>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open '12 - typy z kwalifikacji mężczyzn oraz dyskusja ogólna

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Australian Open 2012
Typy z kwalifikacji mężczyzn oraz dyskusja ogólna

Przed nami kwalifikacje do pierwszego w tym roku turnieju wielkoszlemowego. Jutro rozegrane zostaną mecze pierwszej rundy kwalifikacji mężczyzn.

Oficjalna strona turnieju: http://www.australianopen.com/en_AU/index.html

Drabinka męskich kwalifikacji: http://www.australianopen.com/en_AU/scores/draws/qs/index.html

Plan meczów na dany dzień: http://www.australianopen.com/en_AU/scores/schedule/

Kursy wystawił już Bwin. Oto one:

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

dingsaller 1K

dingsaller

Użytkownik
Gensse - Lemke, 1 @ 1.56 panbet ✅
Dość długo uważałem Gensse za claycourtera, ale pokazał pod koniec zeszłego sezonu, że potrafi grać na hardzie. Mocny serwis i forehand plus regularność powinny wystarczyć na Lemke. Zresztą spójrzcie na ostatnie porażki Australijczyka:
Groth S. - Lemke J. QF 6-0, 6-2
Ebden M. - Lemke J. Q-1R 6-0, 6-3
Galvani S. - Lemke J. 1R 6-4, 6-1
Wygrane z zawodnikami na poziomie futures.

Do tego Polecam De Bakkera i Bedene.

Otrzymane punkty reputacji: +2
corona 49

corona

Użytkownik
Soeda G. - Cervenak P. # 1.20 Bet365

Japończyk ostatnio w dobrej formie. Na rozkładzie w ostatnim turnieju w Chennai ma między innymi Wawrinkę czy Dodiga. Soeda dzięki grze w półfinale wskoczył znowu do pierwszej setki i postara się tu pozostać. Na pewno awans do turnieju głównego byłby dla niego ogromnym sukcesem. Raz już grał w turnieju głównym miało to miejsce w 2007 roku, lecz przegrał wtedy z Mario Ancicem 0:3. Po drugiej stronie Słowacki typowy challengerowiec czyli Pavol Cervenak. W tej chwili jest on uplasowany na 216 miejsce. Raz go widziałem w akcji, miało to miejsce na jakim Challengerowym turnieju na ziemi i niczym mnie nie zachwycił. Dobry serwis i tyle co można oni więcej napisać. Dobra forma jaką ostatnio pokazuje Go z pewnością powinna wystarczyć na średniego Słowaka.

Brands D. - Udomchoke D. # 1.40 Bet365

Brands w tym roku jeszcze nie grał oficjalnie. W poprzednim roku dość mocnym akcentem zakończył swój udział w tourze, gdyż wygrał Challenger w Helsinkach. Pokonał tam między innymi: Lorenziego, Berrera, Browna czy Bachingera, czyli na tym poziomie nie byle kogo. Ten niemiecki zawodnik znany jest z dobrego serwisu, dzięki swoim prawie dwóch metrach wzrostu potrafi w ważnych momentach sypnąć parę asów. W poprzednim roku i jeszcze rok wcześniej Brands grał w Australian Open. Dwa lata temu przegrał dość łatwo bo 0:3 z Korolevem, w ubiegłym roku z kwitkiem odprawił go Stakhovsky 0:3. Jednak w obu przypadkach do turnieju głównego przechodził przez kwalifikacje. Rywalem Niemca będzie zawodnik z Tajlandii. Danai dwa razy grał w turnieju głównym AO, w 2007 roku zdołał dojść do trzeciej rundy. W ubiegłym roku przegrał w trzeciej rundzie kwalifikacyjnej z Gregiem Zemlją. Jest to typowy średniak, który zazwyczaj gra w turniejach Azjatyckich. Kilka lat temu był wielką nadzieją tenisa w Azji jednak, zbyt wiele z tego nie wynikło. Wg mnie Brands jest przynajmniej o klasę lepszym zawodnikiem. Posiada lepszy serwis, lepsze uderzenie oraz dysponuje lepszą formą, to powinno wystarczyć na zawodnika z Tajlandii.

P 160

peter42

Użytkownik
Hernych-Klaasen 2-0
typ 1 kurs 1,4 BAH

Hernych broni w Australii sporej ilosci punktów,poniewaz w tamtym roku dotarł do 3rundy. Pierwszym etapem obrony pkt. będzie przejscie kwalifikacji. Na początek dostaje przecietnego challengerowca Raven Klaasen ktory mimo swojego już nie młodego wieku( 30 lat )nie osiagnąl nic wielkiego w karierze.Hernych pod koniec 2011 roku wygrywal z lepszymi zawodnikami np.Petzchner,Zemlja czy Del Bonis wiec nie powinien mieć wiekszych problemów z zawodnikiem z Rpa.

Clement-Phau 0-2
typ 1 kurs 1,7 BAH

Nie lubie obstawiac w bukach gdzie krecz oznacza porazke ale miejmy nadzieję ze podstarzaly Clement nie zrobi zadnego psikusa i zwycieży Niemca. juz 11 lat minie w tym roku od najwiekszego sukcesu Clementa (finał Australian Open),takiego sukcesu juz napewno nie powtorzy ale licze ze przejdzie kwalifikacje i zagra w turnieju glownym,rywal napewno w zasiegu wiec stawiam.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Jaziri - Smyczek 1 1,40 ⛔
Prodon i właśnie Jaziri to dwóch dość zaawansowanych wiekowo tenisistów, którzy w zeszłym roku zrobili największy postęp. Obraz jego zeszłotygodniowego, 3 setowego meczu przeciw Tsondze, kiedy przez jego dużą część był lepszym zawodnikiem wskazuje, że zeszłosezonowa eksplozja nie była przypadkiem. Bardzo lubię zbalansowany styl gry Tunezyjczyka, zmiany taktyki i wiele opcji rozegrania wymiany (twarze counter-punchera i agresora), umiejętność przystosowania się do różnych nawierzchni.
Smyczek ma mniej atutów, szczególnie w ofensywie. Po uderzeniach jego koronnym krosowym BH, piłka powinna systematycznie wracać na drugą stronę siatki po nieprzyjemny i regularnym slajsie rywala. Na dodatek Tim nie ma rytmu turniejowego, zaliczając tej nocy pierwszy oficjalny mecz w sezonie 2012.

klemi 52

klemi

Użytkownik
Jaziri M. - Smyczek T. [email protected]
Betsson
De Bakker T. - Brown D. over 22.5 [email protected]
Bet365
Look M. - Bautista-Agut R. [email protected]
Unibet
Zjadlo mi analizy, pokrótce więc;
Smyczek w obecniej formie Jaziriego nie ma prawa tutaj nic ugrać. Marokanczyk swietny wystep z Tsonga w Dausze. Nawet przy grze Kongo na 50% urwanie seta Francuzowi robi wraznie. Juz od koncowki zeszłego sezonu Malek notuje bardzo dobre wystepy i to na kazdej nawierzchni. Smyczek duzo słabszy z glebi kortu. W wymianach bedzie zjadany przez Jaziriego.
De Bakker to było jedno z najwiekszych zaskoczen in plus w 2009 i 2010 roku. W 2011 wyraznie spuscil z tonu i obecnie znajduje sie dopiero na 211 pozycji (byl juz w okolicach 40). Dobry serwis, fh i skuteczna gra z koncowej lini. Dredy na korice to przede wszystkim roztargnienie, nieregularność i serve&amp;volley mimo ze w obu tych elementach tenisowego rzemiosła Dustin jest conajwyzej sredni. Widza mi sie w tym meczu 3 sety. Bakker jeszcze 2-3 lata temu zjadałby Browna na sniadanie, teraz jednak Jamajczyk zrobil postep, a Thiemo uwstecznił się. Dla mnie wyrównany pojedynke. Gdy Brown tutaj nie odurzy sie zbytnio przed meczem ma szanse powalczyc.
Bautista-Agut to jeden z niewielu Hiszpanow, ktorzy preferuja gre na szybkich nawierzchniach. Jak na razie poczatek sezonu w wykonaniu Roberto jest przyzwoity. Ciesza na pewno wygrane z Phauem i serwismanem Sijsling. W pierwszej rundzie w Dausze powalczył też z Bachnigerem. Looka przyznam sie nie dane mi bylo widziec w akcji. Wydaje mi sie jednka, ze mimo gry u siebie Australijczyk nie ma chyba wiekszych szans z Hiszpanem. Zdaje sie ze to jedank ciagle poziom futersow i z mlodszym, ale bardziej doswiadczonym Hiszpanem zostanie gladko ograny.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Co prawda Rosjanin nie grał jeszcze żadnego meczu w tym sezonie, jednak nie powinno mieć to większego wpływu w tym przypadku. W zeszłym sezonie osiągnął tutaj swoje małe sukcesy, jak chociażby zwycięstwo nad Mahutem, Bemelmansem czy Delicem, co było dużym osiągnięciem dla Donokoya w tamtym okresie. Ponadto pokonał kilku mocnych graczy na clayu osiągając nawet swój challengerowy finał, przegrywając tam dopiero z Rosolem. Souza jakby nie patrzeć, jeśli ma dzień to potrafi pokonać w ładnym stylu, jednak ostatnio jego forma nie należy do obiecujących. Przegrał niedawno z gościem spoza 200, co na pewno nie jest dobrym rezultatem dla tenisisty, który w zeszłymezonie poziomie pokonał chociażby Kamke czy Kukushkina. Na cegle miałby większe szansę, choć... ostatnie spotkanie obu panów wygrał własnie Rosjanin (6-3, 6-3) i w przypadku troszkę szybszego kortu jakie są tu w Australii większe szansę daje Eugeniuszowi.

Joao Sousa - Eyvgeny Donskoy @1,72 / Bet365 ⛔

gju 134

gju

Użytkownik
Jaziri
to zawodnik dla wielu dalej anonimowy, ale umiejętnościami jest obecnie na poziomie wygrywania challengerów i solidnej gry w głównym nurcie ATP. Smyczek nie ma argumentów przeciwko Jaziriemu.
Sugita
Sugita pokazał się ze świetnej strony tydzień temu. O mało nie doszedł do półfinału w Chennai, a Almagro uciekł z pod topora tylko dzięki braku zimnej krwi u Sugity. Bemelmans to solidny player młodego pokolenia, ale przy tej formie Sugity będzie mu cholernie ciężko.
+Soeda

pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
dzisiaj w nocy piekny wałęk pocisnoł Lajovic w meczu z Viola prowadził w trzecim secie 5:0 a przegrał go 6:8 ładna kasa Lajovica
dzisiaj baloniarz Viola przegrywa z Veicem ładny kursik 1,55

P 160

peter42

Użytkownik
dzisiaj w nocy piekny wałęk pocisnoł Lajovic w meczu z Viola prowadził w trzecim secie 5:0 a przegrał go 6:8 ładna kasa Lajovica
dzisiaj baloniarz Viola przegrywa z Veicem ładny kursik 1,55

Tak to byl starszny przewał ale Serbowie tak mają. Veic dla mnie to tez dziwny zawodnik wiec łatwo nie bedzie ale napewno mozna liczyc zmeczenie Violi

P 160

peter42

Użytkownik
Goffin-Rufin 0-2
Typ 1 kurs 1,5 BAH

Belg mimo nie wysokiego wzrostu,nadrabia ambicja i nie tylko bo umiejetnosci tez ma nie małe i mysle że w tym roku poprawi ranking i wskoczy do setki. Pierwszy krok zeby to zrobic to trzeba przejsc kwalifikacje, rywal Ruffin kojarzy mi sie najbardziej z kortami ziemnymi na ktorych zdobywa wiekszosc pkt. wtym roku odniosł jedno zwyciestwo w challengerze Noumea i wczoraj w kwalifikacjach ze słabym niemcem Rieschick.Goffin pogral troche w Chenai gdzie przegral w cwiercfinale z finalista Tipsarevicem a to duzo lepsze osiagniecie niz wyniki Rufina. Stawiam wiec na Belga i obym sie nie zawiódł.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Na pewno spośród kilku meczów kwalifikacyjnych do AO warto wziąć pod uwagę mecz Sugity z Bemelmansem. Obaj zaliczyli w tym sezonie po jednym turnieju i na pewno większe wrażenie zrobił japończyk Sugita, który bez problemu dostał się do głównego cyklu w Chennai, a tam ku zaskoczeniu zrobił niemałe zamieszanie pokonując najpierw gładko Rochusa, czy Yen-hsu Lu odpadając dopiero w 3 rundzie z Almagro i choć przegrał to zagrał na prawdę wyśmienite spotkanie jak na swój level, brakowało jedynie trzeźwego umysłu w kluczowych momentach, inaczej mógł mieć Hiszpana jak na tacy, który obronił tamtego dnia kilka meczboli. Sugita to moim zdaniem dobry materiał na ten sezon i mam nadzieję, że się szybko nie wypali a ma nawet szansę powalczyć tutaj w kwalifikacjach. Bemelmans z koleji brał udział w challengerze w Kaledonii, gdzie w porównaniu do japończyka - konkurencje miał nieco niższą grając z tenisitami z okolic top 200 i w ćwierćfinale odpadł przegrywając w dwóch setach z Francuzem Chardym. Tutaj w mojej opinii niewątpliwym faworytem jest japoniec i mam nadzieję ,że zrewanżuje się Belgowi za kwalifikacje do Wimbledonu z zeszłego roku.

Yuichi Sugita
- Ruben Bemelmans @1,84 / Unibet ✅ (6-1, 6-4)

Otrzymane punkty reputacji: +3
dingsaller 1K

dingsaller

Użytkownik
Soeda - Molchanov, 1 @ 1,16
Soeda lepszy w każdym elemencie. Molchanov jest wystarczająco nieregularny by nie był w stanie nawiązać walki z japończykiem.
Sugita - Naso, 1 @ 1,30 ako 1,51 expekt ⛔
Jeśli Sugita będzie tak cierpliwie budował akcje i zasypywał Naso głęboki uderzeniami jak to robił w Chennai to włoch jest kompletnie bez szans.
Całą czwórkę widziałem w tym roku, wiem co gram.

rivaldinho 240

rivaldinho

Użytkownik
Pospisil Vasek vs. Ball Carsten [2] 3.40 Unibet ✅6:7 4:6

Jak dla mnie grubo przegiety kurs..
Australijczyk dysponujacy bardzo mocnym podaniem w mych oczach faworytem.. kurs jak dla mnie szok.. ale ja sie tam nie znam ???? biore :boks:
Vasek slabo w 1 rundzie.. z anonimowym Johnem Millmanem 3 sety.. 1 servis na poziomie 59% i 47 UE , Carsten rowniez 3 sety z kazachem Yuri Schukinem 12 asow, 74% pierwszego servisu i 43 UE.. gra mocno i agresywnie, jezeli ograniczy UE to mysle ze spokojnie w 2 setach wypunktuje Kanadyjczyka.

Otrzymane punkty reputacji: +13
gju 134

gju

Użytkownik
Menendez
Fajnie wyglądał w tamtym sezonie, świetnie się pokazał w pierwszym turnieju w tym sezonie, dochodząc do finału. Gładka wygrana w pierwszej rundzie kwali tylko potwierdza dobrą formę.
+Goffin +Sugita
ale rzeź. nie dało się wykombinować więcej niespodzianek. może chociaż sugita siądzie.

piotrex007 114,3K

piotrex007

Użytkownik
Pospisil Vasek vs. Ball Carsten [2] 3.40 Unibet

Jak dla mnie grubo przegiety kurs..
Australijczyk dysponujacy bardzo mocnym podaniem w mych oczach faworytem.. kurs jak dla mnie szok.. ale ja sie tam nie znam ???? biore :boks:
Vasek slabo w 1 rundzie.. z anonimowym Johnem Millmanem 3 sety.. 1 servis na poziomie 59% i 47 UE , Carsten rowniez 3 sety z kazachem Yuri Schukinem 12 asow, 74% pierwszego servisu i 43 UE.. gra mocno i agresywnie, jezeli ograniczy UE to mysle ze spokojnie w 2 setach wypunktuje Kanadyjczyka.
Zgadzam się, też zdziwił mnie rozstaw kursów, spodziewałem się bardziej wyrównanych. Dla mnie spore value po stronie Australijczyka ;)

dingsaller 1K

dingsaller

Użytkownik
Tyle, że te UE to nieodłączny element gry Ball&#39;a...
Millman to zdecydowanie trudniejszy zawodnik dla Vaska, zmusza go do budowania akcji, co kanadyjczykowi jeszcze za dobrze nie wychodzi. Ball nie jest w stanie stawiać oporu. O ile Pospisil nie zamieni się w maszynę robiącą UE, to Ball może to wygrać tylko po tiebreakach.

P 160

peter42

Użytkownik
Teixeira-Serra 7-6,3-6,1-6
Typ Teixeira +5, kurs 2,05 Tobet

Dwoch Francuzów o zblizonym rankingu,preferujacych korty ziemne spotyka sie kwalifikacjach Australii i kurs na jednego z nich tylko 1,2. Jak dla mnie value bo umiejetnosci na chwile obecną maja podobne ,jedynie doswiadczenie i wynik ich ostatniego meczu z przed tygodnia gdzie Serra rozbił Teiteire sa na jego korzysc. Ja licze jednak ze mecz nie bedzie miał takiego jednostronnego wyniku jak ostatnio i Teixteira pokryje handi.

Dzisiejsze wyniki to żałość,mafia wygrywa bo jak to inaczej nazwac kiedy najwyzszy numer w kwalach zostaje 7, a odpadaja soeda,andreev,zemlja i inni faworyci.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Andreev, I - Sijsling, I 1,35
Igor na początku tenisa pokazał kawał dobrego tenisa. Pokazał te walory jakimi imponował kilka miesiecy temu. w Brisbane przeszedł kwale i odpadł w 2r po niezwyklę zaciętym meczy z Dolgopolovem. Tamtego meczu nie powinien przegrać, jednak w drugim secie w TB, zabrakło zimnej krwi i to Ukrainiec ostatecznie wygrał, ale pokazał się z naprawdę dobrej strony. Sijsling solidny challanger level. Pałęta się w końcwóce drugiej setki, od czasu do czasu zaliczy jakiś dobry challanger, ale ostatnio to raczej porażki w 1r. Igor to strasznie niebezpieczny grajek, jak gra swoje to może zagrozić najlepszym, w obecnej dyspozycji powinien awansować do AO. Holender na pewno postawi twarde warunki, ale ostatecznie to Rosjanin przejdzie do next rundy.

B 2K

borek149

Użytkownik
Teixeira-Serra
Typ Teixeira +5, kurs 2,05 Tobet

Dwoch Francuzów o zblizonym rankingu,preferujacych korty ziemne spotyka sie kwalifikacjach Australii i kurs na jednego z nich tylko 1,2. Jak dla mnie value bo umiejetnosci na chwile obecną maja podobne ,jedynie doswiadczenie i wynik ich ostatniego meczu z przed tygodnia gdzie Serra rozbił Teiteire sa na jego korzysc. Ja licze jednak ze mecz nie bedzie miał takiego jednostronnego wyniku jak ostatnio i Teixteira pokryje handi.
Może dlatego kurs 1.20 bo pierwszy z francuzów rozegrał na hardzie aż 3 spotkania natomiast drugi ponad 200 ? Szukanie value na Maxime po tym jak w zeszłym tygodniu Serra rozibł go 6:3, 6:0 jest dla mnie troche abstrakcyjne. Choć życzę powodzenia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom