Mirjana Lucic-Baroni vs Serena Williams 1,13
Coco Vandeweghe vs Venus Williams 1,578
Ako: 1,775 9/10 Pinn
Podobno decydujących faz turniejów wielkoszlemowych się nie obstawia, a jedynie napawa grą tenisistek/tenisistów. Ja jednak nie widzę innej możliwości, niż taki zestał finałowy, jak zaprezentowałem powyżej. Wczoraj (ku mojemu zdziwieniu), Serena zniszczyła Kontę. Wszak za wcześnie jej wrózyłem zmianę warty. Serena idzie w tym roku po tytuł Melbourne, a zostały jej tylko dwie przeszkody. Pierwsza z nich to Mirjana. Mirjana, która gra tu już na oparach. Medicale, problemy ze zdrowiem i ogromne zmęczenie. Dzisiaj Serena powinna mieć szybki mecz. W każdym elemencie miażdży swoją przeciwniczkę, kurs bardzo adekwatny, do szans. Nieco śmieciowy, ale nie uważam, by mogła stać się tutaj krzywda.
Coco rozgrywa turniej życia. Najbardziej podziwiam jej niebywałą pewność siebie, jaką pokazuje na korcie. To nie jest radość ze zdobytego punktu. To po prostu założenie, ktore zostało skrupulatnie wykonane. Coco niczym Mike Tyson, nie cieszy się z nokautów. Radość może oznaczać słabość, łut szczęścia, Iron Mike wiedział, że efekty są związane z tytaniczną pracą wykonaną na sali treningowej. Podobne wrażenie odnoszę, do ry Amerykanki. Venus niczym tutaj nie zachwyca. Anastasia ten mecz przegrała po prostu w głowie. Chyba ranga spotkania nieco ją przerosła, skoro popełniała takie błędy, jakie w normalnej grze, nie powinny mieć miejsca. Venus jest tutaj, w związku z dobrym układem drabinki i niemocy rywalek (patrz Anastasia). Sama nie pokazała nic, co mogłoby pozwolić, bez cienia wątpliwości przypisac ja do finału AO. Coco zrobi to, co miała zrobić Rosjanka. Rozrzuci ją po korcie, a serwis Amerykanki, będzie niesamowicie torpedowany, szczególnie ten drugi, co mocno uprzykrzy jej życie. Coco wielą faworytką, kurs nie rozpieszcza, ale ileż razy bukmacherzy mogą nam dawać takie prezenty na młodszą z Amerykanek?
Do tego dubel, stawka płaska:
Coco Vandeweghe (-1.5 Sets) vs Venus Williams 2,38
Mirjana Lucic-Baroni vs Serena Williams (-1.5 Sets) 1,395
Ako: 3,32 5/10 Pinn