>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open '11 - turniej główny

Status
Zamknięty.
buktyper 3

buktyper

Użytkownik
Typy warte zagrania:
1. Przysiężny - Kunitsyn Typ:1 @1,65
Myślę, że ten Polak ma zdecydowanie największe szanse spośród naszej &quot;3&quot; na przejście do 2 rundy, choć nie wykluczam oczywiście kompletu. Ma lepszy bilans od słabo grającego ostatnio rywala. Poza tym do Wielkiego Szlema trenował z samym Rogerem Federerem, gdyż przez kilka dni był sparing partenerem szwajcarskiego mistrza. Ma bdb serwis i powinien dać radę.
2. Wickmayer - Groth Typ:2 @1,95
Typer pode mną już o tym spotkaniu wszystko napisał. Wyniki Groth obserwuje od dluzszego juz czasu i z dnia na dzien robi postępy. Ostatnio w znakomitym stylu wygrala turniej WTA, gra przed własną publicznością i jest na fali. Wick też zdaje się być mocna, więc szykuje sie nam bardzo pasjonujacy pojedynek. Sprobowąć po takim kursie na Groth jak najbardziej wskazane ;)
3. Karlovic - Dodig Typ:1 @1,40
Ivo powraca i to powraca w naprawdę dobrym stylu. Asował jak natchniony w ostatnich meczach i jest tenisistą, z którym na hardzie, a nie mowiac juz o trawie problemy mają nawet najlepsi. Potężny i skuteczny serwis + niezła forma na Dodiga powinno spokojnie wystarczyc i nie ma co tutaj sie rozpisywac.
4. Martinez Sanchez - Arn Typ:2 @1,95

Arn w bardzo wysokiej formie. Wygrała ostatnio swój pierwszy w karierze turniej WTA, odprawiając z kwitkiem wiele utytułowanych zawodniczek z Marią Szarapową na czele. Węgierka pokazała, że ta nawierzchnia jej odpowiada z pewnością bardziej niż Sanchez, która raczej woli clay. Jak dla mnie rewelacyjna dyspozycja Arn powinna przynajmniej na 1 rundę wystarczyć, a poza tym tak wysoki kurs kusi i to bardzo.
AKO: 8,80
Żelazna &quot;10&quot;, a więc typy, które powinny wejść, i te pozostawiam bez analizy:
- Nadal - Daniel 1 @1,01
- Federer - Lacko 1 @1,01
- Ivanovic - Makarowa 1 @1,22
- Malisse Andujar 1 @1,17
- Berankis - Matosevic 1 @1,42
- Kohlschreiber - Kamke 1 @1,27
- Jowanowski - Chang 1 @1,32
- Montanes - Brown 1 @1,32 (Brown fatalnie zaczal sezon, odpadl w 1 rundzie z mocno przecietnym Japonczykiem, oprocz singla, w 1 rundzie odpadl tez w deblu, a Montanes jest naprawde niezly i sie rozwija coraz bardziej, staje sie na pewno bardziej wszechstronnym tenisistą)
- Giraldo - Machado 1 @1,20
- Venus - Errani 1 @1,22
AKO: 6,70
Pozdrawiam!

vdv 66

vdv

Użytkownik
Klara Zakopalova v Melanie Oudin
Typ: Klara Zakopalova @ 1,66
✅
bet365

Kursy na Klarę już pospadały. Z tego co wiem na betclicku początkowy kurs na Czeszkę wynosił 1,90. W chwili obecnej kursy oscylują około ~1,70.
Zakopalova rozpoczęła sezon bardzo dobrze. Wystąpiła tylko w turnieju Hobart, ale dotarła tam aż do półfinału, przegrywając z nim z późniejszą triumfatorką - Groth. W drodze do QF straciła tylko jednego seta - z Brianti (chyba po prostu źle weszła w mecz, przegrała 1st set 1-6, później nie dała rywalce szans). W 1R pokonała, właśnie jutrzejszą przeciwniczkę 6-3 7-6. Po meczu z Brianti ograła bardzo dobrze zaczynającą sezon Bartoli (SF w Brisbane no i QF w Hobart).
Młoda Amerykana wystąpiła tylko w jednym turnieju rankingowym w 2011, było to właśnie w Hobart (przegrała z Zakopalovą). Poza tym występem zagrała w pokazówce w Hong Kongu: przegrała z Kirilenko i wygrała z Zhang. W poprzednim sezonie turnieje rangi WTA kończyła z reguły w pierwszych rundach, bez większych sukcesów.
Jedyny mecz w którym obie zawodniczki się spotkały to właśnie ten sprzed tygodnia, tak więc 1-0 dla Zakopalovej. Uważam go za spory wyznacznik tego na co stać obie Panie i typuję tutaj zwycięstwo Czeszki.

M 55

meggie1

Użytkownik
Kimiko Date Krumm v Agnieszka Radwańska
Agnieszka Radwańska - Wygra 2-1 3.75
✅ 4:6, 6:4, 5:7✅
Każdy z góry skreśla Agnieszkę. Może i przyjechała po wpisowe, ale wydaje mi się że mimo wszystko jak już tu jest to będzie chciała zajść trochę dalej niż 1-wsza runda.
Nie będę wiele pisać bo mecz ten został już opisany, ale moim zdaniem Agnieszka wygra 2:1.
Miała dość dłuższą przerwę więc myśle że wejście w mecz może jej trochę zająć, jakieś drobne potknęcie rywalka z pewnością wykorzysta. Kimiko pomimo swojego wieku nadal graść jeszcze potrafi, dysponuje sporym doświadczeniem. Dlatego myślę ze może nawiązać walkę i jezeli Agnieszka nie zejdzie z kortu przed czasem to powinna wymęczyć wynik na swoją korzyść.

Otrzymane punkty reputacji: +1
mataz 1

mataz

Użytkownik
Typy na drugi dzień AO:
A. Kleybanova - I. Falconi typ 1 @ 1.08 10/10 ✅✅✅
Rosyjski czołg kontra włoska druga liga. Faworytka jest tylko jedna rosyjska &quot;piękność&quot; bardzo dobrze weszła w sezon 2011, udany turniej w Sydney, bardzo wyrównane spotkanie mówią same za siebie. Rosjanka to przede wszystkim siła, gra z głębi kortu, a poza tym gra także debla, więc przy siatce coś umie, ale z tym już nie jest tak rózowo, gdyż jest to zawodniczka o sporej masie i sile, więc ze zwinnością jest już gorzej, na szczęście kondycyjnie wydaje się dosyć wytrzymała. Włoszkę przyznaję się, że jakoś niezbyt mi utkwiła w pamięci w ostatniej rundzie kwali pokonała Dijyas, było trochę przełamań, więc nie widzę powodów, żeby Kleyba nie łamała Falconi co chwila, jeżeli doda do tego poprawny serwis to będzie szybki mecz.
J. Jankovic - A. Kudryavtseva typ 1 @ 1.35 9/10 ✅✅✅
Spotkanie nieco przygasłej w zeszłym sezonie serbskiej gwiazdy kontra Alla. Jankovic zeszły sezon tragedia, więc trzeba się w końcu odbić od dna, a przecniczka do tego idealna, Alla dla mnie to beznadzieja tenisowa w pamięci zapadły mi dwa mecze jej mecze z Isią na AO zeszłego roku i ogromna liczna niewymuszonych błędów oraz z Mrią Marnitez Snachez w Moskwie na koniec sezonu, w obu tych meczach gra jej wyglądała tak samo fatalnie. Rosjanka ma bardzo słaby serwis i przez to częste problemy z jego utrzymniem, ponadto gubi się przy jakiś rotowanych uderzeniach, także slice i mieszanie rotacji przez Jelene były by wysoko wskazane, jeżeli teraz Jankovic nie wygra to chyba powinna zastanowić się nad sensem gry w tenisa, bo Serbskie młode strzelby Ivanovic i Jovanowski mają chęć objęcia miana najlepszej serbskiej tenisistki w tym sezonie.
L. Safarova - S. Zhang typ 1 @ 1.22 8/10 ✅✅✅
Lucie jak dla mnie duży talent czeskiego i światowego tenisa. Posiada bardzo dobre warunki fizyczne i dobrze gra z głębi kortu, jak i posiada predyspozycje do wyprowadzenia ataku, jeżeli dołoży do tego dobry serwis do czego również ma predyspozycje, choć z kobietami to różnie to bywa w czasie meczu, wychodzi całkiem kompletna zawodniczka. Widziałem jej w Brisbane i naprawdę zrobiła na mnie duże wrażenie w jaki stylu ograła Peer, czyli zawodniczkę, która w zeszłym sezonie przebiją się w rejony czołówki WTA. Niestety muszę mi przyznać, że o grze Zhang mam jakoś średnie obeznanie, warunki fizyczne jak to Chinka dość marne, za to dość zwinna, wyniki ostatnio bez spektakularnych sukcesów, więc sądzę, że tu pozostanie tak samo i dziewczyna Berdycha odprawi Zhang bez zbytnich problemów.
S. Bammer - V. Zvonareva typ 2 @ 1.06 10/10 ✅✅✅
Kolejny kurs z cyklu perełka, ale zwycięstwu tu też wydaje się mi się już rozstrzygnięte. Wynik 2:0 ✅ dla Very wydaje mi się także. Rosyjska rakieta numer 1... tak, tak Dementivy już nie ma, Safina dno, nikt inny tylko Vera. Rosjanka ostanie 2 szlemy i 2 fianały, także tu też sądze, że będzie wysoko i spotka się w pół fianale z Kim i wygrana tego meczu będzie dla mnie faworytką do wygranej w turnieju. Vera spektakularne zwycięstwa w pokazówkach, które robią wrażenie, choć nigdy naprawde nie wiadomo kto jak się w takim meczu naprawdę przykłada, przegra z Pennetta myślę, że mogła być wkalkulowana, a pozatym jak tu porównywać Flavie do babci Bammer, która moim zdaniem powinna dać już sobie spokój z tenisem i nie zabierać miejsca młodym utalentowanym zawodniczkom, miałem ją nieprzyjmność oglądać u siebie w domu w Linzu i prezentowała się beznadziejnie, serwis porażka, masa ue, słaba psychika, tak wyglądał jej styl w meczu z Daniilidou, która już lata świetności ma za sobą, co do atutów Very nie chce mi się już rozpisywać, zaznaczę jedynie, że zaimponowała mi w zeszłym sezonie zmianą mentalną, to już nie ta sama Vera co kiedyś płacząca na korcie i nie wytrzymująca presji, teraz jest opanowana i umie podejmować dojrzałe decyzje, ogromne brawa za to dla niej, gdyż jest to jeden z ważniejszych czynników w tenisie jak dla mnie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lukaszx 43

lukaszx

Użytkownik
Bondarenko Katerina - Peng Shuai
AKO. 1.52 ✅

Peng od początku sezonu w dobrej formie. Zaliczyła już 2 półfinały, w Auckland i Hobart. Gra bardzo równo, nie popełnia prostych błędów, biega do wszystkich piłek, serwis też całkiem przyzwoity. K.Bondarenko to dla mnie bardzo średnia zawodniczka, dużo mniej utalentowana od starszej siostry. Jest sobie w 100, czasem, cos ugra w mniejszym turnieju, ale na tym najwyższym szczeblu rozgrywek nie ma czego szukać. Peng to może nie jest najwyższa półka, ale bardzo solidna zawodniczka i powinna odnieść łatwe zwycięstwo.

S 381

szczurek

Użytkownik
Kimiko Date - Agnieszka Radwańska 2 @1,65
Rozumiem, że Radwańska przez cały poprzedni sezon grała słabo. I rozumiem, że przyjechała do Melbourne po kontuzji. Ale jakby nie patrzeć, to Radwańska jeszcze niedawno była w czołowej dziesiątce rankingu WTA. Teraz jest rozstawiona w turnieju z numerem 12. Wierzę, że poradzi sobie z zawodniczką będącą na 56 miejscu. Kimiko Date to znana zawodniczka, ale bardzo wiekowa. Szczyt swojej formy osiągnęła jakieś 15 lat temu. Wróciła do zawodowego tenisa, ale nie bardzo wiem dlaczego. Pewnie sprawa ma coś wspólnego z pieniędzmi. Z doświadczenia wiem, że nie tylko w tenisie, ale ogólnie w sporcie tego typu powroty nie są najlepszym pomysłem. Wielu wielkich sportowców zawiesiło emeryturę, i rozmieniło swoją sławę na drobne (choćby Michael Schumacher czy Janne Ahonen). Date ma słabe warunki fizyczne, 163 cm. wzrostu i 53 kg. Radwańska jest 3 kilogramy cięższa, i aż 9 centymetrów wyższa. Japonka ma też swoje lata, mianowicie 41. Radwańska w tym roku skończy 22 lata. Różnica całego pokolenia, Date mogłaby być matką Agnieszki. Mecz zaplanowany jest jako pierwszy na korcie nr.6, więc rozpocznie się równo z sesją poranną, o godzinie 11:00 czasu miejscowego (w Polsce 1 w nocy). W samo południe temperatura może być bardzo wysoka, a słońce i upał nie będą sprzymierzeńcem Date. Ktoś może mi zarzucić, że ten typ jest podyktowany patriotyzmem, i ja przyznam mu po części rację. Jednakże wydaje mi się, że argumentów czysto tenisowych też jest więcej po stronie Polki. Kurs 1,65 wydaje mi się zawyżony.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Radwanska A. - Martic P. 3,20 2:0 ⛔
Myślę, że spokojnie można zagrać na progresję przeciwko Radwańskiej. W tej rundzie, albo następnej przypuszczam, że już odpadnie z taką formą jaką obecnie prezentuje.
Martic to bardzo młoda zawodniczka bo z rocznika 91, więc zupełnie inna bajka niż z 41 letnią Kimiko Date.
Tak więc Martic stoi przed swoją szansą i na pewno będzie chciała ograć wyżej klasyfikowaną Radwańska w tak prestiżowym turnieju.
Typ bardziej przeciwko Agnieszce niż za Martic. Przecież Kimiko Date w styczniu nic zupełnie nie zagrała ciekawego.
Myślę, że o takim kursie spokojnie można zaryzykować na Martic, a jak wygra nawet Agnieszka, to w następnej zagrać na jej porażkę.

sieczka 6

sieczka

Użytkownik
Razzano - Sharapova

Oglądałem pierwszy mecz Sharapovej z grającą na jednej nodze Tanasugarn i muszę powiedzieć, że tak kiepskiego meczu nawet w wykonaniu pań już dawno nie widziałem.
O ile jeszcze słabą grę Tajki można tłumaczyć poważną kontuzją, o tyle gry Marii po prostu nie dało się oglądać. Przede wszystkim fatalny serwis, kilkanaście DF, dwa bądź trzy razy Sharapova dosłownie oddała swoje podanie podwójnymi błędami. Uważam, że jakakolwiek zdrowa zawodniczka na miejscu Tanasugarn w tym meczu odprawiłaby Marię w dwóch setach.
Niestety nie widziałem meczu Razzano , pomimo tego na pewno postawię na nią parę jednostek, a dokładniej mówiąc przeciwko Sharapovej, bo z taką grą nie ma co szukać w tym turnieju.

Gdyby ktoś miły kto oglądał mecz Razzano-Vesnina mógł napisać o nim parę słów byłbym wdzięczny.

mataz 1

mataz

Użytkownik
Typy na faworytki dnia wczorajszego u Pań ładnie się sprawdziły, a niespodzianki typu Ivanovic udało się ominąć i o taką selekcję mi właśnie chodzi. Isia w drugiej rundzie, brawo i proszę tych, którzy uważali, że jest łasa na kasę i zamierza oddać mecz bez walki o przeprowadzenie rachunku sumienia, bo jakoś się to proroctwo się nie sprawdziło. Nie zmienia to faktu, że z zawodniczką, którą będzie potrafiła utrzymać swój serwis będzie mieć już duży problem, bo wczoraj z Date Agnieszka łamały się niemiłosiernie na zmianę. Już młoda utalentowana Petra Martic może sprawić jej problemy, a jeśli wygra to przy poziomie gry z wczorajszego meczu nie widzę w szans w ewentualnym spotkaniu z Kleybanovą.
Na marginesie śmieszny był motyw kiedy rakieta przy returnie Agnieszki złamała się i została jej sama rączka w dłoniach. Po operacji Isia nie mogła biegać to zabrała się za trening na siłowni, na przekór tym, którzy nie szczędzili uwaga, że jest leniwa. Efekt rakiety się łamią w recę (p.s. just kidding).
Dzisiaj 2 typy na faworytki, które wybrałem na podbicie swojego kuponu ako i liczę, że obędzie się bez niespodzianek:
Wozniacki - King typ 1 @ 1.07 @ 9/10 ✅✅✅
typ DW Wozniacki 2:0 @ 1.21 @ 7/10 ✅✅✅
typ Wozniacki handi -6,5 gema @ 1.87 @ 1/10 ✅✅✅
typ under 17,5 gema @ 1.91 @ 1/10 ✅✅✅
Przed turniejem dużo było mowy o tym, że Carolina bez formy, a pierwszy mecz poszedł bez większych problemów, nie było lania ze strony Caroliny, bo i Dulko uważam za zawodniczkę, która swoje potrafi ugrać, ale wystarczyło w sumie na 6 gemów w 2 setach. Vania King amerykanka o azjatycki korzeniach i słabych warunkach fizycznych. Największe sukcesy osiągnęła w grze deblowej, gdzie w ubiegłym sezonie wspólnie ze Shvedovą wygrała 2 szlemy. No i lepiej chyba na deblu pozostanie, lecz w AO i tak gra z kim innym i nie wróże jej sukcesów. W grze singlowej to nie ma ona zbyt wiele atutów. Bardzo słaby serwis, ale czego można się spodziewać po zawodnicze o dość niskim wzroście. W wymianach gra dość słabe piłki i nie sprosta Wozniackiej, która bazuje swoją grę na wymianach z głębi kortu. Myślę, że Vania będzie starała się od czasu do czasu wybrać do siatki, mając na uwadze jej deblowe zamiłowanie, lecz i tu nie będzie zbytnio różowo, gdyż Wozniacka bardzo dobrze potrafi minąć passing shotem. Zawodniczki spotkały się w zeszłym roku w Indian Wells i King urwała nawet Dunce seta, wiadomo u kobiet różne rzeczy zawsze mogą się wydarzyć, ale tutaj nie liczyłbym nawet na taki obrót wydarzeń. W US Open pierwsze trzy rundy Caroline przeszła jak burza z rywalkami podobnego kalibru, uważam, że i to spotkanie będzie miało podobny przebieg, zwłaszcza, że tak jak na wstępie pisałem uważam Dulko za lepszą zawodniczkę od King. Typy na 2:0 też wydaje mi się w miarę pewny, a under 17,5 gema oraz handi -6,5 gema realne do osiągnięcia, ale raczej za symboliczną stawkę, gdyż linia 17,5 dość niska oraz handi duże, a Carolina jakoś nie powala swoim serwisem i raczej nie rywalka, ale sama siebie jest też w stanie połamać.

Venus Williams - Sandra Zahalovava typ 1 @ 1.04 @ 10/10
✅✅✅
typ DW Williams 2:0 @ 1.22 @ 8/10 ⛔⛔⛔
typ Williams handi -6,5 gema @ 1.75 @ 3/10 ✅✅✅
typ under 17,5 gema @ 1.73 @ 2/10 ⛔⛔⛔
No to mamy Venus, która broni w Melbourne honoru klanu Williams. No i jej mecz w pierwszej rundzie wyglądał tak jak się spodziewałem. Co prawda Venus została 2 razy przełamana, ale raczej można nazwać to jej przełamaniem samej siebie, było to spowodowane przez ue, które w styl gry Venus są wliczone, poza tymi momentami reszta była czysta i przejrzysta. Serwis taki do jakiego wszyscy są przyzwyczajeni, czyli postrach wśród zawodniczek spoza ścisłej czołówki. Wyprowadzanie szybkich uderzeń kończących przy każdej napotkanej okazji. Tak na marginesie kurs na wygraną 2:0 w meczu z Errani 1.60 to była promocja. Tutaj już kurs dużo niższy, przy pierwszy meczu zawodniczki zawsze jest jakaś nie wiadoma jak jest przygotowana do sezonu. Jak widać u Venus wszystko funkcjonuje jak należy, stare sprawdzone jakże skuteczne metody. Sandra Zahlavova chyba jakiś mecz z jej udziałem w zeszłym sezonie widziałem, ale szczerze to niczym szczególnym w pamięć mi nie zapadła. W pierwszej rundzie ograła swoją rodaczkę Voracovą, sznanse oraz przełamania były z obu stron pań, także Venus napewno będzie miała nie jedną szansę na breaka, a swoim serwisem dopełni zwycięstwa i awansu do 3 rundy. Typ na wygraną 2:0 dla Venus wydaje mi się pewny, a typy na under 17,5 gema oraz handi -6,5 też mają szanse powodzenia.
Daje jeszcze jeden typ, bo słychać, że później same kursy na faworytów.
Kuznetsova - Rus typ 2 @ 8.20 @ 1/10 ⛔⛔⛔
typ Rus handi +6,5 gema @ 2.37 @ 5/10 ⛔⛔⛔
typ over 18,5 gema @ 1.85 @ 5/10 ⛔⛔⛔
typ ilość setów over 2,5 @ 4.33 @ 1/10 ⛔⛔⛔
Spotkanie utytułowanej Svety, która nie potrafi sobie przypomnieć stabilnej formy z dawnych lat z młodą nadzieją holenderskiego damskiego tenisa Rus. Kuznetsova w 2010 pokazała się z bardzo słabej strony, wygrała tylko turniej w San Diego w finale z naszą Agnieszką oraz była w w pół finale w Montrealu, gdzie uległa Wozniackiej. W roku 2010 jako faworytka 14 razy dawała się pokonać underdogom. Śledząc spotkanie 1 rundy Rus z Amerykanką Mattek, można było przekonać się o sporym talencie Rus, a także odpowiednim podejściu mentalnym, gdyż Mattek wygrywała w 3 secie 5:4 i przy swoim serwisie i stanie 30:00 była dwa punkty od meczu, a przegrała je finalnie 5:7. W wpadł mi styl gry młodej holenderki, który bazuje na szybkich bardzo płaskich piłkach co sprawiało jej przeciwniczce sporo problemów. W tym aspekcie przypomina mi nieco na Na Li, z którą Kuznetsova ostatnio przegrała w Sydney, gdzie prowadziła w meczu, aby je finalnie przegrać. Jest to jeden z większych mankamentów Svety, gdyż pomimo, że jest utytułowaną i doświadczoną zawodniczką w każdym momencie jej to praktycznie się wydarzy. Pamiętam finał w San Diego i przegrany tie break w 2 secie z Agnieszką, Kuznetsova zachowywała się w nim jak sparaliżowana. Liczę na właściwe podejście Rus do meczu, a niespodzianka jest wtedy możliwa. Nie chce bynajmniej umniejszać grze Rosjance, ale to na ile głowa jej pozwoli w dzisiejszym spotkaniu, jest zagadką. Jeżeli Rus zagra przyzwoicie przy swoim serwisie to twierdze, że nie jest bez szans. W pierwszej rundzie Sveta ograła inną utalentowaną młodą zawodniczkę A. Riske, lecz tamta zagrała fatalnie przy własnym serwisie, jednakże Kuznetsova zotała w tamtym spotkaniu 3 razy przełamana także. Typ na zwycięstwo za symboliczną stawkę, bo kurs na chimeryczką Rosjankę jest bardzo niski. Dość duże handi +6,5 gema na Rus myślę ma spore szanse zostać spełnione, jak również można rozważyć 3 setowe spotkanie lub nie wysoka linia na over gemów w meczu może zostać spełniona.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Tsvetana Pironkova vs Monica Niculescu 1 @1,89

Nie rozumiem tego kursu zupełnie. Niculescu jest słaba po prostu. Taka przebijaczka, czasem pójdzie do siatki, strasznie anemiczny podwójny BH. Buki chyba za bardzo zasugerowały się gładki zwycięstwem Rumunki z Bacsinszky. Timea na początku tego sezonu baaardzo słaba. Pironkova agresywna, świetny Forhend, serwis całkiem dobry(Monika podanie mizerne, 3 stracone gemy ze Szwajcarką to własne gemy serwisowe). Bułgarka potrafi grać na szybkich nawierzchniach. Po takim kursie zdecydowanie polecam.

midel 189

midel

Użytkownik
Radwańska - Martić 2-0 kurs: 2,15 ✅
Kto to jest Martić? Tyle analizy powinno wystarczyć, normalnie kursy nie wyszłyby ponad 1,1 na zwycięstwo Agnieszki, ale teraz będąca po kontuzji może dać zarobić. Byleby nie przegrała sama ze sobą.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Proponuje zobaczyc jej mecz z turnieju Open Gaz w Paryzu w hali. Lepiej sie czasem zapoznac z gra danej zawodnczki niz pisac jakze celne analizy w stylu &quot;kto to jest&quot;. Jak nie wiesz to moze nie warto sie w ogole zabierac za typowanie. Ja nie jestem zachwycona ta zawodniczka tak bardzo jak redaktor Stopa ktory bledzie wrozyl jej wielka kariere ale jesli w glowie sobie poukalda mysli to jest grozna dla kazdego.

G 40

gunslinger

Użytkownik
Safarova-Zakopalova 2 1.95

Nie wiem czym jest to spowodowane ale Safarova ostatnimi czasy strasznie męczy sie na korcie było to widac i w turnieju w Brisbane gdzie w kazdym meczu traciła seta a w Ćwierćfinale przegrała z Pavlyuchenkovą a także w 1 rundzie AO w spotkaniu z słabiutką Zhang.Jej rywalka tez nie błyszczy jednak zagrała pare niezłych meczy w Hobart gdzie dotarła aż do półfinalu,w Melbourne w 1 rundzie pokonała nie bez problemów Melanie Oudin oddajac jej jednego seta.Do zagrania na Klare skłania mnie przede wszystkim mizerna forma Safarovej a także h2h w którym prowadzi Zakopalova 2:0 co prawda mecze te odbyly sie bardzo dawno wiec nie ma to aż tak wielkiego znaczenia,ale warto podkreslic ze odbyly sie na nawierzchnii twardej.Myśle że po takim kursie warto zaryzykowac na starszą z Czeszek.

midel 189

midel

Użytkownik
Proponuje zobaczyc jej mecz z turnieju Open Gaz w Paryzu w hali. Lepiej sie czasem zapoznac z gra danej zawodnczki niz pisac jakze celne analizy w stylu &quot;kto to jest&quot;. Jak nie wiesz to moze nie warto sie w ogole zabierac za typowanie. Ja nie jestem zachwycona ta zawodniczka tak bardzo jak redaktor Stopa ktory bledzie wrozyl jej wielka kariere ale jesli w glowie sobie poukalda mysli to jest grozna dla kazdego.
Skoro jest 141 w rankingu to jeszcze ma daleko do poukładania. Wickmayer też jest wielkim talentem i też musi sobie wszystko poukładać, mimo to jest 130 miejsc w rankingu wyżej. Radwańska z zawodniczkami tego pokroju nie zwykła przegrywać. Gdyby owa Chorwatka prezentowała jakiś poziom to zapewne wiedziałbym jak gra. Damski tenis jest zupełnie inny niż męski - w męskim, żeby wejść do top 100 to trzeba na prawdę świetnie grać, przynajmniej zrywami. W kobiecym top 100 jest wiele beznadziejnych zawodniczek, skoro Martić tam nie ma, to szkoda w ogóle zastanawiać się nad jej grą. W karierze wygrała dwa turnieje ITF. Nasza Piter wygrała 6, więc nie pisz o jakimś &quot;mega talencie&quot; - Radwańska w wieku Martić była zawodniczką z top 10. Przykro mi, ale twoje uwagi jak zawsze okazały się bezsensowne

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Jeśli chodzi o mecz Radwańska - Martić to wiecej zaryzykujecie grajac na Radwanską!!!
Martić gra ostatnio dardzo dobry tenis i to ona jest faworytką tego spotkania, tym bardziej daltego ze nie daje sie za czesto przełamywac co robi Agnieszka w co drugim gemie serwisowym.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Napisz mi zdanie gdzie napisalam ze to &quot;mega talent&quot;. Sam sobie cos wymyslasz i kwitujesz glupotami za ktore otrzymales juz 15 ostrzezen od kilku modow na tym forum. Moje zdanie brzmi &quot;ja nie jestem zachwycona ta zawodniczka tak bardzo&quot; a Ty odpisujesz, iz sugeruje ze to mega talent. Ladnie to tak klamac? Porownanie do Wickmayer najgorsze z mozliwych. Te sytuacje nie maja ze soba nic wspolnego, po prostu brakuje Ci elementarnej wiedzy z tenisa. Agnieszka od dawna nie jest w wysokiej formie i moze miec klopoty z kazda rywalka w Australian Open. Nie ma sensu tego bagatelizowac tylko po co aby komus na sile dosrac na forum i zanegowac koniecznie to co pisze. Over w tym meczu bardzo prowdopodobny chociaz ja sie nie zdecyduje ruszac nic z tego meczu.

midel 189

midel

Użytkownik
No to w jakim celu powoływałaś się na opinię K. Stopy? &quot;Nie jestem zachwycona tak bardzo jak Karol Stopa...&quot;. Czyli w jakimś stopniu jesteś, poćwicz logikę. Jedynie kontuzja może przeszkodzić Radwańskiej, jeśli nie to gładkie 2-0. To był mój ostatni post w dyskusji z tobą. Trzeba było to zrobić już kiedyś.
P.S. Hell - przeproś wreszcie Radwańską i ojca za oszczerstwa z pierwszego postu

przemo300 8,2K

przemo300

Użytkownik
Logikę można ćwiczyć, ale na prawie ????
Wracając do tematu. Isia zagrała słaby mecz z Kimiko, ale mimo wszystko wygrała. Moim zdaniem pokona dziś Martić czy w dwóch setach, trudno wyrokować. Jeżeli ma z kimś przegrać to prędzej z Kleybanową niż z młodą Chorwatką.

G 40

gunslinger

Użytkownik
Wg. mnie smieszne jest granie na Radwańską po tak niskim kursie.Isia w ogóle nie jest w formie,widac ze świeżo po kontuzji w meczu z Japonką mnóstwo błędów,wygrała tylko dlatego że Kimiko nie wytrzymała tego spotkania psychicznie,gdyby Radwańska nie wzieła przerwy to juz by jej w turnieju nie było.Z zawodniczką która mogłaby byc jej matką udało jej sie wygrac ale z młodszą,ambitną i swietnie serwująca Chorwatką już może nie byc tak różowo.Jak dla mnie over lub zwyciestwo Martic.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
gunslinger ma rację. Granie na Radwańską w tak beznadziejnej formie po tak niskim kursie jest po prostu samobójstwem. Jak już chcecie grać kurs 1,45 to wybierzcie coś innego z oferty, a nie ten mecz.
Na początku na Agnieszkę był kurs 1,20 teraz widzę, że skoczył i słusznie.
A wiecie, że właśnie dzisiaj ta Martić Petra obchodzi dzisiaj swoje 20 urodziny ???? .
Date of birth January 19, 1991 (1991-01-19) (age 19)
Myślę, że Aga może jej sprawdzić ładny prezent urodzinowy ???? .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom