Travaglia (+3.5gema) vs Hurkacz @ 1,88 Pinnacle
Taki kurs to powinien być na zwycięstwo Włocha a nie bezpieczne hc, ale nie ma co narzekać tylko trzeba brać. Dla mnie to spotkanie 50/50 i nie za bardzo rozumiem takiego faworyzowania Polaka. Wiadomo, odpalił na Rolnadzie, zrobił progres, ale od tamtego czasu, że tak powiem trzyma poziom. Hubert tutaj nie szaleje, aby wygrywać sety do 1 czy 2, pierwszorzędną sprawą jest, aby trzymać swój serwis i liczyć na błąd rywala. Na pewno na returnie Hubert wygląda słabo i taka jest prawda, jeśli nie poprawi się w tym aspekcie to nie ma czego szukać wyżej. Fajnie, przebrnął przez kwalifikacjie, choć jedynym zawodnikiem, który mógł mu zagrozić był Białorusin, zresztą gdyby zachował chłodną głowę przy podaniu na seta to kto wie czy widzieli byśmy dziś tutaj Huberta. Wielu powie, że na pewno świetny serwis Hurkacza, ale tutaj kompletnie tego nie widać. Kompletnie. Bo jeśli się oddaje 3 razy serwis bardzo łatwo z miernym Hiszpanem i nie licząc przełamań to 21latek miał jeszcze 5bp, więc nie wygląda to tak kolorowo i drugi serwis Huberta jest bardzo prosty do dobrego returnu i Włoch na pewno to dziś wykorzysta. Mówcie co chcecie, ale moim zdaniem Włoch dysponuje lepszym podaniem i tutaj wcale nie rozchodzi się o siłę uderzenia, ale podobnie jak Hubert ma po prostu przestoje. Ograł łatwo Matteo, słabo wypadł w spotkaniu z Kingiem, ale Estrellę po prostu zmiótł bez większego wysiłku. Lepiej po korcie porusza się, świetnie potrafi pograć forhendem wzdłuż linii, oczywiście nie ujmując również Hubertowi. Dla mnie sprawa jest prosta i nie zdziwią mnie tutaj tajbreki. +3.5 w stronę Włocha moim zdaniem jest to bet tego dnia, który mogę z ręką na sercu polecić.