoś jest stabilny wie co grać w spotkaniu z Teimurazem to długo Rosjanin nie wytrzyma i będzie chciał zrobić coś z niczego gdzie bardzo często mu się to nie udaję, a taki talent pokroju Bellucciego który jeszcze rok temu był gdzieś niżej niż Gabashvili nie powinien mieć problemów z naturalizowanym Rosjaninem.
Koellerer - Veić @ 1.60 ⛔ 4/6 6/3 7/6 1/6 4/6
Przesadzony kurs na Austriaka który jest znany szerszej publiczności, gdzie był prezentowany na EUROSPORCIE podczas USO gronie które jednak ogląda jedynie tenis w wymiarze ATP. Veić najbardziej znany jest chyba ze spotkania z Canasem gdzie bukmacherzy notowali ogromny popyt na zakłady na Chorwata poprzez informację że Canas odpuści ten mecz gdzie były podawane na forach bałkańskich. Ja o tym nie wiedziałem, a i tak postawiłem na Chorwata i uważałem Veića za talent ponieważ w tamtym okresie pokazywał się bardzo dobrze dobry serwis i fh czasami starczało żeby zdziałać cuda na korcie, lecz przyszedł pewien okres gdzie pojawiał się obojętnie gdzie grał z zawodnikami typowo grających na mączce gdzie mecz odbywał się na bardzo szybkiej nawierzchni, a on i tak przegrywał i tak było mniej więcej aż do kwalifikacji do AO gdzie w I. r natrafił na Vinolasa następnie trafił na Niemca Poerschke który powoli, powoli wchodzi w coraz wyższe sfery narazie z satelitek na challengery czy na kwalifikacje, na Niemca jeszcze przyjdzie pora. W decydującej fazie Chorwat chyba zaczął używać głowy bo jednak Ventura po powrocie gdzieś pod koniec części sezonu na mączce nie grał za dużo na twardej nawierzchni i jednak Veić spiął się tutaj i wygrał, kwalifikację więc udane i szczęśliwe ale jednak z Austriakiem który też nie prezentuję jednego stylu lecz jeśli coś nie wychodzi zagra coś innego co potrafi, a nie próbuję na siłę plus te swoje showmenstwo może takiego młodego gracza wybić z rytmu który też ze Szlemami ma pierwszy raz do czynienia.
Gulbis - Monaco @ 1.62 ⛔ 6/3 7/6 6/1
Tamten rok można spisać jedynie na straty dla Łotysza który odprawiał nie tylko cyrki na korcie ale wybryki w Paryżu czy w Sztokholmie powinny być pasjonatom tenisa znane, w tym sezonie zaczął z wysokiego C pokonał Seppiego i następnie grał jak równy z równym z Fedexem gdzie jednak pod koniec przy prowadzeniu za bardzo się spiął i jednak poległ. W tych spotkaniach jego bomby z serwisu, czy fh wzdłuż linii napawa na to że ten sezon może być piękny jak dwa lata temu gdzie Gulbisa śledziłem wszędzie gdzie tylko mogłem, a wyniki miał bardzo solidne, co do Monaco bardzo rzadko widzę dobre spotkania w jego wykonaniu na twardych nawierzchniach i ciężko mi sobie jakieś przypomnieć ostatnie czasy, rok temu tutaj Argentyńczyk odpadł też w I r. w tym roku liczę na efektowne zwycięstwo Łotysza i powtórkę sprzed roku Juana który żegnał się z imprezą bardzo szybko.

zico1910 0

zico1910

Użytkownik
Z tym Clement&#39;em to dośc grubo przesadzacie.W Auckland pokonał beznadziejnego ostatnio Chardy&#39;ego,przeciętnego na hardzie Ferrera,Melzera,który ostatnio przyjął od Ebdena w dwóch setach i Kohlbe,który na początku sezonu dostaje jak leci.A przypomnijmy,że w pierwszym tegorocznym turnieju poległ w dwóch setach z Odesnikiem.Mecze Blake&#39;a to z reguły jest no bet,ale to jest Wielki Szlem,więc i cyrków za dużych nie ma.
Blake @ 1.40 lub (-1,5) 1,75

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Davydenko-Kindlmann ilosc gemow(28.5) typ:-28,5 kurs:1,8 ✅

Davydenko-Kindlmann gemy handicap Kindlmann +8,5 typ:1 kurs:1,8 ✅fortuna

Davydenko-Kindlmann dokladny wynik typ:3-0 kurs:1.11✅

Ostatnio oglądałem jak grał Nikolay jestem pod ogromnym wrażeniem postępów jakie zrobił, zwłaszcza dwa ostatnie mecze zwycięstwa z Federerem i Nadal, każą stawiać go w roli faworyta, widać że jest w bardzo dyspozycji i powinien gładko uporać się z niżej notowanym przeciwnikiem, w rankingu dzieli ich przepaść i myślę że taka sama przepaść będzie dzielić ich w całym spotkaniu.

matju92 0

matju92

Użytkownik
Pn 18/01/10 01:05 (CET)
Troicki Viktor - N. Lapentti
Typ: Under 37,5 gemów ✅
Kurs:1,80
Bukmacher:Expekt
Analiza:
Tu zdecydowanym faworytem jest Serb, który pod każdym względem dominuje na kortach twardych nad swoim przeciwnikiem. Troicki utalentowany zawodnik, nie może sobie trudzić głowy takimi zawodnikami jak Lapentti i musi szybko się z nim rozprawić. Viktor również nie narzeka na formę jaką teraz dysponuje, sezon 2010 rozpoczął przyzwoicie 1/2 finału w Doha i przegrana w II rundzie w Sydney z &quot;Bagietą&quot;.
Ekwadorski zawodnik ma już swój wiek, i na pewno nie gra juz teraz jak w czasach, gdy dysponował dobrą formą w swojej karierze. Uważam, że młodość i talent zwycięży w tym spotkaniu bezproblemowo, dlatego typ under 37,5 gemów.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Tu zdecydowanym faworytem jest Serb, który pod każdym względem dominuje na kortach twardych nad swoim przeciwnikiem. Troicki utalentowany zawodnik, nie może sobie trudzić głowy takimi zawodnikami jak Lapentti i musi szybko się z nim rozprawić.
Jeśli ten typ wejdzie, to gratuluje, ale dawno nie czytałem tak infantylnych stwierdzeń, jak te powyżej.

Nico Lapentti, to zawodnik uniwersalny, na dodatek jeden z największych fighterów w tour, którego bilans pojedynków 5 setowych 30-15 ( 66 % ) jest jednym z najlepszych wśród aktywnych zawodników, że nie wspomnę o ilosći wygranych tb w decydujących setach.

A utalentowany Troicki... wcale nie &quot;dominuje nad nim pod każdym względem&quot;. Tym bardziej, że hard hardowi nie równy, a Plexicushion z AO sprzyja topspinowym uderzeniom i zawodnikom cierpliwym.

inkub1986. 343

inkub1986.

Użytkownik
Intantylny - madre slowo by kogos obrazic ;)

A co do meczy Lapentti to ziemniak. Stac go z Troickiem max na przegrana 5-setowka. No chyba ze bedzie gral jak sciana. :grin::grin::grin:

F 0

filweb

Forum VIP
No ale ten &quot;ziemniak&quot; bardzo często rozgrywa mecze 5 setowe podczas Szlemów i w decydującej partii dał radę ostatnio nawet Wawrince.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
ale co znaczy ten &quot;ziemniak&quot;? bo jeśli to, że ma problem poza tą nawierzchnią, to np. skalpy Wawrinki, Soderlinga z zeszłego roku, to potwierdzają ;)
Obstając przy Twoje terminologii, każdy ziemniak podczas AO będzie się czuł całkiem dobrze, biorąc pod uwagę nawierzchnię po jakiej przyjdzie mu biegać, ale chyba już o tym wcześniej pisałem ;)
Poza tym jego styl gry pasuje wszędzie, typowy oldschool - świetny slajs, bardzo fajne volleye, mądra defensywa. Zresztą, ten Pan zagrał w 1/4 Wimbla 2002.
Oglądać proszę mecze, sam livescore i statsy nie wystarczą ;)

inkub1986. 343

inkub1986.

Użytkownik
I mala prowokacja sie udala. Ogladam ;)

Blake James - Clement Arnaud @ 3,20 :-|:-|:-|

Konsekwentnie Clement. Jesli tylko nie dojdzie do syndromu wygranego (prawie ;P) turnieju i organizm nie udzwignie kondycyjnie to wygrana w kieszeni Francuza. Mamy Wielki Szlem, poczatek sezonu i 3 sety do zw - wniosek? Czekaja nas niespodzianki. James Yankee wyzej w tabelce, dyspozycja pozostaje jednak znakiem zapytania. Jak juz ktos wspomnial zawodnik typu no-bet, bywa nieprzewidywalny. Dosc duzo niewiadomych jak na garbata 45-tke contra asy w rekawie pana deblisty (55 ATP) w postaci obycia na nowym hardzie, wysokiej formy i woli walki.

cuasm 0

cuasm

Użytkownik
???? Tenis: Australia, Australian Open Men 2010 (18.01.2010 godz.01:00)

Spotkanie: Phillipp Petzschner v Florian Mayer
Typ: Florian Mayer
Kurs: 1.57
Bukmacher: Unibet

Analiza:

W 1 rundzie Australian Open wybrałem na dzisiejszą noc spotkanie pomiędzy dwoma Niemcami...

Phillipp Petzschner od 3 lat występuje na kortach Australian Open - dwukrotnie grając w kwalifikacjach, raz w 1 rundzie turnieju głównego. Jest praworęcznym zawodnikiem, zajmuje 82 miejsce w rankingu ATP - 61 miejsce na hardzie. W tym roku przegrał w 1 rundzie Brisbane (AUS) z M. Gicquel&#39;em 6-3 6-1. Ostatnio w bardzo słabej formie, na 10 spotkań przegrał 8 !!! - należy zaznaczyć, że owa 2 zwycięstwa odniósł w challengerze Salsburg (AUT).

Bardziej doświadczonym, a zarazem ogranym w &quot;dużych&quot; imprezach jest jego rodak Florain Mayer, który nieprzerwanie od 6 lat gości w turnieju głównym Australian Open. Jest praworęczny, wyróżnia go oburęczny backhand. Wyżej sklasyfikowany - zajmuje 59 miejsce w rankingu ATP - 40 miejsce na hardzie. W tym roku zaliczył dwa turnieje - wygrał challenger Noumea (FRA) i przegrał w 1 rundzie ATP Auckland (NZL) z S. Grosjean&#39;em 6-3 3-6 6-3. Na 10 ostatnich spotkań wygrał 7 !!!

Podsumowując, z pełnym przekonaniem stawiam na Mayer&#39;a - uważam, że jego gra jest bardziej przekonywująca. Psychicznie mocniejszy od rywala, po 1 - w podświadomości wygrany turniej w tym roku, po 2 - nie są mu obce te korty, po 3 - wygrał już z Petzschner na kortach twardych nie tak dawno, bo w 2009 ATP Shanghai (CHN) 6-3 6-2.

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Blake - Clement 1
Zdecydowanie 1 . Clement przedewszystkim nie wytrzyma wymian prowadzonych przez Blake. Blake gra siłowy tenis a clement nie lubi takich wymian. Clement jest po ciężkim turnieju, Blake jak wiadomo miał przerwe po meczu z Monfilsem.
Rochus - Young 2
Dla mnie to wielki prezent od buka. Kursik blisko 1,7 na młodego amerykanina który w kwalifikacjach zagrał super. Prezentuje naprawde solidny , podobny styl gry do Roddica. Rochus to ten gorszy z braci , już prezentujący naprawde słaby tenis. Bardzo szybko odechciewa mu się grać jak rywal odjeżdża na 2-3 gemy. Myślę że tutaj będzie 1 set walki a potem Young odjedzie.
Kubot - Zverev 1
Niemiec już od kilku ładnych miesięcy nic nie prezentuje. Kubot .. hmm .. bardzo nie obliczalny gracz. Jego największym wrogiem jest ... jego własna głowa. Jest wstanie wygrać to spotkanie łatwo 3-0 a może być piekielna walka i męczarnia. Liczę jednak że pokaże trochę klasy i przejdzie niemca i awansuje do 2 rundy
PS&gt; witam wszystkich ????

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Rochus - Young 2
Dla mnie to wielki prezent od buka. Kursik blisko 1,7 na młodego amerykanina który w kwalifikacjach zagrał super. Prezentuje naprawde solidny , podobny styl gry do Roddica.
W jakim elemencie gry Donald Young prezentuje styl podobny do Roddicka?? ???? Przecież to typowy tenisista niezbyt często biegający do siatki, bazujący na tym, że świetnie porusza się na nogach. Ma solidny fh, mocny bh, ale do Roddicka brakuje mu baaardzo dużo. Aczkolwiek z typem się zgadzam, Donalnd powinien wygrać z Krzyśkiem Rochusem.
Dodatkowo kusi Berrer. Tak jak napisał włodar, ma za sobą świetny sezon, zrzucił pare kilo na moje oko, ma świetny serw no i całkiem umiejętnie potrafi szachować rywala ofensywną grą z końcowej linii, przejmują inicjatywę w wymianach. Vliegen to bardzo dobry serw, ale poprzedni sezon od lipca miał stracony. Zdecydowanie będzie mu brakowało ogrania, Berrer nie powinien mieć problemów.

Perełką na noc jest dla mnie spotkanie Kinga Oscara z Monatensem. To świetni kumple, na ponad połowę turniejów w sezonie jeżdżą razem, trenują razem, kumplują się. Hernandez gra niezwykle majestatycznie, piękny FH i niemniej efektowny BH to wzór do naśladowania. BRakuje odrobinkę siły w uderzeniach, ale Montanes ma podobny problem. Obaj potrafią rozrzucić przeciwnika po korcie, obaj mają stosunkowo groźny serw jak na swoje warunki fizyczne. Kurs w okolicach @4 zdecydowanie zachęca do gry Hernandeza. Znają się jak łyse konie, dlatego każdy wynik jest tu możliwy.
Ciekawe będzie spotkanie Isnera z Seppim. Jak dla mnie tu będą minimum 4 sety. Na korzyść Amerykanina przemawia odrobinę lepszy serw i obecna forma...ale nie wiadomo czy Andreas Seppi nie wstrzeli się z nią właśnie na ten jakże ważny turniej. W wymianach na pewno nie będzie ustępował Isnerowi, pod siatką radzi sobie również nieźle. Jak będzie grał regularnie, to z pewnością ma szansę na wygraną z Big Johnem.
Wczoraj odradzałem wszystkim pytającym mnie grę na Fisha i Stepanka. Nie pomyliłem się, szkoda że sam nie zagrałem:p A dziś mam nadzieję, że będzie bardziej udana noc niż wczorajsza, przerywana opadami deszczu raz po raz.

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
no wiadomo że nie dorównuje grze Roddicowi. Chodzi o porównanie. Co do Isnera to właśnie ciekawe jak po wygranym turnieju się zaprezentuje. On kondycyjnie niejest najlepszy. Plusem ogromnym dla niego jest to że wczoraj nie grali. 1 dzień dodatkowy odpoczynku to bardzo dużo. Dzisiaj zapowiadają 30 stopni tam więc uroki AO się zaczynają

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom