No i się zaczyna, opisze swój scenariusz oraz podam typy na pierwsze sportkania.
Grupa A: Novak Djokovic, Andy Murray, Thomas Berdych, Jo-Wilfried Tsonga
Grupa B: Roger Federer, David Ferrer, Juan Martín del Potro, Janko Tipsarevic
Novak Djokovic: 2(jednak juz 1) światowego tenisa. Ostatnia dyspozycja bardzo dobra. Oczywiście nie biorę pod uwagę przegranej z Querrey. Z jednego powodu, to odpuszczenie prze tym turniejem. Rok temu miał kontuzje później niby ją wyleczył, ale widać było że jest nie w formie. W tym roku będzie chciał się zrewanżować i udowodnić kto jest najlepszy. Myśle że problemy z jego ojcem nie wpłyna bardzo na jego grę i skończy turniej w finale.
Andy Murray: 3 rakieta świata, dyspozycja także bardzo dobra. Wprawdzie przegrał z naszym rodakiem, ale znów przytocze że mu nie zależało na zwycięstwie jego cel to wygranie tego turnieju. Gdyby musiał to by z Polakiem wygrał. Andy już dorósł do wygrywania jak ostatnio udowodnił wygrywająć US Open. W przyszłym sezonie powinien być w top 2.
Thomas Berdych: 6 rakieta świata, dyspozycja dobra. Zasłużenie się znalazł w
MASTERS. Grupe którą jednak wylosował jest dla niego za silna. Z Djokovicem ma bilan 10-1 w tył, natomiast Andy jest już mocny psychicznie i go nie zdoła pokonać(pozatym gra on u siebie). W jego zasięgu jest tylko Tsonga, którego powinien ograć i skończyć na 3 pozycji w grupie.
Jo-Wilfried Tsonga: 7 rakieta świata, która ostatnio jest ewidętnie w słabszej formie. Strasznie meczy swój serwis, a jak wiadomo aby powalczyć w tej grupie musi mu siadać idealnie bo odbierać piłki będą najlepiej returnujący zawodnicy(Djoko i Andy). Powinien skończyć rywalizację na 4 pozycji.
Roger Federer: 1 ( jednak spadł na 2 pozycje) światowego tenisa, powoli zmierza do końca kariery. Co prawda jest jedynką, ale na obecną chwile nie będzie wstanie ograć Djokovica ani Murray a tym bardziej ich obu. Jednak aby z nimi zagrać to musi wyjść z grupy, a to czy wyjdzie to nie jestem przekonany. Tipse ogra napewno a później ...
David Ferrer: 5 światowego rankingu, jest w dyspozycji bardzo dobrej. W koćnu wygrał turniej w Paryżu w finale pokonując Polaka. Jak dla mnie to faworyt grupy, pytanie tylko czy wytrzyma to kondycyjnie. Chociaż nie takie nieraz maratony zawodnicy grali. Według mnie to wytrzyma i wyjdzie z grupy. To największy walczak i jest w bardzo dobrej kondycji psychicznej po wygraniu w Valenci a później w Paryżu.
Juan Martín del Potro: 8 rakieta świata, w dyspozycji bardzo dobrej. Wygrał ostatnio dwa turnieje. Pokonał nawet w Basel Federera. Zasłużenie znalazł się w
MASTERS. Moim zdaniem powinien wyjsc z grupy razem z Ferrerem.
Janko Tipsarevic: 9 rakieta świata, dyspozycja słaba. Znalazł się tylko w
MASTERS, ponieważ Nadal zrezygnował z powodu kontuzji. Powinien dostać od każdego zawodnika lanie. Nie będzie się liczył w tej grupie.
Jak dla mnie w turnieju zostaną rozegrane dwa finały, jeden mały a poźniej duży z tymi samymi zawodnikami. Mowa tu o Djoko i Andy. Jak dla mnie Brytyjczykto główny faworyt. Według mnie zawodnicy z grupy B są za słabi, aby wygrać wygrać ten turniej. Jak dla mnie odpadna w półfinałach. Co do grupy B to długo się zastanowiał kto z niej może wyjść, odrzucając Tipsarevica. Stawiam, że wyjdzie Hiszpan a kto z nim to daje Del Potro 60%.
Novak Djokovic - Jo-Wilfried Tsonga 2-0 1,5
Fortuna
To powinno być spotkanie bez histori. H2H na korzyść serba 8-5. Novak oprócz tego, że jest zawodnikiem o wiele lepszym to jest w dodatku w bardzo dobrej dyspozycji w przeciwieństwie do Francuza. Francuz ostatnio strasznie męczy się przy swoim serwisie. Serb to zawodnik posiadający jeden z najlepszych returnów w stawce. Wykorzysta przez to słaba dyspozycje serwisową bez problemu i go wypunktuje. Serwis to jednak nie jedyny element gry, jednak na tą chwilę nie jest w stanie powalczyć w żadnym elemencie z Novakiem. 2-0 powinno wejsc bez problemu kurs 1,5 też dobry więc należy z tego skorzystać
Andy Murray - Thomas Berdych 1,42
Fortuna
Wprawdzie w H2H jest 4-3 dla Czecha, ale to nie powinno to mieć dziś znaczenia. Andy Murray to zawodnik lepszy. Obaj posiadają bardzo dobry serw, jednak chyba Brytyjczyk lepszy. A return to już napewno ma lepszy od Czecha. Murray dorósł ostanio do wygrywania, udowodnił to wygrywając US open. Powinien dziś ograć Czecha bez większego problemu. Czech jest skazany w tej grupie na zajecie 3 lub 4 miejsca, uważam że jednak ogra Francuza bez problemu i zajmie 3. Ale na tą chwilę jest za słąby aby z niej wyjść. Jutro Brytyjczyk gra u siebie i pokaże Czechowi gdzie jego miejsce w szeregu.
Dubel: 2,13
Skorzystałeś kliknij
dzięki!!!