>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP World Tour Finals - Londyn, 20-27.11.2011

Status
Zamknięty.
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Dobrze, ze IndoPak bez szans to odpuszczą może.
Nie rozumiem troche takiego myslenia. To co przyjechali sobie 3 razy wtopic i olewka? Jakos nie sadze. Bardzo beda chcieli wygrac chociaz jeden mecz. To nie jest jakis mega wysilek zeby kalkulowac. Stana dzis przy siatce i Bopanna ma powiedziec koledze &quot;a wiesz co odpuszczamy uwalmy trzy razy ten Londyn bo polacy maja jeszcze szanse, zrobmy to dla nich tak nas kochaja&quot;...

Matkowski/Fyrstenberg nie potrafia co roku wykorzystac dobrych okazji. Nie wygrywaja Szlemow a jedynie na koniec sezonu sie kwalifikuja czesto rzutem na tasme. Nie przeceniajmy mozliwosci panow ktorzy uwazaja ze sa za mocni aby zagrac chall w Polsce a potem dostaja gdzie popadnie od byle kogo.

Nie rozumiem tez tego zwrotu &quot;nie trafic na Bryanow&quot;. To na kogo lepiej trafic? Przeciez bracia maja sezon pelen wpadek chyba juz lepiej na nich. Zreszta nie sadze aby ktokolwiek kalkulowal, obecni czy sie trafi na Paesow, czy na Tecau czy na Melzera to w zasadzie bez roznicy.

Biorac pod uwage psychike polaczkow to raczej 1/10 mozna dac na Bopanny 2.15

4 96

46ckm

Użytkownik
Nie rozumiem troche takiego myslenia. To co przyjechali sobie 3 razy wtopic i olewka? Jakos nie sadze. Bardzo beda chcieli wygrac chociaz jeden mecz. To nie jest jakis mega wysilek zeby kalkulowac.
zgadzam się z Tobą w 100% a dodatkową motywacją jest przecież nie taka mała premia za zwycięstwo meczowe. Tak więc o odpuszczaniu nie ma mowy a nawet jak nasi wygrają to wieczorem Llodra/Zimonjic pewnie zrobią swoje i odprawia naszych z kwitkiem.

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Roger Federer - Mardy Fish
Tu raczej pewna wygrana Federexa i nie ma co doszukiwać się spisku, jednak po kursie 1,08 nie ma co grać, w handicapy też lepiej się nie bawić, bo Roger może ten mecz potraktować ulgowo i wygrać w dwóch dłuższych setach albo np. pierwszego pechowo straci, drugiego wywalczy za wszelką cenę, a w trzecim nie będzie się chciał męczyć, bo po co, skoro ma awans.
Rafael Nadal - Jo-Wilfried Tsonga
Tutaj z kolei mamy walkę o wyjście z grupy. Pojedynek ciężki do wytypowania. Rafa w pierwszym meczu ledwo wygrał z Fishem, potem przegrał gładko z Federerem (który grał tak wyśmienicie, że każdego by zniszczył tamtego dnia) nie mając kompletnie pomysłu na grę. Tsongacz wydaje się &quot;solidniejszy&quot; tutaj, urwał seta Rogerowi, bez większych problemów wygrał z Rybką (w przeciwieństwie do swojego dzisiejszego przeciwnika), słusznie jest tutaj faworyzowany, ale ja bym nie zagrał. Nadal to Nadal, wszyscy znamy jego osiągnięcia i wolę walki. Dla mnie nobet, ale zaczaję się na coś na live.
Od razu co nieco o jutrzejszych spotkaniach.
Novak Djokovic - Janko Tipsarevic
Warto wspomnieć coś już teraz, bo z daleka śmierdzi spadającym kursem. Ewidentne 2-0 po kursie 1,83. Jest (chyba mała) szansa, że Djoko postanowił zakończyć już ten sezon i nie będzie miał ochoty grać dalej. To nawet logiczne, bo w półfinale czeka go Federer, a na pewno nie chce ostatniego meczu w tym roku przegrać tak jak Nadal przedwczoraj. To sprawia, że ten bet to nie pewka. Jeśli jednak zależy mu żeby coś tu pokazać, kolega na pewno da mu wygrać bez straty seta i PRAWDOPODOBNIE (patrz analiza niżej) awansować.
David Ferrer - Tomas Berdych
Ferrer wychodzi z grupy na 1 miejscu, to już pewne. Ten mecz nie ma dla niego znaczenia. Ma natomiast znaczenie dla Djokovica (jeśli swój mecz wygra, a tak jak mówię, to nie problem jeśli tylko będzie tego chciał) i Berdycha. Pytanie tylko kogo David bardziej lubi z tej dwójki bądź kogo jest mu bardziej na rękę &quot;wypuścić&quot;. W półfinale i tak bankowo zagra z Tsongą/Nadalem, a na Djokovica/Berdycha czeka Federer. Hipotetycznie, Szwajcar bez problemów upora się z Tomasem, a z Nole może mieć problemy, a przynajmniej bardziej się zmęczy i zestresuje, dlatego myślę że Ferrer nie odpuści totalnie dzisiejszego spotkania.
Podsumowując, dzisiejszych meczy nie polecam grać przed meczem, ewentualnie w zakładach na żywo można coś tam skroić po kilku gemach/secie, a z jutrzejszych chętnie zagram Djokovic 2-0 (i jeżeli źle zacznie mecz bądź będzie np. 4-4 to jeszcze dołożę na niego, bo w ostatecznym rozrachunku winno być 2-0 dla bardziej utytułowanego Serba) a z obstawianiem drugiego spotkania wstrzymałbym się właśnie do zakończenia gry Djokera z Tipsą.

Otrzymane punkty reputacji: +1
D 13

drizzd91

Użytkownik
Rafael Nadal - Jo-Wilfried Tsonga
Tutaj z kolei mamy walkę o wyjście z grupy. Stosunek wygranych setów do przegranych wynosi 2/3 u Hiszpana, 3/2 u Francuza. Nadal żeby wyjść z grupy MUSI wygrać 2-0, a Tsondze wystarczy set (biorąc pod uwagę ilość gemów zdobytych w tym turnieju).
THURSDAY SEMI-FINAL SCENARIOS – Here are the Group B qualification scenarios after the completion of the 2nd round of the event&#39;s group stage:
1) Win or lose, R. FEDERER wins the group
2) Winner of R. NADAL vs J-W TSONGA qualifies 2nd
a zasady tutaj mozna znalesc http://www.atpworldtour.com/Rankings/Finale%20SF%20Qualifications.aspx

villa16 32

villa16

Użytkownik
Roger Federer - Mardy Fish
Nie bym był taki pewny wygranej federera i tak już ma awans zapewniony więc nie widzę takiej potrzeby żeby musiał wygrywać ten mecz .
Mardy Fish znowu nie grał tak źle z Nadalem zacięty mecz to ostatniej piłki ,jakby wygrał z rafą to inaczej by się to potoczyło .
Moim zdaniem warto zaryzykować na czystą zwycięstwo Fisha po takim kursie jaki pinnacle proponuje 9.85 ????

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
Ej, tenis trochę się różni od np piłki nożnej. Jak się chce nie za bardzo zmęczyć przed następnym meczem to nie można tak jak w piłce wpuścić rezerwowych. ???? Jeśli Roger myśli o szybkim meczu to może oddać szybkie 1:6 2:6 i będzie miał dużo czasu przed półfinałem. Jednak jest jesz czcze jedna opcja, szybko wygrać i wracać do hotelu.
Moim zdaniem Federerowi bliżej tej drugiej opcji. Nie będzie żadnego odpuszczania, bo to się zawsze źle kończy. Lepiej szybko przełamać Amerykanina i spokojnie trzymać swój serwis.
Dla mnie hc -4 był by idealny bo starczają 2 przełamania i w najgorszym przypadku jest zwrot. hc -4,5 niby też potrzebuje dwóch przełamań ale jak się źle ułożą gemy to będzie 6:4 6:4 i przegrywamy. Większość buków oferuję jednak hc -5. tutaj są już potrzebne 3 przełamania.
Ja liczę na jednego szybkiego seta, może jakieś 6:1 a potek takie &quot;Federerowe&quot; trzymanie swojego podania i może TB albo jedno przełamanie.
Strzelam wynik: 6:1 6:3
a sam pobieram hc -5 po @1.80

villa16 32

villa16

Użytkownik
Ej, tenis trochę się różni od np piłki nożnej. Jak się chce nie za bardzo zmęczyć przed następnym meczem to nie można tak jak w piłce wpuścić rezerwowych. ???? Jeśli Roger myśli o szybkim meczu to może oddać szybkie 1:6 2:6 i będzie miał dużo czasu przed półfinałem. Jednak jest jesz czcze jedna opcja, szybko wygrać i wracać do hotelu.
Moim zdaniem Federerowi bliżej tej drugiej opcji. Nie będzie żadnego odpuszczania, bo to się zawsze źle kończy. Lepiej szybko przełamać Amerykanina i spokojnie trzymać swój serwis.
Dla mnie hc -4 był by idealny bo starczają 2 przełamania i w najgorszym przypadku jest zwrot. hc -4,5 niby też potrzebuje dwóch przełamań ale jak się źle ułożą gemy to będzie 6:4 6:4 i przegrywamy. Większość buków oferuję jednak hc -5. tutaj są już potrzebne 3 przełamania.
Ja liczę na jednego szybkiego seta, może jakieś 6:1 a potek takie &quot;Federerowe&quot; trzymanie swojego podania i może TB albo jedno przełamanie.
Strzelam wynik: 6:1 6:3
a sam pobieram hc -5 po @1.80
Za 20minut zaczną zobaczymy kto będzie miał racje ???? ,
Fish ma dobry serwis wiec zobaczymy jak będzie dzisiaj funkcjonował :p, a tych - gemów bym nie był pewny ale jak tak mówisz .

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
Jeśli Federer odpuści jakiś mecz w karierze to mi na dłoni kaktus wyrośnie. A żeby Ryba wygrała dzisiaj na tej nawierzchni z Ferdkiem to musi zagrać mecz sezonu a na to się nie zanosi. Wiadomo że hc to zawsze loteria jednak wygrana Amerykanina to 2% szans.

S 4,7K

skazany10

Użytkownik
Wydaje mi się błędne rozumowanie Villa 16 i paru innych. Dlatego, ze Federer i Ferrer maja 1 miejsce to musza odpuscic ostatni mecz? Są w formie, za kazde zwycięstwo otrzymuja sporą kasę, motywacje Federer by pokazac, ze on w Londynie rzadzi też jest duża. Więc wątpie, że ktoś tu odpusci. Sam nie stawiam bo Federer 2-0 za maly kurs a mecz Nadala z Tsonga wielka niewiadomo. Ale nie liczcie, że ktos tu cokolwiek odpuści, tym bardziej jeśli chodzi o Fedexa.

marian78 20

marian78

Użytkownik
tu nie chodzi tylko o szybki mecz a pewnie także o lepsze pieniądze .. wiadomo Rożer zarobił 65mln ale zawsze lepiej spokojnie dorobić grosza grając nawet na 90% co i tak zupelnie wystarczy do pewnej wygranej
biorę -4.5 gema w BF kurs 1.65
a rano było 1.75 - eeeh będę musiał popracować nad tym tradingiem widząc z rana w sumie okazję

villa16 32

villa16

Użytkownik
Wydaje mi się błędne rozumowanie Villa 16 i paru innych. Dlatego, ze Federer i Ferrer maja 1 miejsce to musza odpuscic ostatni mecz? Są w formie, za kazde zwycięstwo otrzymuja sporą kasę, motywacje Federer by pokazac, ze on w Londynie rzadzi też jest duża. Więc wątpie, że ktoś tu odpusci. Sam nie stawiam bo Federer 2-0 za maly kurs a mecz Nadala z Tsonga wielka niewiadomo. Ale nie liczcie, że ktos tu cokolwiek odpuści, tym bardziej jeśli chodzi o Fedexa.
no dobra niech ci będzie jak narazie nie widzę nic specjalnego po grze federera ;D , a jeżeli chodzi o pojedynek nadala z tsongą to przychodzi mi tylko jeden typ 3 sety w meczu ????

marian78 20

marian78

Użytkownik
Rożer to jest jednak cwaniak, dlaczego moim zdaniem odpuścił drugi set:
po 1. żeby więcej pograc na korcie na przyszlość
po 2. żeby publiczność nie wyszła niezadowolona po okrągłych 50-minutach : &gt;

D 243

_danonek_

Użytkownik
Panowie to są zawodowcy, oni nie odpuszczają meczu , by publicznosc sobie dłużej posiedziała. Oni też nie kalkulują, bo jak kolega wyżej napisał dostają spore wynagrodzenie za każdy wygrany mecz. Po prostu po łatwo wygranym pierwszym secie Federer trochę się rozluźnił, Fishowi wyszło pare świetnych zagrań i zasłużył na tego seta.

wincent 150

wincent

Użytkownik
h. Dlatego, ze Federer i Ferrer maja 1 miejsce to musza odpuscic ostatni mecz?
Ferrer NIE MA pewnego pierwszego miejsca(może go wyprzedzić Berdych jeśli wygra, a Djokovic pokona Tipse ... choć z drugiej strony jak będą grali to wynik serbów już będą znać) Poza tym ... na zwycięstwo (w meczu!) jest 200 pkt. które w rankingu będą się liczyły przez rok [dla porównania za półfinał m1000 jest 360 ...] no i dochodzi premia za wygrany mecz .. bagatela 120 000$ :p

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
Federer jednak wygrał ale nie było to tak szybkie zwycięstwo na jakie liczyłem. Za mój hc -5 dostałem zwrot. ????
moim skromnym zdaniem Federer zagrał 1 seta na 25% swoich możliwości, drugiego na 5% (!) a 3 na 30%. ????
Jestem przekonany że jak by zagrał dzisiaj na 65-70% to Fish nie ugrał by więcej niż 2 gemy.
W 2 secie Roger grał tenisa chodzonego a piłki zamiast przebijać to przepychał na drugą stronę. Serwis miał straszny, pierwsze podanie średnio 105mil/h. Na prawdę ciężko się to oglądało. Pan Tomaszewski chyba ma w głowie standardy &quot;starego&quot; tenisa, bo mu się to nawet podobało. :]
W 3 secie było widać że Roger się trochę zmobilizował. Pierwszy serwis już w granicach 115-119 mil, nawet kilka razy potruchtał do siatki.

Nie wnikam dla czego tak dzisiaj zagrał, może tak jak napisane wyżej, dłuższy mecz dla kibiców czy sam dla siebie. Istotne że zakład nie przegrany tylko zwrot.
Pozdrawiam. :]

Edit: Ale wynik trafiłem 6:1 ... 6:3 tylko nie przewidziałem tego seta w środku przegranego 3:6 ???? ???? ???? ????

D 18

darkk7

Użytkownik
moze tu byc 3 setowy pojedynek. ale na wygrana obstawiam jednak miryni i nestor.
a co do wieczornego meczu caly czas sie zastanawiam czy nie zagrac na nadala.. wydaje mi sie ze powinien pokonac tsonge a mecz z federerem po prostu mial slabszy dzien tak jak djokovic z ferrerem. Djokovic pisal ze to byl jego najgorszy wystep od poczatku sezonu ! Wracajac do Nadala hmm moze tu byc 3 setowy pojedynek ! a kurs na nadala strasznie kusi..

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Coś czuje że to był ostatni mecz Nenada i Michaela razem, zbliża się nowy sezon w którym będzie wszystko co w tym plus Olimpiada na trawnikach Wimbledonu.
Po turnieju Masters na pewno pary Bhupathi/Paes jak i Bopanna/Qureshi rozłamują się i tworzą pare Bopanna/Bhupathi na rzecz IO, Qureshi będzie grał z Rojerem, Butorac z Soaresem, oczywiście stworzona w Paryżu para Marach/Peya będzie grała w &#39;12 dalej.
I jednak coś czuje że Llodra wróci do któregoś z kompanów z DC i będzie to ktoś z pary Benneteau/Mahut, a nie tak dawno pewniakiem do debla z Llodrą był Arno. Nenad stworzy pare z kimś kto czeka czyli Paes który nie zakończy kariery lub zagra tak jak w DC z kimś z Serbii, chyba że do gry wróci Vemić ale musiałby mieć naprawdę wysoką forme na nowy sezon.

marian78 20

marian78

Użytkownik
ja spróbuję grać cały czas na Tsongę na BF i zbierać kaske kiedy będzie rósł kurs na Tsongę ... Tsonga powinien bardzo dobrze trzymać się na swoim serwisie
Tak czy inaczej Tsonga powinien się utrzymać bardzo długo w granicach początkowego kursu 2

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom