>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open 2009 - 19.01.2009 - 1.02.2009

Status
Zamknięty.
prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
AUSTRALIAN OPEN

Rozmiar drabinki: S-128 D-64,
PRIZE Money for Australian Open Men’s and Women&#39;s Singles
1st Round$19,400
2nd Round
$31,000
3rd Round
$51,000
4th Round
$88,000
Quarter finalist
$182,250
Semi finalist
$365,000
Runners-up
$1,000,000
Winners
$2,000,000
PRIZE Money for Australian Open Men&#39;s and Women&#39;s Doubles (per pair)
1st Round$9,585
2nd Round
$17,035
3rd Round$31,245
Quarter finalist
$55,400
Semi finalist
$112,000
Runners-up
$225,000
Winners
$450,000
Nawierzchnia: Hard
Strona www : http://www.australianopen.com

Singles Final:
[3] N Djokovic (SRB) vs J-W Tsonga (FRA) 46 64 63 76(2)
Doubles Final:
[8] Erlich/Ram d [7] Clement/Llodra 75 76(4)

No i zaczynamy zabawę z Wielkim Szlemem. Na początek sezonu jak zwykle Australian Open, najbardziej nieprzewidywalny chyba turniej ze względu oczywiście na początek sezonu i brak rozeznania co do formy zawodników. Szybka nawierzchnia, sporo niespodzianek, dużo efektownych spotkań. No i zawsze piękna pogoda w Melbourne. To wszystko, mimo nocnych godzin, przyciąga nas do ekranów telewizorów. Czego możemy się spodziewać po tegorocznym turnieju? Hmm...moim zdaniem wystrzału formu kogoś na kształt Tsongi rok temu, kogoś, kogo nie stawia się w gronie faworytów. Monfils, Soderling? A może jednak absolutna światowa czołówka, czyli ktoś z tercetu Rafa, Fed i Djok zdobędzie Melbourne? Tylko Nadal z tej tróji nigdy tu nie wygrał. Jak będzie, zobaczymy. Ja w każdym razie liczę na wielkie emocje i na duuużo udanych typów. Czego sobie i Wam życzę.

Zapraszam do pisania analiz spotkań z turnieju głównego!

A 0

a-rod

Użytkownik
Dominik Hrbaty @ 1.72 ✅
Do gry stanie z &quot;Wielkim Johnem&quot; z USA, Isner&#39;em. Amerykanin = serwis, co nie jest tajemnicą. Twierdzę, że to nie będzie wystarczająco dużo by wygrać 3 sety z Dominikiem Hrbaty&#39;m, który dał na początku sezonu w Hopman Cup, sygnały mówiące o niezłym przygotowaniu do tego roku. Myślę, że turniej w Auckland ewidentnie odpuścił (przegrał w R32 z P.Kohlschreiberem 16,26). W kwalifikacjach Hrbaty należycie gładko wygrał wszystkie 3 pojedynki i powinien złapać rytm w przeciwieństwie do Isner&#39;a.

D 0

didier-deschamps

Użytkownik
Hanescu -Hernych 1 1,46
W bezposrednich pojedynkach prowadzi Hanescu 1-0,w ostatnim czasie prezentuje sie lepiej niz jego rywal.Oto spotkania rozegrane przez Hanescu w tym roku;
Auckland, Nowa Zelandia, Australia
13/01-09 R32 Hanescu, Victor vs. Monaco, Juan 0:2 36 46
Doha, Katar, Azja
08/01-09 Ćwierćfinały Hanescu, Victor vs. Roddick, Andy 0:2 36 26
07/01-09 R16 Hanescu, Victor vs. Youzhny, Mikhail 2:0 62 64
05/01-09 R32 Hanescu, Victor vs. Troicki, Viktor 2:0 64 62
Odpadniecie w 1 rundzie ostatniego turnieju może mieć duże znaczenie i dłuższy odpoczynek może tylko pomuc Hanescu w pokonaniu rywala.Henrych w tym roku rozegrał 1 spotkanie i uległ Monfilsowi w 2-setach,ugrywająć 4 gemy.Kurs na Hanescu jest warty gry.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Pozwole sobie zapodac moje typy na 1 dzien: (mecze z mniejszymi kursami tez podaje bo taki mam kupon , moze ktos zlozy cos podobnego:-D )

Nalbandian - Gicquel

typ:1
kurs:1.10
Nie ma co komentowac, Nalbandian od poczatku sezonu w ,,swojej formie&#39;&#39; , jesli on gra tak jak potrafi to jest tylko 3-4 graczy ktorzy moga z nim powalczyc , Gicquel to napewno nie nalezy do tej grupy, najlepszy mecz na podibcie kursu na 1 dzien.
F.Lopez - Muller
Typ:1
kurs:1.50
Lopez pare razy ladnie sie pokazalal w wielkim szlemie, czesto dochodzi daleko nie majac łatwej drabinki , w AO w 1 rundzie trafia na Mullera ktory za mocny nie jest. W Auckland niby urwal seta dla Querreya ktory doszedl do finalu,aczkolwiek Amerykanin w mojej ocenie jest graczem co najwyzej przecietnym. Lopez w Sydney przegral 2-6 6-7 z dobrze dysponowanym Nieminenem , widzialem gre Nieminena z Nalbandianem w finale i wygladal naprawde solidnie , dlatego nie martwi mnie przegrana Lopeza z Finem w 1 rundzie , podczas AO napewno postara sie bardziej i nie powinien miec problemów z Mullerem ktory jest bardzo nieregularnym graczem potrafiacym przegrywac z bardzo slabymi tenisistami. Nie od dzis wiadomo ze Muller od dawna ma spore problemy z kontuzjami , gramy do 3 wygranych setów wiec zdrowie bardzo potrzebne . Moim zdaniem najlepszy mecz po srednim kursie na 1 dzien AO.
Kohlschreiber - Querrey
Kurs:1.6
Niby Querrey doszedl do finalu w Auckladn ale nie mial tam takiej trudnej drogi, King-Turner , Muller to slabi gracze, Almagro i Ferrer chyba wciaz bez formy. W finale gladka porazka z Del Potro , Niemiec natomiast pokonal Hrbatego i Ferrero po czym wycofal sie z meczu z Ferrerem , podejrzewam ze chcial odpoczac przed AO . Querrey mocny serwis ale nie jakis nie do odebrania , doskonala gra z glebi kortu powinna dac kolosalan przewage nad rywalem dla niemca , Querrey nie moze serwowac bezblednie caly mecz , zdarza sie przestoje ktore grajacy ofensywnie Niemiec powinien wykorzystac. Philip takze dobrze serwuje , w jego meczu czesto sa TB wiec nie powinien wymieknac , spora przewaga z glebi kortu Niemca stawia go moim zdaniem jako murowanego fawortyta.
Do tego jeszcze:
Del Potro - Zverev
Kurs:1.07
Zvonareva - Rybarikova
Kurs:1.10

Guccione - Devilde
r
Kurs:1.25

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Florian Mayer – Lamine Ouahab 1 1,43

Nie wiem co Mayer wyczyniał podczas kilkumiesięcznej rehabilitacji i ostatniego cyklu treningowego, ale wyniki na początku sezonu odnosi zaskakujące.
Na dodatek ma straszny tupet - w 8 tegorocznych występach, 5 razy bezczelnie dokładał rywalom jedno koło do rowerka. Te dwa z Delicem są trochę podejrzane - Amerykanin przez cała karierę bodajże tylko 4-krotnie przegrał seta do ;) ).

Lamine Ouahab w kwalifikacjach przepychał się straszliwie z rywalami. Jego mecze obfitowały sporo obustronnych przełamań, bp - rywale zdobywali 41% i 2x 42% punktów z jego serwisu. Tym razem powinien zatrzymać się na siatce.

D 5

devil13england

Użytkownik
A ja coś tutaj zasugeruje.Zauważyłem ze betathome ma w ofercie &quot;Grane sety&quot; i myśle ze w pierwszej rundzie męzczyz dużo meczy bedzie powyzej 3 setów.Kursy może i niskie ale ako 2,00 lub 3,00 mozna spokojnie zrobic.Moje propozycje na 4 lub wiecej setów:
Baghdatis-Beneteau 1,30
Granollers M. - Gabashvili T. 1,30
Gonzalez-Hewitt 1,20
Clement A. - Stakhovsky S 1,20
Kohlschreiber P. - Querrey S 1,30
Nieminen J. - Mathieu P.-H. 1,25
Wydaje mi sie ze swoje spotkania powinni wygrac:
Ferrero-Santoro 1 1,25
Robredo_reynolds 1 1,25
Blake-Dancevic 1 1,15
Tursunov-Cipolla 1 1,25

Co o tym sądzicie????

F 0

filweb

Forum VIP
Kohlschreiber ostatnio zmagał się z kontuzją ramienia, Querreya nie lubię i zawsze uważałem za cieniasa, ale to , co pokazał w meczu z Del Potro zapamiętam na długo. W tym momencie wypada mi publicznie przeprosić Sama za moje ofensywne komentarze. Querrey czyni ogromne postępy, oprócz serwisu prezentuje naprawdę niezły FH i bardzo przyzwoitą grę przy siatce ???? .
Lopez - Muller to też nie jest żaden pewniak. Mogą być 3 sety, może być 5, jedyne, co jest dla mnie pewne to TB w tym spotkaniu. Obaj gracze mogą mieć problemy z przełamaniem oponenta, pamiętaj, że Federer miał na US Open 2008 ogromne problemy z przełmaniem Luksemburczyka, który obronił 10/11 BP. Jeśli miałbym już stawiać w tym meczu, to na Mullera. Zwyczajnie wyższy kurs.
Spotkania Devila - nie grałbym tego na ako, bo coś nie wejdzie. Ferrero wygra raczej na bank, reszta - zdecydowanie za niskie kursy. Blake nic nie prezentuje, a Frank Dancevic lubi robić niespodzianki w round 128 GS. Dużo lepszą propozycją do takiego kuponu jest Caro za 1.20, ale to WTA.

haggard 0

haggard

Użytkownik
Bellucci Thomaz (BRA) vs. Lu Yen-Hsun (TPE) 2 @ 1,65 ✅

Dla mnie najpewniejszy typ na dziś. Lu pokazał się z dobrej strony na początku sezonu, zacięte mecze w Pucharze Hopmana, dobry mecz z Almagro. Posiada mocne podanie, potrafi narzucić swój styl i nie powinien mieć problemów z pokonaniem Brazylijczyka. Belluci woli clay, jego serwis nie sprawia rywalom kłopotów. Win Lu.

F 0

filweb

Forum VIP
Lu zagrał dobrego seta z Almagro, kolejne dwa były w jego wykonaniu żenujące. Mimo wszystko typ popieram jak najbardziej - sam uważam go za najlepszy kurs na poniedziałek w ATP. Bellucci ma fatalny serwis i sprawia wrażenie niedożywionego.
Ponawiam pytanie do moda - dlaczego w sondzie nie ma Nalbandiana??

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
No to zaczynamy prawdziwą zabawę. Na dzisiaj mimo bogatej oferty puściłem tylko 2 mecze, ale za to z rozsądnymi kursami.

Hrbaty - Isner 1 1.77

Dominik po fatalnym roku 2008, wraca do gry. I nie sugeruję się tylko wynikami z Perth, bo na te zawsze trzeba patrzeć z przymrużeniem oka, ale jego grą. Oglądałem jego występy i naprawdę mógł zaimponować. Porównując do tego tegoroczne wyniki Isnera, typ wydaje się prawdopodobny. Isner, jeśli już wygrywał mecze, to ze słabymi przeciwnikami i zazwyczaj 2:1. Poza tym - nie ukrywam - styl gry polegający tylko i wyłącznie na bombie serwisowej to nie moja bajka. Trzeba się być może nastawiać na tiebreaki, ale wierzę, że będzie dobrze.

Nieminen - Mathieu 1 1.7

Fin też słaby poprzedni rok, a z nowym wstąpiły w niego nowe siły. Gra bardzo poprawnie, niestraszny mu właściwie żaden przeciwnik. Nie będę ukrywał, że jest to jednak typ głównie przeciwko Mathieu. Jeden z większych mięczaków w tourze, jeśli przegrywa to często w stylu 1:6 2:6. Więc jeśli Nieminen dobrze zacznie mecz, to powinno pójść dobrze.

Te 2 typy za dość ciekawą stawkę. Jeśli ktoś gra niespodzianki, to mi się nasuwa dziś: Wawrinka - Minar 2 za 4.2, ale sam tego nie ruszam. Wawrinka słabiutki ostatnio, a Minar nie raz potrafi sprawić niespodziankę.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Llodra M. - Malisse X. 1 1,85 ⛔ 6:7 1:6 1:6

2H2 na korzysc Francuza ale spotkania byly rozgrywane dawno. Roznica w rankingu bardzo duza. Llodra poprzedni rok zakonczyl bardzo slabo w tym w sumie nienajgorzej - Brisbane i Sydney turnieje zakonczone na II rundach, z tym ze w tym drugim turnieju gral z Nalbandianem wiec musial przegrac. Xavier to kwalifikant ale juz w I rundzie mial ogromne problemy z Rajeevem z ktorym ledwie wygral 7:6 7:6 i w III rundzie mial bardzo duzo szczescia w meczu z Danceviciem. Llodra wygral Australian Open w 2003 i 2004 roku w deblu wiec nawierzchnia na pewno mu odpowiada, roznica w grze pojedynczej a podwojnej jest spora ale nie nie sadzy by tak utytulowany zawodnik odpadl juz w I rundzie. Francuz jest leworeczny co bedzie dodatkowym handicapem dla niego. W zeszlym roku swietnie zaczal od turniejow w Adelajdzie i Auckland, w AO mial pecha bo juz w I rundzie trafil na Davydenkie.

Hrbaty D. - Isner J. 1 1,70 ✅ 7:6 2:6 6:2 7:5

Juz cos o tym meczu zostalo powiedziane wiec slowo odemnie. Dominik - bardzo dobra postawa w Hopman Cup i juz duzy sukces na poczatku roku. Bardzo dobry serwis, dobra z glebi kortu. John Isner nigdy nie przebrnal I rundy AO, jest wysoki (207 cm wzrostu! 107 kg wagi) i w mojej opinii troche malo zwrotny, w tym roku zaczal slabo - w Auckland co prawda doszedl do III rundy ale w ogromnym meczarniach i jakims wybitnym specjalista od tej nawierzchni to on raczej nie jest.

Lopez F. - Muller G. 1 1,55 ⛔ 3:6 6:7 6:4 6:4 14:16

Feliciano juz raz pokonal Mullera... w 2006 roku, w Australian Open 6:2 6:4 6:7 6:4 wiec licze na powtorke. Tym bardziej ze Gilles od swietnego w jego wykonaniu US Open nie pokazal nic ciekawego, rok rozpoczal od pokonania Serry ktory sam jest troche zagubiony. Lopez rowniez slabo rozpoczal, poprzedni wystep w AO rowniez slaby jego najlepszym osiagnieciem w tym turnieju jest III runda. Lopez to wieksze doswiadczenie i kolejny leworeczny zawodnik wiec mysle ze to Hiszpan zagra w nastepnej rundzie.

Hanescu V. - Hernych J. 1 1,46
Tsonga J.-W. - Monaco J. 1 1,25

D 0

didier-deschamps

Użytkownik
T.Haas-E.Schwank 1 1.6
Co do tego meczu to chyba loteria kto wygra,obaj zawodnicy nie grali jeszcze w tym sezonie.O Eduardo nic nie wiem ,a Tommy okres pomiędzy sezonami przepracował trenując razem z Andre Aggasim.Hass może więc troche namięszać ponieważ bardzo chwalił sobie lekcje udzielone przez amerykanina.Rano nie wiedzialem czy ten mecz jest warty gry,ale zauważyłem że kurs na zwycięstwo niemca spada ,rano był 1,8 a teraz jest 1,6 albo buki wiedzą coś więcej niż my i obniżają kurs albo dużo osób zagrało dziś na niemca.Co wy o tym sądzicie?

marcen 6,8K

marcen

Użytkownik
Dobra dzis w nocy zaczynamy jeden z moich dwoch ulubionych Wielkich Szlemów.
Nie bede pisal wielkich analiz tylko szybkie przemyslenia.
Grane oczywiscie beda pociagi, bo na WS to grzechem jest nie zagranie jakiejs tasiemki...A z wiekszych kursow z dzisiejszej nocki to:

ATP:

P.Petzschner-B.Dabul 1 @1,3
Dabul to dla mnie jakis anonim, wiec jedynie ze statystyk moge ocenic jego gre. Patrzac na nie stwierdzam, ze jest tenisowym &#39;zerem&#39;. A Niemiec juz kilka razy pokazal sie z dobrej strony i takich bolków jedzie izi.

F.Mayer-L.Ouahab 1 @1.45
Kolejny nn. Czlowiek z kwali, ale mnie jakos nie przekonuje. W nogach ma bardzo duzo rozegranych gemow. A Mayer wrocil po kontuzji, pogral juz tutaj troche i o dziwo zaczal grac bardzo dobrze. Chlopak ma duzy talent, ale jest niestety trapiony przez kontuzje.

P.Kohlschreiber-S.Querrey 1 @1,65
Koliberek kontra drewno. Sami dla mnie czlowiek z pokolenia drewnianych, wielkich amerykanskich młotkow, ktorzy posiadaja tylko zagrywke. Kłerej niby niedawno gdzies tam daleko doszedl, ale kazdy wie ze przed WS czesto zawodnicy traktuja takie tury jako trening i zaangazowanie na pewno mniejsze niz zwykle. Kolszi to solidny gracz z calkiem ciekawym serwisem i pieknym jednoorecznym backhand&#39;em. Mysle, ze za taki kurs grzechem byloby nie sprobowac Niemca.

x3 Germany
!!

Jeszcze z ATP na dzis spokojnie mysle mozna dac do taśmy lub na podwyzszenie @ - Sode, Nalbe, Cilicia, Safina... Ale kursy troszke żal.pl
.

valenciacf 572

valenciacf

Użytkownik
Co myslicie na temat spotkania Baghdatis - Benneteau?? bo u mojego buka piekny kurs 1.67 na cypryjczyka ???? a co do meczu Gonzalez - Hewitt to mysle ze pewna 2 bedzie bo po pierwsze sciany pomagaja gospodarzom a po durgie Gonzalez chyba jeszcze sie nie rozegral porazka w turnieju pokazowym w meczu o 3 miejsce Verdasco 2:0 latwo 6:4 6:3,i w meczu z Wawrinka dlugi 3 setowy pojedynek 6:7 7:6 4:6 ????

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
Co myslicie na temat spotkania Baghdatis - Benneteau?? bo u mojego buka piekny kurs 1.67 na cypryjczyka ???? a co do meczu Gonzalez - Hewitt to mysle ze pewna 2 bedzie bo po pierwsze sciany pomagaja gospodarzom a po durgie Gonzalez chyba jeszcze sie nie rozegral porazka w turnieju pokazowym w meczu o 3 miejsce Verdasco 2:0 latwo 6:4 6:3,i w meczu z Wawrinka dlugi 3 setowy pojedynek 6:7 7:6 4:6 ????
Myślę że oba typy to duże ryzyko. Wszystko zależy jak Cypryjczyk wejdzie w turniej, nie wiem czy się orientujesz, ale ma on jakiś dziwny dzinks, który powoduje że przy zmianie strefy klimatycznej facet nie jest sobą (jest ospały i zmęczony przez kilka dni). Podobno jest to jakaś choroba, więc granie na niego w pierwszej rundzie to jest zawsze ryzyko. Co do Gonzaleza to jest to mój ulubieniec i oglądam jego mecze. Powiem ci tylko że w tych meczach z turnieju pokazowego, nie grał nawet na 40% swoich mozliwości. Hewitt - Gonzalez to może byc najciekawszy mecz tej nocy, ale jak dla mnie nie do obstawiania za gruba kaskę.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Na głównym kuponie jeśli można tak powiedzieć znajduje się Gulbis młody Łotysz który od tamtorocznego RG wpadł mi w oko swoją gra pewny serwis, dosyć dobra gra przy siatce i rozsądna gra, Ernests będzie podejmował Montanesa w H2H jest 1-1 jak dla mnie Albert to kozak jedynie na czelkach i na mączce więc jednak nie widzę tutaj większych szans po stronie Hiszpana. Koljeny typ to Robredo jedyny Hiszpan którego szanuje będzie grał z Bobbym Reynoldsem czyli osobą która potrafi grać na hardach, jednak Tommy ostatnio bardzo poprawił się na hardach czy to grą podczas Master Series czy US Open Series sądzę żę większych problemów nie będzie miał z Amerykaninem. Przedostatnim typem jest kolejny młodziak z mojego ulubionego kraju tenisowego czyli obywatel Serbii dżentelmen Troicki który ma warunki do gry na hardzie, a będzie podejmował innego Hiszpańskiego weterana czelków Alberto Martina kiedyś to poczynał sobie nawet, nawet teraz już jednak czas na młodzież. Ostatni typ to Rosjanin Tursunov najbardziej szanuję go i Andreeva w &quot;nowadays&quot; z Rosyjskiej ekipy będzie grał z Cipollą który też szału nie pokazuje nawet na Challengerach sądzę że Rosjanin aspiruję na coś wyżej niż I. r w pierwszym Wielko Szlemowym Turnieju w tym roku.
(5/10)
Gulbis - Montanes @ 1.15
Robredo - Reynolds @ 1.25
Troicki - Martin @ 1.15
Tursunov - Cipolla @ 1.25
AKO : 2.07
Kolejny zestaw to dwóch Panów którzy mają coś do udowodnienia i pokazania, pierwszym z nich jest Finalista tego turnieju z &#39;05 r. jest to gospodarz turnieju czyli Leyton Hewitt jeszcze dosyć młody bo ma dopiero 27. lat więc pograć jeszcze może, a dawno nie widziałem go żeby coś zdobył najwyższy czas żeby na początku pokazać się jak z najlepszej strony za przeciwnika ma srebrnego medalistę z Pekinu Fernando Gonzaleza który jednak ostatnio osłabł i to wyraźnie i jakoś nie widzę innego wyjścia niż zwycięstwo Australijczyka w tym spotkaniu. Ostatnim w zestawieniu jest mój ulubieniec czyli Niemiec Tommy Haas półfinalista z 07&#39; jeśli dobrze pamiętam w ogóle bardzo dobrze tutaj mu się gra bo był półfinalistą trzykrotnie, ten sezon pograł mało trochę dobrych występów na Wimbledonie czy na US Open Series a będzie grał z Schwankiem Argentyńczykiem który na pewno nie jest taki jak Nalbandian, D.P. czy chociaż Canas w swojej naprawdę dobrej formie. Głównie chłopak to gra na clayu i bez większej finezji myślę że Niemiec tak samo jak Hewitt ma coś do udowodnienia i raczej wie o tym że przegrać w I. rundzie na początku sezonu podczas Wielkiego Szlema to może być już naprawdę koniec.

(3/10)
Haas - Schwank @ 1.55
Gonzalez - Hewitt @ 1.80
AKO : 2.79
W tym tryplu zapodałem tenisistów w których pokładam nadzieje że wygrają chociaż aż takimi faworytami nie są lub nie są nimi w ogóle. Pierwszy to Golubev dosyć dobry talent jak właśnie na warunki twardej nawierzchni jakie są na AO będzie podejmował też dosyć młodego Fogniniego lecz jakoś nie mam zbyt wielkiego szacunku dla Włoskich tenisistów, myślę że Golubev od tego sezonu będzie chciał się pokazać większej rzeszy kibicom. Kolejną osobą jest chyba przez wiele osób zapomniany Taylor Dent lecz swoją grą na pewno wielu osobom się przypomni podejmuję swojego rodaka Delića myślę że tutaj zbytniej przyjaźni nie będzie ukazanej ze strony &quot;czystego&quot; Amerykanina i pokona Amera. Ostatni typ to Llodra świetny deblista lecz ostatnio nawet dobry singlista pamiętamy świetny mecz z Austriakiem Melzerem podczas USO, oczywiście Xavier Malisse też na pewno zapomniany przez wielu była czołówka rankingu nawiasem dodam że jest to sąsiad Tommiego Haasa :p i oczywiście jego największy wyczyn to półfinał Wimbledonu trochę od tego minęło ale ostatnio grywał bardzo często na czelkach, myślę że jednak czas na to że z krajów gdzie używa się Francuskiego będzie ten lepszy z ojczyzny tego języka.
(2/10)
Golubev - Fognini @ 1.55
Delic - Dent @ 1.75
Llodra - Malisse @ 1.85
I teraz parę zagrań solowych. Pierwszy to Denis Istomin Uzbek jak dla mnie też jeden z talentów na kortach twardych, a będzie podejmował &quot;dziadka Wincenta&quot; czyli Spadeę, nie będę się za dużo rozpisywał myślę że początek sezonu to czas na to by pokazać się i myślę że może trochę zmęczyć dziadka i urwać mu dwa sety.
(2/10)
Spadea - Istomin +1.5s @ 1.75
Kolejny typ to gra na to że Navarro urwię seta Safinowi. Chyba każdy zna Safina będzie się go męczyć, nękać zagraniami, mu coś nie wyjdzie serią i będzie bardzo zirytowany i może się spalić liczę na to że jeśli Safin się opamięta to jednak po oddanym secie.
(1/10)
Safin - Navarro: 4 lub więcej setów @ 2.00
I ostatni typ to gra przeciwko Bagiecie z Cypru, nie wiem ale po ostatnim meczu jeśli dobrze pamiętam na Wimbledonie z Lopezem gdzie spalił się chłopak całkowicie wyczynia takie cuda w wielu swoich spotkaniach że jest to głowa mała ostatnio miał mecz z jakimś Włochem w czelku we Francji jesli ktoś obserwował go to naprawdę była lekka parodia lub okrutna gra pod publikę z wykorzystaniem kalejdoskopu ponieważ wygrywając 5-0 w setach doprowadził do TB gdzie następnie przegrał, ale mniejsza o to jakoś naprawdę nie widzę go bardzo słabo się prezentuję według mnie, gdzie Benneteau jeśli się uprze jest w stanie grać na poziomie oczywiście ni takim jakim Simon czy Gasquet lecz jednak też potrafi rozgrywac dobre mecze tutaj stawiam na niego że urwie Baghdatisowi dwa sety.
(2/10)
Baghdatis - Benneteau +1.5s @ 1.75

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Haggard, filmweb: Z Thomazem jest trochę inaczej ???? . Pod względem stylu nie jest typowym południowcem. Lubi posiadać inicjatywę w wymianach. Front zdobywa najczęściej stosunkowo mocno i płasko uderzając z FH w kierunku rogów (często obiega BH). Do tego uderza płasko, mocno. Co raz częściej pojawia się na szybszych nawierzchniach, on prędzej czy później musi się wstrzelić.
Co do Jego serwisu? To jeden z jego większych atutów ???? Mocny (najsilniejsze pod 210 km/h, pierwszy średnio 185-190 km/h), rotowany, wygrywający.

F 0

filweb

Forum VIP
Sam chciałem zagrać przeciwko Cypryjczykowi już w pierwszej rundzie. Zwłaszcza po tym, jak widziałem jego mecz z Ljubiciciem na AAMI. Szkoda, że wylosował Francuza, bo Benettau jest kiepski i może spokojnie z Marcosem przegrać.
Nie wiem co się wszyscy uparli na ten mecz Delic- Dent. Widzę go już tutaj po raz któryś i co dziwne, jest różnie typowany. Właściwie nie jest to dziwne, bo obaj gracze są wg mnie dość nieobliczalni. Radziłbym zostawić ten mecz, a już z pewnością wyrzucić z kuponów AKO.

S 0

stukupuku

Użytkownik
Nicolas Massu - Nicolas Almagro

Mecz dwóch &quot;Clay-owców&quot;, który nie zapowiada się na wielkie widowisko. Do tej pory obydwaj zawodnicy spotkali się czterokrotnie i trzy razy zwycięsko wychodził z tych pojedynków Nicolas Almagro. Przed spotkaniem w AO próbowali swoich sił na turnieju w Auckland, gdzie trochę lepiej zaprezentował się Almagro wygrywając jeden mecz z Yen-Hsun Lu, który jest typowym graczem na twardej nawierzchni (Nicolas Massu przegrał swój pierwszy mecz z Gilles Muller). Biorąc pod uwagę ostatnią formę i wcześniejsze spotkania typuje tutaj zwycięstwo Nicolasa Almagro. Uważam jednak, że będzie to dość wyrównany pojedynek i bardzo możliwe, że będzie rozegranych więcej niż trzy sety. Polecam więc typy:​

Massu Nicolas - Almagro Nicolas typ: 2 kurs: 1.35 buk.: Expekt ✅
Massu Nicolas - Almagro Nicolas typ: over 35.5 games kurs: 1.86 buk: Expekt
✅

S. De Chaunac - Darcis Steve​

Na początku patrzę i nie wiem kto to jest ten Francuz bo nigdy go nie widziałem, a „chłopak” ma już ponad 30 lat. Nie mówię ze Steven Darcis jest jakimś wielkim graczem (57 miejsce w rankingu ATP), ale w zeszłym roku parę jego pojedynków widziałem. Patrząc jednak w ostatnie statystyki widać, że Belgowi się nie wiedzie. Początek tego roku to dwie porażki w tym z Taylorem Dentem, który jest w rankingu na 724 miejscu! Z drugiej strony mamy Sebastiena de Chaunac, który pewnie pokonał eliminacje do AO wygrywając trzy pierwsze spotkania (wszyscy zawodnicy wyżej w rankingu od niego). Jak sami jednak wiemy ranking to nie wszystko, a w tenisie liczy się ostatnia forma (najlepszy przykład przegrana Starace z Tomicem). Francuz Chunac moim zdaniem jest dobrze przygotowany do turnieju i chce się w nim jak najlepiej pokazać. Polecam więc grać na niego oczywiście nie szalejąc ze stawka.​

De Chaunac - Darcis Steve typ: 1 kurs: 2.55 buk: Expekt ✅

Lleyton Hewitt - Fernando Gonzalez

Mecz, który dla wielu będzie jednym z najlepszych w pierwszej rundzie Australia Open. Naprzeciw siebie staną dwaj bardzo dobrzy gracze Lleyton Hewitt i Fernando Gonzalez. Do tej pory Panowie spotkali się pięć razy, trzy razy wygrywał Chilijczyk, ostatni raz w 2007 roku w Australia Open.
Ostatnie wyniki meczów, a co za tym idzie forma przeważają za Australijczykiem Hewittem. W turnieju w Sydney pokonał takich graczy jak J. Benneteau i J. Tipsarevic a także walczył z typowanym przez niektórych do wygrania AO Davidem Nalbaldianem. Fernonado Gonzalez grał z kolei w turnieju Kooyong, ale nic nadzwyczajnego nie pokazał przegrał dwa mecze z S.Wawrinka i F.Verdasco wygrał tylko z I.Ljubicicem.
Lleyton Hewitt będzie grał jak zawsze do końca. W Australia Open jest ulubieńcem publiczności i na pewno doping jaki będzie miał powinien skutecznie wyprowadzać z równowagi jego przeciwnika. Dla mnie jest to taki „walczak”, który nie odpuszcza a grając u siebie będzie dodatkowo zmotywowany, żeby przejść do następnej rundy, a także zrewanżować się za porażkę w 2007 roku.
Kursy szybko spadają, ale Unibet ma Hewitta jeszcze w roli underdoga po kursie 1.94. Jak najbardziej polecam.​

Lleyton Hewitt - Fernando Gonzalez typ: 1 kurs: 1.94 buk: Unibet ⛔

//Lleyton niestety nie popiał się przed własną publicznością.

Z innych typów na podbicie kursów polecam:

Hanescu Victor - J. Hernych typ: 1 ✅
O. Govortsova - A. Mauresmo typ: 2 ✅
J. Zheng - C. Pin typ: 1
✅

snorri 0

snorri

Użytkownik
Sam chciałem zagrać przeciwko Cypryjczykowi już w pierwszej rundzie. Zwłaszcza po tym, jak widziałem jego mecz z Ljubiciciem na AAMI. Szkoda, że wylosował Francuza, bo Benettau jest kiepski i może spokojnie z Marcosem przegrać.
Baghdatis nie powrócił wciąż do formy sprzed kontuzji ale z pewnością nie zapomniał jak się gra w tenisa. W 1 rundzie postawiłem na niego ale w pojedynku z Soderlingiem nie daję mu już większych szans, pomimo że na początku sezonu liczyłem że zobaczymy wielki powrót.

Szczerze to bardzo rozczarowałem się kreczem Jarkko, miałem nadzieję, że pokaże iż jego udział w finale z Davidem i 3 setowy pojedynek to nie był przypadek. ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom