David Ferrer v Alexandr Dolgopolov
(Liczba setów 2-drogowo) dla Mecz.
WYNIK 62 62
TYP: Powyżej 2.5
KURS: 3,25
Bet365
W całej historii spotkań tych Panów (dziewięć od 2010) tylko dwa razy padł wynik w jedną stronę. W siedmiu innych przypadkach były to bardzo zacięte i długie spotkania, w których nie brakowało walki. Jutro moim zdaniem będzie podobnie i Dolgo postawi się bardziej niż mogą to sugerować wystawione kursy na to spotkanie. Ferrer owszem jest faworytem, ale Dolgo jest nieobliczalny i w każdym momencie może odpalić z swoim najlepszym tenisem, który jest groźny w zasadzie dla każdego. Ostatnio Ukrainiec miał fatalną passę przegranych meczy, ale wygraną z Veselym ją przerwał i to może być impulsem to ostatniego podejścia w tym sezonie. Dawid jest po wygranym turnieju w Wiedniu, w którym poza pierwszym setem z Ramosem grał bardzo dobrze. Ja zawsze będę podziwiał tego gościa, bo serca i woli walki nigdy mu nie brakuje! Swoje lata ma a kondycja wciąż całkiem dobra, nie mniej jednak z szybko i płasko grającym Dolgo może mieć problemy. Nawierzchnia w Paryżu w tym roku za szybka nie jest, więc to na pewno faworyzuje Ferrera. Pojedynek "szarpiącego" Dolgo z zakwalifikowanym już do Londynu Ferrerem wg mnie przyniesie sporo emocji a wynik rozstrzygnie się w trzecim secie.
======================================================
Pierre-Hugues Herbert v Roberto Bautista-Agut dla Mecz.
WYNIK 64 36 26
KURS: 3,00
Bet365
@edit
ładnie zaczął, ale słabo zakończył :;/:
Roberto wygrałby finał w Walencji, gdyby... nie zabrakło mu siły!! Po wygranym pierwszym secie i prowadzeniu 3:1 w drugiej partii "odcięło mu prąd" i przegrał 7 gemów z rzędu przegrywając drugiego seta i zaczynając trzecią partię od 0:2! W dodatku pojawiła się kontuzja (brał medicala), która nie wyglądała przyjemnie (zdarta cała pięta...). Nie chce mi się wierzyć, żeby tak źle wyglądająca rana się zagoiła w 2 dni, a Herbert na pewno będzie chciał się dobrze pokazać po otrzymaniu WC od organizatorów. W dodatku będzie miał za sobą emocjonująco reagującą publiczność, więc powinien powalczyć. Kurs na WIN Francuza bardzo fajny i moim zdaniem do jutra pewnie coś tam spadnie, więc gram już dziś. Herbert w tym sezonie miał przebłyski jak przykładowo w Winston-Salem, gdzie od kwali dotarł aż do finału. Chłopak nieźle serwuje, ma całkiem dobry forhand i potrafi zagrać pod siatką - ogólnie to bardzo solidny deblista. Potrafi bardzo skutecznie trzymać swój serwis, więc każdy moment słabości podmęczonego Hiszpana może być brzemienny w skutkach. Ja idę w stronę Francuza.
======================================================
Lukas Rosol v Guillermo Garcia-Lopez dla Mecz.
WYNIK 62 26 63
KURS: 2,00
Bet365
@edit
zgodnie z przypuszczeniami walki było sporo ale ostatecznie wygrał Rosol
Pewnie będzie sporo walki w tym meczu, ale wg mnie Rosol jest aktualnie po prostu w lepszej formie niż GGL. Rosol w Wiedniu pokonał Tsongę i przegrał po walce z Monfilsem, w Basel był dwie piłki od wyrzucenia z turnieju Nadala, ale jakoś cudem Hiszpan się wywinął mu "spod topora". Tutaj grał Lukas już w kwalach, więc z nawierzchnią też już zdążył się zapoznać. Sezon Czecha raczej kiepski, więc może przynajmniej końcówka będzie udana. GGL ostatnio nie błyszczał, zniszczył go Ferrer w Wiedniu oddając tylko dwa gemy, później męczarnie z Verdasco i Taro Danielem... Raczej tendencja spadkowa i pytanie czy będzie jeszcze w stanie się zmobilizować w ostatnim turnieju sezonu? W tym roku grali dwa razy i dwa razy wygrał GGL - czas na rewanż Czecha ????