>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP World Tour Finals - London, 09.11.2014-16.11.2014

Status
Zamknięty.
1 409

153040

Użytkownik
Djokovic - Kei Nishikori +6 @ 1.826
Nie zgadzam się z Wami : ) Djoko dzisiaj to nie jest pewna lokata. Prawdopodobnie wygra ale nie będzie to na pewno łatwy mecz a być może nawet straci seta... być może nawet przegra.
Dlaczego tak uważam ano dlatego że Japończyk według mnie to obok Federera najlepiej poruszający się zawodnik na świecie i gracz z wielkim talentem który jest w stanie pokonać każdego. Dlatego granie po śmiesznym kusie Djoka i obgryzanie paznokci jest nie na miejscu. Traktowanie Djoka jak maszyny jest nie na miejscu.
Według mnie +6 gemów za ponad 1.8 na tak wspaniałego gracza jakim jest Nishi to dobra inwestycja.
Polecam !

raaul007 188

raaul007

Użytkownik
Federer - Wawrinka under 19,5 games @ 2,47 ⛔
w: Pinnacle
Under oczywiście pod FedExa, 19 games to zazwyczaj po jednym przełamaniu na set.
O obu Szwajcarach już wiele tutaj napisano. Roger idzie pewnie po finał z Djoko, a na jego drodze Stasio, który zawsze pozostawał w cieniu swojego wielkiego rodaka. Tak na szybko przejrzałem H2H i na 11 spotkań na hardzie zawsze górą był Federer i stracił w tych meczach zaledwie 3 sety. &quot;Idę&quot; za statystykami i aktualną formą.
Mam tylko nadzieję, że Federer nie zakpi sobie z underowców, jak dziś Nole.
Powodzenia !

zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
kUrFa to jest kpina!
Piszę opis spotkania na pół strony, a jakiś śmieszny MODerator/admin usuwa mi post!!!
Brawo po prostu brawo!!! Jeśli to to Ty VADER to tak jak Ci napisałem jesteś śmieszny i mam zero szacunku do Ciebie!!! Jeżeli nie TY to ktoś inny!
:]
Jeszcze śmiesz mi kazać udzielać się w działach aby uzyskać UB na OT :]
A sam pozwalasz multikontowcowi nabijać sobie statystyki zarejestrowanych użytkowników... ????
Federer @1.15 Uni bet ✅
W takim razie w skrócie. Zasługuję na finał za cały sezon i tyle! Stan tak jak pisałem na 2. stronie, bardzo kiepski sezon.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP

Bryan/Bryan vs Benneteau/Roger-Vasselin
2:0(6-0,6-3) Vasselin pokazał, że stara się o angaż do kadry paraolimpijskiej Francji.
Benneteau/Roger-Vasselin+1.5 seta 2.16 MarathonBet

Lekko próbuję pograć na seta Beretów. Bryany nie prezentują się w Londynie najlepiej. Gdyby Peyki miały chociaż odrobinę chęci i zdecydowania, to też ugraliby wczoraj seta. Jednak Brazylijczyk z Austriakiem od początku obu tiebreaków nastawili się na porażkę, nie podjęli walki.
Klony potrafią utrzymać swój serwis, jednak robią to niepewnie. Na returnie grają średnio, a wręcz czasami słabo. Nie ma u nich tutaj tej iskry, nie grają swojego maksa i z Klapkami, którzy grali na wysokim poziomie nie mieli szans. Braciaki stracili seta nawet z Rojerami, którzy do Londynu przyjechali tylko fizycznie, bo psychicznie od dwóch tygodni są na wakacjach.
Berety oprócz falstartu z Katalończykami grają tutaj nieźle. Dobra obrona i poprawny atak. Widać u Francuzów zrozumienie, które w wielu akcjach jest bardzo ważne. Co ważne Eduard nie odstaje poziomem od Juliena, a ostatnio nawet gra lepiej. Serwis funkcjonuje, przy siatce też jest nieźle.
Widzę szansę na seta dla Benków, a przy kursie ponad 2.00 jest to bardzo atrakcyjna okazja.

Otrzymane punkty reputacji: +4
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Drodzy Użytkownicy!
Chcecie podyskutować na temat tenisa? Specjalnie stworzyłem temat, gdzie można to robić, więc proszę nie zaśmiecać tematu, który przeznaczony jest do podawania merytorycznych analiz. Nic nie wnoszące posty będą kasowane, reszte przeniosłem do działu &quot;dyskusji&quot;.

kedziorek 58

kedziorek

Użytkownik
KTO OGLADA? JAK ktos chcial widowisko w koncu sie doczekal ????

od bodajze 7 gema w 3 secie wawrinka 1 serwisem trafil chyba tyle razy ile posiadam palcy na jednej rece... jakas porazka naprawde , federer KLASA co tu duzo mowic, emocje , obronione matchballe , mecz w trakcie , bez wzgledu na wynik podziekowania dla obydwu panow

Po meczu !! Najlepszy show tego turnieju✅✅✅, jeden z najlepszych które ogladalem ostatnim czasie 1 serwis Wawrinki w 3 secie na poziomie 38%...???? pomimo tego WIELKI Roger z ogromnymi problemami wygrywa to spotkanie , Wawrinka mial swoje matchballe przy stanie 5-4, mial tez w tie breaku, czegos zabraklo - niestety , ale i tak ogromny szacunek, samemu odalo mi sie zlapac kurs na poziomie 2,29 na poczatku 3 seta po przelamaniu fedka , potem wzrosl i wynosil juz nawet powyzej 6, przypomne ze poczatkowy kurs to 1,1 :grin::grin::grin:

Jutro mecz z novakiem ktory od dobrych kilku godzin odpoczywa i czeka na rywala. Nie wierze o to ze Novak bedzie tak fatalnie serował jak dzis wawrinka , serb znany tez ze stalowej kondycji ktorej nie posiadal dzieijszy przegrany... BEZ WZGLEDU NA KURSY - jutro szykuje sie ogromna lokata w meczu Novaka , bedzie to ostatni mecz w tym roku, zachecam do obejrzenia
Typ na jutro-
Djokovic - Federer -1 kurs -1,27 ... betsafe
Dla mnie jest to spora lokata szczegolnie przy wyzzej stawce, nie bez powodu bukmacherzy wystawili kursy z takimi rozstepami, po stronie Novaka przemawia mlodosc, mniejsze zmeczenie, lepsza dyspozycja w ostatnim meczu, chec rewanzu za ostania porazke - wygrane federera w tym roku wchodzili po kursach 3,4 szanghaj, 3,75 monte carlo , 4,33 dubaj - teraz jest bardzo podobnie ale nie wierze juz w kolejna wygrana fedka, swoja droga gdyby wczorajszy mecz wawrinka przegral gladko w dwoch setach to te kursy wygladaly by zapewne zupelnie inaczej , zycze wszystkim milego wieczoru , start godz 19????????????

M 53

magicpl

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Godzina: 19:00
Spotkanie: Novak Djokovic - Roger Federer
Typ: powyżej 2.5 setów:?: ; dla odważnych Wygrana Federera @ 3,95:?: nie dowiemy się nigdy :]
Kurs: 2.65
Bukmacher: Betsson

Po pierwsze świetne widowisko w meczu Federera z Wawrinką. W końcu się doczekaliśmy pięknego tenisa. Na szczęście wszedł mi dokładny wynik, ale w tym meczu mogło się stać wszystko :]

Do rzeczy.. Federer pokazał dzisiaj, że walczy do samego końca, obronione 4 piłki meczowe. To jest ten Roger z przed kilku lat, ery Nadala, Djokovica i Federera. Zależy mu na tym turnieju. Z Novakiem są odwiecznymi rywalami na korcie. Serb także w świetnej dyspozycji. Na jego korzyść może przemawiać tylko to, że mniej się zmęczył z Japończykiem, no i miał jeden dzień więcej odpoczynku. Jestem pewny, że Szwajcar będzie jutro gotowy. Nie tak długie mecze już grał. Dziwi mnie fakt, że bukmacherzy aż tak bardzo faworyzują Novaka: 1,25 ; 3,95 . Jak dla mnie to szanse są równe, a w takiej sytuacji warto grać na zawodnika z wyższym kursem. Fakt, Djokovic rozgromił Stana, ale ten nie był w najlepszej dyspozycji, po za tym mógł sobie pozwolić na przegraną.

Czeka nas jutro bardzo interesujący pojedynek dwóch najlepszych, z których każdy chce wygrać za wszelką cenę.

dx2 290,7K

dx2

Użytkownik
Djokovic-Federer 1 @1.28
Djokovic (-3)-Federer 1
Taki mial byc final jak zakladano przed turniejem i taki tez jest. Djokovic po raz czwarty, czy Federer po raz siodmy. Zdecydowanie ta pierwsza opcja. Djokovic gra swietnie, przekroczyl w halach serie 30 wygranych pod rzad i cel jest jasny. Jeden stracony set Serba w calym turnieju, ale i tak zdecydowane zwyciestwa. Nawet -niestety dla nas- bukmacherzy nie daja po kursie zbyt duzo do ugrania rywalowi w finale. Federera powinien swoja przygode zakonczyc wczoraj na polfinale. Roger obronil wczoraj 4 pilki meczowe, w tym 3 z nich przy stanie 5-4 gdy Wawrinka ewrowal po mecz. Generalnie tylko komiczne wrecz ataki Wawrinki do siatki w 10 gemie, gdy serwowal po mecz daly mozliwosc wygrania Federerowi. Bardzo emocjonujacy mecz, ale Djokovic presji nie ulegnie i nie bedzie takich dziwacznych zagran w kluczowych momentach. Nie mozna powiedziec, ze Federer nie ma argumentow i na pewno bedzie probowac Szwajcar zagrac stylem jaki pokazal w Szanghjau z Djokovicem, czyli swietny serwis i caly czas atak, ale kort tu nie jest taki szybki jak w Azji, a i ranga turnieju na WTF to najwyzszy juz prestiz zaraz za szlemem. Djokovic jest za dobry, pokazw swoj najlepszy tenis, a pewnosc Federer po tylu nieudanych zagraniach co wczoraj tez najwyzsza nie bedzie. Uwazam, ze zwyciezca moze byc tylko jeden i bedzie to Serb, a Federer za niecaly tydzien zawalczy jeszcze wraz ze Szwajcaria o Puchar Davisa, ktorego mu brakuje w bogatej kolekcji. Trzeba wyhaczyc jakis fajny tup do kombinacji.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Djokovic N. - Federer R.
Djokovic N. 2:1 ::: 3,75 ::: Bet365 ::: 1/10
Powyżej 2,5 setów ::: 2,46 ::: Bet-at-home ::: 1/10

Jestem niemile zaskoczony kursami, na finał WTF. H2H Djokovic z Federerem ma 17:19. Roger pokonał w tym roku już 3 razy Djokovica i to na turniejach do 2 wygranych setów. Ja myślę, że mowy o zmęczeniu nie można aż tak mocno naciągnąć. Przez turniej przeszli jak burza, natomiast Federer musiał się wczoraj sporo napocić, ale nie trzeba daleko sięgać pamięcią by przytoczyć niektóre szlemy do 3 wygranych setów gdzie panują mordercze upały, w Londynie warunki są idealne. Do tego jest to ostatni mecz w sezonie więc zaangażowanie będzie 100% po obu stronach.
Bardziej uwierzę w to, że Federer po wczorajszych obronionych MP jeszcze bardziej uwierzy w siebie niż wcześniej. Przykład Janowicza z Winston-Salem, Klizana bodajże z Pekinu czy Kyrgiosa z Wimbledonu to tylko pojedyncze przypadki gdzie zawodnicy o krok od wylecenia z turnieju, bronią MP i grają później na niebotycznym poziomie. Podobno wiara w siebie działa cuda.
Federer uwielbia ten turniej, podobnie jak i Djokovic, dla mnie minimalnym faworytem jest tutaj Serb, ale tak na poziomie 55%-45%, a nie tak jak wskazują na to kursy.
Stawka delikatna, raczej żeby ciekawej się oglądało, bo to jest ostatni mecz ATP WORLD TOUR FINALS 2014 - Londyn!
Wynik: ROZCZAROWANIE ▶

r-baggio 557

r-baggio

Użytkownik
Novak Djokovic – Roger Federer
Tenis ATP World Tour Finals, niedziela 19:05
Typ: over 7,5 asów serwisowych
Kurs: 1,83
Bukmacher: Betsafe
No i nastał wielki finał ze spodziewaną dwójką. Jeśli spojrzeć na wszystkie argumenty to większość atutów jest po stronie Serba, ale w tej chwili praktycznie tylko Roger może zagrozić Novakovi. W tym turnieju serwowali rożnie pod względem asów. Djoko notował takie cyfry w kolejnych meczach: 3, 3, 4, 3. Roger natomiast: 5, 0 (masakra z Murrayem), 7 i 4. W tym roku mierzyli się aż pięciokrotnie. Oto ich statystyka asów: w Dubaju 7:5, w Indian Wells 6:6, w Monte Carlo 3:2 (ale to była ziemia ???? ), w Wimbledonie (do 3 wygranych setów) 13:29 i w Szanghaju przed kilkoma tygodniami 5:8. Dodatkowo w zeszłym roku w tym samym turnieju w Londynie w fazie grupowej było w asach 9:5. Przed dwoma laty w wielkim finale 6:8. Ogólnie walka w tym meczu powinna być, więc im więcej gry tym większa szansa na asy. Dlatego też znowu Betsafe moim zdaniem pomylił się o w ocenie tej linii o 2 lub 3 asy.
Wynik: ZWROT

dx2 290,7K

dx2

Użytkownik
Grac Djokovica po @1.25 to czysta głupota Dx2 o pewnosc zagran takiego gracza jak Federer bym sie nie martwił. Generalnie mam takie samo zdanie na ten mecz jak AKA SHAKAL, kursy mocno przesadzone, mecz bedzie bardzo wyrównany i zdecyduja pojedyncze pilki, osobiscie pogram w strone Szwajcara bo po takim kursie to az grzech nie brać.
Boshe.... Czy niektorzy to nie potrafia napisac wlasnej osobnej analizy, tylko musicie sie powolywac na czyjes slowa. Czy tutaj kogos bija, badz zabraniaja mu zagrac inaczej ? Jak masz swoje wlasne zdanie to po prostu je wyraz i nie patrz na opinie innych, a nie chowasz sie ze swoim typem za jakimis &quot;półwpisami&quot;, ze tak to okresle. Czy ktokolwiek uzurpuje sobie prawo na wylacznosc w posiadaniu racji? Polecam wzor:
[Analiza]
Djokovic-Federer [typ 1 lub 2] [kurs]
Wtedy mamy argumenty co grasz i efekt, a tak rzuca sie haslo &quot;glupoty&quot;. Najlepiej pozniej w razie trafienia dodac plusika, a jak nie trafi sie i sie czlowiek skompromituje to w koncu cos tam sie napisalo tylko po drodze i edytowac nawet sie nie bedzie. Kazdy posiada wlasny mozg i kazdego stac na wlasna niezalezna analize, pozniej jasno widac kto pisal &quot;glupoty&quot; a kto &quot;nie glupoty&quot;. Twoj wpis analiza nie jest na pewno. Dasz rade.

Otrzymane punkty reputacji: +18
conors 5,6K

conors

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Godzina: 19:00
Spotkanie: Novak Djokovic - Roger Federer
Typ: 2:1
kurs: 4:0
Bukmacher: Betsson

Analiza: Wygrać w Londynie może według mnie tylko Djokovic. Wynika to z formy, siły i jakości gry obu zawodników. Teraz tylko pytanie, jak zagrać, żeby coś z tego było dla nas.
Oczywiście Federer wczoraj stoczył piękne widowisko, ale wielu znawców tenisa przyzna, że momentami ten mecz bardziej przypominał pokazówkę niż półfinał Masters.
Federer grał źle. Nie ryzykował, loby w aut, grał przez środek, zbyt dużo błedów jak na niego – z Djokovicem to nie przejdzie. Taka jakość gry, a właściwie momentami jej brak, zostanie surowo ukarana.
Ze zmęczeniem też może być różnie. Solidnie sobie Szwajcarzy pobiegali, na pewno to Federerowi dzisiaj nie pomoże.
Generalnie granie na Federera odradzam (pada argument: bo jest dobry kurs...), a wszystkich którzy planują wpuścić w obieg swoje pieniądze, namawiam do rozważenia typu, że Federer wygra seta, czyli 2:1 dla Djokovica.
To typ ryzykowny, ale dużo bardziej prawdopodobny moim zdaniem niż czysty win na Federera po podobnym, wysokim kursie. Na logikę – łatwiej wygrać 1 seta niż 2 sety przeciwko Djoko. A płacą podobnie. No chyba, że Federer planuje wygrać 2:0, a to raczej mało prawdopodobne...
Dlaczego set dla Federera? Djokovic potrafi się zdekoncentrować (publiczność będzie oczywiście za jego przeciwnikiem), a Federer potrafi bajecznie grać. Podejrzewam, że ostro ruszy, już w pierwszym secie na przeciwnika. Dlatego nie można wykluczyć, że seta zgarnie, może nawet pierwszego (w Betssonie nie ma oferty – kto wygra pierwszego seta), a potem Djoko włączy lewa-prawa i zajedzie wirtuoza z Bazylei.
Powodzenia i miłego oglądania życzę.

Otrzymane punkty reputacji: +4
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Barclays ATP World Tour Finals-&gt;Wygra Novak Djokovic, Bet-at-home 1.85

Federer oddał mecz walkowerem. ▶

Męczy mnie obstawianie challengerów także ten typ jest moim pierwszym na turniej w Londynie oraz ostatnim w tym sezonie. Idąc od końca.

Chorwat, Marin Cilic w tym roku wygrał 55 meczów i 18 przegrał. Wygrał cztery turnieje ATP tj. Zagrzeb w hali, Delray Beach na hardzie, Moskwa w hali oraz ten największy sukces czyli wygrana US Open. Niewątpliwie jego najlepszy sezon w życiu, zagra pierwszy raz w turnieju mistrzów. Na US Open grał fenomenalnie, bardzo ofensywnie, pokonał tam Berdycha, Federera czy Nishikori ale nie pokonał nigdy Djokovica z którym ma bilans 0:10. Moim zdaniem przegra z nim w swojej grupie i 11 raz. Nie daję mimo wszystko najmniejszych szans na wygraną Cilicowi w tym turnieju.

Kanadyjczyk, Milos Ronic w tym roku wygrał 53 mecze i przegrał 21. Wygrał zaledwie jeden turniej ATP tj. Waszyngton na hardzie. Dodatkowo zaliczył dwa finały tj. Tokio na hardzie oraz Paryż na hali. Jeśli chodzi o wielkie szlemy to udało mu się dojść najdalej do półfinału Wimbledonu. Dla Raonica jest to również najlepszy sezon w karierze,a jeszcze 3 lata temu był 156. Tak jak i Cilic wystąpi w turnieju mistrzów pierwszy raz. Jakie są jego szanse? Daje mu nieco większe szanse niż Cilicowi ale tylko jak Milosowi będzie siedział serwis. Ponieważ jak pierwszy serwis nie funkcjonuje u Raonica to jest jak dziecko we mgle co pokazał w finale Paryża z Djokovicem. Niby pokonał tam Berdycha oraz Federera ale na Novaka było to stanowczo za mało. W Londynie zapewne będzie szybsza nawierzchnia niż w Paryżu, także da mu to handicap i może być czarnym koniem ale wygrać nie wygra turnieju.

Czech, Tomas Berdych wygrał w tym roku 56 meczów i 21 przegrał. Wygrał tylko dwa turnieje ATP tj. Rotterdam w hali oraz Sztokholm również na hali. Dodatkowo zaliczył 3 finały tj. Pekin na hardzie, Oeiras na mączce oraz Dubaj na hardzie. Jeśli chodzi o wielkie szlemy to udało mu się dojść najdalej do półfinału AO. Tomas to bardzo doświadczony gracz który wystąpi w turnieju mistrzów już 5 raz. Zawodnik pod względem technicznym kompletnym, lecz od zawsze brakowało mu najważniejszego w sporcie...czyli chłodnej głowy w najważniejszych momentach. Berdych już dawno powinien mieć jakiś wielki szlem na koncie lecz jego głowa mu na to nie pozwala. Czech od X czasu przy czym X to sporo prezentuje ten sam poziom nie pnie się w górę ani nie leci w dół. To bardzo groźny zawodnik na halach lecz moim zdaniem nie wygra tego turnieju ponieważ głowy nie poprawi,a wiemy iż w tenisie jest to najważniejsze.

Szkot, Andy Murray wygrał w tym roku 58 meczów i przegrał 19. Wygrał 3 turnieje rangi ATP i to pod koniec sezonu aby zagrać w tym turnieju i udało mu się. Wygrał w Walencji na hali, w Wiedniu na hali oraz w Schengen na hardzie. Jeśli chodzi o wielkie szlemy to udało mu się dojść najdalej o dziwo do półfinału French Open,a nie np. Wimbledonu gdzie czuje się najlepiej. Moim zdaniem Murray to zawodnik który ma największy talent do gry w tenisa lecz jeszcze do końca go nie zaprezentował aby być numerem 1 na świecie. Szkot w tym roku nie grał tego do czego nas przyzwyczaił sezon czy dwa temu. Jeśli chodzi o umiejętności to oczywiście może wygrać z każdym tym bardziej,że tutaj ponownie gra przed swoją publicznością. Może dojść w tym turnieju daleko,ale moim zdaniem nie wygra go ponieważ nie jest w swojej formie.

Japończyk, Kei Nishikori wygrał w tym roku 53 mecze i przegrał 14. Wygrał 4 turnieje rangi ATP tj. Tokio na hardzie, Kuala Lumpur w hali, Barcelona na mączce, oraz Memphis w hali. Dodatkowo zaliczył finał w Barcelonie na mączce, oraz doszedł do finału US Open. Dla Azjaty również to będą pierwsze mecze w tym turnieju. Kei zrobił niesowite wyniki w tym roku, potrafił pokonać najlepszych tj. Djokovic, Wawrinka, Ferrer, Federer czy Raonic. Wiele osób porównuje go do Djokovica i wiele w tym prawdy jest ponieważ ma bardzo podobny styl. Jego największym minusem jest serwis nad którym sporo pracuje,ale sporo nadrabia grą w korcie. Nishikori również może okazać się czarnym koniem, może namieszać w turnieju. Ale wygrać tutaj nie wygra.

Szwajcar, Stan Wawrinka wygrał w tym roku 36 meczów i przegrał 16. Wygrał 3 turnieje ragi ATP tj. Monte Carlo na mączce, Chennai na hardzie oraz wielki sukces czyli wygrana AO. Gdybym Stan nie wygrał tego AO to sezon mógłby się potoczyć znacznie inaczej,ale udało mu się i dzięki temu zagra w turnieju mistrzów. Pokonał tam Berdycha, Djokovica oraz Nadala. Trzeba mu przyznać,że zagrał tam bajeczny tenis,a przeciwnicy nie mieli w większości nic do powiedzenia. Tylko, że po AO czat prysł i Wawrinka nie grał niczego wielkiego aż do Monte Carlo gdzie pokonał Federera oraz Ferrera. Tam ponownie prezentował to co w Australii...lecz po Monte Carlo nastąpiło to samo co po AO czyli spadek formy. Przegrał dużo meczów jakich nie powinien przegrać. A ostatnie 4 turnieje w jego wykonaniu to tragedia. Brak formy u niego dyskwalifikuje mu wygraną.

Szwajcar, Roger Federer wygrał w tym roku 68 meczów i przegrał 11 razy. Wygrał 5 turniejów ATP tj. Dubaj na hardzie, Halle na trawie, Cincinnati na hardzie, Szanghaj na hardzie oraz w Bazylei w hali. Dodatkowo zaliczył finał w Toronto, finał Monte Carlo, finał Indian Wells, finał Brisbane oraz finał Wimbledonu. Wielki mistrz nad którym wiele ludzi już postawiło krzyżyk w tym roku,a on utarł im nosa i pokazał, że wiek dla niego nie gra roli. Roger nie raz wygrywał już w turnieju mistrzów i moim zdaniem jest on największym zagrożeniem dla mojego faworyta czyli Djokovica. Tym bardziej,że w tym roku wygrał z Serbem trzy razy. Federer może tutaj dość do finału i rozgromić nie jednego przeciwnika. Podczas Wimbledonu stwierdziłem,że on nie wygra ani jednego już wielkiego szlema i tego się trzymam dalej. Turniej w Londynie przez wielu uważany jest na dodatkowy wielki szlem. Szwajcar w tym roku grał ponownie genialnie ale moim zdaniem jak napotka Novaka to przegra z nim.

Serb, Novak Djokovic mój faworyt wygrał w tym roku 58 meczów i tylko przegrał 8. Wygrał 6 turniejów rangi ATP tj. Paryż na hali, Pekin na hardzie, Wimbledon, Rzym na mączce, Miami na hardzie, Indian Wells na hardzie. Dodatkowo zaliczył finał French Open. Djokovic w tamtym roku jak i dwa lata temu wygrał te mistrzostwa bez żadnej porażki i moim zdaniem w tym roku może to powtórzyć o ile utrzyma taką formę jak w Paryżu. Raonic, Murray czy Nishikori mogli mu tam buty czyścić co najwyżej. Tak jak napisałem wcześniej największym zagrożeniem dla niego powinien być Federer ponieważ inni zawodnicy którzy są na gazie powinni być do przejścia. W chwili obecnej ma passę 20 meczów wygranych na hali. Nie ma tutaj jego największego rywala czyli Nadala także Serb zadanie ma ułatwione o 40% jak nie więcej. Pamiętajmy jednak,że tutaj garą sami najlepsi i wszystko jest możliwe. Mimo wszystko postawiłem za bardzo duże pieniądze na zwycięstwo wygraną Djokovia w tym turnieju.
Djokovic Novak-Federer Roger 2:0, Pinnacle Sports 1.81

VS.

Także tego się trzymam i uważam,że dzisiaj Djokovic wygra w palcem w dup*e. Czyli dzisiaj mam zagranego go po 1.85 gdzie normalnie kursy są po 1.30, to będzie dobra lokata. Dodatkowo dzisiaj sobie dołożę na Novaka 2:0. Nie ma się co oszukiwać, ale Szwajcar w tym turnieju gra dalej tylko dzięki wielkiemu szczęściu. Kto oglądał wczorajszy mecz ten wie. Wawrinka nie wykorzystał 4 piłek setowych....3 przy swoim serwisie przy 5:4 i został połamany, później nie wykorzystał 2 break pointów i w tie breaku nie wykorzystał następnej meczowej,a Federerowi wystarczyła jedna. Dawno mnie tak w ch*ja żaden tenisista nie zrobił jak wczoraj Stan. Dzisiaj w analizie nie będę się rozpisywał. Ciągle uważam,że Djokovic jest w bajecznej formie, wczoraj stracił seta z Japończykiem ale ale w trzecim secie znowu pokazał niszczycielski tenis. Patrząc na rozgrywki turniejowe Serb również prezentował się lepiej. Na H2H nie ma co patrzeć ponieważ tutaj jedynym wyznacznikiem jest forma. Oczywiście,że Federer ma również ją dobrą ale on powinien wczoraj już odpaść. 90% ludzi zawsze myśli &quot;OOO finał na pewno będzie zacięty mecz, na pewno trzy sety&quot;. Ja tutaj widzę łatwe zwycięstwo Novaka.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Djokovic N.(-1.5 sets) - Federer R. 1 @1.85 Pinnacle
No cóż, Tie Break mnie ubiegł ???? Wczoraj Novak poradził sobie z Nishikorim wygrywając 6:1, 3:6, 6:0. W drugim secie się nieco rozluźnił/rozkojarzył i przegrał. Jednak w 1 i 3 pokazał moc, tracąc ledwie 1 gema. Z Federerem sobie nie pozwoli na przestój. Roger wczoraj po zaciętym boju wygrał z Wawrinką, a był naprawdę bliski odpadnięcia - Stan serwował już na mecz, miał piłki meczowe ale nie potrafił tego wykorzystać. Generalnie wszystko zostało już napisane, nie widzę innej opcji niż wygrana Djokovicia.

1 409

153040

Użytkownik
Djoko - Roger Federer (+1.5 Sets) @ 2.110

Zgadzam się z AKA SHAKAL i CONORS, Uważam że mecz będzie naprawdę wyrównany. Super wybór to DW 2:1 dla Serba bo kursie 4.00 ale ja w pinku nie mam takiej opcji i może nawet dobrze bo kibicuje Federerowi.

Djoko na bank będzie miał chwilę słabości i Szwajcar to łyknie i wygra min seta

magician 2,9K

magician

Użytkownik
Krótko, bo nie mam niestety dostepu do komputera.
Roger w ostatnim czasie coraz mniej serwuje &quot;na zabicie&quot;, częściej zagrywa rotacyjnie korzystając ze swojej piekielnej precyzji. Spowodowane to jest na pewno po części wiekiem i lekkimi problemami z plecami, przez które przechodził już pare razy. W dodatku jest to oczywiście szalenie efektywne, może asów nie ma za wiele, ale serwisy tak zwane wygrywające(zwykle z użyciem mega rotacji) przy zaledwie dotknięciu piłki przez rywala bądź uniemożliwionym dobrym returnie to jest to, co obecnie przynosi większe efekty niż strzały z prędkością ponad 200. W dodatku ta wolna nawierzchnia dodatkowo nienaturalnie sprezynujaca sprawia, że ogólnie asów nie ma tu mega wiele. Wielu zawodników serwuje nieco inaczej, niż robią to zwykle. Do czego tu piję? Liczę przede wszystkim małą ilość asów Rogera Federera. Jak to wygląda w praktyce w tym turnieju.
Otóż Roger zaserwował w 3. setach z drętwym lekko mimo wszystko na nogach Raonicem zaledwie 5 asów. Z Keiem było lepiej, bo już 7, ale Japończyk po prostu do niektórych piłek nie sięga, dodatkowo tego dnia grał po prostu mega słabo i mało co mu wychodziło, wyglądał jak zbity pies od początku do końca. To byli dwaj słabiej returnujący, albo może po prostu wyłapujący graniczne serwisy. Następni Roger zniszczýł Murraya 6:0 6:1, jednak mimo totalnej.kichy ze strony Szkota, ten asa Rogerowi strzelić nie pozwolił. Z jednej strony z tego względu, że coraz częściej mu szwankuje %1. trafionego serwisu, po drugie to co mapisałem na początku i po 3. to Andyego niezwykle trudno zaskoczyć nie zagrywając pod 220. Z Wawrinką w cholernie dobrym i nieskończenie długim meczu Federer zdobył 4 punkty bezpośrednio z serwisu.
Ile zdobędzie z Nolem? Według mnie 2-4. Serb to człowiek niezwykle gibki, z dobrym refleksem i intuicją. Ciężko mu będzie go zaskoczyć. Do tej pory 4 zawodnikom w meczach na WTF udało.się to średnio 0,89 raza na set. A nie grał z Sarą Errani czy Isią, tylko z Cilicem(bez formy, ale serwować przecież potrafi cały czas), Berdychem, Wawrinką i Keiem. Jest jeszcze jeden argument za moim typem- według mnie Nole będzie potrzebował zaledwie 2 setów na wygranie spotkania, a to zawsze mniej okazji na asa dla Fedexa. No i może dojsć zmęczenie, wczoraj odbył prawdziwą batalię ze Staszkiem i dzisiaj już może nie być tak świeży.
Podsumowując, może to nie jest taka perełka jak w ostatnich 2 meczach Feda (linie 6,5), ale 5,5 po kursie @1,85 też biorę.
Roger Federer under 5,5 asów @1,85 exbinog
http://www.exbinog.com/#/sport/?type=0&amp;amp;sport=848&amp;amp;region=196651&amp;amp;competition=246996184&amp;amp;game=1060998014

Otrzymane punkty reputacji: +12
gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
???? Djokovic (-4,5 gema) - Federer 2 1.58 Fortuna
Nie bede sie rozpisywal wy to zrobiliscie. Mysle ze mimo klopotow Federer ugra chociaz tego seta. A przynajmniej bedzie to wyrownany mecz. Nie mysle ze Federer tak latwo odpuscil. W koncu to nie Amator. A Djokovic w 2 secie pokazal ze ma swoje momenty zawieszenia. W sumie jak Roger ale Roger ma jednak wieksze doswiadczenie mi sie wydaje i czas na jego kolejny tytul. Bynajmniej nie licze na wysoki wynik ze strony Serba.

magician 2,9K

magician

Użytkownik
???? Djokovic (-4,5 gema) - Federer 2 1.58 Fortuna
Nie bede sie rozpisywal wy to zrobiliscie. Mysle ze mimo klopotow Federer ugra chociaz tego seta. A przynajmniej bedzie to wyrownany mecz. Nie mysle ze Federer tak latwo odpuscil. W koncu to nie Amator. A Djokovic w 2 secie pokazal ze ma swoje momenty zawieszenia. W sumie jak Roger ale Roger ma jednak wieksze doswiadczenie mi sie wydaje i czas na jego kolejny tytul. Bynajmniej nie licze na wysoki wynik ze strony Serba.
Nie podałes żadnego argumentu. To że Fedex nie odpuści i że nie jest amatorem to każdy wie, gorzej, że to nic nam nie daje w kontekście tego meczu. Postaraj się rozwinąć, czemu uważasz, że ten kurs jest warty gry. Bo o ile to nie jest po odjęciu podatku, to mamy tu kurs 1,39 czyli bardzo mały jak na takie wydarzenie. Osobiście bałbym się postawić na takie coś, bo wystarczy, że Nole zacznie mecz i przełamie po razie na set i pokryje to handi.
Ofc do usuniecia pozniej

thecopro 157

thecopro

Użytkownik
Djokovic - Federer

Widzę, że utworzyły się dwa obozy - niezniszczalnego cyborga niczym terminator T-800 Djokovicia i walecznego jak William Wallace Federera. Zarówno Serb jak i Szwajcar to tenisowi herosi. Novak ma niesamowity run - w ostatnich 9-ciu meczach na hali oddał tylko jednego seta! Roger także niczym mu nie ustępuje - w tym turnieju miał wzloty i niewielkie upadki, ale ogółem wygląda tutaj niesamowicie. Wiele czynników wskazuje na delikatną przewagę Djokera, ale pamiętajmy to jest tenis - tu wszystko może się wydarzyć. Finał rządzi się własnymi prawami i liczy się głównie dyspozycyjność dnia. A wiecie jaki jest pewniak? Obaj dadzą dzisiaj z siebie wszystko, bo jest o co walczyć. Obiektywnie rzecz ujmując - podane kursy to śmieszny żart bukmacherów. Moje orientacyjne kursy na to spotkanie powinny wynosić: 1.50 - 2.50. Dostrzegam spore value na Federera. Spodziewam się wyrównanego meczu, prawdopodobnie trzy sety.

Federer +1,5 seta

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom